Ako riešiť emocionálnu vzdialenosť vo vzťahu?
Ahojte, za kazdu cennu radu budem vdacna. Nemam 18 rokov, som dospela osoba ktora zazila uz rozchod aj po dlhorocnom vztahu. Mam novy vztah kde moj partner zozaciatku ked sme sa dali dokopy nevyjadroval moc emocie, myslela som si, ze to chce cas a jedneho dna to pride. Ale stale neprichadza. Byvame spolu, nie sme spolu dlho, menej ako rok, ale mam pocit ze som iba jeho spolubyvajuca. Co sa ostatnych veci tyka, je slusny, pracovity, vazi si ma, atd. Ale nerozumiem preco je chladny. Nikdy mi nepovedal ze ma lubi, ked prídem domov ma neprivíta, nepobozka, neobijme. Nevie mi dat ani kompliment, pochvalu, reakciu na nic. Mna to velmi mrzi, lebo si myslim, ze sa snazim dost ale stale to nedostavam naspat. Uz som emocne vycerpana a nemam energiu na to. Neviem si predstavit bez neho byt ale ani takto fungovat. Povedal ze sa zmeni ale nezmenilo sa absolutne nic. Neviem aku zvolit strategiu na takuto situaciu ale vnutorne ma to ubija, aj ked ako partner nie je vobec zly. Toto je jeho crta s ktorou sa pravdepodobne neda pracovat. Ale myslim si ze zakladom vztahu je emocna prepojenost dvoch ludi a tu necitim, preto chcem zistit ci nie je nahodou aj chyba vo mne. Netlacim ho do nicoho, nenahanam ho a podporujem ho v praci aj na ukor naseho spolocneho casu. Akonahle sa jedna o emocie, je ticho a nic heovori alebo to obrati na inu temu. Nie som prehnane dramaticka, ze by som mu vyplakavala. Praveze ja som celkom dost stabilna osoba ale nejaku tu emociu, pochvalu, potrebuje kazda zdrava vyspela zena od svojho partnera dostavat. Aby sa citila plna energie a dokazala mu byt oporou. Mam sa s tym naucit zit, je to riesitelne alebo mam odist aj napriek tomu ze v ostatnych oblastiach je skvely clovek?
Nieje znamenie rak? Mala som takeho milenca 2 roky a tiez taky bezcitak..a tiez mi to vadilo obcasne nieco povedal ale aj ked som to ja hrotila.
@anonym_e9e49b baran. Ako si to rieisla? rozisli ste sa kvoli tomu?
Odísť, nezmení sa, budeš stále nešťastná.
@amalia_44 stale to trva ale uz to ide do stratena, stretavame sa pomenej a nejak som to uz v tomto smere vzdala 🙂 bohuzial, nemyslim si ze sa to da zmenit, bud si taky alebo niesi. My sme ale neboli v normalnom partnerskom zvezku tak to neviem posudit ako by sa spraval ako partner ale myslim ze asi rovnako.
Ako vôbec vieš, že ťa ľúbi?
Ako vôbec vieš, že ťa ľúbi?
@letfenixa zariadi vela veci a pomohol mi v tazsej zivotnej situacii.. len neviem naco by ma nastahoval k sebe keby ma nelubi. nepovedal mi to nikdy a ked som to chcela pocut tak robim natlaky atd. ze nie je citovy typ a hned ja prehanam. povedal ze nepotrebuje mi to hovorit ze ma lubi, ze to je pre 15 rocnych. ale keby to prejavil aspon stylom, dobru veceru si navarila, si sikovna, dnes ti to pristane, alebo cokolvek na tento styl. ale ani to som nepocula.
Pokiaľ ti nevie vyjadriť lásku inak aj po vysvetlení prečo je to pre teba dôležité správala by som sa ako spolubývajúca tiež. Vie aspoň vysvetliť či tie emócie necíti alebo len nevie prejaviť?
Mnohokrat tu citam, ze laska je o cinoch (realnom chovani sa k partnerovi), nie slovach, sluboch... Ty si dokonala? Nemal by aj partner "pracovat" na nejakych tvojich crtach? Aby si sa v tom zmenila podla jeho predstav?
