Ako riešiť konflikty s priateľovou rodinou?
S priateľom sme spolu cez 4 roky. Cakame spolu druhe dieta. Ja mam este dieta s predchádzajúceho manzelstva.S jeho rodinou som vychádzala.Ma dvoch bratov mladšiu sestru.Rodičov rozvedenych ale s mamou v pohode som vychádzala a otec ma videl 2-3x za tie 4 roky. Tento rok sme riesili kúpu domu. Ako sa zacal riesit dom vsetci zacali na mna neskutocne útočiť,ze davam chlapovi rozumy, ze som premudrela a podobne. Pochopte jeho bratia su odomna mladší aj priateľ je odomna mladší. (Je druhy zo vsetkych deti).A neskutocne sa do mna pustili. Zakaždým nieco. Mal ist s nami byvat jeho mladší brat kupovali sme dvojgeneračný dom. Hypoteku platit navrhol priatelov brat ,ze na tretiny súhlasili sme. Aj s domov prakticky nam ho dohadoval priatelov brat.su z iného kraja.Ja som ustúpila a prispôsobila som sa a súhlasila aby nemali daleko od práce a prakticky vtedy co mal priatelov brat frajerku.veci sa zmenili ked sa riesili posledne podpisi na hypoteku.priatel je hlavný ziadatel jeho brat ručí platom.Dom mal byt tak,ze ked na tretiny kazdy 2 izby. Lebo budeme za ne platit.a dohodli sme sa,ze si budeme pomahat a podobne.vo všetkom sme sa zhodli a nebol problem.ale ked sa kupil uz dom teda mali sme dostať kluce tak jeho brat zacal,ze chce polovicu chalupi a podobne.ze keby sa priateľovi nieco stalo aby mal celu chalupu a Ja nic.ze aby mu pripadla cela.(Neviem odkial mal rozumy a nesprávne info).ale to je nepodstatné.vsetci aj dokonca jeho tatko zacal na mna,ze s nim manipulujem, davam rozumy, rozkazujem o vsetkom. Zacalo to byt uz neskutocne voci mne. A dokonca zacala aj mamka. Pokial sa nekupoval dom som bola vsetym dobra a v pohode. A zrazu.Ja som zaplatila zabezpeku na dom, obvolavala beha som ohladne vsetkeho oni iba davali potvrdenia a podpisovali.ja som vsetko riesila fakt aby oni nemuseli kedze chodili do roboty, kedze som doma s malym.aj tak som najhorsia.najnovsie sa stalo,ze bol priatel u mamky(tam ziju aj bratia) a chcela poslat veci pre maleho z druhej ruky hracky. Priatel povedal,ze to nechce lebo maly sa s tym nehra.Vecer to mal dopratat jeho mladsi brat a ja som povedala,ze to doma nechcem.Hned to referoval ten brat mamke,zas utoky na mna.ze sa mam spamatat,ze ich ja rozhadavam.nech sa spamata priatel kym neni neskoro a odide odomna.sme milonari,mna zivia dlhe roky(myslela asi rodicov)co neni pravda.jeho mamka ked kupila nieco malemu vsetko dievcenske,alebo z druhej ruky.(veci mi nevadia ale hracky ano).a skoncilo to tak,se mladsi bracek napisal,ze som na peniaze.neviem odkial to ma.kedze este jeho sme poziciavali peniaze aby mohol behat za trubkami.a vracal ich na splatky.tak sa priatel nasral napisal im svoje a zablokoval.ja som ich mala uz predtym lebo som povedala,ze pre mna skoncili a nemam si s nimi co povedat.vadi im aj to,ze ku nim nechodim ako je maly na svete.boli sme tam raz. ale kedze tam neni upratane a je tam bordel ja tam nepojdem s malym.,ze sa vyhovaram,ze som tehotna a nemozem cestovat vlakom ale na dom som chodila.prve tehotenstvoi byvalo na odpadnutie som ani do obchodu nemohla ist sama.a toto druhe tehotenstvo sa dozvedeli az v 4 mesiaci ked som bola a nikto nepovedal,ze mi je zle len,ze ku nim nebudem chodit ked maju somnou stale problem.Povedala som,ze ked chce babka vidiet maleho moze aj ona prist a nie za rok iba 2x a nemat ani zaujem o vnuka a nie len vycapit fotky na fb a chvalit sa ,ze ma vnucika.samozrejme,ze bez nazho vedomia ich tam dala a ked som ju poprosila nexh ich vymaze (slusne samozrejem) tak som hystericka mamka. odvtedy som ju mala zablokovanu a nekomunikovala s nou iba priatel.
