icon

Ako sa rozísť a nezranit?

Dnes o 09:22

Asi neexistuje univerzalna rada. Mam ho rada, zalezi mi na nom, ale postupne som sa od neho tak emocionalne odstrihla, ze uz necitim vobec nic. On nema vo svojom zivote nikoho iba mna.
Netravime spolu vela casu, ale viem, ze som prenho jediny stabilny bod momentalne. Sme spolu kazdy den hodinu az dve. Taka rutina. Po siestich rokoch vztahu.
Mna ten rozchod netlaci, len sa uz nedokazem pretvarovat, nedokazem sa ho laskyplne dotykat a jeho dotyky mi vadia.
Takto je to uz asi mesiac. Vyhybam sa mu. Ale nemam odvahu mu o tom povedat

autor
Dnes o 09:27

Je mozne ze sa moje pocity zmenia? Ono to prislo tak nejako postupne a ja neviem ci je to zvratitelny stav. Zazili ste niekto?

anonym_f60f06
Dnes o 09:29

Toto sa riesi vacsinou, ze sa navrhne pauza, oddychnut si od seba a ... ta pauza sa zmeni na nekonecno.

anjelicek26
Dnes o 09:31

To spolu po 6 rokoch nezijete ci ako? To, ze on nema nikoho vo svojom zivote, je len jeho problem. Nepreberaj na seba zodpovednost za inych ludi. Len si zbytocne nalozis problemy, ktore sa ta vobec netykaju. Po 6 rokoch ste mohli mat po svadbe, postavany dom a dve deti... sama vidis, ze to nikam nevedie... on to nikdy nikam neposunul, aby si mu bola "niekto".

autor
Dnes o 09:37
@anonym_f60f06

Toto sa riesi vacsinou, ze sa navrhne pauza, oddychnut si od seba a ... ta pauza sa zmeni na nekonecno.

@anonym_f60f06 nad tym som tiez rozmyslala. Ale ked navrhnem pauzu tak mu to bude jasne. Ja som mu roky hovorila co od vztahu potrebujem a on sa nikam neposunul. Mam ho ale uprimne rada, nechcem mu ublizit. To partnerske tam uz ale nie je. Nikdy som ten pocit nezazila.

autor
Dnes o 09:38
@anonym_f60f06

@anonym_f60f06 nad tym som tiez rozmyslala. Ale ked navrhnem pauzu tak mu to bude jasne. Ja som mu roky hovorila co od vztahu potrebujem a on sa nikam neposunul. Mam ho ale uprimne rada, nechcem mu ublizit. To partnerske tam uz ale nie je. Nikdy som takyto pocit nezazila. Prazdno.

anonym_0f0375
Dnes o 09:40
@anonym_autor

@anonym_f60f06 nad tym som tiez rozmyslala. Ale ked navrhnem pauzu tak mu to bude jasne. Ja som mu roky hovorila co od vztahu potrebujem a on sa nikam neposunul. Mam ho ale uprimne rada, nechcem mu ublizit. To partnerske tam uz ale nie je. Nikdy som takyto pocit nezazila. Prazdno.

Kolko mate rokov?Prečo spolu nebývate?

autor
@anjelicek26

To spolu po 6 rokoch nezijete ci ako? To, ze on nema nikoho vo svojom zivote, je len jeho problem. Nepreberaj na seba zodpovednost za inych ludi. Len si zbytocne nalozis problemy, ktore sa ta vobec netykaju. Po 6 rokoch ste mohli mat po svadbe, postavany dom a dve deti... sama vidis, ze to nikam nevedie... on to nikdy nikam neposunul, aby si mu bola "niekto".

@anjelicek26 nezijeme. Ja mam deti a on nema. Ja som najprv byvat spolu chcela. Ale nejako som postupne stratila zaujem. Prestalo ma bavit byt odmietana.
On od minuleho roka spomina spolocne byvanie. Ale ja uz nechcem, mam pocit ze uz ma tolkokrat sklamal ze uz proste viac nechcem.
Vobec sa nehadame. Lebo som prestala mat akekolvek poziadavky na neho. Ani neviem ci si to vsimol.

lucka_ke

a možno sa mu uľaví, neverím, že to necíti, že s ním nechceš byť

mogaa
Dnes o 09:44

No bez toho aby si mu ublížila to nepôjde....ale nech je to akokoľvek sebecké, mysli v prvom rade na seba....ak takto žiť nechceš a teda cítiš vo vzťahu prázdno, tak sa rozíď čím skôr...je zbytočné to naťahovať a skaziť aj to pekné a dobré čo medzi vami ešte zostalo....žena sa väčšinou nedokáže pretvarovať a začneš mu ubližovať hoci len podvedome , ale budeš nepríjemná, odcudzená, už tam nebude tá emocionálna blízkosť a on nebude vedieť čo sa deje....