Tu ti vacsinou poradia rozchod, rozvod, zablokovat, red flag, toxicky manipulator.
Odist budes frustrovana a nešťastná.Ktovie či ta vôbec lubi, a preto nedava pocity najavo, možno mu len vyhovujes.Tiez som takeho mala, nič lepšie som nemohla urobiť, skončila som s nim a mam muza ktorý ma bozkáva, hladká, objíma, komplimenty dava.
Opýtam sa Ťa inak. Budeš ty odrazu od zajtra iná, prestaneš prejavovať emócie a nebude Ti to chýbať, ani sa preto trápiť? Nie. Tak prečo si s partnerom, od ktorého presne takúto opozičnú zmenu proti jeho naturelu chceš?
Inak, prečítaj si tu témy žien, ktoré s takýmto ostali, urobili si deti. Sú to prenestastne trosky.
A nie, nezmení sa. Presne ani ako ty nebudeš odrazu úplne iná osobnosť.
Mnohokrat tu citam, ze laska je o cinoch (realnom chovani sa k partnerovi), nie slovach, sluboch... Ty si dokonala? Nemal by aj partner "pracovat" na nejakych tvojich crtach? Aby si sa v tom zmenila podla jeho predstav?
Tu ti vacsinou poradia rozchod, rozvod, zablokovat, red flag, toxicky manipulator.
@madeincssr z predoslych skusenosti som bola zvyknuta aj na slovne prejavy lasky. on mal predtym vztah, vraj sa spraval takto, tak asi aj to je dovod ze to tu zenu tiez uz vycerpalo
@madeincssr z predoslych skusenosti som bola zvyknuta aj na slovne prejavy lasky. on mal predtym vztah, vraj sa spraval takto, tak asi aj to je dovod ze to tu zenu tiez uz vycerpalo
@amalia_44 ano, chapem tvoju potrebu (takmer kazdy tuzime byt uprimne oceneny). A v com bol problem v tych predoslych skusenostiach? To je ta ne/kompatibilita partnerov. Hladame (takmer) dokonalost a to sa podari len velmi malemu percentu stastnych parov (myslim tym stastnych 15-20-25 a viac rokov).
@amalia_44 ano, chapem tvoju potrebu (takmer kazdy tuzime byt uprimne oceneny). A v com bol problem v tych predoslych skusenostiach? To je ta ne/kompatibilita partnerov. Hladame (takmer) dokonalost a to sa podari len velmi malemu percentu stastnych parov (myslim tym stastnych 15-20-25 a viac rokov).
@madeincssr moj predosly partner bol agresivny, s tym sa nedalo fungovat. ale tiez som bola mlada a hlupa. ten vztah ma vela naucil a preto si myslim ze v sucasnom vztahu nerobim tak zasadne chyby, aby som ani raz za cas nepocula lubim ta. to by mala byt samozrejmost, spravanie odmerane akokeby sme 30 rokov manzelia.
Opýtam sa Ťa inak. Budeš ty odrazu od zajtra iná, prestaneš prejavovať emócie a nebude Ti to chýbať, ani sa preto trápiť? Nie. Tak prečo si s partnerom, od ktorého presne takúto opozičnú zmenu proti jeho naturelu chceš?
Inak, prečítaj si tu témy žien, ktoré s takýmto ostali, urobili si deti. Sú to prenestastne trosky.
A nie, nezmení sa. Presne ani ako ty nebudeš odrazu úplne iná osobnosť.
@enmery pravda, ked mu nastavim zrkadlo nepomozem si. on si nic nevsimne bude spokojny ze mu nepilim usi a mna to bude ubijat aj tak
@madeincssr moj predosly partner bol agresivny, s tym sa nedalo fungovat. ale tiez som bola mlada a hlupa. ten vztah ma vela naucil a preto si myslim ze v sucasnom vztahu nerobim tak zasadne chyby, aby som ani raz za cas nepocula lubim ta. to by mala byt samozrejmost, spravanie odmerane akokeby sme 30 rokov manzelia.
