icon

Ako riešiť frustráciu z chybných rozhodnutí blízkych?

26. júl 2025

Ahojte. Ako dokážete neriešiť blízkych aj keď vidíte, ze robia stále rovnaké chyby? Potom sa sťažujú a nadávajú a keď majú znovu urobiť nejakú vec zas sa rozhodnú zle? Ako dokážete blízkych ľudí nechať máčať sa v ich životoch a keď im aj poradíte, aj tak sa radšej budú zas a znovu točiť v tom kruhu?

dzulli1980
26. júl 2025

Sú dospelí, či? ... komu niet rady, tomu niet pomoci ... sami musia chcieť ... z Tvojej strany zbytočná strata energie.

anonym_03c223
26. júl 2025

@anonym_autor nijak. Poviem svoj názor aj to, že som nablízku, keď budu chcieť, pomôžem. Ďalej to nechám v ich rukách.

autor
26. júl 2025

Veľmi vám to závidím, chcem to vedieť aj ja. Asi som v tomto príliš hlúpa. Nechápem ako ti ľudia nevidia, ze si napriklad zobrali nevýhodou pôžičku, lebo si nevedia prepočítať úrok, lebo vsak pre nich je v pohode aj ked nemaju pomaly ani na rozky alebo druhí zas taja pred dieťaťom tajomstvo, ktoré poznajú všetci a je to vec, ktorú ked to dieťa zisti, tak tie vztahy sa môžu velmi narušiť. A podobne.

0silvia0
26. júl 2025
@anonym_autor

Veľmi vám to závidím, chcem to vedieť aj ja. Asi som v tomto príliš hlúpa. Nechápem ako ti ľudia nevidia, ze si napriklad zobrali nevýhodou pôžičku, lebo si nevedia prepočítať úrok, lebo vsak pre nich je v pohode aj ked nemaju pomaly ani na rozky alebo druhí zas taja pred dieťaťom tajomstvo, ktoré poznajú všetci a je to vec, ktorú ked to dieťa zisti, tak tie vztahy sa môžu velmi narušiť. A podobne.

@anonym_autor toto je udelom zivota tu na Zemi, macat sa a naucit sa nieco a mat moznost niekam sa posunut. No niektori sa neposunu😬

maminkadeticiek
26. júl 2025

Neriesim.vobec.

autor
26. júl 2025
@0silvia0

@anonym_autor toto je udelom zivota tu na Zemi, macat sa a naucit sa nieco a mat moznost niekam sa posunut. No niektori sa neposunu😬

@0silvia0 ked oni su rodina a mam ich rada a boli ma ze si ničia svoj život, len kvôli hrdosti ci strachu. Ale už sa snažím neriešiť, len to sklamanie z toho, ze som im nevedela pomôcť nejako v sebe neviem vypnúť. Viem, ze nemám za ich zivot zodpovednosť a môže mi to byť jedno ale ked mne ich je ľúto. Asi musím len zažiť viac takýchto veci aby som sa naučila neriesit.

0silvia0
26. júl 2025
@anonym_autor

@0silvia0 ked oni su rodina a mam ich rada a boli ma ze si ničia svoj život, len kvôli hrdosti ci strachu. Ale už sa snažím neriešiť, len to sklamanie z toho, ze som im nevedela pomôcť nejako v sebe neviem vypnúť. Viem, ze nemám za ich zivot zodpovednosť a môže mi to byť jedno ale ked mne ich je ľúto. Asi musím len zažiť viac takýchto veci aby som sa naučila neriesit.

@anonym_autor kazdy sme tu sam za seba. Lutost nie je pozitivna emocia.

biba_18
26. júl 2025

brata neriešim, ten stále ide svoje, neter neriešim, tá je po ňom, mamu korigujem lebo bezo mňa aj tak nikam nechodí a synovi kryjem chrbát a snažím sa ovplyvňovať jeho rozhodnutia svojimi skúsenosťami…

aandrea9
26. júl 2025

@anonym_autor úplne normálne. Sú to ich životy, ich rozhodnutia. Ak chcú poznať moj názor, tak im ho poviem ale sama od seba im určite do ničoho nekafrem.

