Ako reagovať na svokru po výchove Mikuláša?
Dobrý den,
S muzom a 4 rocným synom sme v Rakúsku u jeho rodiny. Mikuláš sa tu slávi pochodom Čertov cez mesto ľudí občas naháňajú dokonca buchnu niekoľko krát tak te musela polícia zasiahnuť. Vyzera to naozaj veľmi desivo. Odmietla som malého nechať sa báť podľa mna take male deti sa nemajú čo strašiť… svokra sa urazila dokonca padlo že načo sme teda vôbec ešte tu keď mi neni nič dobre … ako sa zachovať ?? Byt už ticho alebo si stat za svojim a hotovo ?
@bobaas ty tiez nebudes normalna, hentakej ohavy by som sa zlakla aj ja a nie tam ťahať preboha 4 ročne dieťa, toto s Multi kulti nemá nič spoločné...je to otras, však je to desivé aj pre dospelého
Tento pochod som zazila za mladi, ked som mala cca 20 rokov.. a mala som dost, skoro som sa tam posr***.. dieta by som tam nevzala ani omylom..
Povedala by som svokre, že malý sa nemusí chodiť pozerať na Krampusov, keď je u jedného z nich práve na návšteve😄
Ak myslíš Krampus tak áno, je to desivé. Chápem, že 4 ročné dieťa sa môže báť. Ale zase nepreháňaj, že tam bijú ľudí a zasahuje polícia 🙄 ved to je úplny blud. A svokra tak ako sa urazila sa aj odrazí 🤷 nerobila by som si z nej ťažkú hlavu.
Stoj si určite za svojím. Takéto niečo je neakceptovateľné. Môžu mať traumu tie deti. To je úplne absurdné.
Nešla by som tam neviem čo ti je za hlúpy zvyk pár x som to videla a mala som dost
Tak ten krampus určite nie je pre také malé detičky. Veď sa boja našich čertov a nie ešte takých hrôzostrašných. Neviem či viete ,u nás na Slovensku chodia na polnočnú Kubovia. Je to také podobné ,tiež strašia a majú aj dáke palice a bijú nimi chlapov. Samozrejme by nemali veľmi silno ,ale na dedinách sa už poznajú ,takže je to iné. Nás samozrejme nikdy nezbili ale raz mi jeden zobral čiapku keď sme vychádzali z kostola ,mala som možno 8 rokov a rozplakala som sa.
Tá polícia je tam určite na mieste,veď to vidíte aj na videách ,že tí krampusáci sú ako odtrhnutí z reťaze. Smutné,že si to svokra neuvedomuje keď vychovala 7 detí.
Som dospela a mam z toho zle pocity, ako dieťa viem, že by som skončila veľmi zle psychicky, keďže som bola bojko odmala..
Ja by som milu svokru pozvala na velku noc a nechala ju rano vytiahnut na dvor a pooblievat vedrami studenej vody.
To by ma nasralo, na týchto čertov by som ani moju 6 ročnú nepustila, pritom ona vie že sú to prezlečený ľudia ale vidím že sama premáha aj tak strach pri tich úplne jemne maskovaných certoch pre deti 😀 a so 4r. synom som tento rok na Mikuláša ani nešla na námestie, na úplne obyc čertov tiež pretože v škôlke tak hrozne plakal že sa s ním musela učiteľka schovať do inej miestosnoti a ešte na obed pri spánku pri ňom byť, takže sme ostali radšej už zavretý doma. Aj keď on ma spec. Potreby tak o to horsie to chápe, ale proste nenechala by som sa tiež nútiť do ničoho čo mi nepríde pre dieťa vhodné.
Moja 4 rocna plakala aj v skolke, lebo sa bala certa. Cize zastat sa svojho dietata. Mikulas ma byt sviatok pre deti, nie dospelych, neviem co si niektori kompenzuju
Mimochodom neodmietli Mikuláša. To čo s toho urobili je úplne choré. Nemá to vôbec nič s Mikulášom. To bol niekto kto chcel deti obdarovať, potešiť a nie strašiť čertami.
Pozrela som si nejaké videá o tejto rozkošnej tradícií. A mám nepublikovatelný názor na rodičov, ktorí na túto akciu zoberú svoje deti.