@amalia_44 niektori uzavretejsi, mozno introvertnejsi ludia sa "hanbia" svojim blizkym tieto veci explicitne hovorit. Pripada im to take nasilu, detinske. A tymto smerom citlivemu partnerovi to moze velmi chybat a "vysusovat" to jej/jeho lasku. No len skusit sa o tom vludne (vystihnut obojstranne vhodnu chvilu) pokojne, mozno po krocikoch, bez tlacenia na pilu, este porozpravat. A co jemu vadi na tebe, zasmiat sa na tom obaja...
@amalia_44 niektori uzavretejsi, mozno introvertnejsi ludia sa "hanbia" svojim blizkym tieto veci explicitne hovorit. Pripada im to take nasilu, detinske. A tymto smerom citlivemu partnerovi to moze velmi chybat a "vysusovat" to jej/jeho lasku. No len skusit sa o tom vludne (vystihnut obojstranne vhodnu chvilu) pokojne, mozno po krocikoch, bez tlacenia na pilu, este porozpravat. A co jemu vadi na tebe, zasmiat sa na tom obaja...
@madeincssr to je pravda, je introvertnejsi, nehovoir o svojich pocitoch s nikym. bavili sme sa o tom 2x, povedal presne toto ze on o pocitoch nehovori, je taky lebo je chlap, nevidi zmysel vo vyjadrovani pocitov a podobne argumenty. nestretli sme sa s pochopenim. povazuje to za zbytocne, detinske a slabe
Toto je mi veľmi známe. Zabila som s takýmto prispatým tĺkom 13 rokov. Nezmení sa, je to jeho povaha. Mňa to doslova zdeptalo, zostarla som pri tom mužovi asi o 25 rokov, pribrala, uzavrela sa..našťastie po rozchode som chytila druhý dych, teraz je to už dobre, dala som sa dokopy. Mne to prišlo ako forma psychického týrania. (Aj keď to nerobil naschval).
Keď sa žena necíti milovaná a docenená umiera zaživa. Nič lepšie ako zbaviť sa toho mamlasa som nemohla urobiť.
@madeincssr to je pravda, je introvertnejsi, nehovoir o svojich pocitoch s nikym. bavili sme sa o tom 2x, povedal presne toto ze on o pocitoch nehovori, je taky lebo je chlap, nevidi zmysel vo vyjadrovani pocitov a podobne argumenty. nestretli sme sa s pochopenim. povazuje to za zbytocne, detinske a slabe
@amalia_44 Utekaj od chlapa, ktorý emócie považuje za slabosť. To sa skôr či neskôr prejaví v každej oblasti vášho vzťahu! Tomu ver!Ešte len potom zistíš, čo je to byt nešťastná a osamelá vo vzťahu.
Poznam to. Moj mi vyznal lasku po 2 tyzdnoch a odvtedy uz len činmi, ktorych si ja ale vazim ovela viac. Sme spolu roky, ja si na to nepotrpim, viem aky je, vynucovat si to nebudem, ani mi to nechyba. Este je schopny nieco napisat cez mobil, ale osobne nie. Ma vsak vela inych kvalit. Ked som mala vztah s nevernikom, tam sa mi toho dostavalo az privela, ale nebolo to z lasky. Ide o to, aky si ty konkretne typ. Ak trpis a trapis sa, budes takto fungovat dalej, je na tebe, ci to das. Kazdy mame ine potreby, niekto to nevie, hoci miluje z celeho srdca. Ale zmenit ho nezmenis..
Toto nie je dobre. Si s nim menej ako rok a uz si emocne vycerpana. Prvy rok, kde je najväcsia zalubenost a motyle by mali lietat ako na poplach. Co bude po par rokoch? Ja sa vazne pytam, do coho/koho si sa zamilovala, ked on ta ani neprivita, nepobozka, ked prides domov. Taky studeny psi cumak. Toto bude len horsie a bude ta to ubijat viac a viac. Zid z kratsej cesty.
