Ako riešiť finančné nezhody a pochybnosti vo vzťahu?
Ahojte baby idem sa tu vykecat poprípade vaš názor na to čo poslednu dobu prežívam. Prosím neodsudzujye ma preto . Mam priateľa sme spolu 7,5 roka . A priateľ mi vyčíta úver z minulosti že som pomohla rodičom ale aj on pomohol a aj stále pomáha rodičom. Skrz toho sa naše financie delia byť platíme napoly stravu plátime tak že ju viac platím ja a on keď si uzná v poslednom čase si všímam že začína platiť aj on. Ale je to podľa vás v poriadku ked sme sa rozhodli osamostatniť ísť ďalej ? Ja si myslím že by sme mali mať spoločne financie.... Síce ciele so mnou ma ale veľmi týmto rečiam neverím ak budeme mat dieťa aj teraz to je naše ale vtedy to bude uz iné vravel nejde mi veriť rečiam takého typu mám pocit že na mňa není dosť šterdi . Raz mi vravel že som jedna z mojej rodini a to ho desí pretože je na moju rodinu zasadnutí ale pre úver ? Moja rodina mu dala aspoň zázemie ale jeho nič keď jeho otec a matka mu nevedeli podať ruku a ked sme sa osamostatnili bývame kusoch od jeho rodičov tak stále s niečím vychovávajú brat sestra rodičia ze niečo od neho potrebuju doslava hi využívajú ale uz sa k tomu ani jemu nevyjadrujem pre neho to známena spojenie akási rodinná laska . Baby prosímvas neodsudzujye ma ani neukamennye chcem od vás len názor čo si o Tom myslíte ja som už zúfalá neviem čo s tým ako to vyriešiť.
7,5 roka toto??? Uz dávno si mala prísť na to, ze to nie je typ do spoločného manželstva.
@anonym_autor čo si o tom myslím? Že by som určite nerozmyslala nad dieťaťom s podobným typom človeka. Dopadneš tak, že budeš vyplakávať ako z pár eur ťaháš celu domácnosť a partner ti nepomôže. Načo ti je taký chlap. A za mna vyťahovať veci z minulosti ako výčitky je mega 🚩
@brrunetkaa a to som ešte zabudla napísať že ak niečo pre mňa urobí tak príde stále čas že to vyčíta a hraje sa strašne že je obeť
@anonym_autor to ze ty si zobrala uver, tak to mu akurat padlo vhod, ako dobra vyhovorka na to, aby mohlo ist vsetko na polovicu a ze, ked budete mat dieta, tak to bude ine, tak tomu never, lebo to vobec ine nebude a bude to este horsie a ze si ako jedna z tvojej rodiny, tak to je dalsie red flag a ta jeho rodinna laska sa mi tiez nepozdava, tvoj vztah ma velmi zle smerovanie a vidim to tak, ze ti narozpraval same rozpravky, ktorym ty veris a realita je velmi odlisna.
@anonym_autor to ze ty si zobrala uver, tak to mu akurat padlo vhod, ako dobra vyhovorka na to, aby mohlo ist vsetko na polovicu a ze, ked budete mat dieta, tak to bude ine, tak tomu never, lebo to vobec ine nebude a bude to este horsie a ze si ako jedna z tvojej rodiny, tak to je dalsie red flag a ta jeho rodinna laska sa mi tiez nepozdava, tvoj vztah ma velmi zle smerovanie a vidim to tak, ze ti narozpraval same rozpravky, ktorym ty veris a realita je velmi odlisna.
@domkakvet ani si neviete predstaviť ako mi to pomáha čítať to aspoň sa utvrdzujem v tom čo si myslím aj ja a že to není správne
@domkakvet ani si neviete predstaviť ako mi to pomáha čítať to aspoň sa utvrdzujem v tom čo si myslím aj ja a že to není správne
@anonym_autor dlhý čas som si myslela že sa to zmení ale mám pocit že si iba odkladá peniažky pre svoj vlastný život a za tými rečami okolo nás sa skrýva skutočnú pravdu
Ukončí to. Toto nie je partner ktorý tá lubi. A nad dieťaťom s takýmto človekom ani neuvazuj
Ako zienky pisali, ak by ste mali dieta, bolo by to este horsie. Nie ste ani zobrati, tak sa ti bude lahsie odchadzat. Ja osobne by som nestracala cas s takym clovekom a ukoncila to. Za to, ze si pomohla svojej rodine by mal byt na teba pysny a nie vycitat ti to cele roky a este delit financie, on nie je normalny a velmi je nespravodlivy voci tebe. Zasluzis si viac.
