icon

Ako reagovať na obvinenie z užívania liekov?

Včera o 10:34

Ahojte, boli sme s jedným mužom spolu na predĺženom pobyte. Zoznamujeme sa a toto bolo naše prvé dlhšie rande... inak k ničomu nedošlo, lebo sa mu nepostavil. Má po 50tke, ale mne to nevadilo, bola som s tým ok. Čo a však zaskočilo je, keď mi po príchode pri výmene názorov napísal, že som narkoman, čo je na tabletkách.

Vysvetlím. Keď sme pricestovali, vytiahla som si svoju taštičku prvej pomoci. Je to také puzdro, kde mám všetky lieky na cesty. Som totiž silný alergik a ani nemôžem veľa druhov liekov. Mám tam epi pen, atihistaminiká, liek proti bolesti, liek na menštruačné kŕče, vždy so sebou nosím Theraflu, aspoň jeden sáčok, mám tbl na riedenie krvi a tbl na štítnu žľazu. Mimo toho som tam mala magnézium, vitamín D a vitamín C, čo beriem každý deň. Ja som mu nehovorila do detailov, čo tam mám, nepýtal sa. Videl to, neschovávala som to, mohol sa opýtať.
A po príchode domov mi napíše, že som narkoman na tbl?

Samozrejme, že som to ukončila, ale to len ja chodím na takéto tripy pripravená?
Hlavne keď som silný alergik?

Strana
z3
anonym_72c343
Včera o 17:03
@anonym_4daaa4

@anonym_autor No to my sme sa s muzom asi nasli, aj pred detmi sme vzdy brali na dovolenky aj lieky od bolesti, na hnqcku, nejake vitaminy, na horucku. Na hrdlo a aj na nadchu, obvaz, leukoplast a nieoc dezinfekcne - gel alebo lieh. Dokocna aj v kabelke mam prirucne lieky, v nyvalej praci som mala tiez zaspbu a kolrgovvi, ak potrrbovali, vedeli, na koho sa obratit. Mne na tom nepride nic zle, ve dked nevyuzijeme, o to lepsie, ale keby daco, sme prirpaveni a nemusime hned hladat lekaren.

A za mna dobre, ze si to s nim ukoncila.

@anonym_4daaa4 aj ja mám v práci šuflík pohotovostnej výbavy, a to pracujem v nemocnici, aj keď nie ako zdravotník. Nebudem predsa behať po areáli, po oddeleniach a zháňať, doprosovat sa kvôli 1 tabletke, či kúsku leukoplastu. alebo keď je už lekáreň zatvorená a ja pracujem dlhšie.

banalu
Včera o 17:04

Ja sa stale smejem, ze chodim s taskou liekov. Hlavne ked ideme vsetci... A aj minule sme boli u svokrovcov, aj ja co nosim vsetko vsade, nechala som doma prednisonove cipky a skoncili sme na pohotovosti s laryngitidou 🫣
Teraz som bola sama na 3 dni mimo domu, mala som lieky proti bolesti, vitaminy, lieky na hnacku, pankreolan, zivocisne uhlie, lieky na krize... no na vsetko co by ma mohlo chytit na hotelovej izbe a sice si to viem zadovazit v kazdej lekarni ci pohotovoati, ale posledne co clovek potrebuje, je zhanat najblizsiu lekaren ci stravit hodiny na pohotovosti so seknutymi krizami.
Vsetci brblu, ale ked niekoho chyti bolest hlavy a ja vytiahnem panadol/ibalgin ci aspirin z kabelky tak je kazdy mega vdacny 😂🤷‍♀️

cacianka
Včera o 17:05
@biba_18

mne sa páči že zakaždým, zakaždým má niekto reči načo ti je toto alebo hento… niečo sa deje a prídu: nemáš náhodou??

@biba_18 a práve tá čo najviac ďobe, pýta prvá, lebo ju barsčochytí a nemá nič.

cacianka
Včera o 17:07
@oslo1

autorka, nepostavil sa mu. Tak si nasiel dovod, preco si do teba kopnut. Keby to neboli lieky, tak by to boli tvoje ovisnute cicky/brucho/dopln si.

Lekarnicku mas ok, ja nosim aj obvaz, nejaku tu naplast a podobne. A to som zdrava, syn tiez (ale on ma alergiu na arasidy, tak tiez nosim extra adrenalin a striekacky)

@oslo1 presne, bingo. Pepino zvädol tak útočí aby strápnil ženu

marca12
Včera o 18:21

Blbecek. Napisala by som mu,ze skoda,ze mi vo vybave chybala modra tabletka,ktorou by som ho ponukla. Ja tiez chodim vybavena liekmi. Vzdy mam zakladne lieky so sebou a aj vitaminy,ktore pravidelne beriem. A vzdy sa smejem,ze mne ak preskenuju kufor na letisku,tak ma raz zadrzia za to mnozstvo liekov. Nosim od bolesti,na hnacku,zazivacie tazkosti,chripku,prechladnutie a podobne. Na jednu dovolenku som isla bez liekov a chytili ma bolesti zuba,tak sme museli zhanat lekaren.