Ste rodičia máte plné právo vyjadriť svoj názor.Ak ktokoľvek z rodiny nesúhlasí je len ich problém. Všetko sa dá riešiť len treba veci hovoriť na rovinu
A nemozte ist von a drzat sa dalej od toho sprievodu? Alebo sa proste len prejst po meste a svokra nech sa ide pozriet ked to ma rada.
až mi mráz beha po chrbte ja by som sama mala strach.A nie to ešte dieťa
My sme boli nedavno na akcii kde boli 3 takito certi. A jeden fakt echt desivy. Moj maly (8r) sa ho nebal, ale videla som dievcatko (3-4r) co sa mame na rukach rozplakalo. Takže ano, pre 4r.deti to ešte može byť "moc" .....a to čo som videla fotky hore je prišerneee, to by som sa fakt aj ja bala. Dobre si urobila ze si stojis za svojim. Svokrina urazena reakcia bola vyslovene drza a namierena proti Tebe ,ak ti naozaj povedala že "Ti neni nic dobre"
U nás v škôlke čert ani len nechodil, iba Mikuláš s anjelmi.
V škole chodil aj čert, ale že pani učiteľka ho dala posadiť na stoličku.
To sa mi zdá pekný prístup.
Títo Krampusovia, ani len ja by som tam nešla, nieto ešte deti vzala.
@7miriam77 nasa ma 9 rokov tiez a spominali sme, ze aj certi chodia a ona ze nieeee, ze sa boji certov. Akoze fakt neviem, taketo akcie su otras aj pre dospeleho, nie este pre male deti.
Nasi mali vcera vystupenie v krojoch, vinsovacky, otvarali sa vianocne trhy. Take pekne, mile. A dostali balicky.
Na taky otrasný pochod by som nešla ani ja, nie že by som tam deti vzala. Však tí čerti vyzerajú príšerne, aj dospelý sa vydesi. U nás v škôlke ani čerti nechodia, len Mikuláš s Anjelom.
A boli sme na jednom výstupeni, kde bol taky "klasicky" čertík, dokonca aj vyzeral celkom priateľský, a veľa detí tam plakalo, lebo sa báli.
Takže takéto divadlo s tými hrôzostrašnymi Krampusmi by som určite deťom nedovolila.
Žijem v Rakúsku 20 rokov a z tejto ich tradície mi je blivno. Nebojím sa a už vôbec nie nejakého pripiteho hovada v maske. Ale každý rok má nanovo fascinuje, koľko idiotov je schopných zobrat na túto "kultúrnu" tradíciu svoje deti. Muž je našťastie pricetny a diva sa na tento folklór rovnako kriticky ako ja. Ale pravdu povediac, nepoznám osobne nikoho, kto by sa týchto akcií dobrovoľne zúčastňoval a s deťmi k tomu.
Wau, ale vyzerajú hrozne. Ja by som sa bála, nieže ešte maličký. To je už čo za Mikuláš, čo treba horor prežiť kvôli sladkostiam!?
Tak jasné, že tam ostaňte keď je dom aj váš. A výchovu syna musí svokra nechať na vás. Je to vaše dieťa.
Určite nie pre dieťa, môj syn oslávil 13 čerstvo a na hento by nechcel ísť. Tak buď svokru ignorovať v tomto alebo to riešiť, rozhovorom, odchodom, to už vy musíte vedieť, ako vážne to je medzi Vami. Zrejme tam toho bude viac ...
Jesiiin…strasne nieco. Taku traumu by som dietatu nespravila..svokra je normalna? Moje dieta sa boji aj „obycajneho“ mileho Mikulasa v skolke…to si muz nevie mamu upratat? Ja by som sa zbalila a sla domov…s muzom, alebo bez neho

Tradičné Jedlo a hostinec je predsa úplne niečo iné ako henti debili. Veď kto chce nech ide do centra diania, kľudne nech sa dá oplieskat, niekto sleduje z bezpečnej vzdialenosti, ale nikto , nikto nemôže nikoho nútiť, aby sa účastník proti svojej vôli. A dupľom malé dieťa na takejto zvrátenosti. Ja vydržím všeličo, ale taketo masky a celý ten teater je už mimo moju misu. Aj cez tv mi stačia krátke zábery, nieto večerný bordel ozratych strašidiel