icon

Ako riešiť konflikty so sebeckým manželom?

25. jan 2025

Ahojte, potrebovala by som radu. Včera sme sa s mužom dosť pohádali.
Jeho teta je chorá má psychické problémy t.j. schizofrénia a stým sa začala téma a hádka. Jeho teta žije s mamou ale teraz je psychiatrii a bola prepustená na 3 dní na priepustku. Tak som vravela že ja by som sa troska bála s takou osobou hlavne v noci či jeho mama nepremýšľala nad sanatóriom pre ňu. On mi hneď odpovedal keby dačo sa stalo jeho matke kvôli nej tak by ju vyhodil na ulicu a to sa mi vôbec už nepáčilo a povedala som svoje. Lebo pred 3r vyhodil moju mamu len preto že má chránila s tým že všetko je na mne, starostlivosť o deti, domácnosť, úradné záležitosťi atď, tak sa mu to nepáčilo a vyhodil ju. On prosím pekne príde domov z roboty a hra sa na telefóne do pol 10 tej a on svoju robotu spravil. Ja úplne už mám toho dosť. A úprimne už sa začínam aj ja báť že keď netancujem tak ako on píska tak aj mňa vyhodí na ulicu. Čo podľa vás mám robiť? Ďakujem

Strana
z2
kitycat
25. jan 2025

Maj zabalene evakuacne batoziny pre teba aj deti a cakaj kym ta/vas vyhodi.

Vsak vies ci mas doma, ale aspon tie peniaze nosi

stanulienkat
25. jan 2025

A prečo si s takým mužom, ktory ťa nepodpori, nepomôže, nepostará sa o vás?? Keď vyhodil tvoju matku, odišla by som spolu s ňou, aj s deťmi a viac by ma nevidel. Preco si s chlapom, ktory sa cely den hra na mobile?

amazonka13
25. jan 2025

Tvoja otázka : Čo podľa vás mám robiť? Odpoveď : Vyhodiť ho na ulicu. Ale len ak si uvedomuješ, s akým egocentrickým hulvátom a hlupákom žiješ. Nečakala by som ani minútu, kým sa situácia vyhrotí a ublíži mne alebo deťom. Takzvaný "manžel", ktorý si nectí mňa ani moju matku ... Načo ty vlastne doma takéto niečo potrebuješ ? 😕

zmrzlinka2021
25. jan 2025

A prečo si s týmto frajerom?

michal_dr
25. jan 2025

@autorka

"vyhodil moju mamu len preto že má chránila s tým že všetko je na mne,".. je toto podla teba korektné?

Môj názor.. vyhodil by som ju tiež.. (slušne by som ju požiadal, teda podla situácie)
Prečo... vzťah je medzi tebou a manželom, je to váš vzťah, vaše manželstvo, vaše problémy... Vy dvaja ste ti, ktorý spolu kormidlujú vzťah..
Tvoja mama, môže mať svoj názor, ale v žiadnom prípade nemá právo "upratať" tvojho manžela.
Ty si si mala svoju mamu "merkovať", ty si mala povedať mami, mám ťa rada, ale problém máme mi medzi sebou, nechaj to tak... Prečo si to neurobila?

Opäť sa dostávam k veľmi dôležitej myšlienke... ty s mamou komandíruješ svojho manžela... wtf..?? Sa zamysli troška, čo ste s mamou urobili...

Tvojho manžela si nezastávam v žiadnom prípade (fakty sú na základe tvojho príspevku a ja nepoznám teba ani tvojho manžela, nemôžem byť objektívny).
Ako som uviedol vyššie, je to váš vzťah, vy sa musíte rozprávať, vy sa musíte dohodnúť a pokiaľ ty máš pocit, že to nefunguje, že máte problém s rozhovore, čo je základom vzťahu, že nemáte voči sebe rešpekt, že si nevážite jeden druhého, tak vás vzťah/nevzťah nie je vzťahom a v tom prípade je dobré sa zamýšľať nad ukončením vzťahom.

Môj názor, tvoj manžel, tvoj vzťah... zamysli sa a urob, ako ty sama uznaj za vhodné... (deti do tohto neťahaj, deti vzťah nezachránia a ani sobášny list. Deti práve veľmi cítia, ak partneri majú problém voči sebe...)

