Ako reagovať na obvinenie z užívania liekov?
Ahojte, boli sme s jedným mužom spolu na predĺženom pobyte. Zoznamujeme sa a toto bolo naše prvé dlhšie rande... inak k ničomu nedošlo, lebo sa mu nepostavil. Má po 50tke, ale mne to nevadilo, bola som s tým ok. Čo a však zaskočilo je, keď mi po príchode pri výmene názorov napísal, že som narkoman, čo je na tabletkách.
Vysvetlím. Keď sme pricestovali, vytiahla som si svoju taštičku prvej pomoci. Je to také puzdro, kde mám všetky lieky na cesty. Som totiž silný alergik a ani nemôžem veľa druhov liekov. Mám tam epi pen, atihistaminiká, liek proti bolesti, liek na menštruačné kŕče, vždy so sebou nosím Theraflu, aspoň jeden sáčok, mám tbl na riedenie krvi a tbl na štítnu žľazu. Mimo toho som tam mala magnézium, vitamín D a vitamín C, čo beriem každý deň. Ja som mu nehovorila do detailov, čo tam mám, nepýtal sa. Videl to, neschovávala som to, mohol sa opýtať.
A po príchode domov mi napíše, že som narkoman na tbl?
Samozrejme, že som to ukončila, ale to len ja chodím na takéto tripy pripravená?
Hlavne keď som silný alergik?
a to v akej suvislosti ti napisal? nepostavil sa mu, mozno zo srandy ta nazval narkomankou, mozno sa zlakol toho injekcneho pera, asi si uzkostlivejsia, ukoncila si to a hladaj dalej
@anonym_autor lieky na alergiu su ok. Ale tie ostatne ako teraflu, vitaminy.. to je taky prepal trochu, bezne to ludia nerobia ako ty, ze si beru taktuto prehnanu vybavicku. Ale ved co ta po tom, rob si ako je tebe prijemne
@anonym_12914b ak je jej vybavicka prehnana, tak ja som potom narkoman.
vzdy na akykolvek vylet mimo domu berem zaklad - leukoplasty, dezinfekcie, lieky na alergiu,epipen, lieky od bolesti,octanovu mast, pinzetu aj na klieste a ak ideme na pobyt aj na 3 dni mam aj lieky od teploty, traviace problemy, cierne uhlie,nospu, aj detske lieky teplomer vsetko.
btw ak sa mu nepostavil koze mat problemy so srdcom
Neboli tam drogy, nie si narkoman.
To skôr on zažil neúspech a na tebe sa vyvŕšil.
@anonym_12914b ak je jej vybavicka prehnana, tak ja som potom narkoman.
vzdy na akykolvek vylet mimo domu berem zaklad - leukoplasty, dezinfekcie, lieky na alergiu,epipen, lieky od bolesti,octanovu mast, pinzetu aj na klieste a ak ideme na pobyt aj na 3 dni mam aj lieky od teploty, traviace problemy, cierne uhlie,nospu, aj detske lieky teplomer vsetko.
btw ak sa mu nepostavil koze mat problemy so srdcom
@amonet no ty si tiez dobre prehnana 😆. Ved vsade su lekarne.. nac to trepat z domu
@amonet no ty si tiez dobre prehnana 😆. Ved vsade su lekarne.. nac to trepat z domu
@anonym_12914b lebo ked mi dieta v noci chyti teplotu nebudem sa trepat z nejakej chaty alebo hotela v tatrach kupovat lieky
alebo ked sa kamoskine decko strepalo na zem a pichlo si uschnuteho ježka z gaštanov do kolena nebudem utekat kupit pinzetu - vytiahnem a ošetrim
@anonym_12914b lebo ked mi dieta v noci chyti teplotu nebudem sa trepat z nejakej chaty alebo hotela v tatrach kupovat lieky
alebo ked sa kamoskine decko strepalo na zem a pichlo si uschnuteho ježka z gaštanov do kolena nebudem utekat kupit pinzetu - vytiahnem a ošetrim
@amonet lenze ty nepises len o liekoch na zrazenie teploty. Balis si milion zbytocnosti, ktore sa daju kupit aj na dalsi den. Ale rob jak chces. Len musis uznat fakt,ze to prehanas.
@anonym_autor ani nejdem pisat co vsetko ja beriem do tašky prvej pomocí na cesty😅 okrem toho co píšeš beriem denne vápnik D3 magnezko silne omega tri selen zinok probiotika. Tiez antihistsminika atd je toho dost. Ale tvoje vitamíny problem nie su.
@amonet lenze ty nepises len o liekoch na zrazenie teploty. Balis si milion zbytocnosti, ktore sa daju kupit aj na dalsi den. Ale rob jak chces. Len musis uznat fakt,ze to prehanas.
