Ako reagovať na nevhodné poznámky kolegov?
Tak napríklad kolega včera mi povedal, že mi nesvedčia okuliare. Že nech sa nehnevám , ale je len úprimný. No ja ich nosím, keďže už nemôžem nosiť kontaktné šošovky, čo som mu samozrejme nevysvetľovala.
Čo zvyknete povedať v takýchto situáciách?
@livuska124 mozno bol kolega asperger
Mne raz kolega zadrel, že nemám piť v robote kávu 3v1, lebo z nej rastie zadok. A jeho frajerka má o 20 kíl viac než ja. 🤦
@ankare určite nie. On bol arogantný, sebestredný pán pred dôchodkom, ktorý si o sebe myslel, že je najkrajší, najmúdrejší, vševeduci, navyše často slovne (aj fyzicky) obťažoval mladé ženy - kolegyne. Medzi inými aj mňa.
@livuska124 zjavne nie, podporu si egonsk dáva tu len on sám.
Ja by som mu povedala, nevadí, hlavne ze niečo vidím. A ešte by som dodala, že bez tých okuliarov je nejaký krajší 🙂
Dotyčný napríklad povedal kolegyni (prosím pekne 50 ročnej žene), že je sprostá a ani vysoká škola jej nepomohla. Pritom to vôbec nie je pravda, že by bola hlúpa. Len neurobila to, čo jej on prikázal (on bol z iného oddelenia), ale urobila tak, ako jej povedala naša vedúca + v Tom výsledku bola práve (pracovná ) kritika na neho.
@ankare
Poznám X ľudí ktorý si vybrali zlý druh okuliarov, lebo si nedali poradiť. Jednoducho to nevyzerá dobre. Netreba sa hneď urážať, ale sa ja zamyslieť.

@egonsk Tú pravú tvár tu už niekto ukázal. Píšeš o konštruktívnej konverzácii a sám si okolo nej ani nechodil.Alebo inak, kde konkrétne a ako som skĺzla na dno? To by ma celkom zaujímalo lebo svoj názor prezentujem slušne a ty sám podľa svojich vlastných slov by si sa mal nad ním aspoň zamyslieť predtým než človeka odsúdiš.