icon

Ako riešiť konflikty s priateľovou sestrou?

25. máj 2026

Ahojte, mám priateľa, uvedomujem si, že nie som jeho rodina, a že som cudzia osoba, napriek tomu, že sme spolu už dlho.

Záleží mi na ňom a chcem mu pomôcť. Môj priateľ má nejaký problém, konkretizovať to nebudem.. Snažím sa pomôcť ako to ide, zisťujem, riešim, volám, vybavujem. Ale jeho staršia a dominantná sestra ma dnes veľmi jasne upratala. Že ona to vidí takto, že urobíme toto, vlastne, že ona urobí toto a bude to takto.

Ponúkla som sa, ponúkla som naozaj moju nadštandardnú pomoc, a ona povedala, že to nepotrebuje, a keď uzná za vhodné, ona to vyrieši svojou cestou.

Ako by ste postupovali? Priateľ ma so sestrou veľmi blízky vzťah. Dnes mu predo mnou dala pusu na líce a mne len poďakovala, že som niečo urobila, čo som ja brala ako úplnú samozrejmosť.

Strana
z2
anonym_c70b7b
25. máj 2026

@anonym_autor koľko máte rokov? Koľko rokov má sestra?

autor
25. máj 2026
@anonym_c70b7b

@anonym_autor koľko máte rokov? Koľko rokov má sestra?

@anonym_c70b7b obaja sme dávno dospelí a keď píšem dávno, tak dávno. Ona je odo mňa o 5r staršia.

anonym_c70b7b
25. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_c70b7b obaja sme dávno dospelí a keď píšem dávno, tak dávno. Ona je odo mňa o 5r staršia.

@anonym_autor neviem akože asi by to mal riešiť tvoj priateľ. Je to jeho problém. Skús poradiť, nechápem čo má hlavne riešiť jeho sestra, nech sa stará o seba. Neviem no ja vždy priateľovi poradím, popripade sa opýta brata, ale probemy si má chlap riešiť sám

doriiis
25. máj 2026

A priateľ chce čo?

lindous
25. máj 2026

Spýtala by som sa priateľa, ktoré riešenie problému mu vyhovuje a viac pozdáva, ak sestrino, tak v poriadku, dala by som mu iba vedieť, že keby s niečím potreboval pomôcť, nech dá vedieť... a ak nie, tak si to s ňou má riešiť on a ja by som sa iba opäť spýtala ako mu teda viem pomôcť... nevieme o čo presne ide, ale možno v tom má naozaj viac skúseností, nemusí zisťovať, hľadať, netápa ale vie čo robiť? ... poďakuje sa zle je, nepoďakovala by sa zle by bolo... nežiarliš trochu na ich blízky vzťah?

motylik2559
25. máj 2026

@anonym_autor Ahoj a je to take, ze priatel si to nevie vyriesit sam? Nech ma priatelku celu aj sestru sytu?😁

autor
25. máj 2026
@doriiis

A priateľ chce čo?

@doriiis neviem niekedy. Viem, že potrebuje pomoc,že to sám nedá. Ona to riešila doposiaľ dva roky a je v totálnych sračkách. Chcela som pomôcť ja... ale moje slovo je nič oproti jej slovu.

anonym_692a6f
25. máj 2026

1. Uplne abstraktny problem, tak tazko riesit kto sa ako velmi do toho ma "starat"
2. Konieckoncov je to uz asi priatelovi rozhodnutie, co a akym sposobom bude chciet riesit a od koho si necha pomoct. Bez ohladu na to, kto si co o tom mysli... 🤷

anonym_fe3024
25. máj 2026
@anonym_autor

@doriiis neviem niekedy. Viem, že potrebuje pomoc,že to sám nedá. Ona to riešila doposiaľ dva roky a je v totálnych sračkách. Chcela som pomôcť ja... ale moje slovo je nič oproti jej slovu.