Z teba idú informácie ako z chlpatej deky. Preto všetci riešia dom lebo tým začali všetky vaše problémy lebo je to hlúposť! Nejaké rozprávky a ohováračky nie sú žiadny problém, to trápi len teba.
Pohlad z bratovej strany... ty tomu rozumies ? Asi nie .. brat ma rucit tvojmu priatelovi na dom v ktorom budete vy dvaja byvat.. vies aky bude brat stratovy ? Keby sa nieco stalo muzovi spoludlznik ke brat vsetko bude na neho .. ak tvoj muz nebude platit bude brat .. cize jasne ze je vyuzity len na hypoteke.. z tvojej strany mi to pride az moc jednoduche... ty si sa s nicim nezadlzila.. zaplatila si iba nieco .. ale taky uver alebo hypo je na 10tky rokov co ty budes cista a myslis si ze budu dedit deti .. zamysli sa nad tym ..
Riešenie je jednoduche ale iba medzi partnermi nikoho tretieho do toho netahat .. preto si v ich ociach len ta co to vyuzila
@tundra dakujem presli sme si uz aj zlym ale ustaly sme. Ja viem,ze sa priatel urcite po nejakom case s nimi bude bavit ja rozhodne nie. Oni mna odsudzuju a pisu lebo sa priatel konecne postavil na nohy a zalozil rodinu a neskace ako oni piskaju. Jeho setre sme vzdy kupovali veci, lebo mamka sa nestara a vsetko z druhej ruky obnosene nevkusne veci. A my sme vzdy zobrali jeho sestru ma 11 nech si vyberie sama co chce a sme kupil. Vela veci dali, vzdy ked sme tam prisli sme si kupili sami stravu aby sme im nerobili starosti a hlavne neminali lebo jeho mama dlho nepracovala. Pomahali sme ci na zahrade okolo domu vsetko. A aj som upratovala ako sprosta lebo tam bol vzdy bordel lebo jeho mama povedal,ze ona nema sluzit domu ale dom jej. Dufam,ze sa zobudia. Ved cakame druhe dieta a nechcem aby bolo bez starych rodicov sice moji maju zaujem a aj chodia za malym a budu aj za dalsim. Ale z priatelovej strany to je iba na chvastanie sa na internete a nie v skutocnosti.
@dadka1997 ale ved aj on tam mal byvat. Nie len my. Je to dvojgeneracny dom. Mal tam byt s nami a mat svoje poschodie. Ja tam bude doplnena po rodicovskej. Takze dlh bude aj moj. A neni to tak,ze som neni zadlzena. Ved asi mame spolocne peniaze s priatelom a platime vydavky spolu. Vsetko spolu aby sme vychadzali. Ja nemam peniaze iba pre seba. Jeho brat bude po tomto vsetko odtial vyhodeny. Ako z hypoteky. A viem co to je byt zadlzeny. Ved aj ja mam svoje si myslis,ze mam holu rit a nechala som vsetko na priatelovi. Ja som neni taka svina. A keby sa nieco stalw priatelovi nedaj boze mame poistku a z toho by sa to platilo. Nebola by som asi sprosta a byvala a nechala nech druhy plati.
Pred pár dňami tu bola diskusia o žene (písala jej dcéra), ktorú opustil manžel po 30 rokoch manželstva, bez varovania, ešte v lete mali priam ideálny vzťah. Zrazu mu preplo, našiel si mladšiu milenku, na manželku nemá pekného slova a chce ju z domu za 800 000 vykopnúť s 30 000. Takže nejaké "poznám ho dlho, môžem sa spoľahnúť" je síce pekné, ale nie je zárukou ničoho.
A dúfam, že vieš, že vlastník nehnuteľnosti, ktorý má hypotéku, nemôže robiť zmeny vo vlastníctve na LV bez súhlasu banky. Čiže také, že "po novom roku budem na LV" nie je reálne.
@h2 dom za 800000? fiha co som prepasla...
Autorka
Ale prečo ťa trápi jeho rodina? Veď pre teba sú to cudzí ľudia, zatiaľ si nie nikomu nevesta a švagriná. Ty byvas u svojho priateľa. Len zdá sa, že s tebou vybabral. Nemusíš aj ty brat úver, aby si bola na lv. My sme tak byť kupovali mesiac pred svadbou. Ja som nijako nebola na úvere a bola som spoluvlastnickou.
