icon

Ako riešiť manželovu nezodpovednosť?

30. apr 2026

Manžel má vôbec nerešpektuje. Veľmi som chcela ísť na spoločnú dovolenku s deťmi. Posielala som mu návrhy kam by sme mohli ísť ale on nereagoval. Samozrejme som hľadala cenovo dostupné možnosti. On miesto toho hľadal dovolenku bez detí len my dvaja. Že jeho rodičia sa postarajú o mladšie dieťa a školáčky, že tie budú u mojich rodičov. On si vybavil, že postrazia jeho rodicia. Lebo strašne jeho matka chce a nedá sa tým pokoj . Ale keď sme minulý rok dovolili tak sa o deti nestarali a vôbec ma nerespektuju a proste som povedala, že samé na stráženie chodiť nebudu. Celý rok už skoro deti nevideli. Dcéra má len rok a pol. Videla ich za život dva razy. Teraz ich tam mám nechať a ja si odletieť na dovolenku. Ja mám otca, ktorý je na PN a mama chodí do roboty. Oni nemôžu ani strážiť deti. Proste ani sa nepýtal a niečo zarezervoval. Proste to nejde len tak, že poďme. A vôbec si to nedá vysvetliť. Nechápem jeho pristupu. Minule som ho poslala dcéram kúpiť tielka a on nakúpil tielka za skoro 100e plnú veľkú kabelu. Rozhadzuje peniaze na blbosti . Sám objednal ubytovanie aj hotel a teraz keď nemôžeme ísť tak zasa prídeme zbytočne o peniaze. Už ma to nebaví, ze nemá žiadnu zodpovednosť. Ako toto riešiť ?

Strana
z2
anonym_26f916
30. apr 2026
@anonym_046d31

1,5 ročné dieťa nechať svokrovcom ktoré ho vidia pár krát do roka? Určite by som nešla, však to bábo bude u svokrovcov stratené. Nech ide radšej sám.

@anonym_046d31 veď už minulý rok to tak urobila, nechala bábo so starými rodičmi, sama to napísala, že minulý rok boli sami s manželom na dovolenke. Tak keď to urobila minulý rok, prečo to neurobí znova? Pravdepodobne manžel ju chce mať len pre seba, sexovať každú noc, užívať si bez detí, bez hluku, bez starostí. Nevidím na tom nič zlé. Pokiaľ majú kam deti dať, nech dajú a idú, z deti neubudne a im ako manželom to prospeje.

gabrielkamajeckka
30. apr 2026

Možno nechce ísť s deťmi, pretože hrozí, že nebudete mať sex.

smajliica
30. apr 2026
@anonym_autor

@stanka_k toto nechce lebo povedal že by celý čas mala plakala v lietadle a ostatní ľudia by sa zbláznili

@anonym_autor ostatni ludia to preziju a ci bude plakat nemozes vediet. Moje deti ani jeden neplakali v lietadle. Aky dlhy let to je?

autor
30. apr 2026
@anonym_26f916

@anonym_046d31 veď už minulý rok to tak urobila, nechala bábo so starými rodičmi, sama to napísala, že minulý rok boli sami s manželom na dovolenke. Tak keď to urobila minulý rok, prečo to neurobí znova? Pravdepodobne manžel ju chce mať len pre seba, sexovať každú noc, užívať si bez detí, bez hluku, bez starostí. Nevidím na tom nič zlé. Pokiaľ majú kam deti dať, nech dajú a idú, z deti neubudne a im ako manželom to prospeje.

@anonym_26f916 neboli sme sami na dovolenke len boli tam na prázdninách

autor
30. apr 2026

No ono je to naplánované ešte teraz cez školu čiže o to je to ťažšie a svokrovci si školáčky nevezmú lebo bývajú v inom meste

anonym_26f916
30. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_26f916 neboli sme sami na dovolenke len boli tam na prázdninách

@anonym_autor Ok, v podstate to je jedno, deti ste tam na prázdniny dali a prežili to nie? Veď si sadni s manželom a opýtaj sa ho na dôvody, prečo tam chce ísť len s tebou. Osobne si myslím, že ide hlavne o ten sex. Že konečne by ste boli len vy dvaja a mohli ste si užívať. Možno mu táto intimita chýba. Veď s ním priamo komunikuj a navrhni napr. že na dovolenku pôjdete spolu všetci ale spravíte si aj prezdĺžený víkend len vy dvaja a tie 2-3 noci deti u starých rodičov určite prežijú.

patrike
30. apr 2026
@anonym_a998fb

@patrike a doteraz si to pamätáš 😃

@anonym_a998fb Nie, to mam z rozpravania, ja si nepamatam nic.

