Ako riešiť hádky kvôli svokre?
Zas a znova obľúbená téma svokra. Akože ja už neviem či som vadna ja alebo kde je chyba, alebo ako reagovať? Keď sa mi narodil malý, od jeho narodenia, maličkého mala si diktovala aby ho manžel (jej syn) priviezol k nim domov, vraj sa chce s ním pohrať. Tu chodili málo pretože vraj vždy keď prišli tak mesačne dieťa buď len spalo alebo jedlo (neviem či mal už behať po dvore v tom veku alebo ako). A po novom som sa ešte dozvedela že ďalší dôvod prečo tu nechodia je ten že stále niečo vymýšľam napr. aby ho nerozbaľovali z perinky keď spí, aby ho dlho nedržali na rukách, aby ho nevyzliekali (ako vážne aj z plienky lebo oni ho nevideli úplne rozbaleneho), aby ho držali normálne a nedávali do sedacej polohy,... ja si myslím že to sú normálne veci, ktoré vadia každej matke či?
Stále sa kvôli nej hádame s manželom, on samozrejme ju zastáva a ja som ta sprostá lebo si to neviem inak naplánovať a bla bla.
Ako nevadí mi to pokiaľ ho tam zoberie cez deň na chvíľku.
Ale napríklad tento týždeň to bolo takto:
Maleho kúpem každý druhý deň, jeden deň som mala plán ho kúpať večer o 7, bol najedeny vyspinkany tak že ho okupem, no ona si zmyslela že nie, aby jej ho manžel priviezol večer o tej 7 na pol hodinku, že ešte nieje veľa hodín nič sa mu nestane a okupem ho potom (to že potom bude znova unavený a znova bude papať a natiahne sa to zasa na neviem koľko a kupala by som ho asi o 9-10 to ju nezaujíma). Zasa som bola ja ta Sprostá lebo si to neviem inak naplánovať.
A teraz už fakt sa hádame často, často často kvôli nej. A ja už normálne rozmýšľam, že či som až moc precitlivena alebo ja neviem už.
Jej proste vadí, že keď tu niekedy prišla tak malý buď jedol alebo spal. A keď je u nich, tak ho na silu drží hore aby nespal až kým nezačne riadne revať od únavy.
Ale aby bolo jasné, ja som jej nezabránila jej tu chodiť na návštevy, ani nebránim aby tam manžel sem tam toho malého zobral, ale cez DEŇ, nie večer.
Ako to vy vnímate? Je to normálne? Alebo čo jej mám na to povedať?
@cherrystone aj aj
V živote by som mesačné dieťa nikomu nedala. Uprac si muža a aj svokru a svokre láskavo povedz, že ona si už svoje deti odchovala a teraz je rad na tebe. Ak by mi niekto povedal, že som sprostá, či už muž alebo svokra, to ešte by len videli...
@vinkel fúha, tak toto je silné kafé... iba tak vyhodiť deti a veci na chodník, lebo chcete byť na Vianoce spolu. Veď to je logické. Aj ja som s tým chvíľu bojovala, no podarilo sa. Tiež si pamätám, že na Vianoce sme ako deti boli doma a na návštevy sa chodilo 25. a 26.12. Takto som to vysvetlila aj rodičom
Ja inak milujem tie matky ktoré majú potrebu vychovávať silných chlapov bez emócií, pocitov... Neplač, nerev, nebuď baba, bábovka atď... Samostatných ktorých predsa nenosila na rukách a nechali ich vyplakat lebo veď nech sú rýchlo samostatní... A teraz keď sú to 30-40r chlapi ktorí majú mať vlastnú rodinu a majú byť samostatní tak zrazu pupocnu šnúru nie a nie odstrihnúť a je zle keď sa ich syn neriadi podľa nich, nezavolal im 4x do dňa, neinformuje ich o každom kroku, pocite a aktivite... Ako fakt sa čudujú?
Neznasam tie babky, ktore si myslia a este sa aj tak chovaju, ze to vnuca je ich dieta a maju nejake rozhodovacie pravo o tom dietati. Sorry, ale babka absolutne nema pravo rozhodovat o vnucati (pokial im ho teda rodicia nedaju napr.na prazdiny a pod., ro uz sa ale bavime o vacsich detoch), nie je rodic. A presne tak, problem je AJ tvoj manzel. Ja byt na tvojom mieste by aom dietatko nenechala len s manzelom ist ku svokrovcom, sla by som tiez, aby som mala pod palcom, co sa deje. A nie, nie si precitlivena
No je trošku vidieť že je to tvoje prvé dieťa a si príliš uzkostlivá😀 s každym ďalším ťa to prejde. Ok,beriem že davat sedieť bábätko a kŕmiť 3mesačne chrumkami je mimo, ale nepríde mi nič divné aby o 19h dakam ste s ním išli. Alebo aby ho sa chvíľu postarala svokra. Nech si ho nosí,ty si oddýchni a nechaj sa obskakovať. V arabských krajinách pár hodín po pôrode máš v nemocničnej izbe 50 príbuzných,dieťa ani nevidíš,všetci ho držia, hádžu a všetky žijú🙂 treba sa trochu uvoľniť,nenastojit na milión pravidlách typu: my presne o 7:00 musíme raňajkovať, 8:01 sa prebalujeme,10:00 už musí spinkať opäť...atď. na niečom trvaj,niečo nechaj plynúť.
