Ako reagovať na návštevu so psom?
Ahojte, ako by ste reagovali keby v vám domov prišla návšteva so psom a vy si neželáte aby išiel dovnútra aj pes? Asi si tu vyslúžim biedu, ale máme kastrovanú mačku aj psa, ktorí sú výlučne vonku a dovnútra nemajú nikdy prístup. Takže tie ktoré zvieratá vovnútri tolerujete, prosím pochopte že niekto to má inak, mňa zaujíma ako reagujú ľudia podobní mne 😃
Švagriná si kúpila psa, má ho vovnútri, ale chodí bežne aj vonku. Vedela o mojom názore, prišla s ním na návštevu, napriek tomu sa urazila keď som jej povedala, aby ho nechala na dvore, že dovnútra nie. Bola som slušná, asertívna. Pes zostal vonku, ona vypila kávu a porúčala sa. Nasraná, ale nepovedala nič. Muž - jej brat, má na to rovnaký názor ako ja. Odmietam sa prispôsobiť návšteve, môj dom, moje pravidlá. Ako by ste reagovali?
@biba_18 ano, a vedeli aj preco nie…
@simsalabim to je už vrchol, že napriek tomu s ním došli… by mi ani nebolo ľúto že sa s nami nebavia…
@simsalabim to je už vrchol, že napriek tomu s ním došli… by mi ani nebolo ľúto že sa s nami nebavia…
@biba_18 no co uz s nimi 🤷♀️
Ja nechávam psa v aute keď idem na návštevu k niekomu, kto doma môjho psa nechce.
Zdržím sa max 40minút a potom frčím ďalej so psom na návštevy, kde je vítaný aj pes :D
@procrastique v aute? Sranduješ snáď
@procrastique v aute? Sranduješ snáď
@anonym_fa627a Kľud, nie každý má auto úplnú haraburdu v ktorom sa nedá zapnúť nezávislá klimatizácia alebo kúrenie.
@anonym_fa627a Kľud, nie každý má auto úplnú haraburdu v ktorom sa nedá zapnúť nezávislá klimatizácia alebo kúrenie.
@procrastique mám teslu no psa by som v ňom nenechala už len z princípu, že by sa našla nejaká premotivovana ženská a rozbila mi okno 🤣
@anonym_autor urobili sme to iste manzelovmu kamosovi so zenou, lebo dcera mala panicky strach zo psov (vekom to vie ako tak kontrolovat). A je po kamaratstve 🤷♀️ Resp chlapi si daju sem tam pivo, ake ona mi nevie prist na meno. Ale tak dieta mi je viac ako pes a ak niekto nevie pochopit, ze dieta zo strachu vyliezlo na stol, tak mi naozaj za to nestoji.
@simsalabim nejdem porovnávať mačku a dieťa, ale tiež máme skúsenosť, že v čase keď sme mali ešte mačku ku nám jedny prišli so stafordom ktorý neznáša mačky . Myslela som si že to je mačky koniec, ale stihla vyliezť na strom. Keď som spustila či sú akože rozumovo ok , tak kamošky chlap sa urazil tak , že do dnešného dňa ( 8 rokov ) ma nepozdraví ani keby sme sa čelom zrazili. Kamoška ok, s tou som v kontakte stále .
@procrastique mám teslu no psa by som v ňom nenechala už len z princípu, že by sa našla nejaká premotivovana ženská a rozbila mi okno 🤣
@anonym_fa627a Ja mám vzadu kde havkáčka spí a čaká pre istotu čierne fólie tak aby nevidel nik dovnútra, lebo ja zas rátam aj s variantou, že by sa niekto ulakomil na psa, čo stojí viac než mesačná výplata bežnej rodiny :D
@anonym_fa627a Na Tesle vieš na displeji inak navoliť také "logo" že pes sa má dobre a má pustenú klímu :D snáď ten prípadný "spasiteľ " vie čítať :D
@anonym_fa627a Ja mám vzadu kde havkáčka spí a čaká pre istotu čierne fólie tak aby nevidel nik dovnútra, lebo ja zas rátam aj s variantou, že by sa niekto ulakomil na psa, čo stojí viac než mesačná výplata bežnej rodiny :D
@procrastique tiež mám zadné sklá čierne, no ten môj si bez problemu vlezie aj dopredu. Je to také tela veľké. 😂 ako bol menší som ho nechávala, lebo tú chvíľku čo som bola v obchode prespal, ale tiež by som nechcela prísť o psa za pomaly 3000€ 😂😂 a hej na obrazovku sa to dá, no už sa mi stalo že nejaká panička vykopkavala na okno, ako som išla k autu. 🙃 čiže ani to už nieje záruka
@anonym_autor je nutné to povedať návšteve dopredu. Aby sa zariadila. Nie každý chce nechať psa niekde na dvore.
