icon

Ako riešiť klamstvá a manipuláciu svokrovcov?

4. jún 2025

Všetko prekrucaju. Deti stále pýtajú k sebe. Robia pritom čo chcú akoby som ani ja neexistovala. Dohodneme sa napríklad, že na týždeň cez letné prázdniny a keď chcem ísť po deti tak, že nie že mi tu ešte na tej chate budeme a kľudne predĺžia aj o 3 dni aj keď už máme iný program. Dcéry mi ostrihala bez toho aby sa čokoľvek opýtala proste ich len vzala a potom prišla zo slovami, že konečne sú pekné lebo mali take zamotané vlasy z domu, že kaderníčka mala čo robiť hodinu. Z domu pritom išli rozcesane. Dcérka mala krásne kučeravé prirodzene vlasy po odstrihnutí veľkého kusu jej už rastu rovné. Deti mi chodia odtiaľ zafajcene aj všetko ich oblečenie hnusné smrdí. Obaja sú fajčiari fajčia aj vo vnútri a moje deti sú predcasniatka natrapila som sa aby som ich vôbec donosila. Vôbec to nerešpektuje. Mali sme 1. sväté prijímanie. Samozrejme svokra naštvaná, že jej ich nechcem dávať išla za chrbtom a hovorila ja ju serem aj celú jej bandu. Mama platila oslavu a svokrovci sa len najedli a zobrali aj výslužku. Stále hovorili mužovi nech si zoberie ten darček s ktorým oni gratulovali lebo, že moja mater to vezme. Pritom som hovorila, že ved sa tam najedli a platilo sa za jedného 35e. A zrazu muž mi potom hovorí, že oni hovorili mojej mame, že chceli zaplatiť polovicu oslavy, že sa jej pýtali. Ona pritom o ničom nevie. A stále robia nejaké podrazy. Ja som im tam deti dávala ale ja už im neverím. Ako reagovat ?

mandarinka555
4. jún 2025

A ty si nepozvala starých rodičov na 1.sv. prijímanie? Píšeš, že len prišli, sa nažrali ...Písala si, že ak by neprišli iní hostia, tak nemajú ani čo jesť...

autor
4. jún 2025
@mandarinka555

A ty si nepozvala starých rodičov na 1.sv. prijímanie? Píšeš, že len prišli, sa nažrali ...Písala si, že ak by neprišli iní hostia, tak nemajú ani čo jesť...

@mandarinka555 pozývali sme ich ale povedali, že prídu iba do kostola tak sme s nimi nerátali na oslavu a v ten deň si zamysleli, že idú

mandarinka555
4. jún 2025

A načo máš ústa? Mala si povedať, že ste s nimi nerátali, lebo povedali, že neprídu...Koniec...ani by som ich nepustila ku stolu. Ak raz niekto povie, že nepríde, tak nepríde! Čo ju furt riešiš?

laurinka27
4. jún 2025

Vydala si sa do sedláckej rodiny primitívov, počnúc mužom, ktorý ti nadáva.

martinka13
5. jún 2025

Nuž ak muž stojí na ich strane, máš to ťažké. Zrejme ozaj pritvrdiť a dať mu ultimátum. Buď Ty s deťmi, alebo jeho rodina. Si zrejme veľmi submisívna vo vzťahu. Mne, keby to, čo si popísala urobia svokrovci (alebo aj moji rodičia) deťom, už by som nimi viac neboli. A to keď si počula, čo Ti svokra vraví za chrbtom, si jej nič nepovedala?

modrahruska
5. jún 2025

Akoze ostrihat vlasy a ani blbosti to by som neriesila, ale rozhodne by som neposlala deti tam, kde sa vnutri!!! fajci. To by deti nevideli, smola.

deedol
5. jún 2025

mam pocit, ze si sem uz pisala. v kazdom pripade sa budem opakovat - chran si deti. mne by stacilo, ze raz pridu zafajcene, a uz by tam same nesli. a keby sa to opakovalo aj v mojej pritomnosti, tak by tam nesli uz vobec. pre mna su nepripustne aj vlasy aj nocne hadzanie do fontany ozratym clovekom.

