icon

Ako reagovať na nevhodné poznámky kolegov?

20. feb 2024

Tak napríklad kolega včera mi povedal, že mi nesvedčia okuliare. Že nech sa nehnevám , ale je len úprimný. No ja ich nosím, keďže už nemôžem nosiť kontaktné šošovky, čo som mu samozrejme nevysvetľovala.
Čo zvyknete povedať v takýchto situáciách?

autor
20. feb 2024

@egonsk Ty asi nechápeš čo znamená slušne správanie a zamieňaš si to s kritikou. Nevadí, asi si ten typ ako môj molega. Mám ísť na teraz za kolegyňou, že jej nesvedčia legíny lebo je tlsta ako jaternica? Alebo kolega ktorý sa oblieka do čierneho a metal , že mu to nesvedčí?

autor
20. feb 2024

Ale ďakujem, už viem kde sa na školách berie šikana..

egonsk
20. feb 2024

Ked kolegyni povies "myslim, ze by sa ti viac hodila sukna ako leginy", tak sa neurazi. Ak by si kolegovi povedala "mas tak rad depeche? Vidim, ze casto chodis v ciernom, skusil by si aj bielu, alebo modru kombinaciu?" tak tiez by sa neurazil. A mozno u oboch by taka poznamka casom urobila zmenu. A mozno nie, ale odpovedali by ti svojim dovodom, preco to tak nosia. Tomu sa vravi vymena nazorov, konverzacia ... a takto sa aj spoznavaju ludia.

deedol
20. feb 2024

@egonsk slusna kritika vyzera uplne inak a hlavne sa tyka inych veci ako vonkajsich a povrchnych zalezitosti. presne ako pise autorka, ty si asi tiez jeden z tych, co sa na skole smial spoluziakom, ze okuliarnik indicky, ze ano? odporucala by som pobyt v nejakej severskej krajine, by si videl, ako reaguje slusna spolocnost na komentare tykajuce sa vyzoru druhych. (u nas bezne "vieees, ta tucna baba z marketingu" je u nich totalne neprijatelne. lebo oni sa aj zamyslaju nad tym, co vypustia z ust, a VZDY sa to da povedast aj inak.)

autor
20. feb 2024

@egonsk Konverzovať môžeš o počasí, hudbe atď ale snažiť sa niekoho ovplyvniť lebo tebe sa nepáči čo nosí je sprostota. Pekný deň 🙂

deedol
20. feb 2024

@egonsk p.s. k poslednemu tvojmu prispevku - ale jej kolega jej to takto "pekne" nepovedal.

autor
20. feb 2024

Spomenula som si na Romana čo ho šikanovali spolužiaci, mimo iného sa mu smiali aj pre výzor, takže vlastne on nebol schopný zniesť kritiku? Daj si po hube.
@egonsk

egonsk
20. feb 2024

@deedol precitaj si zadanie temy, kde je tam pisane, ze jej to povedal neslusne? "kolega včera mi povedal, že mi nesvedčia okuliare. Že nech sa nehnevám , ale je len úprimný. No ja ich nosím, keďže už nemôžem nosiť kontaktné šošovky, čo som mu samozrejme nevysvetľovala." - ja tam vidim napisane, ze jej povedal, ze jej neslusia, ale ona mu slusne ani nevysvetlila, ze nenosi sosovky a bere to teda este ako samozrejmost neodpovedat/nereagovat. Kde je teda pudel zakopany?

koniarova
20. feb 2024

Autorka. Aj ja mám po tvojich posledných nadradených komentároch rovnaký pocit,že nevieš zniesť kritiku a adekvátne reagovať.

autor
20. feb 2024

@koniarova Ale to je mne úplne ukradnuté že čo si myslíš.

deedol
20. feb 2024

@egonsk "prepac, ale podla mna sa ti nehodia okuliare, sorry, som len uprimny" je podla mna ine ako tvoje "myslim, ze by sa ti viac hodila sukna ako leginy". ty tam fakt necitis rozdiel?

autor
20. feb 2024

Ajajj, mýlime si kritiku a slušnosť, tu už niet pomoci.

koniarova
20. feb 2024

Keby ti to bolo ukradnuté, čo si druhý myslí,nezalozis túto diskusiu.

autor
20. feb 2024

@koniarova Mne nie je ukradnuté, že ľudia sú netaktní, tak ma zaujímalo ako to riešia druhí.

koniarova
20. feb 2024

Rovnako neslušné je niekomu písať, Daj si po hube. A robíš to. Tak o čom sa tu bavíme. Riad sa heslom, aký požičaj, taký vráť. To ti pôjde dobre.👍

autor
20. feb 2024

@koniarova Nechaj si svoje rady pre seba, ďakujem 🙂

koniarova
20. feb 2024

Nechám. 👋👋

mikadooo
20. feb 2024

Povedala by som "Podľa teba mi nesvedčia, podľa mňa mi svedčia." 😁. Nech sa chlapec uvedomí - koľko ľudí, toľko chutí, jeho názory nemusia byť jednoznačná ultimatívna prauda.