Napíš podrobnosti. Ak sú tvoji rodičia chronicky nezamestnaní a dlžníci, u ktorých je exekútor bežná vec a ty si vzala úver, aby si riešila ich podvody a on na to tiež doplatil, chápem ho. Nikde by som s takýmto človekom, z takéhoto prostredia do vzťahu nešla. Názor na financie, úvery, pôžičky, platby by mali mať.
partneri rovnakí.
Ak sa ti to nepáči, rozíď sa s ním. Možno iný bude k tebe, podľa tvojich slov, dosť štedri.
Napíš podrobnosti. Ak sú tvoji rodičia chronicky nezamestnaní a dlžníci, u ktorých je exekútor bežná vec a ty si vzala úver, aby si riešila ich podvody a on na to tiež doplatil, chápem ho. Nikde by som s takýmto človekom, z takéhoto prostredia do vzťahu nešla. Názor na financie, úvery, pôžičky, platby by mali mať.
partneri rovnakí.
Ak sa ti to nepáči, rozíď sa s ním. Možno iný bude k tebe, podľa tvojich slov, dosť štedri.
@anonym_d5f6f2 nič z toho čo ste napísali není pravda 🙂 našťastie
Podľa toho ako spájas vety a aku máš gramatiku, ty tiež veľmi veľká výhra nebudeš. Keby si zarábala viac ako on, tiež by si chcela mať spoločné financie? Ty mi tiez neprídeš ako veľmi rozumná, čo sa investovania týka.
@anonym_autor tu treba zaradit spiatocku, dlho cuvat a potom otocit a vyrazit vpred opacnym smerom....
Klasika, po 7 rokoch sa vztahy bilancuju a rozhoduju, ci zostat, alebo sa rozist. Teraz prave davas na papier, co ti na druhom dlhodobo vadi ... Necakas, dufam, ze toto za teba rozhodnu druhi, ktori poznaju vas dvoch, iba z par frustrovanych riadkov ... Ak by bol taky blbec, ako ho opisujes, tak si prave stratila 7,5 roka s blbcom.
Podľa toho ako spájas vety a aku máš gramatiku, ty tiež veľmi veľká výhra nebudeš. Keby si zarábala viac ako on, tiež by si chcela mať spoločné financie? Ty mi tiez neprídeš ako veľmi rozumná, čo sa investovania týka.
@anonym_b37d9d Gramatiku teraz fakt neriešim, nie je to pre mňa momentálne dôležité. To ale neznamená, že nie som rozumná, hlavne čo sa týka financií. Bol čas, keď som zarábala viac ako on a prispievala som do spoločných vecí viac než on.Preto by som bola rada, keby si ma nesúdila podľa toho, ako píšem. To, ako sa vyjadrujem tu, nevypovedá o tom, aká som v reálnych veciach.
Takže, vyčíta ti veci, ktoré s ním nijak nesúvisia ani ich nemôžeš zmeniť, má problém s tvojou rodinou aj keď mu dali bývanie (?), neverí ti a ak ti nejak pomôže aj to ti vyčíta. Kde tu vidíš milujúceho partnera a budúceho otca rodiny?
@anonym_autor co je tvojho priatela do tvojich financí. Nie ste manzelia. Nemate dieta. Naco minas svoje peniaze na stravu a vylety pre neho, ked on si setri??? Vobec nechapem co vlastne riesis. Ked sme zacali zit s mojim vtedy este priatelom, spravil sa jeden ucet pre nas dvoch a tam sme davali kazdy dohodnutu sumu. Mali kazdy kartu a z toho sa platili spolocne naklady, byvanie, strava, vylety. Ostatne peniaze sme mali na svojich účtoch a kazdy mal svoje peniaze a robil si s nimi co chcel. Ked sme sa zobrali, tak stale to mame tak isto. Prijem mame cca. rovnaky. Kamoska to ma zase tak, ze davali na spolocny ucet % z prijmu. On zarábal násobne viac ako ona. Ked isla na materskú, vtedy uz manzel jej povedal, ze vydavky plati komplet on a ona nech si riesi z materskej svoje vreckove. Samozrejme nemozes ratat s tym, ze ti priatel bude platit uver z minulosti, nema s tym nic spolocne. Ale sucasne ti to nemoze ani vycitat. Vybavene.
@brrunetkaa a to som ešte zabudla napísať že ak niečo pre mňa urobí tak príde stále čas že to vyčíta a hraje sa strašne že je obeť
@anonym_autor ved ty odpoved poznas,vies,ze buducnost s takym clovekom by bols hrozna a moc by si to olutovala ak by si s nim mala dieta.Ono prave teraz obdobie chodenia a obdobie zitia na divoko ma ukazat ci to bude super alebo nie.
No mnohe varovne signaly,cervene kontrolky neguju,zakryvaju oci pred realitou a potom uz zostanu len oci pre plac.
