icon

Ako riešiť konflikty s priateľovou rodinou?

7. dec 2024

S priateľom sme spolu cez 4 roky. Cakame spolu druhe dieta. Ja mam este dieta s predchádzajúceho manzelstva.S jeho rodinou som vychádzala.Ma dvoch bratov mladšiu sestru.Rodičov rozvedenych ale s mamou v pohode som vychádzala a otec ma videl 2-3x za tie 4 roky. Tento rok sme riesili kúpu domu. Ako sa zacal riesit dom vsetci zacali na mna neskutocne útočiť,ze davam chlapovi rozumy, ze som premudrela a podobne. Pochopte jeho bratia su odomna mladší aj priateľ je odomna mladší. (Je druhy zo vsetkych deti).A neskutocne sa do mna pustili. Zakaždým nieco. Mal ist s nami byvat jeho mladší brat kupovali sme dvojgeneračný dom. Hypoteku platit navrhol priatelov brat ,ze na tretiny súhlasili sme. Aj s domov prakticky nam ho dohadoval priatelov brat.su z iného kraja.Ja som ustúpila a prispôsobila som sa a súhlasila aby nemali daleko od práce a prakticky vtedy co mal priatelov brat frajerku.veci sa zmenili ked sa riesili posledne podpisi na hypoteku.priatel je hlavný ziadatel jeho brat ručí platom.Dom mal byt tak,ze ked na tretiny kazdy 2 izby. Lebo budeme za ne platit.a dohodli sme sa,ze si budeme pomahat a podobne.vo všetkom sme sa zhodli a nebol problem.ale ked sa kupil uz dom teda mali sme dostať kluce tak jeho brat zacal,ze chce polovicu chalupi a podobne.ze keby sa priateľovi nieco stalo aby mal celu chalupu a Ja nic.ze aby mu pripadla cela.(Neviem odkial mal rozumy a nesprávne info).ale to je nepodstatné.vsetci aj dokonca jeho tatko zacal na mna,ze s nim manipulujem, davam rozumy, rozkazujem o vsetkom. Zacalo to byt uz neskutocne voci mne. A dokonca zacala aj mamka. Pokial sa nekupoval dom som bola vsetym dobra a v pohode. A zrazu.Ja som zaplatila zabezpeku na dom, obvolavala beha som ohladne vsetkeho oni iba davali potvrdenia a podpisovali.ja som vsetko riesila fakt aby oni nemuseli kedze chodili do roboty, kedze som doma s malym.aj tak som najhorsia.najnovsie sa stalo,ze bol priatel u mamky(tam ziju aj bratia) a chcela poslat veci pre maleho z druhej ruky hracky. Priatel povedal,ze to nechce lebo maly sa s tym nehra.Vecer to mal dopratat jeho mladsi brat a ja som povedala,ze to doma nechcem.Hned to referoval ten brat mamke,zas utoky na mna.ze sa mam spamatat,ze ich ja rozhadavam.nech sa spamata priatel kym neni neskoro a odide odomna.sme milonari,mna zivia dlhe roky(myslela asi rodicov)co neni pravda.jeho mamka ked kupila nieco malemu vsetko dievcenske,alebo z druhej ruky.(veci mi nevadia ale hracky ano).a skoncilo to tak,se mladsi bracek napisal,ze som na peniaze.neviem odkial to ma.kedze este jeho sme poziciavali peniaze aby mohol behat za trubkami.a vracal ich na splatky.tak sa priatel nasral napisal im svoje a zablokoval.ja som ich mala uz predtym lebo som povedala,ze pre mna skoncili a nemam si s nimi co povedat.vadi im aj to,ze ku nim nechodim ako je maly na svete.boli sme tam raz. ale kedze tam neni upratane a je tam bordel ja tam nepojdem s malym.,ze sa vyhovaram,ze som tehotna a nemozem cestovat vlakom ale na dom som chodila.prve tehotenstvoi byvalo na odpadnutie som ani do obchodu nemohla ist sama.a toto druhe tehotenstvo sa dozvedeli az v 4 mesiaci ked som bola a nikto nepovedal,ze mi je zle len,ze ku nim nebudem chodit ked maju somnou stale problem.Povedala som,ze ked chce babka vidiet maleho moze aj ona prist a nie za rok iba 2x a nemat ani zaujem o vnuka a nie len vycapit fotky na fb a chvalit sa ,ze ma vnucika.samozrejme,ze bez nazho vedomia ich tam dala a ked som ju poprosila nexh ich vymaze (slusne samozrejem) tak som hystericka mamka. odvtedy som ju mala zablokovanu a nekomunikovala s nou iba priatel.