@anonym_autor ja som ok so zvieratami vnutri. Ale neviem si predstavit, ze niekto prinesie na navstevu psa, dieta alebo dalsiu osobu bez predchadzajucej dohody. Proste zakladna slusnost u tvojej svagriny ocividne absentuje bez ohladu na to, ci mozu alebo nemozu zvierata dnu.
@anonym_autor Moj nazor,ze svagrina je sebecka,netolerantna zena. Nikdy by ma nenapadlo tahat psa k niekomu,o kom viem,ze si to nepraje. Presne ako pises. Tvoj dom,tvoje pravidla.
@procrastique No kto uz by chcel stareho psa a hlavne cidzieho,jedine tak na gulaš,si tolko s tymi drahymi psami nefandite
@procrastique No kto uz by chcel stareho psa a hlavne cidzieho,jedine tak na gulaš,si tolko s tymi drahymi psami nefandite
@anonym_df3ade predstav si že tie drahé, hoci aj staršie psíky sa kradnú. A nie len na guláš. Ale aj na krytie, na psie zápasy. Z čoho kápnu euráče.
@anonym_autor ja som ok so zvieratami vnutri. Ale neviem si predstavit, ze niekto prinesie na navstevu psa, dieta alebo dalsiu osobu bez predchadzajucej dohody. Proste zakladna slusnost u tvojej svagriny ocividne absentuje bez ohladu na to, ci mozu alebo nemozu zvierata dnu.
@sissy27 Tak asi dieta je ina zalezitost,hadam ak vies ze navsteva ma deti,sa nebudes pytat ci snad mozes doniest deti,asi sa to berie automaticky a ak nie,potom sa stretqvajte niekde v meste v kaviarni ,ked budu deti v skole.Trapne,naozaj v kazdej osej diskusii sa musia vzdy psy potovnavat s detmi,lenze zabudate ze psy su len zvierata ktore v niektorej casti sveta sa este stale jedia.
@anonym_autor tak ako Ty. V dome su jedine rybicky, ostatne zvierata vonku. Navsteva by to mala respektovat, je to tvoj dom.
@anonym_autor tvoj dom, tvoje pravidla. Niektori skusaju ci ten druhy nepolavi. Mam taku svagrinu, vela ludi len stisne zuby, nechcu ist do kobfliktu, u mna narazila.
ja vzdy dopredu oznamim co je ok prist so psom -ak nie ostane doma .. na dvore u cudzieho by som ho nemohla nechat -je rozmaznany krpaty -by sa tam bal-doma prespi a ani nevie ze tam niesom
Keď som mala psa, vždy som sa spýtala či je to ok, ak niekto povedal nie, tak som psa nechala doma. Ak som ho nemohla nechať doma, navrhla som stretnutie u mňa alebo vonku.
K nám chodí kamoš, čo má psov a vždy sú v garáži, nikdy to nie je problém. On je s tým ok. Nikdy nechcel aby bolo 7 jeho poľovníckych psov u nás v obývačke. Raz ale prišla kamoška a tiež mala takú kabelkovu metlu a povedala som, že ok ale bude v chodbe (samozrejme s vodou a podložkou na ležanie), kamoška sa urazila. No sorry, žiaden pes nebude u nás na koebrci a ani na sedačke. Náš pes je vonku a do domu ísť môže kedy chce ale vždy sa zloží v chodbe alebo v zimnej záhrade. Nikdy nemal nápad ležať na sedačke alebo na kobercoch.
