icon

Ako reagovať na nepríjemné komentáre od kolegyne?

19. aug 2025

Mám jednu kamarátku čo sme spolu chodili do školy, potom sa naše cesty rozišli a teraz pred pár týždňami sa zamestnala u nás vo firme. Zavolala som ju ku nám na návštevu, naše deti sa spolu zahrali, my sme si dali čaj ona kávu. Robila som chlebíčky a upiekla koláč, vyzeralo že všetko v pohode.
Pár dní na to mi povedala že nech sa nehnevám ale ona už viac krát ku mne nedôjde lebo že ja ju neviem pohostiť. Boli u nás tri hodiny a ona bola hladná, že ona je zvyknutá na švédske stoly, na ovocné taniere, pagáčiky, syry, čipsy, slané a podobné pohostenie. Že ja som jej dala "len" chlebíčky a koláč že vyzerám ako socka keď nemám ani poriadne pohostiť človeka. A že ona si všimla že cez víkend sa hlásim do práce, že som sa zmenila od školy. Že len hrabem peniaze pre seba a prečo mi nestačí výplata za týždeň prečo musím ísť aj soboty, lebo väčšina ľudí len hrabe peniaze a potom to tak aj vyzerá. Ja som ostala v šoku z toho. Najhoršie je že začala to o mne šíriť v práci a niektorý sa pozerajú na mňa s nechuťou..neviem čo mám robiť..

Strana
z2
dennissa16
19. aug 2025

@anonym_autor to co za exota?
Neboj sa, kolegovia ťa poznajú dlhšie a nedajú na reči nejakej “novej”

dskjhfdlkdjhl
19. aug 2025

@anonym_autor Tak si jej mala povedat, ze Ty mozno hrabes peniaze, ale jej hrabe v hlave😉

anonym_f912bb
19. aug 2025

Wtf? Normalne vysvetli kolegom co sa stalo. Jej by som sa uz neozvala. Co by som ja dala za to keby mi tetaz niekto aspon chlebicek spravi a nemusim ja 😁. Chipsy mohla doniest a otvorit. A nemusela sediet tri hodiny. Mohla odist skor.

pjosa
19. aug 2025

to na rovinu napísala presne, že nevieš pohostiť? Ak áno, tak jej môžeš odpovedať, že tak v tom prípade nabudúce nie si ani ty u mňa vítaná. Môžeš byť rada, že som ťa niečím ponúkla... a čo sa týka kolegov, je na nich ako to prijmú, snáď ťa poznajú a pochopia, že "nová" sa snaží teba očierniť... čo akože chcela? bavorské korýtko? kurnik, niektoré sú ozaj bez chrbtovej kosti... ešte si kamošky podľa pohostenia bude vyberať.

mamina7070
19. aug 2025

napis jej ze rada prides k nej nech ti ukaze ako sa ma hostit

kalma
19. aug 2025
@mamina7070

napis jej ze rada prides k nej nech ti ukaze ako sa ma hostit

@mamina7070 to by aj pecene prasa spravila len aby sa pochvalila

o__o
19. aug 2025

To ako v nejakom Kocurkove, naozaj sa ludom toto deje? U mna by bola prvy a poslednýkrát a tvrdy ignor, skoncila by som s nou. Ku kolegom sa spravaj normalne a neries ju

anonym_c4d2b3
19. aug 2025

Mnam co by som ja dala za take pohostenie .. ja som minule bola u jednej znamej oslavit statnice a na stole boli len chipsy a prosseco . Hned na zaciatku mi povedala ze objedname si nieco ja ze jasne 1-2 hodiny nic iba chipsy 3 hodina uz som nervoznela od hladu a potom som sa postavila ze som unavena😀 ale ludia ja som bola hladna jak pes doma som spasala maso s ryzou jak nikdy. Ale mne bolo strasne trapne jej povedat ved objednaj nieco uz . Ale viac uz nepojdem k nem

eludka
19. aug 2025

je hlupa, neries

anonym_c8bd67
19. aug 2025

@anonym_autor to čo je za primadonu :D :D :D tvl slušné chovanie išlo na čunder? V živote nikdy by som si nedovolila ani sestre vytknúť že ma málo pohostila. Sa mala najesť doma, herečka. Absolútne si z toho nič nerob. Pracuj ďalej ako doteraz a ona si reklamu urobí sama. Dávam jej pár mesiacov než poletí.

olimuc
19. aug 2025

absolut ghosting … vobec by som nestracala cas s takym clovekom. Co sa tyka kolegov, vobec by som sa k teme nevyjadrovala. Kolegovia zistia co je zac coskoro.

diaamax
19. aug 2025

Ze ku tebe voacej nepride? Bych povedala, ze samozrejme, chapem, respektujem a tesim sa z toho. Plus by som podotkla, ze ja sa nechodim najest na navstevy. Inak NO COMMENT. U mna by nebola viac vitana…

natinka36
19. aug 2025

Dobre pre teba, nech uz nechodi taka striga😄 mna musia ako niekedy ohovarat ked drbnem na stol pistacie vino a vybavene 🤣 ale my mame navstevy niekolkokrat do tyzdna tak niekedy pohostim viac samozrejme ale niekedy nemam co.

