icon

Ako riešiť financie vo vzťahu?

6. jan 2026

Ahojte ako to máte doma s peniazmi?zaujíma ma názor lebo keď tu niekedy čítam tie story,tak mi je do plaču a čudujem sa tým ženám,prečo v takom vzťahu zotrvávaju.Ja a priateľ sme spolu 3 roky ale bývame spolu krátko.Mám svoje bývanie,takže nájom si platím sama ale on platí internet,paušál jeho a mojej dcéry,elektrinu tiež platí on.Žiadne pôžičky ani úvery nemáme.Benzín platí tiež iba on a čo sa týka nákupov,tak záleží od toho,kto to obchodu ide ale či miniem 100e na nákup ja alebo on 50e vôbec neriešime.Dovolenky rovnako raz platím ja dovolenku a ďalšiu zas on ale vreckové máme vždy spolu a kto koľko minie sa nerieši.Obidvaja fajčíme takže raz ja kúpim obidvom kartón a potom zas on.O darčekoch nehovoriac tie nám kupuje sam a veľmi rád,každú chvíľku niečo a niekedy som až nahnevaná,že zbytočnosti.Pomohol mi odkedy tu býva veľa v byte prerobiť za jeho peniaze.Proste neriešime a nič si nevyčitame.Neviem si predstaviť mať po boku lakomca,čo do centu pôjde na polovicu a budeme sa tváriť,že to je ok.Moja kolegyňa s takým žije v podnájme a každú blbosť vypočitanu až na to,že ona ho zahrňuje darmi a nie lacnými a on si ani nespomenie na ňu,kedy ma narodeniny. On jej kupi kvet v kvetináči a on za to na narodky dostane exotiku za niekoľko tisíc.To není podla mňa v poriadku.Samozrejme svoje peniaze aj ušetrené si stražim a tie nemiňame na blbosti a to iste on.

Strana
z2
anonym_307a89
6. jan 2026

@anonym_autor my mame oddelene účty, a tak je to ok, lebo môj muž stále míňa na blbosti, takže keby sme mali € spoločne, asi by sme sa kvôli tomu len hádali. Byt a stravu platíme na polovicu.

dadis
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_3aeabf však ja nemám žiadne výhovorky,proste fajčím a hotovo 🤣vás môže zajtra prejsť kamión alebo môžte dostať vážnu chorobu aj keď ste nefajčiar.Každy to máme niekde zrátané skor či neskôr.Zarobim dosť aby som si tie cigarety kúpila.Vy mi ich neplatíte.

@anonym_autor Asi mas dobre plateny job, ked aj ty aj kolegyna kupujete drahe dovolenky a mas aj 200 eur/ mes na cigy. Keby ja dam tolko do cigariet, na dovolenku my uz nevyjde 😅

autor
6. jan 2026
@dadis

@anonym_autor Asi mas dobre plateny job, ked aj ty aj kolegyna kupujete drahe dovolenky a mas aj 200 eur/ mes na cigy. Keby ja dam tolko do cigariet, na dovolenku my uz nevyjde 😅

@dadis no neviem podla mňa taky normálny plat ale viem z neho aj ušetriť plus chodíme na dve dovolenky ročne atď.Proste si doprajeme a zároveň mesacne odkladám dosť peňazí aj bokom.

anonym_3aeabf
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_3aeabf však ja nemám žiadne výhovorky,proste fajčím a hotovo 🤣vás môže zajtra prejsť kamión alebo môžte dostať vážnu chorobu aj keď ste nefajčiar.Každy to máme niekde zrátané skor či neskôr.Zarobim dosť aby som si tie cigarety kúpila.Vy mi ich neplatíte.

@anonym_autor ano, každy umrie. Ale niekto kto prefajčí 200€ mesačne má oveľa vyššiu šancu umrieť skôr ako ten čo žije zdravo. Ale dobre, absolutne si nepochopila, čo som napísala. Čo už. Reagovala som na niečo úplne iné.

autor
6. jan 2026
@anonym_3aeabf

@anonym_autor ano, každy umrie. Ale niekto kto prefajčí 200€ mesačne má oveľa vyššiu šancu umrieť skôr ako ten čo žije zdravo. Ale dobre, absolutne si nepochopila, čo som napísala. Čo už. Reagovala som na niečo úplne iné.