beata_k
5. jún 2025

Ved im naordinuj vlastnu medicinku. Ked budes len so svokrou ( bez inych svedkov) tak jej povedz, ze seres na nu. Normalne drzo do oci. Ked pojde zalovat muzovi, tak vsetko popri, ze ty si nic take nepovedala.

petrao2
5. jún 2025

Vziat dievcata ku kadernicke by bol koniec
Ale nemyslim si ze odist z tej rodiny vyriesi tvoje problemy kedze chlapa mas kretena a stoji na strane rodicov
Potom bude este horsie 🫤

michaela412
5. jún 2025

Ja keby sa nezastanem seba, dcérky a dokonca aj muža pred svokrou, tak by nám skákala po hlave 🙂 netreba byť ticho, aj ironické poznámky dávaj kľudne pred ňou 🙂 len môj muž nie je ako tvoj, mňa sa zastane vždy, lebo vie že to myslím len dobre. Ostrihať deti, fajčiť pri nich to už je fakt vrchol a mohol by mi vtedy hovoriť hocikto hocičo, povedala by som si svoje a nech sa urážajú všetci ako chcú a koľko chcú.

mamaaja82
5. jún 2025

Muz by sa mohol aj na mihalnice postavit deti by tam viac nesli.Zena,nezavidim ti ani sekundu.Mna svokra tiez nemusi,ale moj muz jej ukazal kde je jej miesto,slusne ale razne.Bojuj za deti a muzovi odkaz,ze je uplny primitiv ked nevie kto ma byt pre neho najdolezitejsi.Drzim ti palce,len vydrz a ked nie tresni ho panvickou po hlave nech sa mu rozsvieti🙂

vilma7
5. jún 2025

Koľko majú deti rokov?

autor
5. jún 2025

Teraz nás zasa ohovára dcére augustovej sme dali odklad a už riešila na oslave, že prečo že čo jej je že či má nejaké diagnózy a stále vyzvedala vôbec mi to nebolo príjemné ani chvíľu, že čo rieši. Je to normálne dieťa, len proste není pripravená na školu ešte a ona to nevie pochopiť ani prekusnut. Ale ona sa s ňou učiť potom nebude ani sa zaujímať.

autor
5. jún 2025

Keď som tam nefajcia ale samozrejme je tam nafajcene a vidieť dym ale idú na balkón ale ako odídem určite fajčia dnu. Všetky veci v kufri totálne smrdeli a bunda úplne ako keby bola tuhý fajčiar. Muž povedal, že sa chytám aj slamky aby som im ublížila, tiež je fajčiar. A som povedala, že musím všetko prat. A on, že ja nič nerobím, že pere práčka. A ja že kto to vesa skladá a žehli. On, že wau aby som sa z toho neposrala. Prestala som tam chodiť pretože svokra sa s mojím mužom zatvárali na balkóne a tam ohovarali a ja som sedela vnútri s deťmi ani si ma nikto nevšímal ani deti. Oni skôr vkuse fajčili jednu za druhou

sofia1979
5. jún 2025

Záujmu prísny postoj a Stano si pravidlá, ako pred svokrovcami aj pred mužom.

anaj_janka
5. jún 2025

Tvoj muz ich cely zivot posluchal a nie je muz, mentalne ostal v prvom rade synom nie nanzelom a ani otcom. Ved nech sa on spyta samych detí, ked je natvrdly.
Necakaj, ze sa tvoj muz zmeni. Nevysvetlis mu to. Ešte si ho viac postavis proti sebe.
Treba svojrovcov priamo konfrontovat,ake bez hnevu.
To du manipulatori a svorka mozno narcistka.