milanemila
19. aug 2025

Neverim, ze toto je realne 🤦🏼‍♀️ zas nejaka vymyslena absurdnost…uz to tu zacina byt az smiesne.

deti95060810
19. aug 2025

bola hladná? však sa mala najesť doma pred návštevou a nie že potom je nenažratá na návšteve. kašli na ňu.
inak tiež by ma zaujímalo ako podľa nej vyzerá pohostenie návštevy. také že podľa nej.

basulaak
19. aug 2025

Zda sa ze ti aj volala hladna 😃👌

deti95060810
19. aug 2025
@milanemila

Neverim, ze toto je realne 🤦🏼‍♀️ zas nejaka vymyslena absurdnost…uz to tu zacina byt az smiesne.

@milanemila tak blbcov máš dosť... takže kľudne aj reál

nyusika
19. aug 2025

toto sa zase niekto nudi a zaklada diskusiu, len aby to tu zilo ?

liv1
19. aug 2025

Tomuto to ja neverim. Uz tu boli presne tieto temy, to je totalne vymyslene 😁

nyusika
19. aug 2025
@liv1

Tomuto to ja neverim. Uz tu boli presne tieto temy, to je totalne vymyslene 😁

@liv1 jasne, ze to je vymyslene.

oceanahory
19. aug 2025

@anonym_autor No a teraz poprosim tu o Cervenej ciapocke 🤗🥴.

zmrzlinka2021
19. aug 2025

@anonym_autor

Z toho čo opisujes, ide o evidentne jednoduchsiu osobu.

autor
19. aug 2025

Prečo by to malo byť vymyslené, naozaj sa mi to stalo a bola som z toho v šoku. Doteraz nikto nemal problém s ničím u nás na návšteve.
Aj ja často chodím ku kamarátkam a k rodine na návštevu a aj keby nedali nič na stôl mne by to nevadilo, veď tam idem kvôli ľuďom pokecať a nie vyjedat ich.

januska12323
19. aug 2025

Naozaj kolegovia viac veria úplne novej kolegyni ako tebe?

drianaa
19. aug 2025

Koláč a chlebíčky, mňam 😂 mne by to úplne stačilo, aj keby si volala na oslavu a nielen na zdvorilostnú návštevu, ja neznášam prezieračky, len za to, že si na návšteve, ja koľkokrát niekde prídem, tak si len vypijem pohár vody a možno kávu a som spokojná, že som v dobrej spoločnosti. A bola by som rada tiež, že niekto iný robí za mňa víkendy, nemusím ísť ja do práce 😉 vôbec by som tie ohováračky neriešila, ak by to pred tebou zase spomenula, tak ju odbila v zmysle, že neboj sa, ja ťa už nebudem pozývať, že ty nie si zvyknutá na to, že za normálne pohostenie a dobrú spoločnosť nedostaneš ďakujem, ale ohováranie a kritiku.

autor
19. aug 2025

Nehovorím že j j kolegovia viac veria ale už pozerajú na mňa tak divne, aj keď nič nepovedia ale vidím ich výraz tváre. A soboty robím kvôli tomu aby som prilepšila k výplate, to vie každý, že mám malé deti a väčšinou som na ne sama.

cacianka
19. aug 2025

mali sa najesť doma a nie chodiť na návštevu hladní. pozvala si na návštevu, nie na obed či večeru, to by bolo iné. to ona je socka, a kľudne jej to povedz pred kolegami, keď sa potrebuje chodiť kŕmiť s celou rodinou k niekomu cudziemu, či nemá doma čo jesť ? príživníčka to je !
a ty sa netráp, hádam máš rozumných kolegov, poznajú ťa dlhšie a vedia aká si. ak máš nejakú kolegyňu bližšiu, opýtaj sa jej, čo sa deje a slušne sa vyjadri, že nemáš potrebu na bežnej návšteve chystať 7 chodové menu. a ak sa niekomu nepáči alebo nestačia ako olovrant chlebíčky a koláč ku káve, nezaslúži si ani kúsok suchého chleba a pohár vody.
to je teda fakt krava korunovaná, tfuj !

tiezjedna
19. aug 2025

bože, ona je riadny primitív.... 😂

dismonika
19. aug 2025
@anonym_autor

Nehovorím že j j kolegovia viac veria ale už pozerajú na mňa tak divne, aj keď nič nepovedia ale vidím ich výraz tváre. A soboty robím kvôli tomu aby som prilepšila k výplate, to vie každý, že mám malé deti a väčšinou som na ne sama.

@anonym_autor ktovie, čo tú tvoju kolegyňu žerie... myslím si, že chlebíčky a koláče to nebudú.

Btw. koláč a chlebíčky je super pohostenie.

eleanora666
19. aug 2025

Ja osobne sa na navstevu nechodim najest 🤣 vyzera to tak ze mala kritiku dopredu pripravenu. Neries, sama sa ukaze…teraz ukazuje prstom na teba, potom bude inde. Je to krava.

Strana
z2