Ako riešiť napätie s kamarátkou na pracovisku?
Mam jednu kamaratku uz dlhsiu dobu, aj pracujeme v jednej a tej istej velkej budove kde je vela prevadzok, no kazda sme inde. Ona teraz menila miesto a pytala sa ma konkretne v ktorej prevadzke pracujem aj ked vedela, ale ze skusi poprosit vedenie nech ju daju na rovnaku prevadzku kde som aj ja, ze budeme spolu. Mam ju velmi rada, vela krat mi pomohla, no sme tam zohrata partia a neviem ako by tam sadla, proste som si to nevedela predstavit a tiez by som na nu asi nemala kazdy den naladu, niekedy je neskutocne ukecana, tak som jej povedala uplne inu prevadzku. Nakoniec isla aj tak do uplne inej, no zrejme na to prisla, ze som jej nepovedala pravdu, kde som. Je na mna taka ina, ako keby nie urazena alebo nahnevana, ale skor odmerana. Pred tym ked som jej navrhla ist na kavu, hned mohla v ten den a teraz vidim ze sa len s kamennou tvarou vyhovara, ze ved to ta nova praca tak nema cas, ma nejake nove zaluby tak nema cas atd. Viem ze som ja bola ta hnusna a mrzi ma to, citim sa za to aj hrozne trapne no je mi jej luto, ked sa teraz tak stiahla. Premyslam, ze tu temu s nou proste otvorim a nejak jej bud vysvetlim ze ju mam velmi rada, ale tam mam svoj kolektiv tiez, alebo ze som sa iba pomylila, fakt neviem. Co by ste na mojom mieste robili?
Na Tvojom mieste by som sa netvarila, ze som niekoho kamoska. A ani sa s nou nesnazila o nijaky kontakt. Citila by som sa ako klamarska blbka. 🙃
Na tvojom mieste by som radšej mlčala ohľadom prípadu, ktorý opisujes, lebo to len zhoršis.Mozno skús popremýšľať, že ako by si sa cítila na mieste kamarátky, ale prípad analyzuj len sama pre seba, nie s ňou.
Nechaj ju tak, kto by chcel takú kamaratku, čo v takýchto veciach potrebuje klamať. A ešte jej chceš povedať, že si sa iba pomýlila..pomoooc
@anonym_06d7b8 lebo ma to mrzi a lutujem to. Viem sa na to pozriet empaticky, ze by som sa tiez citila podrazena keby mne toto niekto urobi. Chcem to napravit.
@anonym_autor ty si dobra krava
Ona nie je tvoja kamarátka. Toto si kamarátky nerobia. Rovno sa na to vykašli.
@svetlonos ja 28 a ona 24
@anonym_autor to ste nejaké upratovačky alebo sanitárky, kde každá je na inom oddelení v nemocnici? Máš pocit, že tvoje správanie je na úrovni 28r ženy? Veď to je správanie 14r pubertálneho dieťaťa.
Nemrzí ťa, že si klamala ale to, že na tvoje klamstvo prišla a podľa toho sa aj správa. Zachviľu s tebou nebude komunikovať vôbec keď o normálnych neciach klameš.
Nemrzí ťa, že si klamala ale to, že na tvoje klamstvo prišla a podľa toho sa aj správa. Zachviľu s tebou nebude komunikovať vôbec keď o normálnych neciach klameš.
@januska12323 ano mrzi ma ze sa asi trapi a ze citi sklamanie. Aj minule ked som ju niekam volala tak mi povedala nieco v zmysle ze ide so sestrou na nakupy, nech travi nejaky cas s ludmi ktorym si uzivaju aj jej spolocnost. Pochopila som ako to myslela.
zachovala si sa trápne, jej reakcii sa nečuduj. Fajn, že ťa to mrzí, ale akosi s krížkom po funuse...
Ja zásadne kamošky spolu nemiešame. Sme try, ktoré si rozumieme aké mám aj úplne iné. Nemám potrebu ich zoznamovať spolu, stretnem sa zvlášť s Katkou a iný deň s Mariou alebo Mirkou.
A v práci tiež tak bolo. Iné je byť s niekým kamoš a iné pracovať s ním. Ale mohla si jej povedať teda, kde robíš. Aj to, že ste tam už zabehnutý kolektív a ním sa tam teraz nehľadá.
Tu nemáš monopol na ten "tvoj kolektív". Už si to dodžubana a tiež som prekvapená ako nezrelo vzhľadom na vek reagujete.
Mala som super šéfku, ona odišla z projektu a pýtala som sa jej, či by si ma nemohla vziať do svojho tímu. Veľmi citlivo mi povedala, že by mi tým neurobila nič dobrého, keďže tu prácu neovládam a len by som bola frustrovaná. Povedala mi to omnoho jemnejšie, ja to píšem teraz priamo. Pochopila som ju, len mi bolo ľúto, že je už koniec našej spolupráce.
Napriek tomu sme ostali v kontakte. Treba úprimne radšej. Mohla si aj povedať, že sa bojíš aby sa vám nepokazili priateľstvo, keď budete spolu denne pracovať. To by bolo úprimne aspom a nie klamstvo.
@anonym_06d7b8 lebo ma to mrzi a lutujem to. Viem sa na to pozriet empaticky, ze by som sa tiez citila podrazena keby mne toto niekto urobi. Chcem to napravit.
