Ako riešiť konflikt medzi túžbou a morálkou?
Ahojte ludia.
V prvom rade chcem napisat ze niesom ziaden chlipnik, sexmaniak ci clovek bez chrbtovej kosti. Veci viem posudit ako su, som racionalny ale zaroven empaticky...o tomto som sa nikdy neradil skor odsudzoval, ale ako starnem a dostavam sa do veku kedy ma dobiehaju zivotne stereotypy a meni sa mi aj pohlad na svet a iste veci.
Mam nieco po tridsiatke, staram sa o seba, a bez nejakej samolubosti ci arogancie viem ze som sympatak. O zeny som nikdy nudzu nemal ale skor balili oni mna ako ja ich nakolko som nikdy nebol uplne za flirt na jednu noc - stale som riesil moralku, nechcel som babu zranit a tak som bol obcas zdrzanlivejsi. Mal som par vaznejsich vztahov cez ktore som preskakal az kym som nasiel moju sucasnu zenu. Sme spolu dlho a po narodeni syna (4.5 roka) sa nas sexualny zivot uplne zmenil resp. siel extremne do uzadia. Nejaky cas som to vobec neriesil (masturbacia), a potom sa to ustalilo na ''par krat do mesiaca'' (niekedy len raz).......ja sa udrziavam v dobrej kondicii, moja zena po tehotenstve uz tieto veci zanedbava, je casto unavena a viem ze jej energia je uplne ina ako ta moja a aj to chapem samozrejme z jej pohladu. Bavili sme sa o sexe, boli aj vycitky, presli sme si tym viac krat ale...je tam to ale.... Moje predstavy a sexualne tuzby sa casom vyvinuli, zacal som byt viac zvedavy, chcel by som v posteli skusit aj nieco nove... Som casto fakt nadrzany a po rozhovoroch so zenou viem ze u nej to az tak nieje, aj s tym skusanim aj s frekvenciou sexu je to biedne a ochota zmenit to je nizka.
A tu sa dostavam k podstate - poslednu dobu su uvedomujem ze sa pozeram viac po zenach. Za posledne roky som ich vnimal len ako ludske bytosti, kamaratky, kolegyne...no teraz ich zacinam vyzliekat ocami, predstavujem si co by som s nimi robil. Stale ale viem ze o zenu a rodinu prist urcite nechcem ale...ta tuzba ma prenasleduje. Minule som uz ledva odolal vydatej kolegyni na firemnom vecierku a to sla ona po mne...musel som odist. Cize uvedomujem si ze je to zle, viem a bije sa to vomne...no tuzba po vasni a sexe ma laka...ci je to tuzba po niecom zakazanom? ked viem ze doma to nedostanem?....viem ze je to klise a ze sa to riesi vsade a ze ma tu mnohi odsudia...no chcel som a rozhodol som sa poradit s Vami....dakujem za vase nazory a prispevky
autor, tu máš len dve skutočné skupiny:
ženy, ktoré sú frigidné, ako tvoja a budú ti nakladať.
zeny, ktoré nie sú frigídne ako tvoja a nebudú ti nakladať.
ty nie si povinný žiť v celibáte, lebo madam mladej pani sa nechce. najprv som bola v tom, že máte bábatko, ale ona je už takmer 5 rokov po pôrode. sex je v zdravom vzťahu alfa omegou, spája vás nie len na fyzickej, ale aj duchovnej úrovni a ak ho nemáte, samozrejme vás oddeluje na fyzickej aj duchovnej úrovni. ja ti nejdem hovoriť, čo máš robiť, len ti poradím - nie si povinný to trpieť. u mna to bol dokonca jeden z úhlavných dôvodov rozvodu - on odmietal mňa. držím ti palce a nenechaj sa demotivovať frigídnymi účastníčkami modrého koníka 😀
@banderaska29 tak ale este nech vazne skusi poriesit to zdravie. Niektore telo sa po porode samo neopravi aj ked je 10 rokov po a potrebuje pomoc. Dotycna si to vacsinou sama ani neuvedomi. Ked vsak nebude ani snaha tak potom treba riesit dalej co so vztahom a zivotom ale na rovinu a priamo. Bud pochopi alebo ....
@pralinka25 áno to ja nevylucujem, kludne aj neliečená popôrodná depresia vie takto udrieť
@banderaska29 zeny v tomto maju trochu nevyhodu a najhorsie je ze "postihnuty" casto ani nechape ze ma problem. Ten bod pochopenia je niekedy najvacsi problem. Niekto je este ja hluchy a slepy a za ziadnu cenu si to nepripusti a tam asi nepomoze potom fakt nic
@banderaska29 Súhlasím s tebou. Ja som to nechcela tak tvrdo napísať, ale gro žien tu píše tak, akoby aj ich muži mali sex raz mesačne a prišlo im to v poriadku. Mňa takto hormóny likvidovali cca rok po pôrode. Kým som dojčila. Potom sa to dalo do poriadku.