@h2 nie všetko čo sa javí ako ideál,aj také je
@katkaseiner Na predošlej strane o 8:59 tundra dal link.
@zmrzlinka2021 Myslíš tú predošlú diskusiu? Áno, mohli tam byť problémy, ktoré neboli zjavné. Ale autorka tam písala, že ešte v lete chcel ísť otec s mamou na dovolenku sami, aby ju mohol "chytať za riť". 🤷♀️
@h2 áno, myslím tu diskusiu. Žiaľ ľudia niekedy aj vedome kryjú niektoré veci
No a teraz je to ako? Máte dom, bývate tam len by alebo aj brat tvojho priateľa, lebo som sa v tom nejako stratila.
Deti su obe jeho?tak ano potom detom takze priateľov brat nema nic oficiálne tak ma pravdu splaca cudzi majetok ;) ja by som do toho určite nesla ak je človek finančné gramotny....my sme mali podobne manzel tiez nerozumi2 vsetkemu ked sme riešili hypo boli viac veci kedze nam velmo surila hypo rozmýšľali sme co zalozime kym vytahneme mury na dome ;) a mali sme situaciu ze by som ostala holym zadkom s dieťaťom aj ked sme manzelia...takze treba všetko brat aj z opačnej strany mysliet na rozne situacie v zivote atd ak sa tyka takych väčších "nakladov" majetkov atd všetko mat podpísané notárom vlastná skúsenosť;)
Ani som to nedocitala. Od zacistku cele zle - spajat sa s niekym. Treba si riesit iba svoje a do toho nech si keca kto a ko chce - jednym uchom dnu a druhym von
Autorka, ked si mala peniaze na deposit, mala si si kupit Sama svoju nehnutelnost. Kludne aj od marca buduceho roka. Bola by si Sama na LV a priatelova rodina by to mohla akurat tak zavidiet.
Teraz si prisla o deposit, platis hypoteku na nehnutelnost, kde v January budes na liste vlastnictva.
Ja neviem, ja by som to ani volebne pravo nedala. Dobre ta osuskali.
@h2 ludia sa stazuju aky maju tazky zivot a pritom si ho sami komplikuju. Ked si to tak zoberiene je to tehotna zena s uz jednym dietatom , priatelom a bez byvania. Hm
@ibatanecnica a ešte s jedným dieťaťom z predošlého vzťahu!
autorka ako by som sa zachovala?
bod jedna: svadba
bod dva: kupa spolocnej nehnutelnosti s manzelom
bod tri: spoločné dieťa
ty kedze nie si zapisana na liste vlastnictva nemas nic, kedze sa pokazili vztahy v rodine a priatela stvu proti tebe, tak ta tam zrejme ani nezapise, zrejme ta chcu z toho vysachovat a dom napisat len na tvojho priatela, pripadne jeho brata 50:50, ty zostanes s holym zadkom a tromu deckami a ak bude panko chciet, mozes im v tom dome robit poskoka a sluzku
Ja stále z tvojho hala bála neviem vyčarovať, prečo vlastne došlo k nezhodam.
Ale to je jedno...
Všetkých by som pozvala k jednému stolu a povedala co mam na srdci, pokúsila sa ti nedorozumenia vysvetliť.
A bud to pomôže, alebo nie. Viac spraviť nevieš.
@zuzkaa1991 Jedno dieťa má s bývalým manželom, druhé s terajším priateľom, tretie čaká, tiež s tým terajším.
@zuzana76 poskoka a sluzku? A ako to mozes vediet? Nam z jeho rodiny nedal nikto dom aby mal jeho brat 50:50. A mohli o tom rozkazovat. Ratali sme aj zo situaciou a ,ze ked si bude chciet zalozit rodinu tak odide a mi ho vyplatime aby si kupili svoje. Jeho rodina nam v tom nema co rozpravat. Priatel ma neobabral. Prave naopak jeho rodina odrbala. A je zahadne ,se doteraz nebol ziadny problem az teraz ked jeho mladsi bracek zacal ohladne domu rozkazovat ked uz bol kupeny. On zacal an mna kydat aj ked som mu nic nespravila a nemal na to dovod. Jeho z rodneho domu vyhadzuju lebo ho zdedil najstarsi a nemal kde ist.
