Ako reagovať na susedu, ktorá kričí na dieťa?
Ahojte, zaujíma ma čo by ste robili v tejto situácii...
Bývame v paneláku a viete si predstaviť cez tie tenké steny všetko počuť. Býva pod nami rodinka kde matka často kričí a nadáva na dieťa že je zlé neposlúcha atď, dieťa potom plače. Dostáva od nej aj bitku a myslím si že zaviera dieťa do izby keď chce mať pokoj a ticho. Je to živé dieťa no matka sa nevenuje dostatočne. Otec je väčšinou v práci.
Manžel mi hovorí že nemám sa do toho starať, že každá matka robí a vychováva čo uzná za vhodne. No mne sa to nezdá.
Skús jej navrhnúť ,že vezmeš dieťa na ihrisko aby si v kľude mohla oddýchnuť 🙂alebo k sebe domov a zahráte si nejakú spoločenskú hru
@buba183 rozhovor, zacat idealne nejako vseobecne a skusat sa prepracovat k jej postoju na margo bitia deti... ak prizna, ze mlati dieta pravidelne, nevahala by som a nahlasila to
Určite to riešte skôr takýmto spôsobom. Neviete čo sa v danej rodine deje. Každá matka zlyhá. Možno majú ťažšie obdobie, možno je na všetko sama a už to nedáva. Poznám to mám aj ja také stavy len mám dobrého muža a rodinu čo pomôžu. Aj keď ja mám tri malé deti. Ale nemôžem súdiť. Poviem len toľko že som už stretla mamičku ktorej dieťa poznám a poznám aj ju a chodievam k nim a na ňu niekto tiež zavolal sociálku. A bola to katastrofa. Chodili k nej a správali sa k nej hrozne. A pri Tom naozaj príkladná mama, no ak to nahlasite raz, oni tam proste musía chodiť napriek tomu že na nič neprídu. To mi aj povedala sociálna pracovníčka keď sme to potom rozoberali. Že napriek tomu že je všetko ok oni chodiť musia. Je to dosť zaťažujúce pre matku a aj stresujúce. A hlavne ak sa to dozvie rodina prípadne iní susedia. Už potom v ich očiach ste stále krkavčia matka
Neboli sme doma celý víkend, tak zatiaľ som nič nezistila.
Ja ked dam deti babke alebo niekomu z rodiny...tiez su zrazu dobrunke ..andreličkovia....doma jak odtrhnuti z retaze. To sa neda porovnavat ze mam "netere' tak som prežila to čo matka ....ved sa jej narovinu opytaj
Nahlásiť na sociálke. Vychovávať matku susedu není v tvojom popise ,,dobrej susedy,,. Toto je daň za bývanie v paneláku. Len počuješ a nevieš čo sa tam naozaj deje. Ak vidíš dieťa modrinove či vychudnuté volaj aj políciu...no dohovarat matke povedie len ku konfliktom medzi vami. A o dáky čas tu bude iná téma. 🤷
U nás tiež babka mi vyčìtala že som niekedy na deti podráždená a keď boli u nej na prázdninách tak to trpezlivé a láskavé správanie trvalo tak maximálne 3 dni. Keď som pre nich po týždni prišla tak som počula že sa babka s nimi rozprávala horšie ako ja........Takže nech si človek najprv vyskúša a potom súdi.
@katushka238 presne tak. Autorka ale deti nema, takze vie figu borovu, co sa tam skutocne deje. Aspon jej muz ma pravdu - nech sa nestara

už len kvôli tomu dieťaťu by som ľahostajná nebola. Skôr ako socialku (lebo ja si myslím, že by aj tak nič neurobili) by som sa skôr skúsila zamerat na tu mamu a dieťa, prehovoriť sa im atd. A nejako takto zistiť situáciu… a ako Ti radili, ak by bolo zle, nahrat.. Neviem aké stare je dieťa ale možno sa skúsiť zblížiť aj s ním.. píšem to ako dieťa z dosť nefunkčnej rodiny, tiež sme bývali v bytovke a museli všetci počuť čo sa u nás deje a všetci zatvárali pred tým oči a na ten pocit maximálnej samoty nikdy nezabudnem… Nemám takú situáciu ale ak by sa mi raz prihodila (alebo by mi dcéra zo škôlky priniesla dieťa z takej rodiny) tak sa isto starám. Dnes je “moderne” zatvoriť oči a nechať tak ale ide tam o život toho dieťaťa. Možno je fakt náročne (to však stále neznamená, že môže počúvať slova ako daj mi pokoj) ale možno len je nechcene a vtedy mu akykolvek záujem skvelo padne.