autor
7. dec 2024

@earlgrey hypoteka sa riesila ked bol sam. A uz v maji. Nic nenasvadcovalo tomu,ze sa toto stane. Alebo,ze by mal nekaym problem. Vzdy sme si vsetko vykomunikovali, vyriesili. Neboli nezhody. Az ako sa zacal stretavat s urcitymi ludmi

earlgrey
7. dec 2024

@autorka
Ok a bola si by šťastná a spokojná, ak by sa nasáčkoval do domu aj s frajerkou a jej deťmi? a nepracoval a neplatil vám nič? Všetky poplatky za energie atď. by boli na vašej hlave? ďalších 5 ľudí mať pod strechou a starať sa o nich? Lebo ak ho dáte na LV, tak ver mi, že sa tam nasáčkuje ...

autor
7. dec 2024

@mamina7070 on nerobi az teraz. Ved ale oni pekne zarobia mali v cistom aj 1500-1600. On nam rucil iba platom. Ale brali sme to, ze pojdeme byvat spolu. Lebo jemu ako hlavnemu ziadatelovi by nedali. A ja som na RD a tak sa to nerata ako prijem.

mamina7070
7. dec 2024

a to je presne ta chyba jeho ste nemali do toho zapojit vobec

ci bez neho by vam hypo nedali? tak ste mali ostat v byte a neriesit dom

totoje koren problemu

autor
7. dec 2024

@earlgrey nie neboli by sme nadseny a ani by sme to nedovolili. Preto mal byt na LV az po roku keby platil tak ako ma. A vedel o tom lebo sme vedeli keby neplatil tak mi to tak ci tak musime zaplatit. Preto to bolo pravne spisane aj podmienky. Ja som boal ta ktora trvala na tom aby to bolo vsetko spisane a zabezpecene pre istotu.

autor
7. dec 2024

@mamina7070 dali by nam. Prave preto on bol ten co chodil ci nepojdeme spolu byvat. Preto sme rozmyslali rok. Aj sme cakali ci nieco nevyvedie ci bude stale pracovat a tak. On mal prácu uz na dobu neurcitu preto sme to prakticky riskli. Neboly problemy ani nic preto sme to riesili. Inak by sme s nim ani neratali a neriesili. Vsak stale sme v bute lebo na dome sa nebyva zatial. Lebo sa riesi.

mamina7070
7. dec 2024

ak neni problem preco neroesote v banke aby ho z uveru vynali a ostane tam len priatel ? nez sa mu narodi dalsie dieta co mu znizi bonitu

autor
7. dec 2024

@mamina7070 vsak to chceme a riesime.

abbey1
7. dec 2024

Môžem sa spýtať, koľko máš rokov, koľko si odrobila a v akej oblasti?
Prečo ste sa púšťali do bývania s človekom, ktorý má neplatené dlhý a vysokú pôžičku prehajdákal?
Trochu si protirečí š. Píšeš, že ste nemali nezhody. Zároveň si spomenula dosť faktov o problémoch s parterovou rodinou.

sense
7. dec 2024

@earlgrey a možno nechce práve preto platiť hypo lebo na LV nie je .....bolo by zaujímavé zrejme počuť aj vyjadrenie druhej strany. Pretože ja by som tiež neplatila hypo na niečo čo mi nepatrí a tam nebyvam

sense
7. dec 2024

@mamina7070 akurát som to šla napísať, nemá príjem, má dlhý a je rucitelom ?

abbey1
7. dec 2024

@sense A ešte by mu vraj v pohode hypotéku dali. Je mladý, nepracuje, má dlhy.
Povedzte mi, že nie som jediná zmätená?!

sense
7. dec 2024

@abbey1 nie nie si, myslím že je náš čím ďalej viac, keďže autorka sa zamotáva čím ďalej tým viacej

abbey1
7. dec 2024

@sense Ďakujem

enmery
7. dec 2024

@abbey1
@sense Už vidím ako banka prijíma za ručiteľa človeka s dlhmi a bez príjmu. A zároveň v jednom príspevku písala, že on bude ručiť výškou svojho platu😄Táto žena je úplne mimo misu. Všetko zlé a čím ďalej horšie, ale mimo sme my všetky ty, keď jej povieš pravdu. Ale bavím sa dobre, ďakujem.

