icon

Ako riešiť napäté vzťahy v priateľovej rodine?

barbora232323
21. aug 2024

Ahojte musím to zo seba dať tu lebo už viac to nezvládam...
Ja a môj priateľ bývame s jeho rodičmi zo začiatku to bolo evidentne dobre ... Snažila som sa ako aj upratovať rozumieť si hlavne zo svokrou a jeho starou mamou ... Bývame u nich len dočasne keď že naše sa ešte len dokončuje... Zo začiatku som mala s toho zlý pocit že niečo bude zle... Pred pár dňami som bola navštíviť moju rodinu len na jeden deň keď sa priateľ somnou vrátil naspäť tak ja som sedela v kuchyni a všetko som počula ako ma ohovarali 💔💔 že ja im nech neupratujem že ja ho navádzam na jeho rodinu kopec iných slov... Bolo mi s toho tak zle že som chcela odísť a nikdy sa naspäť nevrátit... Jeden deň som sa s nikým nerozprávala nejedla na vyše som tehotná
Plakala som celú noc celý deň ... Ráno som vstala a išla im povedať že keď máte niečo proti mne mi to povedzte do očí a nie poza chrbát... Ja som slušne vychovaná mňa takto rodičia nevychovali aby som robila nenávisť medzi ľuďmi... No a proste bolo tam hnusne narážky ... Nechala som to tak nechcela som trápiť moje dieťa ktoré je ešte nenarodené
Na druhý deň som z ničím nepohla upratovala svokra
Potom svokra odišla si niečo vybaviť a začula som od jeho starej mami ako má naspäť ohovára že nič nerobím a že pohyb musím mať ... Čo mám robiť ? 💔 Ako sa mám cítiť ako mám naďalej pokračovať v tomto dome
Môj priateľ do bytu nechce ísť na vyše som počula že keď budeme my vo svojom že jeho mama kuchyňu nedovolí že bude iba jedna kuchyňa keď že dom je dvojpodlažný a má iný vchod ako ja budem žiť ? Prečo má nemajú radi a ohovárajú nechcem tu byť hľadám všelijaké riešenie no nie je
Jedného dňa sa zbláznim 😭 mám nechať priateľa a vychovať si dieťa sama a bývať zo svojimi rodičmi ? Oni majú dosť svoje
Som úplne stratená
Ja si s nimi chcem rozumieť no nedá sa 😭

Strana
z2
mili2016
21. aug 2024

@barbora232323 chyba je iba jedna nikdy nebývaj spolu so svokrovcami stoho nič dobré nevznikne.

simca06022011
21. aug 2024

@danica2711 moze si robit co chce, moze sa aj odstahovat ked chce (ako pise, ona by isla prec, ale im to nedovolia). TO ze tam byva, neznamena ze je ich majetok a to ze caka dieta s ich synom/vnukom uz duplom nedava im ziadne pravo dirigovat, ako budu zit.

janickacrazy
21. aug 2024

@barbora232323 presťahuj sa k svojim rodičom a priateľ ak ťa miluje, tak príde za tebou, možno si vyskúša, aké je to žiť s cudzími ľuďmi a potom pochopí, že treba ísť do bytu samostatne, no možno aj nie, ja by som to riskla, aspoň budeš vedieť, na čom si

vierkainka
21. aug 2024

@barbora232323 oni vam nedovolia sa osamostatniť???Hádam ste uz mali 18!!! Co je toto za argument???Nechcem ra uraziť,ale toto je nonsens 🤦A to ešte len začne rodeo,ked sa ti narodí dieťa.🤦Ak mas jam odísť,utekaj.V tom dome budes len večný hosť.

ivusk
21. aug 2024

@barbora232323 no ze určite by si si nedala urobiť dieťa s holým zadkom???? Veď bývaš u potencionálnej svokry (keďže máš iba priateľa a nie manžela) staviaš, alebo opravuješ u svokry, kde budete 3 generácie, a nebudeš mať svoju vlastnú kuchyňu. Preto to som názoru ze najskôr zabezpečiť bývanie a potom robiť deti!! Ale každého vec.

