Ako riešiť dupot dieťaťa od susedov?
Ahojte , viem, že je asi veľa takýchto diskusii. Poradte mi ako riešiť situáciu, presťahovala som sa a nadomnou býva rodina s dieťaťom . Ja rozumiem , že deti sú živé aj že ho nemože mať uviazané na reťazi aby sa nepohlo . Ale toto už je neúnosné , ráno okolo pol 8-8 začne dupot a končí až ked ide spať okolo 20:00. Nie je to len sem tam , ale ozaj stále, dupot neskutočný, behanie hore dole. Ako to nejako slušne , logicky riešiť prosím , ja som ozaj zúfalá . pracujem aj nočné zmeny a ešte som sa tu ani nikdy nevyspala , lebo po pol hodine spánku nespím kvoli nemu . Na nič sa nemožem sustrediť lebo ustavične celý deň nadomnou behá. Dakujem
Asi chceš citat úplne inú odpoved, ale ak začína behať od 7.30 tak to je ešte super, kopec deti vstáva oveľa skôr a o takomto čase už majú nabehaný kilometer
Veď keď je to neúnosné, slušne zaklop a popros ich, že pracuješ, či by fieta mohlo menej behať do niektorej izby
Na spanie si kúp stuple do usi
@ivaa_ ono to večne nepotrvá. Keď dostane mobil, bude po behaní 😀. Dovtedy nejaké sluchotlmiče (zátky do uší) na spanie, alebo aj inokedy. Neviem či to nepredávajú aj v lekárňach, keď tak v pracovných odevoch.
No moja starsia vstavala pred 5 🙈 To, ze zacinaju behat o 8 je skvele 😅 Skus tam zajst, slusne vysvetlit situaciu, poprosit, ci by do izby nedali koberec… vydrzat, kym podrastie….moja kolegyna sa kvoli hlucnym susedom nad nou stahovala, byt predala. Realitacke zadala jedinu poziadavku - byt na najvyssom poschodi 🤷♀️
Nespravis s tým absolútne nič. Buď sa naučíš s tým žiť alebo sa odstahujes
Ja som rada, ze mame svoje. Ked je maly hore a ja dole akokeby slony hore chodili. A to nehovorim ked sa hra, a vysypa hracky, bucha, trieska. Nie naschval, proste sa hra. Sama by som lutovala susedov. Autorka ja ta chapem, ale zial s tym nic nenarobis.
@ivaa_ akože poviem vám, že my sme z bytu odišli do domu presne kvôli tomu keď sa mi narodila staršia dcéra. Nad nami bývala matka s 5 ročným dieťaťom. Bol to masaker, krik, dupot, večné vrieskanie. Lenže teraz keď máme doma 3 a 1,5 ročne deti tak už to chápem 🙊🙈 vždy hovorím ze keby sme ostali bývať v bytovke tak by nás odtiaľ delezovali asi 😂 deti behajú, vrieskaju... No proste strašne 😵
Stazuj sa najomnicke, ze ti o tom nepovedala, pokus sa skratit vypovednu lehotu a chod inde.
možno slušne popros, či by ho mama nemohla vziať niekedy aj von doobedu, keď robíš nocne
@ivaa_ ak nechces stuple do usi, tak sa prestahuj. Ine velmi nevymyslis. Pretoze od 7.30 do 20 je velmi slusne, kopa deti fici od piatej rana do desiatej vecera. Tie stuple mavaju v lekarni, v drogerke. Ak pracujes v noci a cez den potrebujes spat, ocenis to, aj ked budu nejaki susedia prerabat byt alebo robit akekolvek hlucnejsie prace.