autor
Dnes o 09:44
@lucka_ke

a možno sa mu uľaví, neverím, že to necíti, že s ním nechceš byť

@lucka_ke neviem. Vzdy to bolo o tom, ze som s nim chcela travit cas a robit aktivity. Ale on vzdy najprv riesil seba a velmi zriedka so mnou nieco podnikol.
Teraz robim vsetko sama, neuhanam ho a on vyzera byt uplne spokojny.
Stale nieco vo mne dufa ze pride a povie pod, pojdeme niekam, ale nic sa nedeje. Chova sa ku mne pekne, nosi mi drobnosti ale vsak musi nieco registrovat. A neriesi to aktivne. Len to skonstatuje ze sa mu zdam nejaka odtazita. Ja sa na nieco vyhovorim a on mi potom posiela zamilovane spravy. To mu ide. Ale aktivita ziadna

lucka_ke
Dnes o 09:46

ak si ho vážiš a máš ho rada tak si spolu sadnite otvorene sa s ním porozprávaj, povedz mu presne toto čo si napísala sem, potom sa rozídete ale budete mať čistý stôl, podľa mňa je zbabelé len tak odísť bez vysvetlenia, alebo sa rozísť pomocou mailu či SMSky

mogaa
Dnes o 09:49
@anonym_autor

@lucka_ke neviem. Vzdy to bolo o tom, ze som s nim chcela travit cas a robit aktivity. Ale on vzdy najprv riesil seba a velmi zriedka so mnou nieco podnikol.
Stale nieco vo mne dufa ze pride a povie pod, pojdeme niekam, ale nic sa nedeje. Chova sa ku mne pekne, nosi mi drobnosti ale vsak musi nieco registrovat. A neriesi to aktivne. Len to skonstatuje ze sa mu zdam nejaka odtazita. Ja sa na nieco vyhovorim a on mi potom posiela zamilovane spravy. To mu ide. Ale aktivita ziadna

@anonym_autor presne toto som mala v poslednom vzťahu aj ja, ale u mňa to bolo o to horšie že sme nikam ale vôbec nikam ani nechodili, tiež sme spolu nežili....cítila som že ma ma rád, ale nikdy o tom otvorene nerozprával...nechápal že aj keď nie som s ním, potrebujem ho počuť, cítiť jeho záujem a to aby mi dokázal byť oporou....nechápal to, až som to po týždni čo sa neozval ukončila....a myslím že pochopil ....

januska12323
Dnes o 09:53

Tak či mu ublížiš teraz alebo ho budeš naťahovať ďalšie mesiace je už viac menej jedno. Povedz mu to narovinu.

autor
Dnes o 09:59
@lucka_ke

ak si ho vážiš a máš ho rada tak si spolu sadnite otvorene sa s ním porozprávaj, povedz mu presne toto čo si napísala sem, potom sa rozídete ale budete mať čistý stôl, podľa mňa je zbabelé len tak odísť bez vysvetlenia, alebo sa rozísť pomocou mailu či SMSky

@lucka_ke tak mame od seba kluce a on ma u mna hromadu nabytku, takze urcite to musi byt osobne. Ja skor cakam ci sa moje pocity nejako zmenia.
Je pre mna v zivote dolezity, ale skor ako kamarat.
Co mi vadi v partnerstve som mu hovorila uz velmi vela krat, vzdy pekne a s laskou. Bohuzial, urobil minimalne zmeny.
Zobral ma do kina asi tri krat. Vzdy to odprezentoval ako vela pre mna urobil. A mne uz sa to hnusi. Byt vdacna za veci ktore by mali byt samozrejmostou

anonym_6c1c02
Dnes o 10:02
@anonym_autor

@anonym_autor veľmi podobné sme to mali, on svoje koníčky, ja svoje, pomohol keď bolo treba, sám od seba nič.
Pri konci ma prestal objímať, nikam sme nechodili spolu, nesmiali sme sa spolu, nepreberali sme budúcnosť, keď som sa chcela rozprávať nechcelo sa mu.
Nehádali sme, pri konci už som len striehla, aby som mala dovod rozchodu, ten som aj našla, nebránil sa.
Teraz asi po pol roku sa zobudil ako ma míluje a píše sms čo mi nikdy osobne nepovedal.
Nikdy mi nepovedal že ma miluje, keď som sa pýtala len že ma má rád a to mi musí stačiť.
Nechcem mu dať druhú šancu, lebo viem aký je, časom by som musela pozerať opať na jeho studený čumák, je mi bez neho lepšie, nemusím ho ztrpieť a pretvarovať sa, úplne som ožila, ten vzťah ma len vo všetkom blokoval.
A nezmeni sa to, rada ho mám ale už s ním nechcem žiaden závazok, veľa som si uvedomila až keď som sa slobodne nadýchla a to sme spolu boli 12rokov.

