icon

Ako reagovať na nečakané pozvania a návštevy?

daniela099
16. mar 2024

Ahojte, zaujíma ma, či sa stretávate s niečím podobným. Poviem príklad, včera večer mi volal kamarát, že sedí v kaviarni neďaleko od miesta, kde bývam a či nevybhenem za ním pokecať. Venovala som sa zrovna bežným domácim prácam, musela by som od toho odísť, plus umyť si vlasy, obliecť sa, spraviť aspoň rýchly make-up atď, skratka približne hodina času. Nechcelo sa mi to vysvetľovať (mam pocit, že muži také veci úplne nechápu, oni môžu kedykoľvek a hneď 😀) , tak som sa vyhovorila, že nemôžem. Stáva sa mi často, že ma niekto niekam zavolá "na poslednú chvíľu", nemám to rada, ako reagujete v podobných situáciách vy? Alebo ako vnímate neohlasene návštevy? Respektíve situácie, kedy sa niekto snaží ku vám sam pozvať, bez toho, aby ste ho pozvali vy? Toto sa týka len bežných kamarátov, čo sa týka blízkej rodiny, s tým problém nemám, oni môžu prísť kedykoľvek. Ide o to, že kamarát, ktorý ma včera volal sa na mňa za to nahneval, pretože som ho takto odmietla už druhýkrát po sebe, no vždy sa ma snažil niekam vytiahnuť zrovna vo chvíli, keď som na to nebola "pripravená". Ďakujem za rady.

Strana
z2
sissy27
16. mar 2024

@daniela099 ja neviem, to je taky problem povedat “pocuj este varim, tak o hodinku viem byt tam, je to pre teba ok?” A teda neviem ci to je akoze rande, lebo bezne ma kamosi / kamosky vidia nenamalovanu a s neumytymi vlasmi a nevidim v tom problem. Ak by som mala mastne vlasy tak streknem suchy sampon a na tu chvilu to staci.
Ja som v tomto spontanna, bud sa s niekym chcem stretnut alebo nie, vsetko ostatne su vyhovorky. Mozno ani on nevedel, ze bude v okoli a bude mat cas navyse, tak ja zas nechapem to poburenie, ze ci je opicka na gumicke… co ste vy kralovne s programom nabitym na najblizsi polrok a vsetko podla protokolu? No s vami musi byt fakt sranda 🙈

sheila121
Odpoveď bola odstránená
guiseppinka
16. mar 2024

vacsinou take prepadovky robim ja kamoskam, ked dojdem do ba, ale teda ked viem, ze tam dojdem, tak obvolam, ze ci nahodou nemaju v ten den cas... max mi povie, ze nie, lebo ma nieco naplanovane alebo stylom, ze dobre, budem cakat, kym vybavis co treba a potom sa ozvi a poriesime... mne hockedy zavola kamoska - mozem dobehnut alebo vybehneme niekam? Pokial varim, tak dovari aj muz... ale vacsinou oznamim, ze nieco robim a dojdi k nam...

jeennyv
16. mar 2024

@daniela099 u mna je to takto na vlasy umyt nehrozi, ze idem niekde a myt lebo susenie mi dlho trva asi tu hodinu atd…a len tak mi schnu cez noc..to neriesim..ale co sa toho tyka, nie nejdem…vzdy sa dohodneme na cas dopredu a u nas si narovinu povieme, ze ale ja stojim pri sporaku, vysavam atd, som v pyzame za 5 min asi nepridem a u nas to kazdy chape…

zmrzlinka2021
16. mar 2024

@daniela099 mne osobne to nevadí, keďže vlasy mi stačí umyť si raz za týždeň, make up nepotrebujem, vybehnem rýchlo, ak pravdaže chcem

osky
16. mar 2024

Neohlasene navstevy doslova neznasam.
V dnesnej dobe,kedy vsetci 90 %dna maju mobil na dosah ruky,je to uz pre mna nepripustne.
U nas je zamknuta branka/nie koli navstevam,ale koli cudzim otravujucim..po nepeknom zazitku na vianoce cca 4vroky dozadu/
Ak koli poste ci baliku brana ostaca odomknuta,urcite je zamknuty vchod.
A teda,ked nechcem,neotvorim.....
Alebo zbehnem dolu a vybavim to medzi dvermi...
Nikto odo mna nemoze cakat,ze uprostred sprchy,varenia,sexu,ci oddychu sa zblaznim,lebo navsteva.
Nebyvalo to tak.
Vzdy boli dvere dokoran a kazdy chodil lazo plazo.
Moj zivot bol ako velky kolotoc.
A potom,na vianoce,ked ja som v spodnom pradle dovarala stedru veceru,niekto spieva medzi dvermi tichu noc po madarsky.
A prosi almuznu....😆😁🤣😅
Ja som skoro zinfarktovala....
Odvtedy sa zamyka a neohlasene nacstevy su u nas akceptovane naozaj velmi vynimicne.
Kazdy to vie.
Ani ja nikam,naozaj nikam nejdem neohlasena.
Stresu je vo svete dost.
Naco ho este umelo vyrabat.