@anonym_3aeabf poznám nefajčiarov,ktorí odišli oveľa skôr a potom fajčiarov,ktorí zomreli na niečo úplne iné ako rakovinu pľúc.Neviem čo je v dnešnej dobe zdravé podla vás.To je na dlhé debaty🤣

1andrea111
6. jan 2026
@anonym_autor

@lukbe tej už som to povedala ale ona si mysli,že to čo robíme my není v poriadku.Že ho využívam,pritom normálne makame obidvaja aby sme všetko mali.Skôr on využíva ju a keď vidi,že mám niečo nové od neho,tak praská od nervov.

@anonym_autor áno, vyuzivas ho, keď Ti kúpil nové auto a vraza peniaze do Tvojho bytu.

anonym_342f6b
6. jan 2026

@anonym_autor problem nie su tvoje financie, ale pi&a kolegyna. Nevesaj jej vsetko na nos, to ju otravi.
Neznasam, ked sa ludia seru inym do zivota. 🤮

anonym_b51a2a
6. jan 2026

@anonym_autor My máme spoločné od začiatku inak by som to ani nedovolila aby mi niekto počítal centy že toto ja toto ty

autor
6. jan 2026
@1andrea111

@anonym_autor áno, vyuzivas ho, keď Ti kúpil nové auto a vraza peniaze do Tvojho bytu.

@1andrea111 ja ho ľúbim ako koňa a myslím si ,že on mňa rovnako,keď toto všetko pre mňa robi.

autor
6. jan 2026
@anonym_342f6b

@anonym_autor problem nie su tvoje financie, ale pi&a kolegyna. Nevesaj jej vsetko na nos, to ju otravi.
Neznasam, ked sa ludia seru inym do zivota. 🤮

@anonym_342f6b mate pravdu,hovorí mi to aj priateľ aj okolie.Ludia vedia byť zlí.

anonym_3aeabf
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_3aeabf poznám nefajčiarov,ktorí odišli oveľa skôr a potom fajčiarov,ktorí zomreli na niečo úplne iné ako rakovinu pľúc.Neviem čo je v dnešnej dobe zdravé podla vás.To je na dlhé debaty🤣

@anonym_autor panebože🤦‍♀️ ak sa nezhodneme na tom že fajčenie škodí zdraviu tak sa nemáme o čom naozaj baviť.

autor
6. jan 2026
@anonym_3aeabf

@anonym_autor panebože🤦‍♀️ ak sa nezhodneme na tom že fajčenie škodí zdraviu tak sa nemáme o čom naozaj baviť.

@anonym_3aeabf jasné,že škodí zdraviu ja sa nehľadám,že nie.

anonym_3aeabf
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_3aeabf jasné,že škodí zdraviu ja sa nehľadám,že nie.

@anonym_autor potom nerozumiem aký máš problém s mojim vyjadrením ohľadom vyššej šance na predčasné úmrtie. Proste štatisticky sa fajčiar dožije výrazne menej ako nefajčiar. To že poznáš niekoho kto nefajčil a umrel prv ako fajčiar nie je agrument. Ale opakujem, mňa naozaj netrápi že toľko prefajčíš ale tie tvoje vyjadrenia proste nedávajú takú logiku ako iba povedať že rada fajčíš, je ti jedno, že toľko prefajčíš a že si ničíš zdravie. To by bolo v tvojom prípade úplne okay vyjadrenie. Miesto toho argumentuješ ako sa môže nefajčiar dožiť menej, ako je to čo robíš lepšie ako elektrické cigarety a že každý raz nejako umrie.

autor
6. jan 2026
@anonym_3aeabf

@anonym_autor potom nerozumiem aký máš problém s mojim vyjadrením ohľadom vyššej šance na predčasné úmrtie. Proste štatisticky sa fajčiar dožije výrazne menej ako nefajčiar. To že poznáš niekoho kto nefajčil a umrel prv ako fajčiar nie je agrument. Ale opakujem, mňa naozaj netrápi že toľko prefajčíš ale tie tvoje vyjadrenia proste nedávajú takú logiku ako iba povedať že rada fajčíš, je ti jedno, že toľko prefajčíš a že si ničíš zdravie. To by bolo v tvojom prípade úplne okay vyjadrenie. Miesto toho argumentuješ ako sa môže nefajčiar dožiť menej, ako je to čo robíš lepšie ako elektrické cigarety a že každý raz nejako umrie.