@anonym_12914b mam hnacku alebo dieta utekam do lekarne, mam zlcnikovy zachvat citim ze nastupuje dam nospu a neutekam do lekarne, grca mi dieta v noci budem do rana cakat? co je este z tvojho pohladu zbytocny liek?
Ja si tiež nosim taku lekarničku. Radšej byť pripravena ako zaskočena. A to, že su všade lekarne, ma nijako neukľudní, presne ako je písane vyššie, nebudem sa trepať niekde z chaty alebo na dovolenke po lekárňach.
Autorka- podľa mňa je to pako, ja som mala takého manžela, čo mal takéto sprosté reči aj na občasný ibalgin kvôli bolesti hlavy či menštruácii.
@anonym_autor ja tiez nosím tak, aj viac...radsej byt pripravený 😁rob podla seba, kasli na ostatných...
@anonym_12914b mam hnacku alebo dieta utekam do lekarne, mam zlcnikovy zachvat citim ze nastupuje dam nospu a neutekam do lekarne, grca mi dieta v noci budem do rana cakat? co je este z tvojho pohladu zbytocny liek?
@amonet ano, je to zbytocne, lebo keby si mala o vsetkom takto premyslat, ze co sa moze cisto len hypoteticky stat, tak to by si mala miesto jedneho kufra styri. Radsej, aby sa tvoje dieta ani na pieskovisku nehralo, lebo co ak nahodou tam bude injekcna striekacka
Podobnú základnú výbavu nosím aj ja. Bežné v kabelke , odstrihnem blister s 2-3 tabletkami, bolesť v krku z nejakého prievanu, bolesť hlavy, krížov. Pri odchode na viac dní aspoň pár tabletiek/ sáčkov - trávenie, teplota, hrdlo, bolesti, leukoplast a náplaste, bežné lieky ak užívam aj vitamíny - neprerušim lebo dovolenka. Veľa x sa využilo. Veď stačí malá kapsička, nie je veľa ani ťažká. Kým nájdem otvorenú lekáreň, alebo pocitim príznaky ráno po zobudení, čo má niečo chytá večer pred spaním, použijem. Aspoň pôsobí, kým sa dostaneme do lekárne. Ani tie nie sú na každom kroku a napr tam kde chodím je lekáreň 7km, bus 4x za deň acez víkend zatvorená. Najbližšia je v OC 32km
@amonet ano, je to zbytocne, lebo keby si mala o vsetkom takto premyslat, ze co sa moze cisto len hypoteticky stat, tak to by si mala miesto jedneho kufra styri. Radsej, aby sa tvoje dieta ani na pieskovisku nehralo, lebo co ak nahodou tam bude injekcna striekacka
@anonym_12914b ja nosim tie lieky lebo sa mi tie situacie uz stali a som radaej pripravena. a na detske ihriska nechodim, radsej travime cas v prirode.
Pripajam sa k nazoru … nevrzol si, tak aby mu nepadlo ego zvysil si ho na tebe. Od 50 rocneho by som cakala, ze rozozna nieco proti nadche a epipen od pervitinu … kazdy nech si bali, co chce, aj celu lekaren, pokial sa s tym citi lepsie .,. ono asi to nebude jediny problem, len si ich nechcela vidiet a toto bola ta posledna …asi to nebolo o tabletkach, ale ako cez „kvetinu“ zvysit ego a poslat do teplych krajin …
Ja nosim tiez a aj viac, mam celku jednu lekarnicku nidky nevies co a kedy sa moze stat. Ano zalezi kam idem a ako to tam bude vypadat, nie nie vsade su lekarne, takze ide veci beriem ked idem do Dubaja kde lekaren mas 200m odkialkolvek a otvorenu 24 hodin denne a inu vybavu beriem ked idem do Himalayi kde lekaren je tyzden cesty. Ale kazdopadne nikdy by som niekomu nepovedal ze je narkoman preto ze by mal takuto vybavicku :/
@anonym_12914b napis jedno z toho co je zbytocnost.
A potom si na to spomeň ked to budes potrebovat na najblizsom pobyte;)
@autorka natrafila si na zaostaleho chuja bohuzial. A ešte ked si silny alergik tak si zodpovedna.
@anonym_12914b ja nosim tie lieky lebo sa mi tie situacie uz stali a som radaej pripravena. a na detske ihriska nechodim, radsej travime cas v prirode.