@vilma7 ved prave ,se ani ja neviem. Priatela odhovaral najmladsi brat aby si ma nebral, aby odomna odisiel ,ze keby sa mu nieco stalo aby dostal on cely dom. Tak to zacalo ja som bola ticho a nechcela som sa do toho starat. A boh vie co narozpraval pre jeho rodinou na mna. O to ide. Skor mi to pride ,ze si robil zalusk na cely dom a ked tam mam byt aj ja ako vlastnik tak mu to nevychadzalo a preto nas chce rozdelit. To je skor ta pricina.
@ibatanecnica ja sa nestazujem ,ze mam tazky zivot. Ja som naposal iba ako by ste sa zachovali a ci reagovali na ich obvinenia. Prave,ze ja s nimi zit nebudem ale kedze aj moje deti su ich rodina tak ja nechcem aby boli bez rodiny a babky a deda z druhej strany. Ale oni ani moc zaujem nemaju . Priatelov otec ani na krstiny neprisiel a to som ho pozyvala ja. Lebo s priatelom mali nezhodi chcela aom aby bola aspon rodina pokope na takychto udalostiach. A mama priatela sa asi chcela len pochvalit na soc sieti,ze ma vnuca a inak nic. Maly ma 16 mesiacov a bola u nas iba 2x okrem krstin.
@zuzkaa1991 ano obe deti teda maly a co cakame je priatelove . Nemam ich kazde s inym. A ja som to tiez nejak neriesila lebo vsak riesili sme byvanie pre deti ale to skor jeho brat zacala rozkazovat a diktovat. A ked sa ma priatel zastal tak bol ohen na streche. A to sa Im nepaci.
@oslo1 byvame v troizbovom byte a myslis,ze depozit 5000€ je postacujuci na vlastne byvanie? No tak to by som chcela vidiet kde by som kupila za to byt alebo dom. A ja nebyvam u priatela. On je z ineho okresu a nastahoval sa ku mne a synovi. A zijeme spolu od zaciatku. Od zaciatku mame vsetko rozdelene kto co plati. A vsetko funguje az na vzťahy momentalne s jeho rodinou vdaka jeho bratovi. Aj ked tie vztahy neboli u nich nikdy idealne. Ale ja som to neriesila mna sa to netykalo ale ako nahle zacali mna brat do ust sa ma to zacalo dotykat. Ale nikto mi nikdy nic nepivie do oci a hraju sa ako vsetko funguje a je v pohode a pisu to priatelovi a ten mi vsetko povie. A ukaze.
Si sa pýtala, čo by sme robili!Tak ti ženy povedali, aj ja, že v prvom rade čo by sme robili. Dostala si sa do tejto situácie vlastnou hlúposťou, sorry. Čo tam chceš narobiť teraz, len takto ďalej pokračovať.
nehnevaj sa, realne este nic nemas a nevlastnis, obabrat si sa uz nechala, bohuzial, preco si nekupovala dom len ty spolu s priatelom 50:50, preco isiel za rucitela brat?
A po fakte, že na LV vlastníctva je len Tvoj priateľ a ty si tam investovala🤦♀️Na dobré slovo, lebo to dostanú deti...a ty pôjdeš na ulicu nie, veď sa v živote čokoľvek stane. Asi ani po prvýkrát si sa nevydávala s tým, že to nevýjde!To je snáď sen. Ale tak poskáč si do nás, taká hustá si mala byť na priateľovu rodinu a bolo by po probléme. Neskutočne nezodpovedné. Pred pár dňami tu bol príbeh, kde po 30 rokoch manžel vyhadzuje ženu, na LV je len on, chce rozvod a jej ostane prd!On bude mať dom.
@h2 presne to je to právne zabezpečenie vložím 30tis. A o pár rokov oči pre plač lebo si za tých 30tis nekúpis ani to čo pred tými rokmi ...a práve preto sa vždy pri takejto téme čudujem naivite žien. Obzvlášť keď už jeden vzťah nevyšiel. A takých tu už bolo kde chlap sľúbil dopísať na LV a nič z toho... Ale tak kto chce kam ...

@sense a citala si,ze to mame pravne osetrene? Vidim,ze citate iba co chcete. Pravne osetrene mame vsetko. Presne preto,ze som rozvedena a viem co moze nastat. Doveru v priatelovi mam inak by som s nim nebola a nemala deti po dlhej znamosti a aj ked len 4 spolocnych rokoch.