K téme... manžel je chlap, chlap nepremýšľa emocionálne ako žena, ale akčne, hádam si nečakala, že by kúpil tete kúpil kyticu ruží... Aspoň vidíš, ako by zareagoval, keby ublížil niekto tebe alebo vaším deťom, evidentne by dotyčnému napravil fasádu a premaľoval z bielej na červenú 😉😎

januska12323
25. jan 2025

Prečo si s ním?

autor
25. jan 2025

@michal_dr možno si nepochopila môj výlev. Ja nehrám s mojou mamou len ma chranila čo je podľa mňa normálne ja by som tiež povedala keď vidím ako sa správa zať k mojej dcére. Že vidím že dcéra je bez energií bez ničoho že je unavená od 5rana do 10 večera je na nohách a môj zať puči ako ružička. A čo ho najviac nasralo že ho nechvália do nebies ale že chránila mňa! Úprimne keď počúvam deno deňe že on toho vyhodí tam toho vyhodí tak podľa mňa aj ty by si mala strach a nie byť naňho pyšná že mám super muža určite ma bude chrániť. Aký je to človek keď chce ublížiť chorému človeku a nie pomôcť? Len dodám mňa jeho mama viac ublížila dala ma na políciu chcela nám zobrať syna a vychovať so 70r chlapom, nadávala mi do k...v , a chcela nas rozdeliť za každú cenu. Čo môj muž vie potvrdiť že on bol môj jediný. Takže tak! Ale ja by som nemala srdce vyhodiť niekoho na ulicu.

autor
25. jan 2025

@januska12323 hm dobrá otázka

maranta_leuconeura
25. jan 2025

A moze ta vyhodit? Je to len jeho byt/dom? Ak ano, no tak to mas blbe. Ale uprimne nechapem naco si s takym muzom.

gribka1
25. jan 2025

Raz by moju mamu vyhadzoval za to, že sa ma zastala, začal by sa postupný odchod.

deti95060810
25. jan 2025

mamu vyhodil? už by som s ním nebola... urazilo by ma to poriadne...

michal_dr
25. jan 2025

@autorka

v poslednom prispevku si dopísala dosť podstatné faktky, ktoré si v zadaní temy nedala.

Ako som napisal, ja nepoznam teba ani jeho a je to vaš vzťah...
Reagoval som na zadanie temy a tvoje "Čo podľa vás mám robiť..?"

Na zaklade doplnených informácii v poslednom prispevku...

kopirujem moju vyssie napisanu myslienku:

"Tvojho manžela si nezastávam v žiadnom prípade (fakty sú na základe tvojho príspevku a ja nepoznám teba ani tvojho manžela, nemôžem byť objektívny).
Ako som uviedol vyššie, je to váš vzťah, vy sa musíte rozprávať, vy sa musíte dohodnúť a pokiaľ ty máš pocit, že to nefunguje, že máte problém s rozhovore, čo je základom vzťahu, že nemáte voči sebe rešpekt, že si nevážite jeden druhého, tak vás vzťah/nevzťah nie je vzťahom a v tom prípade je dobré sa zamýšľať nad ukončením vzťahom.

Môj názor, tvoj manžel, tvoj vzťah... zamysli sa a urob, ako ty sama uznaj za vhodné... (deti do tohto neťahaj, deti vzťah nezachránia a ani sobášny list. Deti práve veľmi cítia, ak partneri majú problém voči sebe...)"

P.S.
Opäť pôjdem proti prúdu, pretože život...

Ženy... nepochopili ste, nečítali ste medzi riadkami 😉
Z toho čo ste napísali znamená, že je podľa Vás v poriadku, ak váš partner dovedie k Vám domov mamičku a tá bude do vás hustiť.... a vás manžel sa bude pozerať do stropu, akože pohodička, len jej daj mamička moja... to že je to moja partnerka, manželka je úplne bezpredmetné.

Prepáčte ženy... ja mam moju mamu rád, ale viem si "povedať svoje" a určite by som "nezniesol, stúpol by mi adrenalin", aby "usmerňovala/upratala" moju partnerku, toto zase prrr.

Či je to vzťah..? "Váš, vašej mami a partnera", alebo "Vás a Vášho partnera"..?

Iný level by bol, keby Vám fyzicky ubližoval, to je však úplne iná situácia, ale komandovať..?? Na to máte právo jedine vy vo vzťahu.

abbey1
25. jan 2025

Mama ťa chránila. Ty sa prečo nechrániš?

kukuk29
25. jan 2025

No máš doma poklad.Neviem čo ťa pri ňom drží 🙈🙈🙈

enmery
25. jan 2025

Dievča, teba sa až mama zastáva a ty? Si furt s ním a trápi Ťa, či Ťa jeho veličenstvo nevyhodi z domu?