muchotrafka298
Dnes o 10:08

Kazdy rozchod niekomu ublizi, bez toho to nejde. Ale treba niekedy pozriet aj realite do oci a nelutovat druheho, ze co on bude robit. Ale mysliet hlavne na seba, hlavne ak je zena v produktivnom veku. Ked ako partner dany muz nevyhovuje, tak jednoducho treba vztah ukoncit. Hlavne dlhorocne prechodene vztahy, ktore nikam neviedli a nikam sa vztah ani jeho akteri neposunuli za dlhe roky. Sama som taky vztah mala a dopadlo to tak ako dopadlo. Mne ho tiez bolo luto, lebo ved je to dobry clovek, co ze na mna kaslal vlastne, vsetko som riesila ja, on sa cele roky vozil. Lebo to bolo pre neho pohodlne, nic neriesil. Zrazu po rozchode vedel mat dovolenky kolko chcel s frajerkami, nemal problem v robote zrazu nebyt kazdy den cele mesiace. A mojou chybou bolo, ze som cele toto neriesila po par rokoch a nedala mu ultimatum, bud to bude takto dovtedy a vtedy alebo koncime. Jemu to ani luto nebolo, ja som mala zbytocne stresy, ze co on bude robit. Osud to zariadil uplne inac.

anonym_0f0375
Dnes o 10:09
@anonym_autor

@lucka_ke tak mame od seba kluce a on ma u mna hromadu nabytku, takze urcite to musi byt osobne. Ja skor cakam ci sa moje pocity nejako zmenia.
Je pre mna v zivote dolezity, ale skor ako kamarat.
Co mi vadi v partnerstve som mu hovorila uz velmi vela krat, vzdy pekne a s laskou. Bohuzial, urobil minimalne zmeny.
Zobral ma do kina asi tri krat. Vzdy to odprezentoval ako vela pre mna urobil. A mne uz sa to hnusi. Byt vdacna za veci ktore by mali byt samozrejmostou

@anonym_autor
On ta nemiluje, ma ta rad ako kamaratku.Ziadne partnerské puto, blízkosť, nechce s tebou zit a tráviť cas-Clovek z jeho spravania veľa vyčíta.Slova absolútne nerieš, to chlapom ide.Na skutkoch si vieš prečítať celý vztah, ako ho berie, či je tam vážnosť.Toto u vás chyba.Toto čo mate ani nieje vztah je to FWB.Stretnem sa až po mojich konickoch, keď nic iné už nemám, nifim sa, tak tam niekde na x-mieste si ty.
A intimita funguje?
Máte 40+ predpokladám

anonym_271086
Dnes o 10:11

Realne - chodit sa najest, posexovat a zasa do klidecku domov vylozit nohy, nemat zdielanu domacnost, nestarat sa o ziadne deti, sam si organizovat cas ako slobodny chlap... akoze ja sa mu ani necudujem, ze je takto spokojny... navyse ta ako "tu pravu" evidentne nevidi, a paralelne obzera po buducej matke svojich deti...si prechodny pohodlnny priistav...

timetotime
Dnes o 10:16

Čím skôr to spravíš, tým lepšie pre oboch. Nie je fér, aby si ho takto naťahovala, zbytočne obidvaja strácate čas.

banika12
Dnes o 10:21

zbytocne to netreba odkladat, predlzovat, tym sa to len zhorsuje. a treba sa vyhnut osocovaniu, obvinovaniu. nevravim, ze to bude lahke, ani ze to bude bezbolestne, ale nezanecha to take rany na dusi.

anonym_32e3db
Dnes o 10:24

Ten hnev, čo by sa vo mne nazbieral za šesť rokov ničoty a nie že vzťahu, ten by pocítil. A nie, že citlivo. Chruňo je to. Len ťa využil a ty si zahodila svoje najkrajšie roky. Dievča, také rošambo pri rozchode by som mu urobila, že by toto už inej žene v živote neurobil. A svoje zamilované správy nech si strčí za klobúk. Prefíkaný lišiak je to a nie chlap.

anonym_6c1c02
Dnes o 10:27
@anonym_271086

Realne - chodit sa najest, posexovat a zasa do klidecku domov vylozit nohy, nemat zdielanu domacnost, nestarat sa o ziadne deti, sam si organizovat cas ako slobodny chlap... akoze ja sa mu ani necudujem, ze je takto spokojny... navyse ta ako "tu pravu" evidentne nevidi, a paralelne obzera po buducej matke svojich deti...si prechodny pohodlnny priistav...