@sissy27 Tak asi dieta je ina zalezitost,hadam ak vies ze navsteva ma deti,sa nebudes pytat ci snad mozes doniest deti,asi sa to berie automaticky a ak nie,potom sa stretqvajte niekde v meste v kaviarni ,ked budu deti v skole.Trapne,naozaj v kazdej osej diskusii sa musia vzdy psy potovnavat s detmi,lenze zabudate ze psy su len zvierata ktore v niektorej casti sveta sa este stale jedia.
@anonym_df3ade a ze si si len toto vybrala z mojho prispevku 😃 a co dospeli, to sa ta nedotklo?? Jasne pisem, ze akekolvek “plus 1” priviest na navstevu bez dohody nie je v poriadku. Ked niekto povie “prid k nam” a ja chcem vziat so sebou niekoho dalsieho, tak sa normalne spytam “mozem aj so psom / s muzom / s dietatom / krokodilom” ? Nie kazdemu pride zrovna vhod aj niekto navyse. Mozno pre teba je dieta tvojou neoddelitelnou sucastou, ale teda ja som to svoje netahala automaticky vsade, rovnako tak partnera. Psa nemame, ale keby ano, tak sa pytam. A nie, neporovnavam psa a dieta, ale v ramci navstevy to skratka moze byt element navyse.
@anonym_autor My sme mali psika, raz sme ho vzali k mojmu krstnemu, otcovmu bratovi. Kedze zikeme vsetic v bytovke, nas zvykol chodit vsade po byte. Krstny so xenou nas normalen poprosili, ze psik nech ostsne len v predsieni. Nemali sme s tym ziaden problem, ani sme sa neurazili, brali sme to ako normalnu poziadavku.
Mám psa v byte, a rada aj v posteli 😊 A súhlasím s tebou. Ak idem na návštevu, kde si psa vo vnútri neželajú, tak buď psa neberiem vôbec alebo počká na dvore. Tak ako ja chcem, aby ľudia rešpektovali, že u nás doma je pes proste s nami, tak to rovnako dávam aj ja - rešpektujem pravidlá ich domácnosti.
Vsak ty si reagovala spravne - tvoj dom, tvoje pravidla. Tvoja svagrina sa musi naucit akceptovat ta
Sme ľudia a žiť spolu v príbytku so zvieraťom je primitívne, zvieracie. Smrad, chlpy,... Nezniesla by som to a po takej návšteve by som musela meniť minimálne koberce a sedačku a silno dezinfikovať podlahu. Plne chápem toho, kto zo svojho príbytku nechce robiť ani dočasne chliev.
@anonym_autor pes by musel ostať na dvore.
Ku mne keď príde návšteva aj s domácim miláčikom vždy sa vopred opytaju ci ho môžu doniesť.
Ak by som povedala nie... nedonesu ho...
Vždy je to o slušnosti a hlavne pravidlách danej rodiny ...
Ja napíšem iný príbeh.
Mam novú koleginku ktorú ja nemôžem pozvať na návštevu ONA NEZNASA ZVIERATA 👀
Aja ich mam doma...
Jej všetko čo sa týka zvierat vadí...a to je jedno aké zviera to je...
Konecne niekto kto si vie dat hranice 💪💪
Reagovala by som rovnako.
Mala som navstevu,vedela som o psovi ,mohol ist dnu , ale bolo mi zatajene ze ten pes rad znackuje .
Ostate ramy , gauc ….
Odvtedy = ziadny pes v mojom byte
…mala som sama 2 psov .
Ja sama mám psa v byte. Čiže nemám nič proti zvieratám vnútri. Ale raz mi prišla návšteva na 3 dni z Čiech a priniesli si staforda o ktorom som vôbec nevedela že príde. Ja mám maličkého psa. Ten pes bol agresívny na môjho psa, nevedel sa vypratať do koze, potrhal mi uteráky v kúpeľni a skončilo to tak že pes spal v noci v klietke na balkóne. Dovtedy som nemala nič proti ak niekto prišiel na návštevu na pár hodín a mal psíka. Odvtedy do môjho bytu môže ísť len môj pes.

@simsalabim akože došli so psom aj keď vedeli že pes nie??
@biba_18 ano, a vedeli aj preco nie…