Pomoc, nepustila by som dieta po 17:00 z ruk a inak nenechala by som takto so sebou zametat
Svokra je jedna manipulatovna sebecka mrcha a muz mamickin sukne drziacik,kr nevie kde je jeho miesto,pri zene a synovi!
Nevie si upratat priority a upratat sebecku matku,kokos ake nervy mam na tychto super milych starkych,kt maki vnukov na dobijanie energie a.nic ine ich nezaujima
Tvoj muz je vtipny. Jeho mama si zmysli vecer ze chce babo vidiet nech snim
Dofrci a ty si ta blba co to nevie lepsie naplanovat. Problem nie je svokra ako taka ale tvoj muz . Z teba robi hlupu a zo seba poskoka pre mamu . Ved naplanovat to treba tak ze sa s babkou babo uvidi cez vikend cez den . Pekne aj s tebou na hodku dve . A oni k vam tiez mozu byt pozvani cez vikend . Tvoj muz nema rozum o 7 letiet s babom
K babke . A este z teba robit piiiip. Nehadaj sa snim koli svokre ale koli jeho chovaniu. Neberie ohlad na dieta ani na teba .
@vinkel Toto si mi velmi pripomenula ako to je na Vianoce u mojich svokrovcov. My sme mali prve Vianoce sami, pretoze este vtedy s nimi byvala slobodna svagrinka. Cize nejako to svokra prezila.
Ale ked mala babo o par rokov svagrinka a chceli to ako vy alebo my, ze budu 24. doma ako mlada rodinka a pridu az dalsi den, tak svokra sla s kamoskou co je sama k moru na 2 tyzdne. Ani stromcek nepostavili, ani darceky ten rok neboli, kupila nam CD s koledami "Pokojne Vianoce". Ano, mohol by to clovek chapat aj tak, ze jej je smutno, ze deti vyleteli z hniezda. Ak by sa pozrel niekto zvonka, tak by mohol povedat aj toto. Ale to, ze vsetci vo vnutri rodiny mali z toho taku vystrasenu pachut v ustach a pocit, ze co to len vykonali, ze toto prislo. Proste bola v tom akasi skodoradost od svokry, ktora vsetkych zabolela. Este aj ten nazov CD bol vybrany uplne cielene, s cielom bodnut si a zachechtat sa na tom.
Odvtedy svagrina nacupitaju kazde Vianoce ku nim. A my teda az dalsi den. Ja som vtedy zostala dost smutna. Vtedy som to este nemala pomenovane a pochopene ze je to narcisticke chovanie. Az ked takych zazitkov rokmi pribudalo, citala som si dajake clanky a knihy, tak som to zacala coraz viac chapat a vidiet tie narcisticke crty a chapat ze sa to nikdy nezmeni.
A co si mysli svokor a ze existuje, to jej je asi bolo tiez jedno. Pre nu by asi nebolo dost, aby bola iba v jeho spolocnnosti a mali pokojne Vianoce vo dvojici. Proste potrestala naraz vsetkych. Svokor nerad cestuje, tak naco by ho brala so sebou na dovcu...
Ano, niekedy je toho na cloveka vela, mohlo jej byt smutno, ze deti opustili hniezdo a zostava sama, mohla by sa tak zariadit, ze pojde na dovolenku. No nesmela by tam byt ta vycitava pachut, co vsetkym okolo nej zostala. To co vam pomoze porozumiet, ze su to narcisi je, ze oni takto konaju opakovane. Bodavo, bolavo, devalvujuco, ponizujuco, ak sa nechovate ako si oni zelaju.
Mali sme to podobné, keď sa malý narodil. Hádali sme sa kvôli tomu, že sa neviem správať ku svokrovcom. Raz si zmysleli, že prídu na malého spánok, muž mi vraví, že ho hádam nedám spať, keď prišli babka s dedkom. Veď prišli kvôli nemu, nie kvôli nám dvom. Podotýkam, že bývame v tej istej dedine a mali na to celý deň. Tak som mužovi povedala, že dobre, ale nech sa pripraví, že malý sa potom už nepôjde dať dobre uspať a celá noc bude kvôli tomu otrasná a bude stále revať a budiť sa a ja k nemu vstávať nebudem, nech si ho obriadi sám, keď sa matke potrebuje pchať do riti.
Tak aj bolo, bol celú noc hore a nachvíľu bol pokoj od debilných rečí :D. Ale tvoj muž bude ako môj, postaví sa na stranu svojej matky a nie teba. Asi im nenarástli správe gule alebo čo.

A ty ešte kojíš nie? Bábätku treba dať každú pol hodinu papať, rýchlo vyhladne. Dúfam, že mu kvôli tomu nedavate z fľaše. Ani 3 mesačný ani niekoľko ročný ani nijak by som dieťa nikde neposielala ns objednávku bezo mňa. Dieťa má svoj domov a keď ťa tam nechcú, smola. Nedala by som dieťa niekomu bez dozoru, komu neverím a kto ma nemá rád a robí v rodine dusno. Asi jej to nedocvakuje že ubližuje hlavne dieťaťu. Tvoj muž je dobrý mamičkár.