ja by som sa radsej odstahovala.. viem, co to je, ked ta susedia neustale otravuju tym, ze mas hlucne dieta a mas s tym nieco urobit, lebo im to vadi.. aky ma z toho clovek stres, ako uz sa bojis co i len hlasnejsie nadychnut, aby sa zase neprisli stazovat, ako dieta stresujes a obmedzujes neustalym napominanim, aby bolo tichsie a nebehalo, neskakalo.. ako nezijes zivot s tym, ako tebe vyhovuje a aby ste si ho uzili, ale aby si niekomu nevadila.. nikomu by som nechcela takto skodit
No nič s tým nespravis. To du bytovky. Keď sme byvali na prvom, počula som aj všetky zvuky suseda nad nami na záchode a to vôbec nepreháňam, ale myslím naozaj. Deti sú ešte neobratne, obzvlášť tieto malé. Niekedy dupu aj keď nebehaju. Potom zas vacsie aj behajú. Tá matka to dieťa na reťazy neudrží, ani chodiť mu nemôže zakázať. Keby tam lieta cely deň na odrazadle, tak to je už iné. Ty máš dve možnosti, kúpiť stuple alebo sa odsťahovať.
@ivaa_ nič v zlom, ale určite nebeha po celom byte komplet. Nad nami byva napr.mlady muz, ktorý každé ráno cvičí (v jednej izbe ma "posilku"), cize počujem tie buchoty zavazi ako by bol vedľa mňa. Detto keď si robi "party" alebo v noci sexuje (podľa sprchy presme viem, kolko kól si daju). Ja neriešim jeho, on zase nás. Naučili sme sa vzájomne rešpektovať. Plus taktiež bývame na prvom, cize počujem každé buchnutie brány, dupoty deciek rano po schodoch ráno a pod. Jaj a pravidelne sused ktorý chodí o 5 do roboty trieska mrezou na schodisku. Aj o tom je zial bývanie v paneláku.
Ak.je rodina normálna, tak tam chod a dohodni sa, že v ktorej miestnosti budeš spat, nech tam dieta beha co najmenej. A skus šum. Co používajú malé deti. Celkom to.pomaha.
Len vydrzat. Mozno budu onedlho behat 2-3 deti 😀
Bohuzial na obycajnych plavackach pocut trieskat vsetko. V panelaku o to viac. Ale casom pojde do skolky, skoly, bude to lepsie s tymto
A stuple alebo nejaka hudba/podmaz skus
Aj preto by som asi nevedela byvat v panelaku ☹ jednak my mame 3 deti a ozaj nie vzdy sa ich da udrzat. A ked nie jedno tak ide druhe. Mame co robit v dome 😂
Ake stare je dieta? Lebo je rozdiel,ked mas hyperaktivne 2r dieta a 5r dieta,ktoremu uz aj vies vysvetlit,ze pod nim byvaju ludia. Ja mam dieta s ADHD a za nami chodil sused zo spodu presne ked ma cez 2r, ze ci mu nemozeme dat nejake lieky,aby nebol taky aktivny🤦♀️ A to mame aj koberce a nebehal cele dni. Tazko vysvetlis takemuto dietatu a susedom.
Skus ísť k susedom,zaklopať a normálnym tónom požiadať...ak si sa nasťahovala nedávno je možné že byť bol dlhšie prázdny...mali sme to rovnako no ti "hlukovi agresori " sme boli my...ozaj sme si to neuvedomili.. prišla suseda a vyriešili sme k spokojnosti všetkých.
Skúsil by som to rozhovorom… inak v domovom poriadku je odsek, v ktorom sa uvádzajú i iné dôvody, ako len pri nočnom kľude, napr.: zápach, hluk a pod.
@ivaa_ odsťahuj sa. Raz to pochopíš
A si predstav, nad nami majú bežiaci pas 😃 a keď ne behajú, hrajú v byte futbal, skáču na kolobežkach, proste paráda 😃
@ivaa_ akurát počujem pracku, nás milý mladý sused zase perie v noci.. a inak hocikedy aj o polnoci, doslova ma to zobudí.. Mam mu ísť búchať vtedy tiež na dvere? Susedia si veselo behajú po chodbe a zakaždým trestu výťahom aj dverami od brány... tiež mám po každé vybehnúť von za nimi?

@ivaa_ ahoj, nič iné ti neostáva, len vydržať alebo ísť bývať inde.
My bývame v dome, dole máme obývačku a nad ňou majú izbu dievčatá, 13 a 15 ročné, žiadne malé deti.
A poviem ti, že keby som toto mala v byte, tak skončím na psychiatrii. Alebo tí, ktorí by bývali pod nami.😁
Proste normálne chodia, niečo im spadne na zem a hrôza.