@letfenixa zariadi vela veci a pomohol mi v tazsej zivotnej situacii.. len neviem naco by ma nastahoval k sebe keby ma nelubi. nepovedal mi to nikdy a ked som to chcela pocut tak robim natlaky atd. ze nie je citovy typ a hned ja prehanam. povedal ze nepotrebuje mi to hovorit ze ma lubi, ze to je pre 15 rocnych. ale keby to prejavil aspon stylom, dobru veceru si navarila, si sikovna, dnes ti to pristane, alebo cokolvek na tento styl. ale ani to som nepocula.
@amalia_44 nemusí ťa ľúbiť aby si ťa k sebe nasťahoval asi mu to takto vyhovuje ma čo potrebuje. Od neho to čo ty potrebuješ nedostanes on je takyto a musel by chcieť na sebe niečo meniť ale nechce. Buď si zvykneš alebo si nájdeš partnera s ktorým budeš mať vzťah aký potrebuješ. Dospelý človek sa v zásade nezmeni je takýto nemôžeš od neho čakať nieco co jemu nie je prirodzené a čo má možno uz naučené z domu. Už na začiatku si videla aký je nič sa nemení len ty sa trápiš a iné to asi nebude
@amalia_44 to čo ty považuješ za samozrejmosť to druhý považuje za zbytočnosť. Stále robis tu istú chybu že si správanie partnera vztahujes na seba a ty mas pocit ze si niečo urobila zle keď nedostavas čo potrebuješ. Problém je jeho osobnosť a tvoj výber chlapa nie ty. Veď ti jasne povedal že on prejavy citov u chlapa považuje za zbytocne a za slabost. Takže to nie je o tebe ale o jeho presvedčení a nastavení. Môžeš urobiť čokoľvek on ti city neprejaví ako to ty potrebuješ. Každý ste úplne inde. Zrejme po agresívnom hlučnom partnerovi ti bezemocny tutmak prišiel ako bezpečný v pohode chlap ale zase si len vo vzťahu kde sa ty prisposobujes. Obrazne povedané ty potrebuješ teplu večeru ok? Lenže doma máš televízor. Aby si si ohriala večeru potrebuješ mikrovlnku. Televízor ti jedlo neohreje. Ak chces prejavy lásky ocenenie a podobne musíš si nájsť partnera ktorý je toho schopný. Televízor na mikrovlnku nikdy neprerobis a budeš hladná 30 kg anotekticka
Nieje znamenie rak? Mala som takeho milenca 2 roky a tiez taky bezcitak..a tiez mi to vadilo obcasne nieco povedal ale aj ked som to ja hrotila.
@anonym_e9e49b blíženci ľudia sú horší
@amalia_44 aj ja mam barana doma a ako keby si písala o ňom.
@amalia_44 uplne seriozne Ti radim ,ak si nešťastna už teraz po roku, tak to ukonči. Naozaj takyto chlad vyčerpa aj Teba. Hovorim Ti to z vlastnych skusenosti. S 2 detmi sa takto rozvadzam. Muž fesak ,dlho sam. Ja som sa tešila ako som to "vyhrala". Aj keď mi bolo divne že nema žiadnu babu a z reči jeho sestry viem, že ho chceli všetky jeho kamošky. Moj muž je introvert, emocionalne zamrznuty. Žiadne dotyky, pusa na privitanie, objatie. Pretavilo sa nam to do celeho vzťahi. Uz s nim nedokažem fungovať. Je to veľmi vycerpavajuce žiť s "psim čumakom" ked Ty si dotykova, pritulna, emotivna. Aj ja som sa po rokoch citila frustrovana, odmietana, nemilovana. X rozhovorov, plaču, vyhražok, prosieb.....až som ja definitivne vychladla a vzdala to.
@amalia_44 treba s nim normalne o tom komunikovat,ze ti chybaju objatia,nejaka blizkost atd. Mozno ani netusi,ze nieco take prezivas. Sam na to nepride ked budes ocakavat ze telepaticky uhadne co od neho vyzadujes. Na oplatku sa ho spytaj co by on pripadne zmenil na tebe,aby to nebolo len o kritike smerom k nemu. Chlapom treba narovinu velakrat povedat,lebo oni v takych dimenziach nerozmyslaju ze je nieco zle.