kavasmliekom
30. apr 2026

@anonym_autor dokúp pobyt aj deťom a oznam muž že idú s vami. Alebo nech ide on sám a ty urob prázdniny deťom.

anonym_492b6b
30. apr 2026

@anonym_autor no, robí si čo chce, v zmysle ja chcem, takto to tak bude. Asi vo všetkom bude taký sebec, nie? Na sebca, len stanoviť hranice. Nie, ja nejdem, nenechám dieťa 1,5 ročne samé a hotovo. A ty nemáš prístup ku peniazom? Zarezervuj nejaký pobyt s deťmi a oznam to mužovi.

anonym_1377cc
30. apr 2026
@anonym_492b6b

@anonym_autor no, robí si čo chce, v zmysle ja chcem, takto to tak bude. Asi vo všetkom bude taký sebec, nie? Na sebca, len stanoviť hranice. Nie, ja nejdem, nenechám dieťa 1,5 ročne samé a hotovo. A ty nemáš prístup ku peniazom? Zarezervuj nejaký pobyt s deťmi a oznam to mužovi.

@anonym_492b6b nakoniec sa dozvieme ze nie len nema slovo ale ani ten prístup k peniazom a rozviesť sa nemoze lebo byt aj vsetko je iba na muza

anonym_a0a4d4
30. apr 2026

Tak manžel ma super organizačný talent!!!
Možno len chce aby jeho rodičia vifeli svoje vnúča a vyriešil to po svojom.
3 deti si narobiť vie ale ist s nimi na dovolenku už nie. Smutné.

anonym_76d152
30. apr 2026

No ja ako babka by som určite nechcela strážiť 1,5 ročne dieťa, a ešte na týždeň. Ved to je ešte malé dieťa, co vyžaduje neustálu pozornosť nonstop, to by som nedala uz. To je veľa aj na matku, nie ešte pre babku

sense
30. apr 2026

Tak nech ide manžel sám. Ono toto je váš najmenší problém vo vzťahu mám ten pocit

anonym_2ee0d5
30. apr 2026

Ja neviem, mne prídeš Ty trošku nesvojprávna. Muž je čistý debil, ale tak akože jasne mu povedz že prestrelil a bud idete na dovolenku všetci alebo nech ide teda sám a Ty pôjdeš s deťmi cez prázdniny .. Lebo ja mám silný pocit, že Ty s ním na tu dovolenku vo dvojici ešte aj pôjdeš …
Fakt .. kde chodíte na takýchto magorov a ešte si snim robíš 3 deti …

anonym_18ee6b
1. máj 2026

@anonym_autor to co mas doma za hlupe prasa?
Nebavila by som sa s nim tyzden a riesila terapiou

anonym_98668c
1. máj 2026
@anonym_autor

@stanka_k toto nechce lebo povedal že by celý čas mala plakala v lietadle a ostatní ľudia by sa zbláznili

@anonym_autor nech Vás zoberie autom na sk.

anonym_0b2238
1. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a to viete ako,ze by preplakala??Nas maly ani ako pol rocny ani ako 2 a pol rocny neplakal.Aj ked ano,boli tam s babätkom,co dost dlho a casto plakalo.Nas to prespal,ci uz ako mensi ci väcsi Teraz bude mat 3 a pol roka a budeme ho zabavat vsetcia,zoberu sa auticka a prehra sa raz dva.

gondyo
1. máj 2026

Ja by som ho tieź nechala ísť samého...a potom s deťmi by som šla s kamarátkou alebo s partiou,čo majú tiež deti

lucylaw
1. máj 2026

Prečo mám z tvojich správ pocit,že si sem na jednej strane prišla vyplakávať a sťažovať sa,ale na druhej strane aj tak urobíš to,čo chce muž a tie deti proste niekam odložíš? Mne keby toto chlap urobil,tak ho pošlem s týmto dokonalým nápadom rovno do riti,môže ísť na tú dovolenku sám alebo s mamičkou a ja by som išla s deťmi na dovolenku sama..Neexistuje,aby som deti nechala doma,obzvlášť,ak sa samé pýtajú,kam pôjdete spolu na dovolenku,nechcem si ani predstaviť,aké by boli sklamané,keby ste išli teraz bez nich..A už vôbec nedala strážiť 1,5 ročné dieťa svokrovcom,s ktorými nevychádzam a videli to dieťa 2-krát za jeho život..Ja nepoviem,že manželia nemajú ísť niekedy na dovolenku aj sami,ale nie za takýchto okolností a obzvlášť keď vedel,že chceš,aby ste išli na spoločnú dovolenku aj s deťmi..

anonym_91ed90
2. máj 2026

Tak chce byť zjavne s tebou a nie s deťmi co je na tom? Véd bud rada

Strana
z2