Ty rob to co uznas sa spravne,ake bez velkeho kriku. On je chlapec co nechce niest zodpovednosť zaxsvoju novu rodinu - za vas.

osky
5. jún 2025

Vsetko by som mozno prehryzla,ale to fajcenie pri detoch urcite nie☝️
Toboz,ked su deti predcasniatka,tazko vypiplane
No to by odo mna dostali!
S tym pobytom na chate-by to urobili raz,deti by uz v zivote nedostali niekde so sebou....
Ano-keby boli vztahy normalne,vludne a svokra bypovedala-chceme esre ostat,aj detom tu je fajn..ok.
Pochopim.
Ale ked si vztahy ake su,tak ti to spravili napriek.
Tym padom sa s nimi dalsi raz nevybavuj.
Isla by som po ne aj na koniec sveta,z principu!
To strihanie vlasov je vrchol,aby sa ta nespytali...
Akoze...u nas taketo veci boli bezne,lenze my vnucata sme boli u starkych skoro stale,vztahy boli skvele a teda starka bola ako druha mama...nebolo treba sa dohadovat.ale bola aj ina doba.
Myslim,ze dnesna generacia to ma inak..np.nepacilo by sa mi to...
To prijimanie by som prekusla.
Su predsalen stari rodicia,patria tam.
A myslim,ze ste im miesto zabezpecit mali,aj ked povedali,ze nepojdu.
Vsetci ich uz poznaju,takze neries ohovaracky a reptacky...ini nebudu.
Uprac si radsej svojho muza-on je problem.
Neexistuje aby tam on sedel s roficmi a ty sama s detmi.to je aky vzor pre deti?
A prvoprijimajuce dieta ma svoj den,ma byt pri nom.
Ak sa na navsteve vyparia na balkon a si ako vzduch,asi by som tam prestala chodit...
Nie som hadaci typ,ale tu by som si dupla.
Ci ohladom deti,ci ohladom spravania sa ku mne....
Nenechaj po sebe sliapat.
Bastav hranice.
Ci sa budu hnevat je uz jedno.
Ved aj tak su stale mrzuti...
A ano,casom vam mozu manzelstvo znicit.
Ak tvoj muz nepochopi...
Ale ked jemu to pride ok,bude to tazko...

domkakvet
5. jún 2025

Ano uz si tu pisala a tiez sa cudujem, ako tu uz niekto pisal, ze nebyvate spolu, lebo tvoj muz je mamickar a na to sa moc poradit neda, lebo jemu bude vzdy prvorada jeho povodna rodina a to je mama.

nelabe
5. jún 2025

Zober mamu k svokrovcim a z očí do očí ako to bolo...

nelabe
5. jún 2025

Ak nerešpektujú teba fajčia a pijú pred deťmi nieje to pre teba pomoc ale záťaž neviem čo je na Tom nepochopiteľné

vanilla17
5. jún 2025

A čo na to deti? Chcú tam chodiť? Lebo podľa tych článkov čo tu píšeš je to hnus. Nechápem, že ako si môžu svokrovci také niečo dovoliť. A ešte ostrihať. Tak pritom by som tej svokre ublížila. Koľko majú rokov tí svokrovci? Inak ja som to tiež nemala jednoduché, keď deti boli menšie, takisto manžel a svokrovci sa a správali ako keby deti z neba spadli iba pre nich a ja som nikto. Potom sa to zmenilo, povedala som že chcem s nimi chodiť von, že ja si chcem plánovať a nie kedy oni a kedy manžel ich vezme k nim. Bohužiaľ väčšina z nás to tak má.Svokrovci sú teraz starší tak je kľud. Nenavštevujeme sa ale keď sa stretneme v meste, tak sa slušne rozprávame, opýtajú sa či môžu deti vziať do obchodu niečo kúpiť alebo na zmrzlinu. Ale to som vonku aj ja. Deti mi vratia a potom idú svojou cestou.

anaj_janka
5. jún 2025
ema22270
5. jún 2025

No mas to tazke, svokrovci nie su asi ok ak teda sa takto spravaju, ak by prišli na oslavu, kde povedali, ze nepridu, asi by som ich fakt poslala prec, lebo je to nevhodne, to, ze to vsetko zaplatila tvoja mamina je fajn, ale zaroven preco ste to neplatili Vy ako rodicia. Oni mohli prispiet, aj mama aj svokra. Neberiem to nejako tragicky, ze to neplatili, podla mna ste mali zaplatit Vy alebo podla dohody, ale od nich by som teda peniaze necakala... nespravaju sa pekne ale a hlavne to s tou fontanou, ze deti nechaju s nejakym opitym strykom, tak to urcite nie. Ked sa nieco stane, potom budete zodpovedni Vy ako rodicia. Ocividne sa im velmi nevenuju a ked robia neustale rozbroje deti by som im uz nedala vobec.