motylik2559
26. júl 2025

Ahoj. Tolko budu tie chyby opakovat, dokym sa nepoucia. Chapem,ze ti na nich zalezi. Ale pokial si im vela krat poradila a vela krat spravili aj tak po svojom by som uz rezignovala od toho. Poradila by som az keby dotycny/dotycna dosla za mnou, ze potrebuje poradit a chcel/a by to tento krat realne riesit a nie zas len skutek utek. Zbytocne ta to uz obera o energiu. Inak v zasade si im podobna, lebo tiez donemoty opakujes tu istu chybu, ze im vzdy radis/pomahas a pritom nic z toho z ich strany-aj tak spravia zas svoje a chybne. A ktovie ako dlho tu chybu opakujes vzhladom na to,ze ju oni opakuju uz vela krat. Daj si od toho odstup. Ano su to blizki ludia, ale su dospely, maju OP, su svojpravny predpokladam, nemozes byt im nonstop po ruke, len aby nepochybili. Nechaj ich nech sa popalia aj 100x, nech nadavaju, raz dojde ta chvila, kedy im zasvieti ziarovka🙂

autor
26. júl 2025
@motylik2559

Ahoj. Tolko budu tie chyby opakovat, dokym sa nepoucia. Chapem,ze ti na nich zalezi. Ale pokial si im vela krat poradila a vela krat spravili aj tak po svojom by som uz rezignovala od toho. Poradila by som az keby dotycny/dotycna dosla za mnou, ze potrebuje poradit a chcel/a by to tento krat realne riesit a nie zas len skutek utek. Zbytocne ta to uz obera o energiu. Inak v zasade si im podobna, lebo tiez donemoty opakujes tu istu chybu, ze im vzdy radis/pomahas a pritom nic z toho z ich strany-aj tak spravia zas svoje a chybne. A ktovie ako dlho tu chybu opakujes vzhladom na to,ze ju oni opakuju uz vela krat. Daj si od toho odstup. Ano su to blizki ludia, ale su dospely, maju OP, su svojpravny predpokladam, nemozes byt im nonstop po ruke, len aby nepochybili. Nechaj ich nech sa popalia aj 100x, nech nadavaju, raz dojde ta chvila, kedy im zasvieti ziarovka🙂

@motylik2559 áno máš pravdu, ze som im podobná v tomto, kedze tiež stále opakujem aj ked to nemá zmysel. Je to pekne prirovnanie.

taktotedanie
26. júl 2025

@anonym_autor nechavam takych ludi v tom
Komu niet rady tomu niet pomoci
Na toto naozaj ale ze naozaj neminam energiu

jamimo
26. júl 2025

@anonym_autor Jednoducho. Žijem a zodpovedám si sama za svoj život. Nie za ich 🤷‍♀️

karolinakr
27. júl 2025

no s tymi pôžičkami môžeš im zavolat finančneho poradcu
alebo kupit knihu finančna gramotnost

autor
27. júl 2025
@karolinakr

no s tymi pôžičkami môžeš im zavolat finančneho poradcu
alebo kupit knihu finančna gramotnost

@karolinakr skúsila som, ale to nepomáha, nemám sa starať oni to majú dobre a oni vedia čo robia. Taka ta frustrácia, ze viem, žeby sa to dalo urobiť inak, ale nechcú ani počúvať.

karolinakr
27. júl 2025
@anonym_autor

@karolinakr skúsila som, ale to nepomáha, nemám sa starať oni to majú dobre a oni vedia čo robia. Taka ta frustrácia, ze viem, žeby sa to dalo urobiť inak, ale nechcú ani počúvať.

@anonym_autor jaj, čiže ty si podnikla kroky, ktore oni odmietli...tak v tomto pripade sa rad pravidlom MK - Kto chce kam, pomôžme mu tam... ked odmietli tvoju dobru radu a vybrali si svoj rozum ktory dajme tomu, zle vyhodnotil situaciu, musia niesť nasledky svojich činov.To je ta lekcia, ktoru dostanu od života, že pocitia na svojej vlastnej peňaženke, že išli zlou cestou..Hlupemu rozum nenaleješ..aby sa to neobratilo proti tebe, že ešte ty si najhoršia, že im hovoriš do života
skúsila si - nevydalo