icon

Ako riešiť konflikt so žiarlivým dieťaťom na návšteve?

26. dec 2023

Máme návštevu (vzdialená rodina) a ich chlapec 9r asi závidí alebo čo, hneď ako prišli ku nám a vošiel do detskej izby spustil plač keď uvidel darčeky deciek. Keď sa hrali ničoho nového sa ani nedotkol. A keď som išla okolo izby, počula som ako nadáva mojim deťom, že sú to blbé darčeky a že sú trápne decká, keď sa s tým hrajú. Vošla som a povedala, že nikto nie je trápne decko, nech sa pekne hrajú, nech si povyberajú zo skríň akékoľvek hračky ktoré chcú, nemusia sa hrať len s tým novým.
Ešte dodám, že keď sú u nás, chlapec stále náhodou niečo rozbije, buchne niektoré z detí, alebo im nadáva.

Ako by sa dalo riešiť takéto situácie, aby boli vsetci spokojní a pekne sa zahrali? Máte nejaké odskúšané rady?
Nechcem to riešiť s rodičmi, ale ani deti nechcem aby mali pokazený deň kvôli takejto návšteve, čo len naprieky im robí a nehrá sa pekne.

Strana
z2
lunademonica
29. dec 2023

@sasa1310 aha, cize potrestat automaticky vsetky deti bez ohladu na to, kto urobil zlobu a kto je nevinny, len aby drzali hubu a dospeli sa mohli zabavat, to je ta spravna vychova??? Zasnem, toto je obycajna arogancia, sebastrednost a hulvactvo najhrubsieho zrna. Keby ste len vy stare nevzdelane generacie vedeli, kolko skody, krivdy a bolesti ste napachali na vlastnych detoch. Z takehoto pristupu sa vykluju akurar zakerni a zakomplexovani ludia (ako vzorka SR), kde sa kazdy boji ozvat a ludia si robia zle zakerne potichu poza chrbat. Fuj!

bluka2
29. dec 2023

@lunademonica myslím, že zrovna im komunikovať, že nie sú v byte sami a nech si svoje konflikty držia na uzde im až tak neublíži. Skôr naopak dá veci čo rámca, že majú brat ohľad aj na iných
Nešli ich tam zbiť a ano, ako sa hrajú oni, je v poriadku, že aj rodičia sa zabavia spolu. Hovoríme tu o vekovej kategórii 9 rokov, nie 2 a 3 ročne deti

erikavesela
29. dec 2023

Pretoze mas moznost vyberu.. prepac, ale ked mi raz niekto nesedi, tak sa s nim bavit nebudem...to je presne ta sloboda vyberu a nie pokrytectvo...

fauko
Odpoveď bola odstránená
fauko
Odpoveď bola odstránená
erikavesela
29. dec 2023

@lunademonica ty si takto kompletna?

animus
29. dec 2023

@denkatn ďakujem za tvoj názor 🙏 to už naozaj všetci myslia len seba a svoje deti? To nikoho nezaujímajú pocity iných, ako napr. toho chlapca v tomto príspevku? Mne je úplne jedno či má alebo nemá rodičov. Nikdy neviete, ako dokážete niekomu zmeniť život len jedinou otázkou "ako sa cítiš? Ako sa máš?" Veď nemôžete vedieť čo prežíva, možno sa cíti sám, nepochopený, nemilovaný, nevypočutý a možno len dostal na Vianoce ponožky namiesto vytúženej hračky. To ale neznamená, že za ním zabuchnem dvere a zamknem ich na dva zámky. Potom sa ani nečudujme udalostiam, ako sa stala v Prahe. Je to len výsledok tejto spoločnosti.

andreatytler
29. dec 2023

Zaujimal by ma dovod preco toto chces riesit?
Chces mat v rodine pokoj a tie ich navstevy par krat do roka potrebujes pretrpiet s co najmensou ujmou?
Chces tomu ich synovi pomoct, lebo si myslis ze jeho rodicia nerobia vychovu najstastnejsim sposobom?

Co na toto vsetko tvoje deti? Chcu sa s tym chlapcom stretnut a hrat? Ako reagovali ked ich udrel a nadaval im v minulosti? Ako reagovali teraz ked poculi jeho komentare o tom ze su trapne decka?

sasa1310
29. dec 2023

@lunademonica áno, zvieratá z nás vychovali 😀 Ty mladá vzdelaná generácia 😀

Strana
z2