@anonym_autor za priateľa rieši jeho sestra problémy a aj tak je v totalnych srackach. Teraz ideš riešiť ty, ale sestra ťa " usadila". Tak ti neviem, treba ti takého priateľa? Treba sa ti " naťahovať" s takou rodinou? Treba ti toto všetko vôbec? Veď to nie je manžel. Keď nechce, nech ho sestra porieši a nech si ho aj nechá.

anonym_abd0c8
25. máj 2026

Ide o finančné problémy? Nemusíš konkrétne, ale špecifikuj aspoň takto oblasť, dosť to pomôže.

jaskolka
25. máj 2026

No a ten priateľ to rieši vôbec nejako? Či len sa "vezie"a čaká,kedy dve ženy okolo neho niečo vybavia?
Lebo mne príde,že všetci okolo sa snažia (aj povadia)a ten,koho sa to týka,len sedí a čaká,co sa zmení..

anonym_620338
25. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor priatel je v srackach a nech to za neho riesia ini? Tebe to nepride divne? Lebo v prvom rade by sa mal chciet sam z tych sraciek dostat, pomoc samozrejme moze ktokolvek, ale v prvom rade musi on chciet sa z tych sraciek vyhrabat.

autor
25. máj 2026
@anonym_abd0c8

Ide o finančné problémy? Nemusíš konkrétne, ale špecifikuj aspoň takto oblasť, dosť to pomôže.

@anonym_abd0c8 nie

autor
25. máj 2026
@jaskolka

No a ten priateľ to rieši vôbec nejako? Či len sa "vezie"a čaká,kedy dve ženy okolo neho niečo vybavia?
Lebo mne príde,že všetci okolo sa snažia (aj povadia)a ten,koho sa to týka,len sedí a čaká,co sa zmení..

@jaskolka rieši, on to rieši už celé to obdobie, ale značne to tam na pozadí manažuje ona.

anonym_2ac038
25. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor to je tá zdravotná sestra ktorá mu vybavuje liečbu tak ako ona povie, však

autor
25. máj 2026
@anonym_2ac038

@anonym_autor to je tá zdravotná sestra ktorá mu vybavuje liečbu tak ako ona povie, však

@anonym_2ac038 nie, ona nie je zdravotná sestra

anonym_7c09bc
25. máj 2026

@anonym_autor toto je vec frajera

autor
25. máj 2026
@anonym_7c09bc

@anonym_autor toto je vec frajera

@anonym_7c09bc bola by som veľmi rada, ak by to bola jeho vec, momentálne mám pocit, že je to jej vec skôr. Idem s riešením, ktoré ja vybavím, a ona ma jasne upratala do kúta. OK. Naozaj toto nemám za potreby.

anonym_8eeb6c
25. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_7c09bc bola by som veľmi rada, ak by to bola jeho vec, momentálne mám pocit, že je to jej vec skôr. Idem s riešením, ktoré ja vybavím, a ona ma jasne upratala do kúta. OK. Naozaj toto nemám za potreby.

@anonym_autor si velmi dobra osoba,chces pomoct ale neni ti to umoznene,tak iba to navrhni priatelovi a ak s tym bude suhlasit vybavuj.

anonym_f5eeca
25. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor no tak na začiatku píšeš ze jeho vec, a teraz už to jeho vec není? Píšeš všetko tak halabala.

citronove_koliesko
25. máj 2026

@anonym_autor zaklad je o aky problem ide Stavkuje? Pije? Nelieci sa? Prejeda sa? Neplati zdravotku? Ma dlht? Vyzivne? Ma depku? Je bezdomovec?... podla toho sa da zhodnotit situacia.
Inak to je varenie z vody

autor
25. máj 2026
@anonym_8eeb6c

@anonym_autor si velmi dobra osoba,chces pomoct ale neni ti to umoznene,tak iba to navrhni priatelovi a ak s tym bude suhlasit vybavuj.