@anonym_autor empaticky??? Ťažko, ked to chceš zahovoriť ďalším klamstvom.
mozno keby si zacala ospravedlnenim ze si ju oklamala co povies
ona vie ze ty nie si kamaratka len nejaka znama ktorej ona pomohla a ked ona potrebovala nieco ty si ani nevedela byt otvorena a pravdiva, ty nie si jej kamaratka
ona to uz pochopila
@anonym_autor si klamarka, klamat si nemala, a mala si jej povedať pravdu, prečo ju tam nechceš... napriklad strach o to, že ti narusí vztahy s kolegmi ..
@anonym_autor To sa život vyvíja a kamarátka z pre viac rokov, už nepasuje ku kolegom v tomto čase, treba to už nechať tak.
A co tak povedat jej pravdu a viac neklamat? Pokaslala si to, ked jej budes este viac klamat doseres to uplne. Ak s tebou uz nikdy neprehovori, je to tvoja vina.
Neznášam klamárov, takže mojou kamarátou by si už nebola ani náhodou. Pouč sa z toho a už neklam nikomu.
@anonym_autor ja neviem,ako si si to predstavovala,že jej povieš,že si na prevádzke X,ona sa dá preradiť na X a zistí,že tam nerobíš,to by si jej ako vysvetľovala?
Ale aj tak nerozumiem,keď ste také kamošky,že neviete o sebe,kde robíte??
@svetlonos ja 28 a ona 24
@anonym_autor Ved ale to mas uz dost rokov na to, ze si jej mala rovno objasnit situaciu okolo prevadzky, kde si narovinu jej povedat kde si a aky je tam stav. A nie sa schovavat ako soplacka za klamstva. Ta tvoja kamoska sa nemusi citit len oklamana, ale ze ju tam aj nechces a tiez aj nastrbena dovera...ze ked si jej klamala teraz v tomto, ktovie v com este doposial- kludne jej toto moze behat po rozume. Ked to chces ozaj napravit tak narovinu jej veci povedat a nie si blbosti vymyslat,ze si sa pomylila- preco chces klamat zas?!? Uz ked mas taketo umysly, tak by to ani uprimne nebolo. Co ja viem, mne prides velmi cudna kamoska teda, na to ze ju mas tak rada. Kebyze toto o tebe viem,ze este aj klamstvo chces prekryt dalsim klamstvom, tak veru by som ta brala mozno len ako znamu, urcite nie ako kamosku...Toto si kamosky nerobia.
@anonym_autor v prvom rade si k nej mala byt uprimna a povedat jej svoje pocity.Ak je to dobra kamaratka,pochopila by,ak by nepochopila,i tak by si mala cistu hlavu,ze si povedala pravdu ako to citis.Tiez mam dobru kamaratku,no nikdy som jej neklamala,vzdy som jej veci hovorila na rovinu,lebo mi na nej zalezi a aj ked zrovna neslo o prijemnu vec,radsej som povedala pravdu,ako to vnimam a pod.Nikdy sa nenahnevala.....Viem ta pochopit,mne mama vela krat hovorila,ze najlahsie,ako stratit kamosku,je ist s nou do spolocnej triedy,roboty a pod.Mala svoju najlepsiu kamaratku,kym s nou nezacala chodit do tej istej triedy na strednej.Od mala sa poznali,mali sa rady,boli ako sestry,akonahle spolu zacali chodit do prvej triedy na strednej,koniec.Rivalita,ohovaranie,predvadzanie sa a pod.Vytahovanie veci,ktore spolu bezne zazivali.Ako napriklad,kto co mal doma na vecere,aky su rodicia,aky hnusny dom maju,ake hnusne zvyky,skratka to,co bolo predtym normalne v tom kamaratsve,kde ta ani nenapadne riesit,ktora ako byva a co jedia a pod.zrazu v tej rivalite a oredvadzani to bolo vyuzite ako zbran.S mojou kamaratkou sme spolu pracovali na stazi len 4 mesiace a potvrdilo sa.Isli sme si total na nervy,superili sme pred sefovou,boli sme na seba podrazdene.Nerobilo to dobro.....Ale nechapem,preco si jej nepovedala pravdu?na co toto bolo dobre?a teraz sa divis,ze je aka je?🤔
Proste som to pochopila, to je celé. Nechápem prečo tu teraz vyplakávaš, čo si od toho čakala? Že na to neprídem a budeme sa hrať na kamarátky a všetko bude v poriadku? Rozumiem, som na teba príliš ukecaná, stačilo povedať.
@januska12323 ano mrzi ma ze sa asi trapi a ze citi sklamanie. Aj minule ked som ju niekam volala tak mi povedala nieco v zmysle ze ide so sestrou na nakupy, nech travi nejaky cas s ludmi ktorym si uzivaju aj jej spolocnost. Pochopila som ako to myslela.
@anonym_autor ty ze sa vies empaticky vcitit? 😀 sorry nevies lebo by si vedela ze ju nic netrapi, pochopila ze s nou nechces byt, tak s tebou nie je. Mas co si chcela, uzivaj si svoj zohraty kolektiv.

Nechaj ju tak, kto by chcel takú kamaratku, čo v takýchto veciach potrebuje klamať. A ešte jej chceš povedať, že si sa iba pomýlila..pomoooc