icon

Ako riešiť kamarátku správajúcu sa ako stalker?

21. sep 2025

Nedavno som tu pisala ohlasom mojej kamosky na PN, ktora mi neustale vyvolavala, vykrikovala z balkona atd..stale je na PN, uz som jej svoje povedala a blokla si ju.
Ona ma vsak kazde rano spehuje spoza zaclony,ked idem do prace, jed idem z prace stoji zas na tom balkone a vykrikyje po mne, preco sa s niu nebavim, ze dnes idem nejak neskoro z práce atd. , ja sa len pozriem, ale nebavim sa s nou.
Zohnala si nove cislo a z toho mi zacala volat pocas pracovnej doby, tak som aj to blokla.
Ja uz neviem,co mam robit, toto mi pripada fakt na hlavu a ja velmi mi to strpcuje zivot, ked sa inym vchodom nemam ako dostat do práce a kazde rano trpnem, ze ju zas uvidim.
Co by ste robili?

Strana
z2
monulka205
21. sep 2025

@anonym_autor ja som nečítala tvoj príspevok predtým, takže neviem o čo ide. Ale ja by som za ňou slušne prišla, že mi je jednoducho nepríjemné, že na mňa vykrikuje a volá mi aj z cudzích čísiel a že by som bola rada, aby rešpektovala moje rozhodnutie sa s ňou viac nekontaktovať, zrejme máš na to nejaký dôvod. Keďže neviem o tvojom príbehu nič, neviem viac poradiť

motylik2559
21. sep 2025

@anonym_autor Ahoj, tuto osobu by som nenazyvala kamoskou uz ani v opise prispevku, ktory si napisala. Ved sa sprava ako ohrdnuty chlap🤦‍♀️🤦‍♀️ Pocuj, mozno blba otazka, ale....nie je ona do teba zalubena? V dnesnej dobe by som sa necudovala uz nicomu🙈 No kazdopadne, ked bude znova cosi po tebe z balkona vykrikovat, tak jej zakric naspät, ze ked neprestane, tak to budes uz riesit cez policiu. Bud sa zlakne a ozaj prestane a konecne sa ti da zivot do normalu, alebo ked neprestane, tak zozbieraj si vsetky materialy od nej, sms, to nove cislo odkial sa ti pokusala dovolat, pripadne ju natoc ako po tebe vykrikuje z balkona s tym, ze na uvod zaznamu ju upozornis,ze ju natacas...a potom vsetko od A po Z vysvetli na policajnej stanici. Mozes podat podnet v ramci obcianskeho spolunazivania + obmedzovanie slobody a rovno bude mat 2 veci na krku. Ak by to vyhodnotili iba aj ako priestupok, neboj uz len to vypovedanie na policii, ked si ju predvolaju a cele setrenie ju tak prelakne, ze si radsej uz ani na tvoje meno nespomenie, toboz ak to posudia este horsie pre nu🙂 Kazdopadne, najskor by som jej tou policiou pohrozila, niekedy aj toto malo dokaze zastrasit,ze taky magor ako ona da pokoj🙂 Drzim ti palce!

autor
21. sep 2025
@lukbe

Dosť nechápem, prečo by si nemohla používať iný vchod. A jednoducho jej povedať, ze nemá na teba pokrikovat a fakt si to nevšímať.

@lukbe lebo iny vchod tam nie je?? Preto

autor
21. sep 2025
@eleanor2510

@kitycat uz tu pisala a je to aj v prispevku - okolo kamaratkinho balkona chodi do prace, priamo tam je vchod. Co ma chodit po kanaloch pre jednu priondenu zensku?

@eleanor2510 niektore tu nevedia citat vobec s porozumenim... Dakujem,ze si ju upozornila;)

mk1111111111
21. sep 2025

Tak to je neprijemne. Asi len nereagovat dalej, mozno ju to prejde.

lukbe
21. sep 2025
@anonym_autor

@lukbe lebo iny vchod tam nie je?? Preto

@anonym_autor dobre, len jeden vchod, ale aspoň 3 strany, aj tak môžeš vľavo, vpravo alebo rovno, aby si sa jej vyhla.

rozculena
21. sep 2025
@lukbe

@anonym_autor dobre, len jeden vchod, ale aspoň 3 strany, aj tak môžeš vľavo, vpravo alebo rovno, aby si sa jej vyhla.

@lukbe ako to vieš?Ty tam bývaš a poznáš to tam?

1sally12
21. sep 2025

Daj si sluchátka a ignoruj.

lukbe
21. sep 2025
@rozculena

@lukbe ako to vieš?Ty tam bývaš a poznáš to tam?

@rozculena nie, ale ved píšem, ze tomu nerozumiem. Predstavujem si to a nevychádza mi to, preto sa pýtam.

anonym_139073
21. sep 2025

Uz si jej nieco povedala?
A co ako chces dst na sud? Ze ta suseda kazdy den pozdravi?

anonym_052917
21. sep 2025
@anonym_139073

Uz si jej nieco povedala?
A co ako chces dst na sud? Ze ta suseda kazdy den pozdravi?

