Ako reagovať na nepríjemné komentáre od kolegyne?
Mám jednu kamarátku čo sme spolu chodili do školy, potom sa naše cesty rozišli a teraz pred pár týždňami sa zamestnala u nás vo firme. Zavolala som ju ku nám na návštevu, naše deti sa spolu zahrali, my sme si dali čaj ona kávu. Robila som chlebíčky a upiekla koláč, vyzeralo že všetko v pohode.
Pár dní na to mi povedala že nech sa nehnevám ale ona už viac krát ku mne nedôjde lebo že ja ju neviem pohostiť. Boli u nás tri hodiny a ona bola hladná, že ona je zvyknutá na švédske stoly, na ovocné taniere, pagáčiky, syry, čipsy, slané a podobné pohostenie. Že ja som jej dala "len" chlebíčky a koláč že vyzerám ako socka keď nemám ani poriadne pohostiť človeka. A že ona si všimla že cez víkend sa hlásim do práce, že som sa zmenila od školy. Že len hrabem peniaze pre seba a prečo mi nestačí výplata za týždeň prečo musím ísť aj soboty, lebo väčšina ľudí len hrabe peniaze a potom to tak aj vyzerá. Ja som ostala v šoku z toho. Najhoršie je že začala to o mne šíriť v práci a niektorý sa pozerajú na mňa s nechuťou..neviem čo mám robiť..
tebe niečo povedala, ale bohvie čo tára kolegom. kľudne ju konfrontuj, pred kolegami, aj ich sa spýtaj, čo sa deje , lebo jasne vidíš zmenu v správaní voči tebe, vidíš iné a divné pohľady, veď nie si slepá a vidíš, cítiš. Zastaň sa sama seba
stavim sa, keby si šla ku nej, ešte ani tie chipsy by nemala . . .ja mam naštastie obchod za rohom, keby dačo
ovocne taniere, pagačiky, syry, chipsy robi moja sestra na narodeniny +alkohol, kava
tato chce oslavovat asi každy deň a najest sa na úkor ostatných
@anonym_autor no tá je sprostá, ako ďaleko vidí, ak sa jej nepáči pohostenie, mala si priniesť vlastné. Skús ísť na návštevu ku nej a potom ju skritizuj, že si očakávala pečené prasiatko a ona Ti ponúkla niečo malé, nechutné a .😂
@anonym_autor no tá je sprostá, ako ďaleko vidí, ak sa jej nepáči pohostenie, mala si priniesť vlastné. Skús ísť na návštevu ku nej a potom ju skritizuj, že si očakávala pečené prasiatko a ona Ti ponúkla niečo malé, nechutné a .😂
@maja249 losos a kaviára
@anonym_autor "povedala že nech sa nehnevám ale ona už viac krát ku mne nedôjde"
Povedala by som jej ze ok, pisem si, viac ju nepozvem a mozeme chodit k nej ked tak rada hosti a mina peniaze 😃
Tak u mna je toto uuuplne opacne.
Ja aj ked je neviemaka hostina,snazim sa jest normalne,radsej striedmo,aby som neposobila nemacurne,akoby som 4 dni nejedla..
Radsej budem hladna,ako zo seba robit chuderu...
Ver mi,kolegovia si pomyslia svoje hlavne p nej.
Neries.a uz ju viac nevolaj...
@anonym_autor no a ona ked prisla na navstevu, tak aky darcek ti doniesla? U nas je zvykom, ze ked k niekomu prideme, donesieme mu darcek - sladkost, kvety alebo nieco. Ona co doniesla?
@anonym_autor keby toto o mne šírila kamoška/spolužiacka/ kolegyňa tak by veľmi rýchlo prebehla selekcia. Kamošiek aj kolegov v práci. Ten kto sa nechá ovplyvniť jej ohovarackami a robí si názor na teba podľa tretej osoby si dal u mňa v tom momente stopku.
Nie nič mi nedoniesla ona ani deťom nič. Budem musieť konfrontovat ju zajtra pred ostatnými kolegami ako to dopadne.
Nie nič mi nedoniesla ona ani deťom nič. Budem musieť konfrontovat ju zajtra pred ostatnými kolegami ako to dopadne.
@anonym_autor no ona musí byť úplná krava
@anonym_autor Na toto sa da povedat uz len nieco podobne uletene: "Dobre, ze hovoris, sama som chcela povedat, aby sme sa uz viac nestretavali, za tri hodiny si u nas vsetko zozrala, ja som zvyknuta, ze po navsteve nam este ostanu chlebicky na veceru. Zostali sme hladni.." 🙂
@anonym_autor no mala si jej aj ty odpovedat. Ja ked idem na navstevu prinesiem flasu vina,kavu, chipsy a cokoladku pre deti.
Kolegovia na teba s nechuťou pozerajú, lebo si myslia, že tu "kamošku" si tam ty dotiahla a oni trpia tiež. Taká kolegyňa musí byť za odmenu. Vždy, keď som počula nejakú kolegyňu ohovárať, išla u mňa dole do prepadliska posledných úbožiakov. 😹 Vysvetli kolegom, že nemôžeš za to, že tam pracuje a nebudú krivo pozerať.
tak ju predbehni a povedz kolegom - neuverite, co sa mi stalo. Zavolala som XY na navstevu, ponukla som chlebicky, kolac, kavu, caj a ona mi teraz povedala, ze uz nepride, lebo ju neviem pohostit. Ha ha, chapete? Tak to ju teda nebudem uz volat a keby ste ju volali vy, pripravte svedske stoly… 😆
Vymyslené, lebo keby aj niekto nebol spokojný s pohostením, tak by určite nešiel za hostiteľom - kamarátom a povedal mu, že k tebe už nebudem chodit, lebo som čakal švédske stoly a neboli. No to určite …
Mi to ale pripomenulo, keď som sa ja ocitla ako hosť s kolegyňou u druhej kolegyne-kámošky na návšteve, boli sme jej zablahoželať k narodeniu dieťaťa. Dobehli sme s darčekmi pre matku aj dieťa, usadila nás v obývačke a kecáme a kecáme a nič. Ani čaj/kava či keks. Tak po hodine vravim, že či si môžem ísť do kuchyne zobrať pohar vody, že som nejak vysmadla a ona že jasné, poháre sú v hornej skrinke na ľavo 🤣
Vymyslené, lebo keby aj niekto nebol spokojný s pohostením, tak by určite nešiel za hostiteľom - kamarátom a povedal mu, že k tebe už nebudem chodit, lebo som čakal švédske stoly a neboli. No to určite …
Mi to ale pripomenulo, keď som sa ja ocitla ako hosť s kolegyňou u druhej kolegyne-kámošky na návšteve, boli sme jej zablahoželať k narodeniu dieťaťa. Dobehli sme s darčekmi pre matku aj dieťa, usadila nás v obývačke a kecáme a kecáme a nič. Ani čaj/kava či keks. Tak po hodine vravim, že či si môžem ísť do kuchyne zobrať pohar vody, že som nejak vysmadla a ona že jasné, poháre sú v hornej skrinke na ľavo 🤣
@sisaka to maš este dobre, mojmu bratrancovi si musiš kupit po ceste so sebou a celé ti to zožerie

akože sorry, mala si jej povedat, že ty nie si 5* hotel v Turecku, čo si tam menovala 10 druhov jedal, to ku komu sa chodi stravovat, že ma take požiadavky?
to len pre vzacne navštevy..v čom ti je ona osožna?
a čo ju je do toho, že robiš v sobotu?