Ako reagovať na návštevu so psom?
Ahojte, ako by ste reagovali keby v vám domov prišla návšteva so psom a vy si neželáte aby išiel dovnútra aj pes? Asi si tu vyslúžim biedu, ale máme kastrovanú mačku aj psa, ktorí sú výlučne vonku a dovnútra nemajú nikdy prístup. Takže tie ktoré zvieratá vovnútri tolerujete, prosím pochopte že niekto to má inak, mňa zaujíma ako reagujú ľudia podobní mne 😃
Švagriná si kúpila psa, má ho vovnútri, ale chodí bežne aj vonku. Vedela o mojom názore, prišla s ním na návštevu, napriek tomu sa urazila keď som jej povedala, aby ho nechala na dvore, že dovnútra nie. Bola som slušná, asertívna. Pes zostal vonku, ona vypila kávu a porúčala sa. Nasraná, ale nepovedala nič. Muž - jej brat, má na to rovnaký názor ako ja. Odmietam sa prispôsobiť návšteve, môj dom, moje pravidlá. Ako by ste reagovali?
@anonym_autor nijako by som nereagovala, jej problém. Nemala najmenší dôvod sa zdúvať. Mne by pes vnútri neprekážal, ale keby áno, tiež to nedovolím.
Ďakujem za odpovede, ani neviete ako mi odľahlo že naozaj takto nerozmýšľame s mužom sami. Už som si pripadala divná, čím dlhšie som nad tým premýšľala. Lebo samozrejme som bola vychovávaná v duchu "buď ticho a prispôsob sa, lebo sa na teba nahnevajú"

@anonym_df3ade a ze si si len toto vybrala z mojho prispevku 😃 a co dospeli, to sa ta nedotklo?? Jasne pisem, ze akekolvek “plus 1” priviest na navstevu bez dohody nie je v poriadku. Ked niekto povie “prid k nam” a ja chcem vziat so sebou niekoho dalsieho, tak sa normalne spytam “mozem aj so psom / s muzom / s dietatom / krokodilom” ? Nie kazdemu pride zrovna vhod aj niekto navyse. Mozno pre teba je dieta tvojou neoddelitelnou sucastou, ale teda ja som to svoje netahala automaticky vsade, rovnako tak partnera. Psa nemame, ale keby ano, tak sa pytam. A nie, neporovnavam psa a dieta, ale v ramci navstevy to skratka moze byt element navyse.
@sissy27 Neviem,ale ked idem na navstevu tak si poznam tu dotycnu dobre ,nie je pre mna cudzia a sme si blizke,pozname nase rodiny a automaticky ak su deti ,tak idu deti,ved kde by som ich odlozila asi,ze?A ked uz deti su v takim veku ze su vacsie tak tiez sa nebudem pytac ci s detmi alebo bez,bud ostanu doma alebo pojdu toez.A k ludom ktorych sa musim pytat ci mozu deti,k takym nechodim lebo nie su mi natolko blizki.S takymi len v pracovnim case a niekde mino,nie doma.Kdezto ked mas psa tak aj ked to je blizka znama sa pytas ci moze,ci nie,to nie je automaticke.Takze neporovnavaj deti so psami,to je uplne diametralne odlisne.A navyse psa mozes kludne odlozit,nechat sameho na zahrade,v izbe,on to prezije bez uhony,je to zviera na to prisposobene od par mesiacov sa same o seba postarat,to len panicky sa psychycky a nezmyselne viazu na psy ,a oni to 2 hodinove odlucenie od psa nezvladnu,nie ich psy.