@anonym_139073 tu nik o súde nepíše, polícia a súd sú 2 rozdielne veci

autor
21. sep 2025
@lukbe

@rozculena nie, ale ved píšem, ze tomu nerozumiem. Predstavujem si to a nevychádza mi to, preto sa pýtam.

@lukbe pozri budova je v rohu, prestav si slepu ulicu, budova stoji nalavo. Da sa tam dostat len z jednej strany, a jej balkon je takmer olroti vchodovym dveram do mojej prace - asi 2 metre su posunute.

autor
21. sep 2025
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj, tuto osobu by som nenazyvala kamoskou uz ani v opise prispevku, ktory si napisala. Ved sa sprava ako ohrdnuty chlap🤦‍♀️🤦‍♀️ Pocuj, mozno blba otazka, ale....nie je ona do teba zalubena? V dnesnej dobe by som sa necudovala uz nicomu🙈 No kazdopadne, ked bude znova cosi po tebe z balkona vykrikovat, tak jej zakric naspät, ze ked neprestane, tak to budes uz riesit cez policiu. Bud sa zlakne a ozaj prestane a konecne sa ti da zivot do normalu, alebo ked neprestane, tak zozbieraj si vsetky materialy od nej, sms, to nove cislo odkial sa ti pokusala dovolat, pripadne ju natoc ako po tebe vykrikuje z balkona s tym, ze na uvod zaznamu ju upozornis,ze ju natacas...a potom vsetko od A po Z vysvetli na policajnej stanici. Mozes podat podnet v ramci obcianskeho spolunazivania + obmedzovanie slobody a rovno bude mat 2 veci na krku. Ak by to vyhodnotili iba aj ako priestupok, neboj uz len to vypovedanie na policii, ked si ju predvolaju a cele setrenie ju tak prelakne, ze si radsej uz ani na tvoje meno nespomenie, toboz ak to posudia este horsie pre nu🙂 Kazdopadne, najskor by som jej tou policiou pohrozila, niekedy aj toto malo dokaze zastrasit,ze taky magor ako ona da pokoj🙂 Drzim ti palce!

@motylik2559 no ja sama neviek ako ju nazyvat. Bola tala skor znama, aj by som ju brala za kamosku,keby to tak neprehanala. Inak ked tak rozmyslam,vies co mi povedala asi pred dvoma mesiacmi? Ze by chcela byt maly panacik a skocit mi do vrecka,aby so mnou stale bola, takze, mozno mas lrwvdu, nenapadlo mi sa takto nad tym zamyslat

lukbe
21. sep 2025
@anonym_autor

@lukbe pozri budova je v rohu, prestav si slepu ulicu, budova stoji nalavo. Da sa tam dostat len z jednej strany, a jej balkon je takmer olroti vchodovym dveram do mojej prace - asi 2 metre su posunute.

@anonym_autor ano, tak už si ju len nevšímať alebo ako píse @motylik2569.

anonym_5740f8
21. sep 2025

Mne este napadlo ist ju navstivit s nejakym potetovanym dvojmetrovym kamosom alebo dvoma a dorazne jej dohovorit aby s tym prestala.

Ale po tom co som citala o panacikovi si myslim ze mas docinenia s psychicky chorou osobou a mala by si zvazit odstahovanie, seriozne. Vie kde pracujes?

motylik2559
21. sep 2025
@anonym_autor

@motylik2559 no ja sama neviek ako ju nazyvat. Bola tala skor znama, aj by som ju brala za kamosku,keby to tak neprehanala. Inak ked tak rozmyslam,vies co mi povedala asi pred dvoma mesiacmi? Ze by chcela byt maly panacik a skocit mi do vrecka,aby so mnou stale bola, takze, mozno mas lrwvdu, nenapadlo mi sa takto nad tym zamyslat

@anonym_autor Tak toto co si napisala o tom panacikovi vo vrecku hovori za vsetko. Ona by sa nemala liecit na PN s chrbticou, ale na hlavu, lebo toto je 100% diagnoza na psychiatra uz. Autorka, pohroz jej tou policiou, ak ti nieco z balkona zakrici, uvidis, ci sa zlakne a stiahne a ak nie, ozaj chod na tu policiu, lebo pri takejto osobe nikdy nevies coho moze byt este schopna. Ona je total prepnuta! Neber ju ani ako kamosku, ani ako znamu, ale ako cudziu osobu.Vyskusaj ako som ti poradila a kazdopadne ti drzim silno palce🍀🍀🍀

anonym_04ded5
21. sep 2025
@sweet20

@anonym_autor ja by som na nu zavolala policiu.. alebo aspon by som tam zavolala , ze toto sa ti deje..

@sweet20 To už jaký komentár 🙈🙈🙈 Policia ju tk akurát vysmeje,alebo dá zaplatiť výjadz

sweet20
21. sep 2025
@anonym_04ded5

@sweet20 To už jaký komentár 🙈🙈🙈 Policia ju tk akurát vysmeje,alebo dá zaplatiť výjadz

@anonym_04ded5 no tak vidis.. mna ani raz nevysmiala, vzdy mi pomohli.. takze ja toto tvrdit nemozem.. bolo to z mojeh vlastnej skusenosti

Strana
z2