marca12
Včera o 18:23
@banalu

Ja sa stale smejem, ze chodim s taskou liekov. Hlavne ked ideme vsetci... A aj minule sme boli u svokrovcov, aj ja co nosim vsetko vsade, nechala som doma prednisonove cipky a skoncili sme na pohotovosti s laryngitidou 🫣
Teraz som bola sama na 3 dni mimo domu, mala som lieky proti bolesti, vitaminy, lieky na hnacku, pankreolan, zivocisne uhlie, lieky na krize... no na vsetko co by ma mohlo chytit na hotelovej izbe a sice si to viem zadovazit v kazdej lekarni ci pohotovoati, ale posledne co clovek potrebuje, je zhanat najblizsiu lekaren ci stravit hodiny na pohotovosti so seknutymi krizami.
Vsetci brblu, ale ked niekoho chyti bolest hlavy a ja vytiahnem panadol/ibalgin ci aspirin z kabelky tak je kazdy mega vdacny 😂🤷‍♀️

@banalu No presne. Ja som uz nieraz zachranila aj susedov na vedlajsej izbe. Vzdy treba mat pre istotu. Ked cloveka nieco boli,to posledne na co ma chut,je zhanat lekaren.

cacianka
Včera o 18:54
@marca12

@banalu No presne. Ja som uz nieraz zachranila aj susedov na vedlajsej izbe. Vzdy treba mat pre istotu. Ked cloveka nieco boli,to posledne na co ma chut,je zhanat lekaren.

@marca12 napr ak ma schyti príznak črevnej virózy , tak sa naozaj nedá behať po okolí a zháňať. Lebo je riziko že to schyti aj môj doprovod , tak kto pôjde

ivicatolic
Včera o 19:01

@anonym_autor kurňa...vy ste museli byť zostava...😭😁😭😁👍👍👍

skeblicka777
Včera o 19:16

Bože ženy, vy čo tu riešite, že nosí lekárničku, veď keď idem na dovolenku, tak ľudia si občas aj vypijú a radšej mať po ruke, ako ráno čakať, či môžem šoférovať 🤔. Skôr by som riešila hňupa, ktorému sa nepostaví a aby reč nestála, potrebuje útočiť na ženu.

anonym_2cddac
Včera o 19:30

Nedávno sme boli v Prahe. Ja beriem vždy toho A kufrik 🤭 tento krát som nevzala malému od teploty a na dráždivý kašeľ a voltaren na záda. A hádaj čo sme hneď po príchode naháňali 😂 voltaren gél... A ráno sirup od kašľu a teploty 🙆 a ten sa výdavky naviac, nestoji to 5 eur. Navyše oni ani nemajú paxeladine, tak sme skončili na urgente.

Tak že treba brať všetko 😂a impotenta pošli do....

svetlonos
Včera o 20:10

@anonym_autor
Nepostavil sa mu a tak potreboval spraviť kretena z teba. Ego je sviňa mnoho krát 😏. Na túto verziu by som stavila aj 100€ 😁.

svetlonos
Včera o 20:14
@cacianka

@oslo1 presne, bingo. Pepino zvädol tak útočí aby strápnil ženu

@cacianka
No ako vidím, nebola som jediná s týmto názorom 🤣

cacianka
Včera o 20:30
@svetlonos

@cacianka
No ako vidím, nebola som jediná s týmto názorom 🤣

@svetlonos áno, viac nás nás našlo. Ego je sviňa

anonym_5791d3
Včera o 22:37
@anonym_12914b

@amonet ano, je to zbytocne, lebo keby si mala o vsetkom takto premyslat, ze co sa moze cisto len hypoteticky stat, tak to by si mala miesto jedneho kufra styri. Radsej, aby sa tvoje dieta ani na pieskovisku nehralo, lebo co ak nahodou tam bude injekcna striekacka

@anonym_12914b nie si ty tá mater roka zo včera, čo spálila 3 mesačné dieťa na slnku a na dovolenke na maďarsko-rakúsko-slovenských hraniciach nemala ani teplomer, ani lieky na teplotu a hľadala pohotovosť, kde decko ošetria a to malo 40 horúčku?
Je jednoduchšie zbaliť si základné lieky do lekárničky, ako v noci alebo v zahraničí zháňať lekáreň. A nie, nepotrebuješ kufor navyše. Stači niečo na teplotu/od bolesti, na hnačku, kvapky do ucha, dezinfekcia, leukoplast, antihistaminikum. Každý pozná seba a svoje deti. Vie, načo sú nachylni a podla toho pribalí lieky. Stačí pár tabletiek na pripad núdze. Podľa toho kam idem a lde je najbližšia lekáreň.
Bežne mám aj v kabelke malú taštičku s liekmi SOS. Je menšia, ako mobil a mám tam všetky možné lieky po 2-3 kusy. Nebudem si vždy, keď ma rozbolí hlava kupovať krabičku ibalginu. A to robím v lekárni. Učiteľka si počas vyučka asi tiež neodbehne do lekárne na ibalgin alebo nospu lebo jej nesadol obed.

anonym_d7a54a
Včera o 22:51

@anonym_autor neviem čo by povedal na mňa. Ja na dlhu cestu lietadlom Fraxiparin na riedenie krvi. A to maš injekčne striekačky balene pi jednom. Tak ja som ina feťačka - to by asi nepredychal 🤣🤣🤣

autor
Dnes o 03:45
@anonym_d7a54a

@anonym_autor neviem čo by povedal na mňa. Ja na dlhu cestu lietadlom Fraxiparin na riedenie krvi. A to maš injekčne striekačky balene pi jednom. Tak ja som ina feťačka - to by asi nepredychal 🤣🤣🤣

@anonym_d7a54a ja beriem fragmin, ale tu som to nemala, picham si iba ked ja soferijem a cesta trva min 3 hodiny. Toto bolo kratsie. Medzi tymi liekmi bol aj liek na riedenie krvi.aspirin protect.

Strana
z3