Ako riešiť konflikt medzi priateľkou a kolegyňou?
Ženy ja sa cítim ako medzi mlynskými kameňmi. Situácia ma úplne ubíja.
Najlepšia kamarátka ani po nepočetom snažení, lekárskej pomoci atď nemohla otehotnieť tak si s manželom adoptovali dieťa, chlapca rómskeho pôvodu. Po dosť búrlivej puberte je z neho na prvý pohľad normálny mladý muž. Chlapec začal randiť s dcérou mojej kolegyne(v tej dobe ešte u nás nerobila). Nejaký čas žili v zahraničí(u jej ex) aby si zarobili. Mladá baba prišla po čase domov lebo sa povadili, potom sa vrátil aj mladík rýchlo sa udobrili, šli bývať k jeho babke. Vydržalo to rok a pred časom sa rozišli.
Od vtedy mám peklo, kolegyňa neustále kydá na kamoškynho syna, hoc vie že sa kamarátime od zš. Vážne chorá kamarátka medzi rečou obviňuje dcéru mojej kolegyne.
Viem že kamarátka nie bezchybná, že urobili nejaké chyby pri výchove aj ho rozmaznaní, ale nemôže to byť také hrozne....na druhej strane aj nová kolegyňa aj jej dcéra sú či boli väčšinou nezamestnané. V minulosti som pracovala aj s jej babkou, ale mne sa zdala byť tiež úplne normálna pani. Ťažko veriť, že by sa choval tak ako kamarátka opisuje. Akoby každá strana očakávala že jej dám za pravdu. Ja neviem ani nechcem vedieť kto má pravdu.(Prosím nepíšte aby som sa ohradila, skúsila som bezúspešne)
Ak zas začne tuto tému, úplne narovinu povedať, že už si z toho unavená, nechceš to počúvať a nech to viackrát už ani neotvára
Akonáhle opäť začne tak sa dvihni a chod preč. Nie si povinná počúvať jej reči. Stačí
@anonym_autor povez im,ze: a co ja s tym? A nech ta tym nezatazuju
Ak zas začne tuto tému, úplne narovinu povedať, že už si z toho unavená, nechceš to počúvať a nech to viackrát už ani neotvára
Akonáhle opäť začne tak sa dvihni a chod preč. Nie si povinná počúvať jej reči. Stačí
@anonym_faee53 odísť skade? Z mojej kancelárie?
Kamoška, stála pri mne v ozaj ťažkých časoch. Teraz keď je vážne chorá a odkázaná na.pomoc tak sa jej netočím chrbtom
@anonym_faee53 odísť skade? Z mojej kancelárie?
Kamoška, stála pri mne v ozaj ťažkých časoch. Teraz keď je vážne chorá a odkázaná na.pomoc tak sa jej netočím chrbtom
@anonym_autor prepáč xy som z toho unavená a už ma to nebavi počúvať kazda máte svoju pravdu nechcem sa o tom viac rozpravat.Toto je typické pre ženy neviem si predstaviť, že by si muzi s nepodarený vzťahom deti tym lámali hlavu v práci s kolegami,
A to isté povedať aj kamarátke aj, keď je chorá.Potrebuje energiu pre seba a nie rozoberať do nemoty vztah
@anonym_autor prepáč xy som z toho unavená a už ma to nebavi počúvať kazda máte svoju pravdu nechcem sa o tom viac rozpravat.Toto je typické pre ženy neviem si predstaviť, že by si muzi s nepodarený vzťahom deti tym lámali hlavu v práci s kolegami,
A to isté povedať aj kamarátke aj, keď je chorá.Potrebuje energiu pre seba a nie rozoberať do nemoty vztah
@anonym_6855b8 kamarátka je frustrovaná z o situácie v ktorej sa ocitla, má síce osobného asistenta ale ten tam nie je vždy a syn tiež chodí do práce. Jej stav je teraz ako tak stabilný ale samotná choroba nevyliečiteľná. Ak je všetko pravda (a nemám vodovod pochybovať)čo povedala, má plné právo byť naštvaná na mladú. Ba mohla by žiadať aj náhradu škody.
Ako som písala kolegyni som to povedala niekoľko krát
@anonym_autor no poviem....som rada že si sa zdôverila, keď ti je tak ťažko a čo očakávaš odomňa? Nik neovplyvní, čo sa stalo, je to ich život veď sú dospelí.... Netreba sa do dospelých detí starať, ako si vyberú tak budú žiť...
Ak chce byť matka nápomocná tak ako rodič môže poradiť...no je to ich vec...
Nikto nechodí v topánkach toho druhého...
Ak odsudzuje, tak teba to nemá čo zaujímať, jedine ak máte rovnaký postoj....no ani vtedy nie..
Povedať dosť mňa vaše reči nezaujímajú už ste sa posťažovali a ja nie som Spiderman, ani Batman a podobne ...aby som vaše žabomyšie vojny riešila...
@anonym_autor akože dve staré baby riešia s tebou, čo s tým nič nemáš, skrachovaný vzťah svojich deti? To nemajú čo iné riešiť? Absolútne by ma nezaujímal bývalý vzťah môjho decka, však už nie sú spolu, čo tam vedia riešiť.

Ale co ine sa na to da poradit ako to, ze odpovedat len "hmm hmm", zmenit temu, alebo povedat ze "ja rozumiem ale prosim uz sa o tom nebavme, mrzi ma ta situacia ale co bolo bolo", jednoducho ano, ohradit sa, ze uz o tom nemienis pocuvat? Este mozes prerusit styky a debaty s oboma. To asi tiez nechces pocut. Lebo ine fakt neviem co akoze by si rada robila a ako to vyriesila.... 🙂