@anonym_8eeb6c navrhla som to priateľovi, avšak vo finále je ňou zmanipulovaný. Nemyslím, v tom slova zmysle - že ho manipuluje, iba to tam celé manažuje ona.

autor
25. máj 2026
@citronove_koliesko

@anonym_autor zaklad je o aky problem ide Stavkuje? Pije? Nelieci sa? Prejeda sa? Neplati zdravotku? Ma dlht? Vyzivne? Ma depku? Je bezdomovec?... podla toho sa da zhodnotit situacia.
Inak to je varenie z vody

@citronove_koliesko nebudem konkretizovať situáciu, ak by som chcela, urobila by som to v úvode. je to "problém", akýkoľvek. Kde človek potrebuje pomoc druhého človeka.

simca06022011
25. máj 2026

nech je problem akykolvek, v provom rade ma rozhodovat a riesit tvoj partner. a nema x ludi za neho rozhodovat a vybavovat. Ked ma zhodnotit moznosti a navrhy a vybrat.. a nie pozerat ako sa dotahuju dve zeny a pretekaju, ktora bude viac napomocna.

autor
25. máj 2026
@simca06022011

nech je problem akykolvek, v provom rade ma rozhodovat a riesit tvoj partner. a nema x ludi za neho rozhodovat a vybavovat. Ked ma zhodnotit moznosti a navrhy a vybrat.. a nie pozerat ako sa dotahuju dve zeny a pretekaju, ktora bude viac napomocna.

@simca06022011 áno to si uvedomujem. Ale takto to riešil on a jeho sestra a došiel až sem...

simca06022011
25. máj 2026
@anonym_autor

@simca06022011 áno to si uvedomujem. Ale takto to riešil on a jeho sestra a došiel až sem...

@anonym_autor jeho problem.. co ti mam na to povedat, ak si on nevie otvorit usta, a vybrat si iny sposob, tak ty s tym naozaj nic nenarobis. Ja by osom sa s nim v sukromi porozpravala, ak nema zaujem o iny postup, plusy minusy, kam to doteraz viedlo... a bude to riesit jeho sestra, poskytla by som uz iba akusi moralnu podporu a nech to teda riesia.

citronove_koliesko
25. máj 2026
@anonym_autor

@citronove_koliesko nebudem konkretizovať situáciu, ak by som chcela, urobila by som to v úvode. je to "problém", akýkoľvek. Kde človek potrebuje pomoc druhého človeka.

@anonym_autor pozri, nedonutis ho riesit problem ak sam nechce, mozno mu aj vyhovuje ze to sestra riesi takto neuspesne a on caka ze problem casom vyhnije aj bez jeho pricinenia.

anonym_ec5b62
25. máj 2026

Skor by ma to odstrasilo, ze dospely chlap nie je schopny riesit svoje problemy, ale za neho to riesi jeho sestra a pomaly ale iste buduca zena - je na tebe ci chces mat vo vztahu rolu toho co vsetko rozhoduje a vybavuje. Aby ta to po dlhsej dobe neomrzelo

autor
25. máj 2026
@anonym_ec5b62

Skor by ma to odstrasilo, ze dospely chlap nie je schopny riesit svoje problemy, ale za neho to riesi jeho sestra a pomaly ale iste buduca zena - je na tebe ci chces mat vo vztahu rolu toho co vsetko rozhoduje a vybavuje. Aby ta to po dlhsej dobe neomrzelo

@anonym_ec5b62 áno, to si plne uvedomujem. Vnímam to podobne.

motylik2559
25. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_ec5b62 áno, to si plne uvedomujem. Vnímam to podobne.

@anonym_autor Autorka, tak daj ruky od toho prec. Ked nechcu tvoju pomoc, nech si pomozu sami. Nevyvijaj usilie a energiu tam, kde nie si ziadana. V dobrom mienene. A to este by mozno stalo za to, aby si prehodnotila vas trojuholnik so sestrou...alias vztah..

Strana
z2