autor
25. jan 2025

@maranta_leuconeura nie polovica domu je môj. Ale jeho to už netrápi podľa mňa. Vieš mňa len to trápi že by bol schopný vyhodiť vlastnú chorú tetu na ulicu tak čo mám ja očakávať? Ide proti každému a je mu to jedno či kolega, rodina atď...tak neviem

autor
25. jan 2025

@enmery áno lebo som si myslela že sa zmení ale čo je to horšie

autor
25. jan 2025

@abbey1 lebo nemám kam ísť napríklad. Mama rodina je na sk a ja som v zahranici

autor
25. jan 2025

@kukuk29 no mám mám také šťastie 😅

abbey1
25. jan 2025

Manžel ťa doma zamkol? Nemôžeš chodiť do práce? Nemôžeš sa rozísť? Nemôžete ísť do poradne?
Tvojho muža má poriesit tvoja mama? Ona s nim žije?

enmery
25. jan 2025

Som na koňovi rok a si asi 1234 téma, kde padne niečo o "dúfala som, že sa zmení". Prečo by mal?Kedy vám to dôjde ženy?Debilovi je dobre, prečo by mal seba alebo niečo meniť. Logika nič?Táto vaša hádka o prde je len vyvrcholenie skutočne vážnych problémov. Ašsi by sa Ti nič lepšie nestalo, keby Ťa vyhodil, možno to by Ťa nakopilo a išla by si smerom k štastnému a spokojnému životu. Tieto utrápene životy a príbehy, to je niekedy aj veľa čítať. A každý deň to isté.

abbey1
25. jan 2025

@enmery A nezabudni na :On sa zmení, keď sa dieťa narodí.

tykat
25. jan 2025

Vy to mate v rodine miesat sa do inych? Tvoja mama do vasho manzelstva, ty do manzelovej mamy a sestry. Ty si s manzelom vybav co treba bez mamy. A ci jeho mama sa ma bat sestry to vobec neries. Naco? Nemas dost vlastnych problemov?

enmery
25. jan 2025

@abbey1 Na to nezabudnem ani s Alzheimerom. Ja som už na tieto spojenia, keď tu ženy píšu doslova alergická.

ahhola
25. jan 2025

Kazde manzelstvo ma nejake dná... Nech 100. Su manzelia, spolu 60.rokov a prerazili osme. Vy ste spolu kolko? A mozno ste na 97.mom.To sa uz neda zvratit, ten si zvykol nejak s tebou narabat, chrapunsky, bezcitne, bezohladne, ved nakoniec vyhodil tvoju mater z vasho domu a nic sa nestalo... Ano, mozes cakat, ze si na rade. Trocha ta chrani bsm, ci tvoja polovica, ale ked sa rozhodne, ze ta s deckom vyhodi, nepomoze ti nic a tento "pravny" stat uz vobec. Ked si s nim chodila, ti imponoval, co? Drsniak, drzy ako opica, ci az manzelstve sa "vypracoval"??? Mala si spoznavat aj tchynu, nielen toho tchora. 👹Naco by sa ovladal, ked takto je to dobre... Ked sa zena rano boji, ci vecer zalahne do svojej postele... 🤕

lia2929
25. jan 2025

To je fas exclusive …

martinadomianova
26. jan 2025

Mňa by skôr zaujímalo, prečo s takým mužom si. Nie je Ti svojich detí ľúto ? Aký majú v otcovi vzor ? S takým mužom by som už dávno nebola.

margotka17
26. jan 2025

O svoje odrobil a hra sa na mobile? Tak mu povedz, že on teda odrobil 8 hodinovú smenu a čo tvoja smena doma? Ta nemá hranicu? Ty od 5.00 do 22.00 ? On nemôže aspoň deti poobede zobrať vonku? Nemôže vyniesť smeti? Neviem, či by som mu varila a prala aj upratovala po ňom? U nás to tak nikdy nebolo. Muž bezne, keď vidí, že práčka dopriala pôjde vyvesiť prádlo všetkých. Hod s ním reč 👍

princezna_bosorka
28. jan 2025

preco si s takym chlapom? btw - a
ani stigmatizacia ludi s dusevnym ochorenim nie je ok, schizofrenik nie je nebezpecny

vroni
31. jan 2025

1) ty si nesvojpravna? Manžel povedal, manžel urobil, manžel hento a manžel tamto... Tvrdis, že pol bytu ti patrí. Takže ta odnikadial vyhodiť nemôže. A je mi úplne fuk, či sa mu to páči či nie. 2) všetko je na tebe? Prečo? Bolo ti to prikázanie exekučným titulom alebo si dostala ministerský obeznik? Veď si to s mužom vydiskutujem a keď dohoda nefunguje, nasledujú následky. Nikto sa ma nemusí zastávať ani hovoriť v mojom mene. Sme dospeli a snáď sa dohodneme na kompromise, ktorý bude vyhovovať obom. Ale hrať sa na nemohucu ranenu labuť je rovnakou mierou zbytočne ako aj hlúpe. Svoje ego môže pán manžel lestit vo svojom mimorodinnom čase, nie v mojej prítomnosti a na môj účet.

Strana
z2