evansova
5. jún 2025

Muz si dovoli povedať ti, že nič nerobis?! Tak keď nic, tak nič. Nechaj detské veci v taškách, neper, nezehli, neupratuj. Variť síce budeš musieť kvôli deťom, ale zjete kým príde domov, má smolu.
Tento svet je stavaný preň mužov, nájdu sa výnimky, ale je ich málo. Väčšina starosti o domácnosť je na žene.
Samozrejme, nájdu sa aj ženy, ktorým by som ruku nepodala, ale zdá sa mi, že tých mužov je viac.

.

autor
5. jún 2025
@vanilla17

A čo na to deti? Chcú tam chodiť? Lebo podľa tych článkov čo tu píšeš je to hnus. Nechápem, že ako si môžu svokrovci také niečo dovoliť. A ešte ostrihať. Tak pritom by som tej svokre ublížila. Koľko majú rokov tí svokrovci? Inak ja som to tiež nemala jednoduché, keď deti boli menšie, takisto manžel a svokrovci sa a správali ako keby deti z neba spadli iba pre nich a ja som nikto. Potom sa to zmenilo, povedala som že chcem s nimi chodiť von, že ja si chcem plánovať a nie kedy oni a kedy manžel ich vezme k nim. Bohužiaľ väčšina z nás to tak má.Svokrovci sú teraz starší tak je kľud. Nenavštevujeme sa ale keď sa stretneme v meste, tak sa slušne rozprávame, opýtajú sa či môžu deti vziať do obchodu niečo kúpiť alebo na zmrzlinu. Ale to som vonku aj ja. Deti mi vratia a potom idú svojou cestou.

@vanilla17 tá mladšia predškoláčka tam chodiť chce lebo oni ich stále niekam vodia aj keď sme vyslovene povedali, že dcéra je po chorobe tak v zime kúpaliska nie aj tak ju tam vzali lebo mali zadarmo vstupenky z roboty tak veď čo treba využiť. Ona to nechápe, že sú situácie kedy to vhodné nie je. Akoby sa predbiehali kam si oni môžu dovoliť ísť. Stále nejaké kúpele a podobne. Ale to nie je všetko. Mojej mame povedali na oslave, že prečo nejdú aj oni do wellnessu. Mama je dlhodobé na PN a stará sa o babku po porážke a aj zo sebou bola PN. No pre nich je len toto dôležité sa ukazovať.

motylik2559
5. jún 2025

Ahoj, mozem otazku? - a ty sa svokrovcov alebo muza bojis, ze im nic nepovies? alebo aj muzovi nieco razne a neustupis co sa deti tyka? Alebo z coho mas strach? Lebo z toho co tu pises mi ty prides ako ustrachane male dievcatko, ktore ked dostane 5 v skole rozmysla ako to povedat rodicom, aby nedostala vynadane a trest. Prepac, ale naozaj z tvojich pismenok aspon mne pride velky strach. Vies mi povedat z coho?? Vies vobec obranit samu seba, ale teda najmä deti? Lebo prides mi ako maximalne submisivna puťka domaca, ktora chodi nalepsie po spickach....Co tak zacat razne odpovedat ako svokrovcom tak manzelovi a cez to vlak nepojde?!?! Hm? Dokazes to vobec? Lebo ak nie, tak ti tu mozeme napisat aj 9stran rad a nic z toho🤷‍♀️Skus (si) zodpovedat na tieto otazky a v nich najdes potom odpoved🙂

autor
5. jún 2025
@motylik2559

Ahoj, mozem otazku? - a ty sa svokrovcov alebo muza bojis, ze im nic nepovies? alebo aj muzovi nieco razne a neustupis co sa deti tyka? Alebo z coho mas strach? Lebo z toho co tu pises mi ty prides ako ustrachane male dievcatko, ktore ked dostane 5 v skole rozmysla ako to povedat rodicom, aby nedostala vynadane a trest. Prepac, ale naozaj z tvojich pismenok aspon mne pride velky strach. Vies mi povedat z coho?? Vies vobec obranit samu seba, ale teda najmä deti? Lebo prides mi ako maximalne submisivna puťka domaca, ktora chodi nalepsie po spickach....Co tak zacat razne odpovedat ako svokrovcom tak manzelovi a cez to vlak nepojde?!?! Hm? Dokazes to vobec? Lebo ak nie, tak ti tu mozeme napisat aj 9stran rad a nic z toho🤷‍♀️Skus (si) zodpovedat na tieto otazky a v nich najdes potom odpoved🙂