evaachesa
21. aug 2024

Ak vás reálne obmedzujú na slobode, tak volaj políciu. Inak nechápem ako by vám nedovolili odísť. 🤷 Ak tam ostaneš, čaká ťa ťažký život. 😐

cacianka
22. aug 2024

@ivusk 4 generácie, babka, svokra, oni a dieťa.

cacianka
22. aug 2024

@barbora232323 peniaze máte, chces ist do bytu - tak choď. Kľudne aj hneď alebo zajtra.
Že vám bránia a nedovolia ? To potrebuješ ako dospelá žena povolenie ? Aké preboha ? Žiadny zákon ti nebráni odísť, žiadny zákon ti neprikazuje pýtať povolenie !!! Zbalim kufor, aj keby vrecia a banánové škatule a idem het. Čo sa teta postaví medzi dvere ako bachar a zabráni ti ? Volám políciu, rodinu, chlapov, a hoci aj pouličný gang, nech tete vysvetlia.

jesenzima
22. aug 2024

@cacianka táto žena nikam neodíde. Radšej bude šúchať nohami a sťažovať sa do konca života.
Nedovolia nám odísť, to je fakt hláška roka 🤦

rorino
22. aug 2024

@barbora232323 ako oni nedovolia.Hadam ste obaja svojpravni a dospelí,tak sa rozhodnete vy dvaja.

petrofka
22. aug 2024

Keďže vďaka vypočutému rozhovoru vieš, na čom u nich si, nájdi si podnájom a odsťahuj sa. Teraz hneď. A nikdy sa tam nevráť bývať. Radšej prídi o muža, o peniaze ako o rozum. Videla som to už veľakrát. Ty si parazit v ich dome. Žijú tam roky. Je to ich a ty budeš stále len hosť, aj keď do toho domu vložíš kopu peňazí. Vždy budeš tá, čo im ukradla syna a on sa im nedokáže vzoprieť. Choď odtiaľ rýchlo preč. Ak má chlap rozum, príde za tebou a dieťaťom. Ak nemá, vyser sa na neho, nestojí o teba. Ťažká situácia, ale dá sa to zvládnuť.

cacianka
22. aug 2024

@petrofka výraz parazit je veľmi tvrdý, ale máš úplnú pravdu, pre hentú a hentakú rodinu bude pre nich stále parazit, lebo sa votrela do ich domu, do ich hradu, ukradla im syna, nič nerobí, je mrochta lenivá, prstom nepohne, po pôrode to bude ešte horšie. veď ani svoju kuchyňu tam mať nebude, kde bude mlieko pripravovať, sebe jedlo, vari v spálni v rýchlovarnej konvici ? alebo s naliatymi prsiami, boľavou vagínou bude chodiť na prízemie, počúvať tie sprosté a urážlivé dialógy na jej adresu ? toto bude počúvať a zažívať čerstvá rodička ?! pre toxických ľudí je ona toxická, pre sprostých ľudí je ona sprostá, pre lenivých je ona lenivá.
ženy, prihláste sa , ktoré by ste chceli trpieť ako parazit ?

cacianka
22. aug 2024

mmch. tu nejde o nedorozumenie, ako znie názov, ale o psychické týranie, šikanu, ohováranie, otvorený konflikt.
nedorozumenie je niečo úplne iné.
aj keby si im celý dom vymaľovala na zlato, s dúhou a ružovými obláčikmi, aj keby si tam vrazila tisíce €, vždy tam budeš parazit.
prepáč za tvrdšie slová, nemyslím ich ako útok na teba, ani ako urážku, iba ako podporu aby si sa spamätala a uvedomila si si svoju hodnotu, hrdosť a dôstojnosť. ty ani nikto si nezaslúži takýto teror, aký zažívaš, ani tvoje bábätko nepotrebuje takýto stres, tak mysli na jeho dobro