autor
20. feb 2024

@koniarova 👋

muchotrafka298
20. feb 2024

Ja si tieto veci nevsimam, nezaujima ma to. A tato "pravdovravnost" niektorych je dost otravna. Ja by som mu podakovala za nazor....

livuska124
20. feb 2024

Lebo teraz je "moderné" mať na všetko svoj názor a vypustiť z úst hocičo, lebo to si JA myslím a všetci sa z toho majú poskladať a riadiť sa tým. Navyše, ak o názor dotyčného nikto nežiadal, je to pre mňa obyčajné sedlácke, primitívne správanie a pomyslela by som si o dotyčnom svoje. Iné by bolo, ak by si sa konkrétne spýtala kolegu "čo myslíš, hodia sa mi tie okuliare, alebo by som si mala vybrať iný tvar rámu....?
Ale to vidíš bežne aj tu na MK. Koľko pekných báb tu bolo a aj MK opustilo, pretože pri ich fotkách (napríklad aj len s prianím pekného dňa) sa vždy zhŕkli "medzinárodne uznávané módne poradkyne a expertky na krásu" a "dali ich dole." Lebo to je len ich názor, že dotyčná má tie pery príliš napichané a vyzerá ako kačica, lebo má tie mihalnice príliš dlhé, je príliš vychudnutá, je príliš tučná, atď......
Už som to tu niekedy písala, ale veľa ľudí si svoju aroganciu, potrebu niekoho skritizovať a tak si zdvihnúť vlastné sebavedomie, ospravedlňuje úprimnosťou a "právom na vlastný názor."

ivett1
20. feb 2024

Na takéto nevyziadanē komentáre mojej osoby, mám len jednu odpoveď....diky za tvoj postreh, ale nikto sa ťa na tvoj názor nepýtal.... a je pokoj😉 ...

autor
20. feb 2024

@livuska124 Mne sa skôr zdá, že títo ľudia si mýlia základnú elementárnu slušnosť s kritikou. Pretože to sú diametrálne odlišné veci. Keď ma niekto skritizuje, že som sa nevhodne obliekla na istú spoločenskú udalosť, že nepoznám bontón, tak to je samozrejme oprávnená kritika a prijímem ju bez problémov. Ale kritizovať druhých, len preto lebo sa mi na nich niečo nepáči, mi príde maximálne neúctivé a primitívne.
Pri tvojom komentári ma hneď napadla Rebeka marcusko, taká príjemná baba, zlatá, nikomu zle nerobila, neurážala a vyštvali ju.

autor
20. feb 2024

*prijmem

livuska124
20. feb 2024

Áno, aj ju som mala na mysli a ešte dávnejšie tu bola jedna kočka, čo bola so mnou v termínovke. Pridávala fotky aj na plochu a stále ju tam buzerovali kvôli niečomu, až napokon odišla. Teraz je tu opäť, ale pridáva máličko fotiek, väčšina ju asi ani nespoznala, že je to ona.

ibatanecnica
20. feb 2024

autorka - tak zase kolega nie sú úplne cudhí človek ako niekto kto ťa vidí na ulici. My tiež v robote preberáme všetko možné. Tiež mi občas niekto povie, že toto mi tak nesedí alebo kolega, že tá včerajšia sukňa mi sekla viac. Netreba byť zase taký vzťahovačný. Ja to neberiem ako kritiku.

livuska124
20. feb 2024

Inak, kritizovať okuliare, čo je zdravotnícka pomôcka a nenosíš ich z dlhej chvíle je ešte vyšší level buranstva. To akoby si niekomu bez ruky povedala, že tá protéza mu nesvedčí, alebo niekomu, čo má pripnutú inzulínovú pumpu povieš, že tá pumpa pod oblečením ho rozširuje a vyzerá tučnejšie. Akože čo s tým má ten človek robiť, aby bol daný "kritik" spokojný a nebol obťažovaný pohľadom na niečo tak nevkusné? 🙈

katkazuz
20. feb 2024

@egonsk
A ja zase nerozumiem, prečo by si mal komentovať, čo si obliekajú kolegovia. Prečo by som ja mala hodnotiť, čo jej viac pristane sukňa alebo leginsy. Však každý chodí oblečený tak, ako sa mu páči.
A len tak z ničoho nič povedať, že vieš ale sukňa sa ti hodí viac. No neviem, iné je, keby sa na to opýtala.
A hodnotiť či niekomu pristanú okuliare, ktoré nosiť musí ….

autor
20. feb 2024

@ibatanecnica Pracuje na úplne inom oddelení, takmer nič o sebe nevieme, akurát sa vidíme pri príchode a odchode, takže je to pre mňa cudzí človek.

autor
20. feb 2024

@livuska124 Tak podľa pána egonsk sa mám kritika spýtať, aké by mi svedčali a podľa toho kúpiť 😁