@motylik2559 áno je to pravda, že som veľa veci prehliadala ale teraz som to pochopila a začala som určovať hranice a akoby sa im to už nepáčilo. Ale presne si to dobre povedala, že som bola ticho na veľa veci a snažila sa prekusnut len aby bolo dobre a zle som znasala keď boli na mňa urazeni

bonboniera
5. jún 2025

Zaujímavé ze do tejto diskusie hovorkyňa všetkých svokier na svete neprispela 😅

motylik2559
5. jún 2025

No tu si treba polozit otazku, ci by vas vztah zasiel az sem,keby si svoje nazory hovorila od zaciatku. Presne ako si napisala, dlho si bola ticho, len aby bolo dobre...ale skus si odpovedat na to, ci by si bola prijimana tvojim muzom a svokrovcami aj keby si nazor hovorila odkedy si ich spoznala? Daleko si nechala zajst to,ze si tymto dopustila,ze si utlacana sama v sebe. Teraz to sice ide von, lebo uz to neznesies tu tarchu co mas v sebe niest, ale tym ako si ich hyckala a suhlasila predtym so vsetkym alebo bola ticho, tak si ostala teraz v tom sama, nepochopena a oni sa este cuduju,ze dokazes vyslovit zrazu nazor. Teraz co poviem neber prosim zle, ale mozes si za toto aj sama. Lebo keby si od zaciatku bola sama sebou a povedala svoje nazory (ktore moze povedat kazdy svojpravny clovek), tak by ste uz ani spolu neboli...si si tohto vedoma? Lebo uz davno by si zistila, ze niesi v nicom respektovana a tvoj muz je chuj, ktory na slovo skace a pritakava ako chce jeho matka. A vies aj to, ze to nezmenis? Ty mozes akurat tak max zmenit pohlad na svoje vnutro, svoj pokoj v dusi ako sa hovori, ze bud budes totalne jeho cast rodiny ignorovat, co neviem ci vydrzis dlhodobo kedze sa tam jedná aj o deti...ale ver,ze zit s touto povahou chlapa s neprestrihnutou pupocnou snurou, ktory miesto toho aby si zastal manzelku alebo min robil kompromisy nech su obe strany spokojne...je ako zit gulou na nohe...lebo tymto ti dava jasne najavo, ze niesi ty ako jeho zena pre neho priorita, si az po jeho mamicke. Pre nu vsetko, pre teba co? Krik a hadky lebo mamicka povedala? Nenechaj zo seba robit handru. Maj sebauctu...skus mu pohrozit rozvodom ked sa nezmeni to a to...povedz mu to strucne a jasne bez emocii...uvidis ako zareaguje..to ti vela da na dalsie rozhodovania. Ci to nim tak zatrasie,ze naozaj sa zacne snazit pupocnu snuru prestrihnut alebo sa aj v tomto opyta na nazor mamicky a tebe bude jasne, ze v takom pripade tie rozvodove papiere treba aj podpisat. Pokial s nim ostanes a budes chciet byt dobrovolne nestastna do konca zivota...tak si to premysli aspon v tom,ze mas krasne deti, na ktore tie hadky lahko prenasate...nehovoriac o tvojej vnutornej nervozite...chces aby aspon deti mali pokojne detstvo a zdravy vyvin alebo chces aby raz v dospelosti kopirovali tvojho muza alebo tvoju submisivnu povahu a budu si s nimi robit ich partneri co budu chciet?! Premyslaj nad tym celym, daj si odpovede...naber svoju sebauctu este kym ta neposlali uplne. Bud silna!🍀

motylik2559
5. jún 2025

oprava-nie neposlali ale nepostupali tam malo byt pri konci