A ked ma niekto necakane niekam zavola,zasa...zalezi od situacie.
Mozem,nemozem?
Stiham?
Ako vyzeram?
Chce sa mi vobec?
......
Trvalo mi to dllllho.
Ale konecne uz viem povedat aj NIE...

liusa82
16. mar 2024

ja by som povedala pravdu..že mne to trvá dlhšie a musím sa ako tak pochystať tak ak chce dakam isť nech mi povie dopredu a finito.A nie ma takto prekvapovať zo sekundy na sekundu.Ja nerada klamem a vykrúcam sa.Volakedy som to robila často ale teraz ked poviem veci narovinu a priamo tak aj mne je lepšie a aj druhá strana väčšinou chápe že to takto mám a potom neni problém sa aj dohodnúť na hocičom.A neohlásenej návšteve otvorím ako ktorej😀 ale to u nás moc nebýva prepadovky

cafelatte
16. mar 2024

Sprcha, cop, špirála, líčka, lesk na pery. 15 minút.

vilma7
16. mar 2024

Nemyslím sú že musíš, by si mala byť pred dobrými kamarátmi stále vymalovana atď. Ja by som kľudne vybehla, ak ho chcem vidieť.
Ja som sa nikdy nemalovala, niet nás prirodzenú krásu.
A umývať vlasy predtým ako ideš do baru kde sa možno fajčí mi tiež nedáva zmysel.

Takže ja nemám problém, ale to som ja.
Tebe ak to vadí, tak kamarátovi normálne napíš že tvoja príprava von trvá asi hodinu alebo 90 minút a že nech ti dá včas vedieť. Je problém mu to povedať?

sidicek
16. mar 2024

@daniela099 tak to snáď nemôže byť problém povedať, " nemôžem mam rozvarenu večeru," aj keď neviem, co také by som varila hodinu ,ale budiz. To maľovanie nechápem, tak bud sa maľujem a odlicujem sa večer ,alebo sa nemalujem a nemám tým pádom problém.Ja sa už tým chlapom niekedy ani nečudujem, niektoré ženy sú tak nespontanne, upnute všetko naplánované do detailu ,pomaly pozvánku na kavu aby posielali...

euka210
16. mar 2024

@daniela099 to ides na rande ci len na obycajne stretnutie s kamosom, ze sa potrebujes hodinu chystat?

thoughtfulweirdo
16. mar 2024

Záleží kto a kedy ma zavolá. Sú ľudia, ktorých chcem vidieť aj nečakane, určite nepotrebujem hodinu na chystanie a mám rada spontánnosť. Ale keď sa mi to zrovna nehodí, tak normálne poviem, že sa mi to zrovna nehodí, žiaden problém 🙂

dominikamacakova
16. mar 2024

Toto je normálny regulérny dôvod na odmietnutie.

aandrea9
16. mar 2024

@daniela099 neohlasene návštevy neznášam a stretka na poslednú chvíľu dupľom. Nevisím na klinci🤷‍♀️

hugger
16. mar 2024

@daniela099

Baby myslim ze preceňujete to ake nároky na vas muzi maju.

Keby som narýchlo zavolal von kamosku na kavu a prisla by strapatá, v teplákoch a bez mejkapu tak by som si to asi ani nevšimol.

ketrint
16. mar 2024

@hugger toto si tiež myslím. Že chlap ten investovaný čas ani nevidí 🙈😂

lindous
16. mar 2024

@hugger aspoň za mňa, naozaj to nie je niečo čo robím pre muža 😄 strapatá, neupravená, s mastnou hlavou sa ja sama cítim zle, bolo by jedno či ma volá von kamoš alebo kamoška 😅

daniela099
autor
17. mar 2024

@lindous presne rovnako to mám aj ja 🙂 ale vidím, že sme tu dva typy ľudí

titla
17. mar 2024

Nemas sa preco citit zle. Mne nevadia spontalne akcie, navstevy, ale ta strana, ktora take stretnutie iniciuje (ci uz som.to ja, alebo kamarat) musi ratat aj s nie. A nema sa za to co zduvat. A je jedno, aky je dovod na druhej strane - ci obed na sporaku, ci pustena pracka alebo len obycajna lenivost a chut na samotu (aj na to mam pravo).
Kamarat nema pravo sa zduvat. Ked ta to vsak trapi, zavolaj mu ty a dohodni strtnutie - planovane.

rorino
17. mar 2024

@daniela099 no keď ti je prednejší makeup ako kamarát,tak sa necuduj.

rorino
17. mar 2024

@h2 ikto o takom systéme nepíše,ale ak by sa naozaj chcela s ním stretnúť,tak mu povie,že napríklad do pol hodiny je tak,ak chce,nech čaká.A keby sa jej nechcelo,tak sa uráža,že nie je na gumičku.To skôr záleží,čo je pre koho dôležité.

daniela099
autor
17. mar 2024

@zmrzlinka2021 tak to ti môžem len tíško závidieť, ja si musím umývať každý deň, výnimočne každý druhý deň. Mám ich hneď mastné a nie je to potom problém len z estetického hľadiska, ale napríklad ak si ich neumyjem 2 dni a viac svrbí ma pokožka na hlave kvôli tej mastmote.

maciatkolulu
17. mar 2024

Neviem ako iné ženy,ale mne kebyže zavolá kamarát,naozaj kamarát,na poslednú chvíľu,tak ten neriesi,či mám mastné vlasy,make Up,či mám nahodené šaty,či legíny,takže ak by som ho mala rada, vybehnem a pokecáme a mám pekny čas. Neviem,či mám šťastie🤣🤣🤣🤣,že vyzerám fajn aj bez omietky a nacechranych vlasoch. 🤷A že moji blízki a priatelia fakt neriešia takéto veci a úprimne mi jedno čo si myslí čašník,alebo barmanka. A reálne nespôsobujem verejné pohoršenie svojim vzhľadom a ani nemám potrebu zvádzať okoloidúcich. Mala som ale kamartku,čo nezrala,lebo vazilanuz 45 kg a smeti vyniesť iba z kilo make-upu

zmrzlinka2021
17. mar 2024

@daniela099 chápem, máme takých ludí v rodine. Niektorí ráno umyju a vecer to uz nie je poznat

silviaab
17. mar 2024

@daniela099 ...no pre mna je to doslova horor, uz len ta predstava..nie nie nie ......zdravim

Strana
z2