Nepríjemný zápach na pracovisku: Ako to riešiť?
Ahojte, ani neviem, asi sa chcem vyrozprávať hlavne.
Pracujem v administratívne, kancelárska práca. Striedajú sa u nás upratovačky, vždy po týždni. Jedna je v pohode, druhá ale nepríjemne zapácha - je staršia, šilnejšia, nosí polyesterové oblečenie, pochopiteľne sa potí, ale zrejme sa necíti :-/ Je to ale dosť výrazný zápach po pote.
Riešili sme to so šéfom - vraj sa s ňou rozprával, ale zmenu nevidíme. On to viac riešiť nemieni. Kolegyne sa teraz rozhodli, že ten týždeň, čo má k nám chodiť budú radšej upratovať oni, že si nejako pomôžeme, prestriedame sa. Mne to príde choré.
Má význam ešte nejako tlačiť na šéfa? Chápem, že aj jemu je to asi nepríjemné, ale veď na to je šéf, aby riešil a nie príjemné veci.
Ďakujem každému za názor, radu.
Toto je veľmi citlivá konfrontácia a šéfovi sa nedivím, že sa už do nej znova nechce púšťať. Nie všetci totiž smrdia len preto, že sa o seba nestarajú. Nechcela by som byť účastná toho rozhovoru a už vôbec nie ako tá upratovačka alebo šéf. Nepríjemné ovzdušie totiž nemusí byť len zo smradu jednej pani, ktorá za to možno ani nemôže. Už jej šéf raz povedal, žiadna zmena nenastala, prečo by sa mal do toho očistca púšťať znovu? Lebo je šéf? Čo ju má každé ráno osprchovať? Alebo ju má vyhodiť, pretože vám smrdí? Chápem aj vás, tiež sme mali v kancelárii takéhoto pána, ale ten tak čpel kvôli zdravotnému stavu a nedokázal s tým nič urobiť. Ak s ňou má nejaká z kolegýň bližší vzťah, nech sa toho podujme ona. Alebo si to vezmi na starosť ty, možno od ženy to pre ňu nebude až tak ťažké na strávenie. Nedajú sa jej nejak prehodiť pracoviská, aby prišla upratať až bude kancelária prázdna? Skús si predstaviť ako sa asi musí cítiť.
a ked nebude ona upratovat to ste ju dali vyhodit? ci ako mame tomu rozumiet? normalnhe jej to povedat.... ludsky, nie to riesit s chlapom
A kolko sa zdrzi vo vasej kancelarii? 10 minut? Vyjdite von, otvorte okna a kym pozameta, umyje dlazku, vysype kos sa chodte vycikat a uvarit si kavu, aspon jej nebudete zavadzat. Ked sa vycikate, vykakate, zatvorite okno a vec vyriesena.
Vo vlastnom záujme ju obdarujte niekoľkými bavlnenymi tričkami.Zaroven, slušný rozhovor medzi štyrmi očami by bol taktnejsim riešením, než aby to riešil opakovane šéf.Do tretice ešte postreh:pri práci, kde je človek fyzicky aktívny/aj pri športe/každý trošku posmrdkava, niekto viac, niekto menej
Treba jej to takto citlivo povedať ako to tu píšeš.ze teda je ti to nepríjemné alebo vám .ale musíte to takto riešiť .že chcete jej to priamo povedať,aby o tom vedela
Skúšam si predstaviť, že som ona. Necítim, že by som nejak smrdela a v práci sa na mňa každý usmieva a nič mi nepovie. Až si ma jedného dňa z ničoho nič zavolá šéf, chlap, a povie mi, že sa na mňa ženy sťažovali, že strašne zapácham a že s tým mám niečo robiť. Tie isté ženy, ktoré mne osobne nič nepovedali, len sa na mňa usmievali. Keby si bola normálna, zoberieš si ju bokom a priamo sa s ňou pozhováraš. Miesto toho ako nejaký potkan žiadaš od šéfa, aby to spravil on. A keď to nepomôže, žiadaš to od neho znovu. A keď nechce, píšeš o nej sem a čakáš, že ju tu budeš ohovárať.
Skúšam si predstaviť, že som ona. Necítim, že by som nejak smrdela a v práci sa na mňa každý usmieva a nič mi nepovie. Až si ma jedného dňa z ničoho nič zavolá šéf, chlap, a povie mi, že sa na mňa ženy sťažovali, že strašne zapácham a že s tým mám niečo robiť. Tie isté ženy, ktoré mne osobne nič nepovedali, len sa na mňa usmievali. Keby si bola normálna, zoberieš si ju bokom a priamo sa s ňou pozhováraš. Miesto toho ako nejaký potkan žiadaš od šéfa, aby to spravil on. A keď to nepomôže, žiadaš to od neho znovu. A keď nechce, píšeš o nej sem a čakáš, že ju tu budeš ohovárať.
@anonym_63a8c5 waw, úplný suhlas
@anonym_autor
a upratuje dôkladne? v tomto ste s ňou spokojní?
pri upratovaní sa človek spotí. plus môže mať zdravotné problémy.
ona príde o prácu keď budete upratovať vy?
@anonym_autor
a upratuje dôkladne? v tomto ste s ňou spokojní?
pri upratovaní sa človek spotí. plus môže mať zdravotné problémy.
ona príde o prácu keď budete upratovať vy?
@mondolina Upratuje dobre, s prácou skutočne nie je problém, je to aj príjemná pani. Oni to vymysleli nejako tak, že by ju dali upratovať niekam inam - na iné poschodie, že by prišla o prácu. Len mne ide o to, že také riešenie je podľa mňa blbosť, aby sme upratovali my.
@anonym_autor ona upratuje, ked ste v praci, lebo vsade co viem, tak upratovacka pride az po pracovnej dobe.
@anonym_autor ona upratuje, ked ste v praci, lebo vsade co viem, tak upratovacka pride az po pracovnej dobe.
@domkakvet Počas našej pracovnej doby upratuje.
chodte za sefom ze sa nic nezmenilo ..ci by im nemohol kupit bavlnene uniformy plus darovat deodorant .. osobne to s nou riesit nemozete -aspon u nas nie- vsetko musi cez manazerov.. tiez mame smradocha zial .. uz mu posielalai meaili osobne sa s nim rozpravali .. vsade sme podavali deodoranty -s napisom zadarmo-staci pouzit ak sa citis.. ale aj tak smrdi .. chodi peso spotio sa a neprezlecie ..v tom moktom doslova moktom tricku je celu zmenu .. ja osobne s nim nerobim ale ak nahodou prejdem oolo idem sa pozvracat .. vyhodit ho nevyhodia -malo zamestnancov

Nerozumiem preco ste sli za sefom, mohli ste jej to povedat priamo. Moze mat problemy so zdravim alebo nejake ine a urcite jej bolo neprijemne, ked to preberala so sefom.
Nemoze teda chodit upratovat az ked vy skoncite?