Ako riešiť konflikty s priateľovou sestrou?
Ahojte, mám priateľa, uvedomujem si, že nie som jeho rodina, a že som cudzia osoba, napriek tomu, že sme spolu už dlho.
Záleží mi na ňom a chcem mu pomôcť. Môj priateľ má nejaký problém, konkretizovať to nebudem.. Snažím sa pomôcť ako to ide, zisťujem, riešim, volám, vybavujem. Ale jeho staršia a dominantná sestra ma dnes veľmi jasne upratala. Že ona to vidí takto, že urobíme toto, vlastne, že ona urobí toto a bude to takto.
Ponúkla som sa, ponúkla som naozaj moju nadštandardnú pomoc, a ona povedala, že to nepotrebuje, a keď uzná za vhodné, ona to vyrieši svojou cestou.
Ako by ste postupovali? Priateľ ma so sestrou veľmi blízky vzťah. Dnes mu predo mnou dala pusu na líce a mne len poďakovala, že som niečo urobila, čo som ja brala ako úplnú samozrejmosť.
autorka chce radu, ale ako jej môžeme navrhnúť radu keď nenapíše o čo sa jedná? Je to vôbec možné? to je len také hádanie.
Mať takého chlapa tak sa kašlem na celý vzťah. S ním a jeho rodinou ani z voza, ani na voz .
Nejak sa ani 1 z nich netrha ten problem riesit, ked sa to taha uz 2 roky a stale nic. Asi len bla bla bla.
Ak je priateľ závislý a najprv si sám neprizná že má problém ktorý treba riešiť tak sa môžeš aj na hlavu postaviť nič neurobíš, kým on sám nechce.
Nech sa vyjadrí on teda či chce vzťah stebou alebo zo sestrou lebo do budúcna to nebude robiť dobrotu
@anonym_autor tu sa velmi tazko radi,ked nevieme o aky druh problemu ide.Pises velmi vseobecne,co viem pochopit,ze nechces rozpitvavat.No je rozdiel,ci ma chlap zdravotny problem (onkologicky dajme tomu)ci je narkoman,alkoholik,psychicke problemy,problemy s ex a neviem,napriklad,ze ma s nou deti a pod.Alebo uplne banalny problem.V konecnom dosledku,ma problem a ty a jeho sestra kolo neho behate ako kolo svatine.Stoji ti nejaky takyto suboj,kto vyriesi "problem"dospeleho chlapa,za to?a on?ako sa on k tomu stavia?je mu milejsia v tej napomoci sestra ako ty?ok,tak to nechaj na nu a ty sa na to vyprdni.Nedavaj energiu tam,kde je zbytocna.A prehodnot,ci ti to cele stoji za to,aj on.
@anonym_autor ono tazko sa objektivne radi, ked nevieme ani len oblast problemu. Financie to nie su, zdravie to nie je - tak potom by som od “davno dospeleho” muza ocakavala, ze si problem vyriesi sam (naozaj si neviem predstavit nic okrem zdravia a penazi, kde si dospely clovek nemoze poradit sam, ale mozno len nemam dostatocnu predstavivost) a nie ze bude zanho riesit sestra alebo frajerka. A ked este ona teba posle do riti a on sa ta ani nezastane, tak to je pre mna dalsi dovod ist vlastnou cestou. Nemas ty nejaky syndrom Matky Terezy, ze zbieras slabe kusy a mas potrebu ich spasit?
To je taký o ničom príspevok. Má nejaký problém ale nepoviem aký. O sestre tiež nič, o sebe tiež nič, ale poradte. Takto dopadneš ako dopadneš. Sestra ťa uprace a ty budeš len posluchať. Uži si ten "vzťah" kde budete traja.
nech je problem akykolvek, v provom rade ma rozhodovat a riesit tvoj partner. a nema x ludi za neho rozhodovat a vybavovat. Ked ma zhodnotit moznosti a navrhy a vybrat.. a nie pozerat ako sa dotahuju dve zeny a pretekaju, ktora bude viac napomocna.
@simca06022011 evidrntne ma partnera slabocha a je na niecom zavisly. Preto potrebuje pomoc.
Sestra tu bola skor, ako ty, aj ostane, ak ty uz priatelkou nebudes. Tak nesprtaj do ich dobrych vztahov. Nechaj ju, nech mu pomaha. Mozes subezne aj ty, ak uznas za vhodne. Skus s nou byt kamaratka. Je to pre zivot lepsi scenar, ako ked ti bude superkou.
@anonym_autor
Podla mna sa v takychto situaciach ukazuje sila manzelstva. Ak by ste boli zobrati, mozes jej povedat, ze si manzelka, rozhodovat o svojej rodine budes ty a dovi dopo.
Takto ma ona stale pocit, ze ma narok rozhodovat za brata, ked to situacia vyzaduje, lebo je rodina.
Nespravis s tym nic, ak priatel jasne nestanovi hranice ako by to on chcel.
Nejako tomu nerozumiem
Sestra ako rodina rieši niečo co s tebou zrejme nemá nič
Ty si ponúkla svoju nadstandartnu pomoc, ktorú odmietli
Ešte sa aj poďakovala aj keď podľa teba nemusela...
A.tebe sa nepáči co????
@anonym_autor frajer je svojprávny? Prečo si to nerieši sám? Respektíve prečo ti nepovedal, že sestra všetko vyrieši a ty sa nemusíš starať?
Ty si sem davnejsie uz pisala, ze? Partner mi nepride ako osoba vhodna do vztahu, nebodaj manzelstva. On len stoji a caka? A necha sa pusinkovat od sestry? Ja by som utiekla.
@anonym_autor ja mam len taku pripomienku: Ked teraz necha svoj problem riesit sestrou, ked budete spolu kto bude riesit vase problemy? Obavam sa, ze nebude to ani on ale ani ty. Zamysli sa nad tym, ci ti to tak bude vyhovovat. Mne by svietili majaky v hlave, byt na tvojom mieste.
@anonym_autor musíš byť konkrétnejšia lebo inak je najlepšou radou utekať od chlapa, čo potrebuje vodiť za ručičku ( celé roky ako sama píšeš ) staršou sestrou alebo priateľkou....
@anonym_autor tvoj priateľ je nesvojpravny a teda sa nevie rozhodnúť, akým spôsobom sa budú jeho veci riešiť? To je jediné vysvetlenie, prečo twnto problém vznikol.

Pomoct mozes len tam, kde tvoju pomoc chcu prijat, ponuknut mozes, ale rozhodnutie prijat musi urobit ten druhy, aj ked mas najlepsie riesenie na svete a vies o tom, ja tiez viem fantasticky krajat mrkvu, ale mam jedno dieta, ktore sa pyta a chce ukazat ako na to a druhe, ktore chce iba ja samo, hadaj, ktore sa skor poreze…toto nie je tvoja agenda, zial, spravanie sestry sa ta dotklo lebo presahujes ramec, privelmi chces a snazis sa a priatel bude nerozhodny uprostred, toto nech si poriesi sam