Je vhodné, aby rodičia kázali o morálke?
Dobrý večer, je správne aby rodicia ktorým sa obesil syn kázali o morálke?
Je úplne jedno, čo je správne.
a možno práve preto sa obesil - lebo ľudia na morálku kašlú 😏
takže áno, možno práve preto je pre nich správne kázať o morálke ..
Čo je na kazaní o morálke zlé? Od kohokolvek kto vie,o čom hovorí. Aj tu sú " moralistky" nadávkou,pritom sa tá druhá strana vôbec nezamyslí prečo si to kazanie zaslúži. A uz vôbec neocení,že niekto im takto chce pomôcť otvoriť oči.
@anonym_autor bez toho, aby sme vedeli, preco sa obesil a co konkretne oni kazu, sa toto neda zodpovedat.
Ale aj prostituka ti moze dat dobre rady, ako vnimat muzov a ako si zachovat svoju dostojnost pred nimi. Co na nich plati. Co dokazu vnimat ako prejav autority od zeny, aby si upratali svoje ego.
Lebo popravde, prave ona ich videla v ich najnizsich pudoch a primitivnosti.
@anonym_autor záleží od okolností, málo info si dala
Dala si velmi malo informacii. Na druhej strane poznam vela ludi co stratili deti, z akehokolvek dovodu, a oni sa aktivne venuju pomoci rodicom v podobnej situacii, pripadne ak sa jedna o deti co zomreli koli drogam alebo samovrazde, tak pomahaju dokonca aj detom/dospelym v podobnych situaciach. A pomahaju im nie preto, zeby kazali o moralke, ale preto, ze zazili podobnu situaciu a maju vlastnu skusenost. A mozno prave az po tragedii vedia co mali urobit inaksie a tato skusenost by mohla pomoct inym. Inak neviem co myslis pod “kazanim o moralke”
Ty si kto že určuješ čo je správne a čo nie.
Kamoške brat sa tiež obesil. Po tom čo prišiel o prácu a nevedel si naj inú rovnako platenú začať piť, žena ho kvôli tomu nechala, následne sa obesil. Je kvôli tomu jeho rodina horšia, menej morálna? Čo akože podľa teba mali spraviť?
@anonym_autor tí čo kážu o morálke majú väčšinou vnútorný hnoj v sebe. Moralizujú z postoja nadradenosti a pocitu dokonalosti.
Ty si kto že určuješ čo je správne a čo nie.
Kamoške brat sa tiež obesil. Po tom čo prišiel o prácu a nevedel si naj inú rovnako platenú začať piť, žena ho kvôli tomu nechala, následne sa obesil. Je kvôli tomu jeho rodina horšia, menej morálna? Čo akože podľa teba mali spraviť?
@anonym_77325e ja som počula také moralizovanie a analýzy level 500, že ona za to môže, že spáchal sebevraždu. 🙈 Vždy predsa treba hodiť vinu na iného a kopať, taký slovenský folklór. Nikto neprizná, že je to skrat v hlave a porucha psychiky.
@anonym_autor morálka.....jedna mater 3 dcéry mala, a každá bola iná....a všetky vychovala rovnako 👁️👀👁️, kázať môže ,ale žiť tak i treba
A čo morálka je zakazana téma?nieje, práveže by sa mala coraz viac oprášiť
Každý si môže povedať svoj názor
Nevidím v tom problém
@anonym_autor Mas nejak vyrazne pomylene zivotne hodnoty. Co to s tym ma spolocne? Si myslis, ze dobrym rodicom sa nedeju zle veci s detmi???
Poviem to takto. Kebyže zlodej povie, že kradnúť je zlé, tak by som s ním súhlasil, aj napriek tomu, že je zlodej.
Moj osobny nazor je taky, ze autor sa zamysla asi , ze ako ma niekto nastaveny moralny kompas a vychovu a je paradoxom, ze dieta napr spacha samovrazdu alebo teraz rezonuju pripady vrazd na skolach atd…ze kde ta vychova a prostredie, ze co zlyhalo, ze sa stali tragicke situacie
Moj osobny nazor je taky, ze autor sa zamysla asi , ze ako ma niekto nastaveny moralny kompas a vychovu a je paradoxom, ze dieta napr spacha samovrazdu alebo teraz rezonuju pripady vrazd na skolach atd…ze kde ta vychova a prostredie, ze co zlyhalo, ze sa stali tragicke situacie
@jeennyv ale to, ze niekto spacha samovrazdu nie je nemoralne. Ani to nepoukazuje na to, ze rodicia sa spravali tak ze ich dieta spachalo samovrazdu. Ako je dost scestne to davat do nejakej rovnice, lebo tym hovori, ze rodicia su vinni za samovrazdu ich dietata.
@anonym_autor morálka.....jedna mater 3 dcéry mala, a každá bola iná....a všetky vychovala rovnako 👁️👀👁️, kázať môže ,ale žiť tak i treba
@ivicatolic práve to, že všetky vychovala rovnako je nesprávny postoj a riadny prežitok. Každé dieťa je iná osobnosť, má iné potreby a treba vychovávať s iným prístupom.
olko skvelych rodicov ma deti so psychycou poruchou? mrtve ci na drogach, vo vezeni a podobne... byt rodicomm je jedna vec vplyv zdravia a oolia vec druha,,, moralka je nieco ale ze ulne ine a ak davali rady tak asi v dobrom mienene ... bud si ich vezmes alebo nie- ale zosmiesnovat aj ked v anonymite a poukazovat na nestastie druhych akoby ich zivot uz skoncil je naozaj moralne dno
@ivicatolic práve to, že všetky vychovala rovnako je nesprávny postoj a riadny prežitok. Každé dieťa je iná osobnosť, má iné potreby a treba vychovávať s iným prístupom.
@anonym_3f02af ako pani učiteľky, majú ku každému iný prístup
@jeennyv ale to, ze niekto spacha samovrazdu nie je nemoralne. Ani to nepoukazuje na to, ze rodicia sa spravali tak ze ich dieta spachalo samovrazdu. Ako je dost scestne to davat do nejakej rovnice, lebo tym hovori, ze rodicia su vinni za samovrazdu ich dietata.
@anonym_a440b6 ja hovorim o tom, ze niekto sa moze zamyslat nad tym, ze dietatu dalo to najlepsie, ze ako rodic si cti hodnoty a dieta atd a ono… skonci nejak zle, aj napriek vsetkej snahe, ja nehovorim nikde, ze rodic je moze za cin dietata, ale bohuzial nesie nejak istu zodpovednost a sa pyta preco to jeho dieta urobilo, ked sme rodina so vztahmi v pohode atd..a inak bohuzial poznam ludi, co spachali samovrazdu alebo pokus o nu a je to tiez tazke a na diskusiu

Čo má morálka spoločné so samovraždou ich syna? Nech si robia čo chcú...