Príbeh o liekoch a zdraví: Moja domáca lekáreň
Keď som bola malá, bola som to večne choré dieťa s minimálnou imunitou. Škôlku si ani nepamätám, bola som večne doma chorá a chodila ku mne babka. Celé detstvo som sedela na alergológii, pneumológii a u obvoďáčky. Veľmi skoro mi pristála na stole astma, tabletky na alergiu, epi pen, tabletky na dýchanie, ventilačné spreje. Neskôr pribudli alergie na potraviny, na lieky, a s nimi aj tráviace problémy a teda lieky ako pancreolan, espumisan, probiotiká. Potom prišla štítna žľaza - a s ňou vitamín D, draslík, selén a liek na ŠŽ. Okrem toho gynekologické problémy, čiže vaginálne čípky všemožného druhu. Časté infekty znamenali, že som vždy bola zásobená nejakými anvirirotikami, niečim na imunitu, vitamínom C a zinkom, theraflu, paralen, niečo do nosa, niečo do hrdla, na vykašliavanie. Prišla trombóza a diagnóza a s ňou lieky na riedenie krvi. A k tomu nejaký krém na opary, niečo na ekzém, niečo na odreniny, kvapky do očí, kvapky do nosa, kvapky na suché oko.
Kam sa tým chcem dostať. Keď som bola malá, chodila k nám babka a mala celú tašku liekov, na tlak, na cukor, na cholesterol, na kĺby, na bolesť, na žalúdok. Bolo mi to zvláštne, mala asi 65 rokov. Ja mám dnes o cca. 20r menej, a niekedy si tak tiež pripadám. Doma kde sa pohnem, nejaké lieky, doplnky. Pribudla chlorella, spirullina, kolagén... kde sa pohnem niečo. So sebou v taške nosím tbl, bez nich sa nepohnem / novalgin, buscopan, ozzion, nospa, pancreolan, omarit /. Mala by som aj epi pen, ale nenosím. Keď niekto ku mne príde, pýta sa, či robím v lekárni. Nemyslela som si, že skončím takto. A to som človek, ktorý je zdravo, cvičí, veľa je vonku na vzduchu, nepije, nefajčí, spí veľa, pestuje zdravé vzťahy a medituje.
Prídem si ako pokazený kus.
@anonym_autor veľa ľudí si len myslí, že sa zdravo stravujú...
@anonym_autor veľa ľudí si len myslí, že sa zdravo stravujú...
@anonym_94cd77 no tak schválne... nejem pečivo. Pečiem si doma svoj chlebík s bezlepkovej múky. Nejem ani veľmi cestoviny a výrobky z bielej múky. Zeleninu mám od rodičov zo záhradky - koreňová, zemiaky, strukoviny, všetky tekvice, kaleráby, patizóny apd. Z ovocia egreše, ríbezle, čučoriedky, jablká, jahody.
Zvyšok kupujem na trhu od lokálneho dodávateľa a pestovateľa. Čo sa týka mäsa - nejem spracované výrobky. Kuru/sliepku/kačicu mám od susedov. Nejem žiadne salámy, klobásy, slaniny. Občas si dám poctivú pečienku, alebo dobré hovädzie mäso z farmy. Čo sa týka rýb, tie nakupujem štandardne, ale nie v Lidli a v Kauflande. Dám si dobrého tuniaka, občas lososa, pstruky a kapre mám od suseda. Vyhýbam sa laktózovým potravinám, ale mám bezlaktózové produkty - občas biely jogurt, syr, maslo. Pripájam tekvicový a olivový olej, tekvicové semienka, goji, humus.
Pijem bylinkové čaje - nazbierané samozberom - materiná dúška, repík, skorocel, šalvia, medovka, žihľava, a iné. Mám ich aj vysušené na zimu.
Rovnako chodíme na hríby a teda dubáky, jedle - bedľe a šampióny si zvykneneme nazbierať sami.
A ešte, nakladáme domácu kyslú kapustu, a rovnako si robíme domáce čalamády, nakladané uhorky. Milujem šťavu z kyslej kapusty a fermentované potraviny. A mám rada kombuchu. Pijem zelerovú šťavu, odštavujem si to sama každý deň. Nalačno začínam pohárom vlažnej vody s citrónom, pred ranným behom.
A ešte, nakladáme domácu kyslú kapustu, a rovnako si robíme domáce čalamády, nakladané uhorky. Milujem šťavu z kyslej kapusty a fermentované potraviny. A mám rada kombuchu. Pijem zelerovú šťavu, odštavujem si to sama každý deň. Nalačno začínam pohárom vlažnej vody s citrónom, pred ranným behom.
@anonym_autor a to všetko preto máš tak lebo od tety susedy Katy z Dolnej Marikovej nemáš domáce vajcia a stryca Dura z Ocivej domácu pálenku
Otázka je, čo z tých liekov a doplnkov je naozaj nevyhnutné a naozaj aj pomáha a čo užívaš a nosíš, len lebo si sa sama presvedčila, že musíš...

si na invalidnom? Ak nie, tak si kus zdravý.