icon

Ako reagovať na uštipačné poznámky suseda?

17. aug 2025

Ahojte, asi zvlastna otazka, ale chcem sa spytat a vidiet nestranne nazory.

Predstavte si, ze ste student mediciny, ktory je na leto doma na dedine a nejaky sused, s ktorym sa zbezne poznate, vas na ulici zastavi a zacne sa vas vypytovat veci, ktore su mu sice k nicomu, ale uz je to raz taky dedinsky folklor, ze musia o kazdom vsetko vediet.
Spyta sa otazku, ze co pojdete robit dalej po skole. Vy odpoviete, ze este neviete, ze casom si rozmyslim a on na to zatrusi, ze chod robit patologiu, tam aspon nebudes mat co pokazit a tak neurcito sa uskrnul. Viem, ze ohladom patologie je vela vtipkov (uplne nemiestnych), ale toto mi prislo ustipacne, hlavne v kontexte toho, ze sused je taky povrchny pokrytec a ich deti chcu tiez dostat na medicinu, neuspesne.

Otazka znie, brali by ste to ako ustipacnu poznamku a chcel mi tym nieco naznacit, ze si mysli, ze som babrak alebo by ste sa len zasmiali a nebrali si to nijak?

Budem rad za slusne odpovede na tuto (ano, viem) nie zivotne dolezitu otazku.

Strana
z2
viestta
17. aug 2025
@anonym_autor

Haha, niektore tie vase odpovede su naozaj trefne, skoda, ze cloveku v tej situacii nenapadne nieco take povedat.🙂😆

@derdia prave to, ze ten jeho ton neznel vobec odlahcene a priatelsky, ale ako keby chcel niekomu vynadat za svoje krivdy a akurat mu prisiel adept do cesty.

@larinka552 dakujem, aj tebe nech sa dari v zivote.🙂

@anonym_e9d6ca to vela ludi netusi, co skutocne patolog robi.😃

@0silvia0 mas pravdu, lepsie neriesit, ale ja som taky typ, ze potrebujem spatne analyzovat rozne situacie a spravanie ludi😂.

@anonym_autor úprimne? Keby som vedela o svojom doktorovi, že takýto nezáväzný rozhovor ho tak vyvedie z miery, že to musí riešiť s plenom MK pohybovala by som o jeho kompletnosti. V každom prípade, chlapče, začni riešiť svoje mindraky. Ak to nie sú mindraky, tak pristan nohami na zemi. Študovať a vyštudovať medicínu je síce náročné, ale nie si nič take aby sa z toho každý musel posadiť na zadok. Ani susedia na vašej dedine. Nie si prvý medik, ktorý odtiaľ pochádza. A ani posledný.

marsmykkok
17. aug 2025

@anonym_autor nebuď vzťahovačná, však má pravdu v zmysle že ak budeš napríklad operovať srdcia môžeš chybou pripraviť niekoho o život, na patológii nemáš zodpovednosť. Proste ako keby niekto niekomu povedal že nech nejde robiť vodiča autobusu kde ak sa niečo stane je jednou nohou v base ale radšej vrátnika. Nemyslím že narážal na tvoje schopnosti.

slniecko39
17. aug 2025
@marsmykkok

@anonym_autor nebuď vzťahovačná, však má pravdu v zmysle že ak budeš napríklad operovať srdcia môžeš chybou pripraviť niekoho o život, na patológii nemáš zodpovednosť. Proste ako keby niekto niekomu povedal že nech nejde robiť vodiča autobusu kde ak sa niečo stane je jednou nohou v base ale radšej vrátnika. Nemyslím že narážal na tvoje schopnosti.

@marsmykkok akože na jednej strane to bola asi takto mienená poznámka, ale patológ robí napr. aj perioperačnú histologiu, čo sa už spomínalo vyššie, že patológ rozhoduje o tom, či niekto skončí s vývodom alebo niekomu urobia mastektómiu a tak. Ale chápem, že pán to asi myslel tak, že v pitevni sa už viac ublížiť nedá.

som_realistka
17. aug 2025

No, ja keď som chodila na výšku tak moja suseda sa smiala, že idem na školu ktorú iba somár nedokončí, o tri roky z tej školy vyhodili jej dcéru, ale "to si na ňu zasadli profesori", neriešila som ani jedno ani druhé, i keď som presne vedela prečo jej dcéru vyliali. Len som sa na ňu usmievala a pekne ju vždy pozdravila.

marsmykkok
17. aug 2025
@viestta

@anonym_autor úprimne? Keby som vedela o svojom doktorovi, že takýto nezáväzný rozhovor ho tak vyvedie z miery, že to musí riešiť s plenom MK pohybovala by som o jeho kompletnosti. V každom prípade, chlapče, začni riešiť svoje mindraky. Ak to nie sú mindraky, tak pristan nohami na zemi. Študovať a vyštudovať medicínu je síce náročné, ale nie si nič take aby sa z toho každý musel posadiť na zadok. Ani susedia na vašej dedine. Nie si prvý medik, ktorý odtiaľ pochádza. A ani posledný.