aurora33
7. dec 2024

Ja tu citam všade len samé ,,BY” a ALE.
Mohli by mu dať, ale….má dlhy.
Chceli sme sa vziať, ale….bolo mi na odpadnutie.
Dali by nám…ale ručí brata dlhmi.
Veľmi zamotaný príbeh.

earlgrey
7. dec 2024

@sense ja už som z toho jeleň 🤣 teraz písala, že majú právne spísane podmienky, že ak bude rok platiť hypo tak ho do LV zapíšu, ale on neplatí...tak kto vie...ja sa už nevyjadrujem radšej...

princkrason
7. dec 2024

@earlgrey tu si moja? som ta hladal 😇🙂

earlgrey
7. dec 2024

@princkrason Tu som srdiečko moje, tu ❤️

autor
7. dec 2024

@abbey1 kolko mam rokov dost na to aby som vedela do coho idem. Neni som blbe decko. Neboj sa a kolko mam odrobenych rokov? To asi teba nemusi zaujimat a ani v akej oblasti. A ja som nepovedal ,ze ma neplatene dlhy. On si vsetko platil. A problemy zacali az TERAZ za posledne dva mesiace ty si poriadne necitala. Doteraz nebol ziadny problem. A on az teraz nepracuje. Predtym normalne pracoval to znamena poslednych 5 rokov robil normalne. Lebo robil tam kde priatel predtym vystriedal par zamestnani ale vzdy tam kde priatel. A popri praci robieval a bokovky. Teraz ako su nezhody tak dal vypoved v robote. Ale preco to ja neviem.

mamina7070
7. dec 2024

autorka jednym z dovodov moze byt aj to ze sa boji ze prestanete platit a hned mu siahnu na plat

kedy ho planujete vynat z tej hypoteky?

autor
7. dec 2024

@sense nie preto to neni. On vedel a sme sa dohodli a vsetko pravne osetrili aby nikto nebol oklamany, ze na liste vlastnictva bude zapisany ked bude rok v kuse platit pravidelne ako ma. Vsetko bolo spisane u pravnika zo vsetkym súhlasil. A nebol problem. A preto nemapisal ani priatel mna aby nemal vyhrady. Tak,ze tam zapise oboch naraz. Aby si nemyslel,ze mne ide o dom. On bol ten co prisiel s tum platit na tretiny.

autor
7. dec 2024

@sense nezamotavam!

abbey1
7. dec 2024

Áno, áno. Zlatý švagor. Teda ani nie švagor. Veľká pôžička, dlhy, tie potom splatil. Úplne ideálny spolubývajúci a partner na hypotéku.
A prepáč. Keby si mala rozum, do tohoto nejdeš. Preto tie moje otázky. Ale asi zbytočné sa niečo pýtať a písať.

autor
7. dec 2024

@mamina7070 ved sa na tom pracuje. Nejde to z dna na den. Ale asi ani jedna ste nic take neriesili tak neviete ,ze to nejaky cas trva.

mamina7070
7. dec 2024

ak sa chce da sa to vyriesit max do mesiaca, vy ste pre riesenie co uz urobili ?

autor
7. dec 2024

@enmery ty si mimo. Hypoteka je uz vybavena, dom kupeny vsetko sa plati. Vtedy pracoval nepracuje teraz iba od decembra! Vsetko je spisane a tym,ze neplati tak tam zapisany nebude. Cize on si to sam spravil ze tam nebude lebo ON neplati. Mi platime. A preto ho ideme vynat z h
hypoteky. On ma dlh ale plati inak by asi nedali hypoteku. On nebol ZIADATEL. JA SA NEZAMOTAVAM ty necitas. Jasne som to napisala. Problemy zacali ked bol kupeny uz dom a to posledne dva mesiace. On tam bol uz od zaciatkua my sme tam nebyvali. Najskor prerabame. Logika. My platime hypoteku aj vsetko ostatne a on nie. On je ten ktory nas oklamal.

autor
7. dec 2024

@mamina7070 asi ten mesiac este nepresiel?

autor
7. dec 2024

@abbey1 nikto nenapisal,ze ich splatil ale ,ze ich plati fakt zoberete si jednoa dalsie nedocitate a potom to pisete dookola.

mamina7070
7. dec 2024

ja fakt nerozumiem preco ste honvobec na tu hypoteku davali ked to podla teba nebolo potrebne a priatel by ju dostal aj sam