@anonym_3aeabf a vas zas trápia moje minute peniaze a zdravie.Mudrujte si prosím inde,mňa to vážne nezaujíma.

anonym_3aeabf
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_3aeabf a vas zas trápia moje minute peniaze a zdravie.Mudrujte si prosím inde,mňa to vážne nezaujíma.

@anonym_autor 3x napíšem že je mi jedno že na to míňaš peniaze a ty máš 2x potrebu napísať, že ma to trápi. Ja neviem či nevieš čítať alebo čo ale škoda komunikovať

reanda
6. jan 2026
@anonym_3aeabf

@anonym_autor 3x napíšem že je mi jedno že na to míňaš peniaze a ty máš 2x potrebu napísať, že ma to trápi. Ja neviem či nevieš čítať alebo čo ale škoda komunikovať

@anonym_3aeabf si si tusim zmylila temu.. tu sa fajcenie neriesi

anonym_3aeabf
6. jan 2026
@reanda

@anonym_3aeabf si si tusim zmylila temu.. tu sa fajcenie neriesi

@reanda predstav si že nezmýlila. Ja som reagovala na koment ktorý napísala ona. Ak si si myslela, že som len tak začala na základe jej príspevku písať o škodlivosti fajčenia tak si sa zmýlila ty. Či už ani nemáme právo vyjadriť svoj názor na niečo, čo niekto napíše? Jednoducho som nesúhlasila s jej argumentmi tak som slušne vyjadrila názor.

reanda
6. jan 2026
@anonym_3aeabf

@reanda predstav si že nezmýlila. Ja som reagovala na koment ktorý napísala ona. Ak si si myslela, že som len tak začala na základe jej príspevku písať o škodlivosti fajčenia tak si sa zmýlila ty. Či už ani nemáme právo vyjadriť svoj názor na niečo, čo niekto napíše? Jednoducho som nesúhlasila s jej argumentmi tak som slušne vyjadrila názor.

@anonym_3aeabf uz si svoj nazor vyjadrila aspon patkrat, autorku to zjavne nezaujima, tak uz by si mohla ist zas o dum dal 😉

beata_k
6. jan 2026
@anonym_autor

@1andrea111 ja ho ľúbim ako koňa a myslím si ,že on mňa rovnako,keď toto všetko pre mňa robi.

@anonym_autor A ty pre neho co robis? Aspon si sa ponukla, ze mu naklady na opravu bytu uhradis? Ci si si povedala, ze ta lubi jak kona tak pre teba je to hotova vec?

anonym_3aeabf
6. jan 2026
@reanda

@anonym_3aeabf uz si svoj nazor vyjadrila aspon patkrat, autorku to zjavne nezaujima, tak uz by si mohla ist zas o dum dal 😉

@reanda keď ju nezaujímal, tak nemusela odpisovať😉 ale nakoľko argumentovala ďalej, tak som argumentovala aj ja.

anonym_b0b24d
6. jan 2026

@anonym_autor sme manželia, peniaze máme spoločné, väčšinou sa míňa manželova výplata na všetky poplatky ako hypotéka, poplatky, škôlka, proste všetko. Čo ostane ide na stravu. Manžel zarába celkom dobre, tak vždy to nejako vyjde. Síce má potom nulu na účte ale zato môj zárobok odložíme. Zarobím ešte viac ako manžel, tak celkom tie sumy sú dobré, co odložíme. Manžel sa snaží vždy tak, aby sa míňala len jeho výplata a moju odložili. Keď vsak potrebujeme viac peňazí, berieme z odložených.

autor
6. jan 2026
@beata_k

@anonym_autor A ty pre neho co robis? Aspon si sa ponukla, ze mu naklady na opravu bytu uhradis? Ci si si povedala, ze ta lubi jak kona tak pre teba je to hotova vec?

@beata_k on to robi nezištne ale to vy asi nepoznáte a nikdy ani poznať nebudete.Ked niekoho milujete a plánujete spolu život akože mam si ja pýtať niečo od neho alebo on odomna? Proste robíme obaja veci spontanne,pretože spolu počitame.Ja mozem povedat,že som mu poskytla moj domov a strechu nad hlavou.

anonym_902000
7. jan 2026
@anonym_3aeabf

@anonym_3aeabf na to, že ťa to netrápi, sa tu opakujes a opakovane zavzdusňuješ 😉

beata_k
7. jan 2026
@anonym_autor

@beata_k on to robi nezištne ale to vy asi nepoznáte a nikdy ani poznať nebudete.Ked niekoho milujete a plánujete spolu život akože mam si ja pýtať niečo od neho alebo on odomna? Proste robíme obaja veci spontanne,pretože spolu počitame.Ja mozem povedat,že som mu poskytla moj domov a strechu nad hlavou.