@viestta ono fakt reálne ľudia sú všelijakí a ak bude robiť s ľudmi denne si vypočuje X narážiek ako doktor. To ak sa nechce z toho zrútiť tak potom s takou vztahovačnosťou asi fakt jedine na patológiu, lebo tam mu pacienti už nepovedia nič. Fakt to chce popracovať na sebe a byť viac odolný psychicky voči rečiam a nebrať si ich osobne.

zabka79
17. aug 2025

@anonym_autor ano chcel ta zhodit, nie preto ze nie si schopny ale preto preto ze sused je uz raz taky...ubezpecujem ta ze sarkazmus pouziva vsade kde sa pohne...

pseudomonas87
17. aug 2025

@anonym_autor presne túto situáciu som zažila ešte ako študentka snáď 100 x, veľa ľudí, nechápe čo patológ skutočne robi a dokonca si veľa ľudí myslí, že keď dostudujes všeobecné lekárstvo a hneď z teba bude obvodak. Absolútne by som sa tým nezaoberala,a užívala si prázdniny, za chvíľu ti začne mordor 🙂

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_07b847
17. aug 2025

@anonym_autor Pošli ho do p.... Tak treba na provokatérov.

anonym_2e44f8
17. aug 2025

@anonym_autor Jedným slovom v každej dedine sú taký "dobrý ujovia ,aj tety " každý vie aký sú a treba jedným uchom dnu druhým von.

vladuska20
17. aug 2025
@eeffka

@anonym_autor super ujo snad budete coskoro moj klient a s usmevom odchadzam 🤣🤣🤣 no ale ja som dost pohotova

@eeffka jezis,toto by ho riadne dostalo,asi by chudak aj okoktavel,co by nevedel co na to povedat.

misicka31
17. aug 2025

Moja odpoveď,pán sused nebojte nič,vás do tej truhly tak vychystám,že budete krajší ako teraz.😃

janetinka27
17. aug 2025

@anonym_autor ahoj, s pacientmi to bude este horsie, tam tych poznamok zazijes neurekom, budes musiet vediet riesit rozne situacie, toyo je absolutne nepodstatne, trapne dedinske zartovanie

anonym_510fba
17. aug 2025

Povedz ze hej idem robiť patologa tak sa tam čoskoro stretneme😅

vilma7
17. aug 2025

Reagovala by som s humorom...A je jedno, že to on povedľa vážne. Možno by si mu aspoň zdvihla náladu;)

ankare
17. aug 2025

@anonym_autor vôbec ho neries

anonym_3c341b
18. aug 2025

@anonym_autor že si o tebe susedia myslía že si blbá 😅

ahhola
18. aug 2025

Neviem ti poradit s tymto konkretnym degesom, ale viem, co je to za typka. Mali sme take hebedo v rodine a ten dokazal vyurazat aj hostitelov na navsteve, vtedy som nechapala, ze mu to prechadza, ale vsetci ho brali ako truhlika. Vliezla k nam suseda pribrata po porode a on na nu Zdrastvuj barysna... No hentakeho blba musis len pomylit.. Patologiu???... rozmyslam nad geriatriou a premeraj ho pohlafom, urolog budem a kuk mu tam.... aspon gyndu, ako vy... gynekolog amater.

simca06022011
18. aug 2025

@anonym_autor zasmiala by som a anic by som si z toho nerobila
Hlavne, netreba si namyslat a byt namysleny. venuj sa svojmu studiu a ked, tak neries debaty s ludmi, ktori ti prekazaju.. aj ked, treba si zvykat, lebo ako lekar sa s ludmi stretnes kadejakymi a velmi ti pomoze byt nad vecou a brat ich aj s humorom, teda ak sa nedas na tu patologiu :DDD a hej, je to bezne zartovanie... :DD
Skromnostou clovek viac ziskas ako skatulkovanim ludi, ono vies aj ten co sa horko tazko na medicinnu dostane, nakoniec moze byt o mnoho lepsi lekar ;) (to na margo toho kto sa kam snazi dostat... )

Strana
z2