@anonym_271086 presne, napapať sa, sex, prespať a zajtra sa neuvidíme lebo mám program.
Bezpečný prístav, vždy otvorená náruč a skákať od radosti, že pánko si ma zaradil do svojho programu.
Otrusinky len, ktoré som zobala😵‍💫 za viac som mu nestála..a teraz zistil že nás zasa až toľko sprostých nie je

autor
Dnes o 10:48
@januska12323

Tak či mu ublížiš teraz alebo ho budeš naťahovať ďalšie mesiace je už viac menej jedno. Povedz mu to narovinu.

@januska12323 ano. Mala by som. Neviem ako. Zbabela som velmi 🙁 dufam ze sa nieco stane, on na mna vyleti a ja to vtedy ukoncim.

la_dolce_vita
Dnes o 10:49

Mysli na seba . Je to tvoj zivot a laska nie je povinna. Normalne kludne mu to vysvetli tak, ako pises nam tu. Uz ste dospeli, zreli ludia. Mozno ani ta pauza nie je zly napad s tym, ze si potrebujes ujasnit svoje pocity. A zistis, ci ti chyba alebo nie. Ale toto trapenie zmysel nema.

autor
Dnes o 10:50
@anonym_6c1c02

@anonym_271086 presne, napapať sa, sex, prespať a zajtra sa neuvidíme lebo mám program.
Bezpečný prístav, vždy otvorená náruč a skákať od radosti, že pánko si ma zaradil do svojho programu.
Otrusinky len, ktoré som zobala😵‍💫 za viac som mu nestála..a teraz zistil že nás zasa až toľko sprostých nie je

@anonym_6c1c02 on ma problemy sam so sebou. Pisala som ze ma len mna. Inak je stale sam. On nema problem cely den presediet pred telkou. Akoze, aj porobi ked treba ale celkovo je velmi pasivny. Nema to suvis so mnou. Mal predtym dve dlhodobe priatelky a obe s nim mali tento isty problem. Obe poznam

autor
Dnes o 10:51
@la_dolce_vita

Mysli na seba . Je to tvoj zivot a laska nie je povinna. Normalne kludne mu to vysvetli tak, ako pises nam tu. Uz ste dospeli, zreli ludia. Mozno ani ta pauza nie je zly napad s tym, ze si potrebujes ujasnit svoje pocity. A zistis, ci ti chyba alebo nie. Ale toto trapenie zmysel nema.

@la_dolce_vita ked to je zvlastne. Ja sa vobec netrapim. Ale mozno ked uz nebude, tak sa trapit budem.mozno preto sa bojim urobit to definitivne rozhodnutie

anonym_2def9f
Dnes o 10:52
@anonym_autor

@anonym_6c1c02 on ma problemy sam so sebou. Pisala som ze ma len mna. Inak je stale sam. On nema problem cely den presediet pred telkou. Akoze, aj porobi ked treba ale celkovo je velmi pasivny. Nema to suvis so mnou. Mal predtym dve dlhodobe priatelky a obe s nim mali tento isty problem. Obe poznam

@anonym_autor A to si vedela predtym, alebo potom, co si do toho vztahu isla?

autor
Dnes o 10:52
@banika12

zbytocne to netreba odkladat, predlzovat, tym sa to len zhorsuje. a treba sa vyhnut osocovaniu, obvinovaniu. nevravim, ze to bude lahke, ani ze to bude bezbolestne, ale nezanecha to take rany na dusi.

@banika12 ja ho nechcem osocovat. Podla mna je dobry clovek. Len ako partneri sa k sebe nehodime. Chcela by som ho mat aj nadalej vo svojom zivote. Ako kamarata. Ale to neviem ci na to pristupi

autor
Dnes o 10:53
@anonym_2def9f

@anonym_autor A to si vedela predtym, alebo potom, co si do toho vztahu isla?

@anonym_2def9f jasne ze az potom. A jasne ze som si hovorila naivne ze pri mne to bude ine 🙈

anonym_3f65ce
Dnes o 10:58

@anonym_autor tu nepomôže nič, len sa o tom porozprávať... Ja som tak žila 5 rokov s ex ako spolubývajúci... Keď som sa sťahovala, aj mi pomohol s vecami... Zdalo sa, že je to dobre... Ale zmenilo sa to po odchode... Väčšinou mužské ego nevie spracovat zmeny, ktoré nie sú podľa nich... Ono sa to časom zmení... Preboli to a pochopí, že toto bolo najlepšie riešenie.. Chce to len čas... Vlastná skúsenosť... Držím palce 🤞