@drahomirrra ja si myslím, že žena má nejaký čas po porode právo na to aby sa vysporiadala s pôrodom, dietatkom, šestonedelím aj nastavením rezimu tak, ako ona uzná za vhodne. ale ak to trva 5 rokov. to je niečo bud chronické, alebo jednoducho sa jej nechce.
Mily autor, nie som vestkyna, ale vidim to na docasny problem (netvrdim ze par dni ci tyzdnov), na konci ktorého budes stastny aj ty ak teraz pridas ruku k dielu. Podla toho co pises bol vas zivot aktivny, boli ste obaja aktivni. Je viac introvert asi ako pises. Nemyslim, ze nevie co ta trapi, skor nevie ako pomoct sebe. Unavena, bez vnutorneho stimulu k aktivite (vseobecne), lahsia depka? Sla by som po pricine (pomoct jej sa prebudit k zivotu a inak aj tie vitaminy a mineraly ktore nam deti vysaju treba doplnit lebo ich nedostatok to tiez taha cloveka k zemi). Ja na jej mieste by som potrebovala pokoj od pocuvania a naznacovania tvojich tuzob - ak je stale doma, je introvert atd, ona tomu davno rozumie a moze to byt pre nu neprijemny psychicky tlak a v rozpolozeni v akom je jej to nepomoze a ani tebe vo vysledku. ...preskocim lebo pisem vela.. Jednoducho by bolo treba ist k pricine jej rozpolozenia aktualneho a pomoct jej - ak je introvert tak nie tlakom ale skor otazkami..., co by si chcela, co by ta potesilo, co potrebujes (vsetko mimo sexu teraz)... drzim palce.
Paci sa mi, ako som napisala asi xyz prispevkov, v mnohych sa ti snazim poradit ale ty vypichujes dookola len to jedine slovo - nadavku, ktoru som pouzila 🙂 tiez to o niecom svedci, ale to uz nevidis... a nemusis moj nick pisat s velkym, zbytocne silene
@chodec15 ale nestačí prať, žehliť,....atď.... To nenahradí sex.... A toto nechápu niektorí ľudia. Teória je super tú poznáme ale prax je horšia ..... Bohužiaľ ja som tiež v takej istej situácii mám 25 ročný manželský vzťah ale časom sa aj tak všetko zhoršuje..... Takže asi aj tak je najlepšie nájsť si milenku-ca samozrejme bez narušenia súkromia a aby si-som neprišiel o rodinu a všetko čo
miluješ-m a zároveň si udržal manželstvo ..... Veď aj naši predkovia to tak riešili
,, nedáš ty dá iná-iný,,
..... Držím nám všetkým palce.....
@unicornlady po roku manželstva som otehotnela a sex už vtedy,, nič moc,, ale milujem ho a som v manželstve už 25 rokov všetko je ôk len ten sex.... A s odstupom času mám vedsi sexuálny apetít
(je to divné? Choré?) a muž (50)práve naopak už nechce sex každý že iste je to choroba, porozpráva sa,schudni, staraj sa o seba atď ...... Ale teória je jedna vec a prax druhá..... Bohužiaľ.... Vekom to ide dole kopcom u nás... .. Áno ak je malé dieťa žena na sex toľko nemysli.... Ale čo taky chlap ak sa mu nepostaví? Žena si nájde milenca už je,, ku...,, a ak žena nedá muž si nájde ženu,, chudák,, ???....žena rozloží nohy a muž šup šup... A žena čo urobí? Ako znásilni muža 🤔?? .. . Myslím si že nikto rozumní nechce prísť o rodinu.... Ťažko je poradiť.... Život nás skúša.... Aj ja som zvedavá ako to bude u nás ďalej fungovať.....

@fido69 su aj stastne konce. Som toho prikladom.
Autor cakat asi nie je dobra cesta a rezignacia asi tiez nie. Ono na kazdu zenu plati ine ale vo vseobecnosti treba zacat riesit zdravie. Naozaj hormony stitna zlaza a nizke zelezo dokazu narobit neskutocnu sarapatu. Mne tiez po porode chybalo zelezo. A ja som bola tak fyzicky vycerpana az sa mi chcelo z toho plakat. Chcela som robit tolko veci ale na nic som nemala energiu z toho som potom bola frustrovana a nervozna a nakoniec rezignovana. Velmi mi pomohlo ked sa toto dalo do poriadku ale ja som mala este trochu aj iny problem. Ten identifikovat a odstranit uz bol vacsi poblem ale zvladli sme to. Ja som rada ze to moj muz nevzdal a dnes je rad aj on. Pred porodom sme to mali super a teraz by som povedala ze este lepsie. Mozno je to vekom ale dostala som sa do stadia ze sa nemusim premoct vyhoviet muzovi lebo sa mi chce furt.
U zien je toho strasne vela co sa moze pokazit. Mozno je v tom nejaky blok v hlave. A mozno fakt len nechce. Skus sa s nou o tom este raz porozpravat. Ale uplne narovinu. Ano pises ze to robis ale niektore veci treba opakovat kym druhemu docvaknu. Drzim palce. Ono sa to da chvilu vydrzat aj tolerovat ale tuez existuju hranice. Mozno fakt nechape vaznost situacie