evansova
22. aug 2024

Nuz, lahko sa píše " najprv fara, potom Mara". Ale dieťa si zaobstaras skor ako nove saty (vyrok mojej mamy). Aj my sme akosi otehotneli neplanovane. Prerusila som studim na VS, manzel mal rok do promocii. Zili sme u nasich, 2-izbovy byt, bolo tesne uz pred porodom a este tesnejšie, ked sa narodili rovno dvojčatá. Ani u vlastnej mamy to nebolo ideálne, vela sme prehltli. Ale sustredili sme sa na to, aby manzel nasiel pracu kde dostane aj byt a, našťastie, podarilo sa. Trvaj na tom, aby ste s manzelom od svokrovcov odisli. Ak neustúpi, odid sama, bud sa spamata a pride za tebou, alebo nie. V druhom pripade sa zmier s tym, ze mu na tebe nezalezi a pred svojou rodinou ta neochrani. Ak nechces prezit zvysok zivota v pekle, radsej obetuj takyto vztah, v ktorom hras druhe husle.

juliacenc
22. aug 2024

A v akom stadiu je ta prerabka? Okamzite to treba stopnut a odstahovat sa

lienka.7
22. aug 2024

@barbora232323 vidis, aký život ta čaká... drzim palce

babca01
22. aug 2024

@barbora232323 len oni vám odísť nedovolia? Koľko máš, 16? Sorry, ale toto nie

mirithia
22. aug 2024

@barbora232323 Mladí majú bývať sami. Tvoj priateľ by si mal urobiť poriadok s Matkou. Lebo sa ti bude starať aj do výchovy dieťaťa... Svokry sú horšie ako vegeta, starajú sa do všetkého...Tie najlepšie sú buď ďaleko alebo na druhom svete 😁

juliacenc
22. aug 2024

@mirithia ako vegeta 😄

martinadomianova
22. aug 2024

@barbora232323 ja neviem, či tie ženy sú naozaj všetky také blbé. Dobrá rada - od svokrovcov sa treba držať vždy ďalej. Hlavne od typu ako si opísala. Na tvojom mieste by som trvala na byte. Vždy lepšie ako byť dennodenne v blízkosti takých ľudí. Nerobí to dobrotu. Mysli na svoje dieťa. To ho chceš vystaviť takému prostrediu ? Nájdi si podnájom. Niečo schopné. A odíď odtiaľ, čím skôr. A keď tvoj priateľ nebude chcieť ísť s tebou, choď sama. Lebo vidíš, že cez veškeré tvoje snahy, Ťa jeho rodina nemá rada. A to neprospeje ani tvojej psychike, ani tvojmu dieťaťu.

martinadomianova
22. aug 2024

@juliacenc hovorí sa to, lebo sa do všetkého miešajú.

palomka
22. aug 2024

@barbora232323 teraz je to zle a potom to bude už len horšie ☹️

cheese
22. aug 2024

@barbora232323 peniaze máte ako čítam, a "svokra" diktuje, čo ako budete prerábať? Je to priateľ nie manžel, a dom predpokladám jeho rodičov. Aby to ešte neskončilo tak, že všetky peniaze investujete do prerábky a ty ostaneš sama a bez ničoho. Neprajem, ale určite sa treba poistiť, aby si nevrazila svoje do cudzieho.

juliacenc
22. aug 2024

@martinadomianova ano pochopila som to, dakujem len som to este nepocula je to vtipne 😀

hrasocek12
22. aug 2024

Čo si si myslela? Žiť so svokrou je ako si zaťať sekeru do hlavy 😅 ja by som v živote so svokrou nebývala,nikdy jej nebudeš dosť dobrá a svokry sa vedia dokonale pretvarovať a robiť zle 🤮 odsťahujte sa do svojho a preč od nich ,keď sa ti narodí dieťa už bude neskoro..budú ti robiť zle aj cez dieťa a ty nebudeš mať kam utiecť

cacianka
23. aug 2024

@juliacenc tak to si mladunká,, toto je stará vec, 😝, svokra je ako vegeta/varecha - do všetkého sa mieša,
svokra a údené- najlepšie je studené

Strana
z2