Po plac si radsej teraz,otras sa ale sama bez dalsieho nevinneho cloviecika,co si to len a len ono odnesie.
Tak silno uvazuj o buducnosti s nim.
@anonym_autor s týmto chlapom si stratila 7,5 roka, viac doňho neinvestuj a už vôbec neuvažuj o spoločnej budúcnosti a rodine!
@anonym_autor s týmto chlapom si stratila 7,5 roka, viac doňho neinvestuj a už vôbec neuvažuj o spoločnej budúcnosti a rodine!
@danica2711 ďakujem vám všetkým babi moc som sa s tým nemala komu zdôverit nakopli ste ma veľmi do toho aby som sa zamyslela nad tým všetkým ♥️ už nemôžem brať ohľad iba nato že ho mám rada ale musím myslieť už na seba nechcem stratiť ďalšie roky života takto iba ste ma vo všetkom utvrdili že to nieje správne lenže aj tak predstava o odchode je pre mna veľmi ťažká pekne spoločne chvíle ked si vybavím je mi to zrozne ľúto. Skúsim si to este s ním odkomunikovať nejako vyriešiť aspoň snažiť sa to vyriešiť a ak to nepôjde budem si musieť vybrať odísť z toho vzťahu.
@anonym_autor preco si s nim?
@danica2711 ďakujem vám všetkým babi moc som sa s tým nemala komu zdôverit nakopli ste ma veľmi do toho aby som sa zamyslela nad tým všetkým ♥️ už nemôžem brať ohľad iba nato že ho mám rada ale musím myslieť už na seba nechcem stratiť ďalšie roky života takto iba ste ma vo všetkom utvrdili že to nieje správne lenže aj tak predstava o odchode je pre mna veľmi ťažká pekne spoločne chvíle ked si vybavím je mi to zrozne ľúto. Skúsim si to este s ním odkomunikovať nejako vyriešiť aspoň snažiť sa to vyriešiť a ak to nepôjde budem si musieť vybrať odísť z toho vzťahu.
@anonym_autor ani sa nesnaž to riešiť len čo ťa zmanipuluje a bude sa tváriť ze sa zmení a bla bla bla.. Klasické dristy..
Zase stratíš cas.Nevyriešiš nič, všetko hodí na teba a bude sľubovať niečo čo sa nikdy nestane realitou.A tebe pojde cas a roky ktoré ti nikto nevráti
Neviem či nieje na čase prehodnotiť váš vzťah.Ked spolu žijete maly by ste buď ísť na polovicu alebo mať spoločné peniaze a hotovo .Mysli na to že ak budete mať raz deti môže sa stať (podľa toho ako ho opisujes)buď nebude mať financie pre vašu rodinu keď dotuje svojich rodičov alebo ich jednoducho nebude chcieť pustiť z ruky .To je môj názor na základe toho čo si napísala .Možno sa mýlim ale nepáči sa mi to nejako ako k vášmu vzťahu pristupuje
... "Raz mi vravel že som jedna z mojej rodini a to ho desí pretože je na moju rodinu zasadnutí ale pre úver"...
Nerozumiem.!
Nechce to s tebou skoncit?
Alebo sa hanbi, ze pusta vela oenazi k rodnej ridine, potom mu neistavu, tak trichu odzerie z tvojho a musi utocit ns tvoj uver, ze vsak aj ty si makka a pomahas, aj ked on 2 nasobne. Poriadne sa zamysli, ci to pi 7 rokoch niekam vedie, akebo sa este poobzeras inde. Navrhni mu hyoo na byt, ake aj to bude vyratavat percentualne... Tazko zo zgrlosmi👽
Ak všetko platíte na pol , podľa mňa je to ok
Neviem, že čo viacej
Alebo o čo ide
A ma z časti pravdu, že brať úvery nieje najlepší napad ale ty musíš vedieť ako moc bola tá pomoc akútna
Možno má obavu, že úver sem úver tam ,nebude mať na to dosah a platiť krížom krazom
keby tan miloval,tak ten uver by ti nikdy nevytkol- asi si ho nebrala rodicom na dovolenku-ale potrebovali to ... preco ta necha platit stravu? ved chlap preje daleko viac ako zena... nebola by som s nim .. nemas u neho podporu .. nevazi si ta a pokial neije v postely kanec ze s ati po sexe trasu kolena -tak naco si s nim???

@anonym_autor čo si o tom myslím? Že by som určite nerozmyslala nad dieťaťom s podobným typom človeka. Dopadneš tak, že budeš vyplakávať ako z pár eur ťaháš celu domácnosť a partner ti nepomôže. Načo ti je taký chlap. A za mna vyťahovať veci z minulosti ako výčitky je mega 🚩