@amonet presne. mám skúsenosť - minulý rok, dovolenka v zahraničí, ráno som sa zobudila s bolesťou v hrdle - hneď som si mohla nasadiť strepsils a aspoň rýchlo zabral, kým sme sa dostali do lekárne a kúpila som balenie. O pár dní mi nesadlo jedlo, večer som cítila že bude problém - šupla som si moju rezervu večer aj v noci a aspoň som spala dobre a nemusela som čakať do rána , pravdepodobne vygr .cana, ani muža naháňať tam aj späť. Lekáreň v noci otvorená nebola a hľadať v cudzom meste nočnú prevádzku kvôli 4 tabl, ?!
Narkoman nie, ale ani nevidim dovod vytahovat celu tasku liekov na stol. Pokial nic nepotrebujem, ostava v kufri.
Toto ja nosím tiež bežne veci aj naplaste ak by sa niekto porezal.Ak idem na 3 a viac dni z domu.Nikdy nevieš mám epilepsiu, cukrovku, tetanicke záchvaty takže áno mám aj ja pri sbe vždy všetko čo treba.
Narkoman nie, ale ani nevidim dovod vytahovat celu tasku liekov na stol. Pokial nic nepotrebujem, ostava v kufri.
@beata_k veď stačí na stolík, sú tam veci ktoré užíva každý deň, niečo ráno, niečo večer a napr epipen a lieky proti alergii je dobré mať hneď poruke a na očiach, aby sa dali užiť čím skôr, nie hrabať v kufri, v strese.
@anonym_autor autorka, dotyčného už pekne ignoruj, presne ako ti tu píšu baby, potrebuje sa na niekom odbaviť, keďže sa mu nepostavil. Mňa keby naštval tak mu ešte napíšem naposledy jednu vetičku - že drogy tam neboli ale nabudúce pribalím aj niečo na stareckú potenciu😂.
K tvojej výbave, tiež mi tam prišli mnohé zbytočnosti - vypichnem len lieky na menštruačné kŕče (ktoré predpokladám, že v tom čase neboli na programe keď ste si sli užiť 😉). Samozrejme nikomu sa nechce chodiť v noci po lekárňach, ale zas nejakú tabletku od bolesti hlavy alebo zuba ti dajú aj na recepcii v hoteli. A keď už sa riadiť heslom radšej byť pripravený ako potom prekvapený, odporúčam druhým nerobiť k tomu výklad, že sa mi nepýtajú, lebo ani neviem či to je veľkom téma na rande..,
Skoda, pán, kým kritizuje teba a tvoje lieky,si on sám nevzal nič, ani len modrú tabletku
@beata_k veď stačí na stolík, sú tam veci ktoré užíva každý deň, niečo ráno, niečo večer a napr epipen a lieky proti alergii je dobré mať hneď poruke a na očiach, aby sa dali užiť čím skôr, nie hrabať v kufri, v strese.
@cacianka Lieky, ktore uzivam denne v kufri nie su. Ostatne ano. V kufri nie je nic len lieky, takze ziadne dramaticke hladanie liekov sa nekona.
Ahoj, tiež nosím okrem kozmetickej taštičky aj lekárenskú. A mám v nej oooveľa viac. Cítil sa trápne a hodil svoje zlyhanie na teba. Pri narkomanke je predsa normálne, že mu to ani nefungovalo. Rozišla by som sa s ním, ak si nevie priznať zlyhanie. V spoločnom živote by bola všetko len tvoja chyba.
@anonym_12914b nechápem tvoju potrebu sa do nej navážať, ja tiež nosím všade pinzetu a pri deťoch je samozrejmosť mať po ruke dezinfekciu, liek na zvýšenú teplotu, vracanie, hnačku... na výletoch sa stravuje v zariadeniach a môže sa stať, že jedlo nesadne...
@anonym_12914b nechápem tvoju potrebu sa do nej navážať, ja tiež nosím všade pinzetu a pri deťoch je samozrejmosť mať po ruke dezinfekciu, liek na zvýšenú teplotu, vracanie, hnačku... na výletoch sa stravuje v zariadeniach a môže sa stať, že jedlo nesadne...
@anonym_f7ce70 s tebou sa nikto nebavi
@anonym_autor lieky na alergiu su ok. Ale tie ostatne ako teraflu, vitaminy.. to je taky prepal trochu, bezne to ludia nerobia ako ty, ze si beru taktuto prehnanu vybavicku. Ale ved co ta po tom, rob si ako je tebe prijemne
@anonym_12914b ved to je zaklad. Ked sme vela cestovali, mala som tasticku vzdy pripravenu a len som ju vzala do sebou.
@anonym_f7ce70 s tebou sa nikto nebavi
@anonym_12914b toto je verejné fórum, kroť svoju agresiu a maj vždy po ruke aspoň magnézium.. 🙂