@anonym_autor Hej strechu nad hlavou, ktoru ti zadara opravuje.😄👍

anonym_3aeabf
7. jan 2026
@anonym_902000

@anonym_3aeabf na to, že ťa to netrápi, sa tu opakujes a opakovane zavzdusňuješ 😉

@anonym_902000 netrápi ma že prefajčí 200€ a ničí si zdravie, ale mala som čo povedať ku jej argumentom na obhajobu fajčenia. To sú dve odlišné veci, ktoré dokáže pochopiť iba niekto, kto vie čítať s porozumením.

anonym_902000
7. jan 2026
@anonym_3aeabf

@anonym_902000 netrápi ma že prefajčí 200€ a ničí si zdravie, ale mala som čo povedať ku jej argumentom na obhajobu fajčenia. To sú dve odlišné veci, ktoré dokáže pochopiť iba niekto, kto vie čítať s porozumením.

@anonym_3aeabf nemaj obavy, viem veľmi dobre čítať s porozumením.
a) Primárne sa autorka pýta na hospodárenie partnerov/ manželov.
b) jasné ti odpovedala že nerieši fajčenie a nepýta sa na jeho škodlivosť.
Mmch už aj iné si všimli, že si tu aj tak cez čiaru melies svoje

anonym_3aeabf
7. jan 2026
@anonym_902000

@anonym_3aeabf nemaj obavy, viem veľmi dobre čítať s porozumením.
a) Primárne sa autorka pýta na hospodárenie partnerov/ manželov.
b) jasné ti odpovedala že nerieši fajčenie a nepýta sa na jeho škodlivosť.
Mmch už aj iné si všimli, že si tu aj tak cez čiaru melies svoje

@anonym_902000
a) reagovala som na jej komentár ohľadom obhajobania fajčenia ktorý je súčasťou tejto diskusie a teda nenapísala som nič odveci
b) to, že to nechce riešiť nenapísala na začiatku mojej komunikácie s ňou ale až po niekoľkom komente. Najprv so mnou diskutovala, tak som jej odpisovala. Píšeš to ako keby hneď dala najavo, že nechce komunikovať a ja som jej napriek tomu vypisovala. Pokiaľ si si nevšimla, s ňou som diskusiu prestala.
Nerozumiem, čo je na mojej komunikácii cez čiaru. Mám ja teraz písať, ako ja trápim teba, nevieš sa preniesť cez moje komenty, že za zavzdušňuješ, melieš so svoje a podobné vyjadrenia na prízemnej úrovni?

cacianka
Autor odpoveď zmazal
anonym_090b3e
7. jan 2026
@anonym_67a9b8

My sme rodina,mame 5deti takze u nas obe vyplaty,rodicak s pridavkami idu na 1 ucet,obaja mame karty z neho,chodime spolu na nakupy.Vzdy muz dava do vozika nakup a ja platim.Vsetko mam nastavene na 10teho,vyplaty obom cbodia vzdy 5ty prac.den.Takze ako rodina,to iste dovolenky.Idem s muzom do ck a spolu vyberame na mieste.

@anonym_67a9b8 prečo chodíte spolu na nákupy, nie je to strata času? Môj muž to neznáša😁 Chodí len výnimočne a obaja spolu max 3x za rok.

anonym_67a9b8
7. jan 2026
@anonym_090b3e

@anonym_67a9b8 prečo chodíte spolu na nákupy, nie je to strata času? Môj muž to neznáša😁 Chodí len výnimočne a obaja spolu max 3x za rok.

@anonym_090b3e lebo byvame 15km od mesta,tak vzdy ked mame doobedie,alebo poobedie volne ideme spolu na nakup.Teraz sme behali skoro kazdy den do mesta,ci uz maleho do skolky obliect,alebo dokupit blbosti.A vzdy to tak je,ze muz uklada do vozika a ja platim.

Strana
z2