Ako riešiť násilného a manipulujúceho expartnera?
Ahojte, píšem anonymne,lebo ide o moju dcéru.
Tesne po Vianociach odišla moja dcera s jej 3 ročnou dcerou od priateľa.Odhalila ,že si našiel inú.Ich vzťah bol ťažký, keďže on je prchky keď sa mu niečo znepačilo.Neskutocné vulgarizmy voci mojej dcére,raz takéto vulgarizmy použil aj voči mne, keď som si zastala dcéru.
On ostal bývať v dome, keďže hypotéku platí dcéra tak on jej dava plnú sumu a aj na ich dceru niečo prispieva.Moja dcera odišla bývať ku babke ,kde si ide prerábať celé poschodie.Tym , že si našiel inú som bola aj rada, keďže dcéra sa bála odísť,bol by robil peklo.Ale on aj keď má inú, neustále vyvoláva dcere, začne tým čo robi malá a potom vyšetrenie čo robili,kde boli ,skym boli.Keď je dcera v robote robí par dni v týždni tak ak ide na 6 tu( robi časnicku v hoteli),tak mu dá malú,niekedy ju musi on mať az do druhého dňa,ked dcera robi do 22. hod.A to po 22 začne vypisovanie,urazanie,podozrievanie.On.ma inú a mojej dcére pokoj nedá.On robi z domu ,teraz cez víkend bola dcera s malou na klzisku a večer mu ju zaviezla a o hodinu jej vyvolaval,že mala ma 37,5 teplotu ,že je jeb....a,ze vodi malu jak opicu po vonku,že ma snou sedieť doma,že on sa o choré decko nebude starať,ze ochorela kôli nej,že je štetka,lebo jej auto išlo poobede von z mesta,áno išlo lebo si ho požical moj syn,dcerin brat.No vobec neviem,čo ďalej.On je násilný,dcera nechce aby som mu písala.Ja žijem momentálne mimo Slovenska.Idem na Slovensko o dva týždne,on je len o dva roky mladší nez ja , dcéra je od neho mladšia o 20 rokov.Ako by ste vy toto riešili? Ďakujem
@lonely66 uz sa k tebe nebudem vyjadrovať,
A čo tam nechať dcéru, nech sa s tým po pasuje sama??, nechce ho dat na súd, nechce bývať v dome, nechce opatrovateľku na ten čas, čo ona je v práci, tak nech sa stará, teba do toho nič v podstate, aj tam jej nepomôžeš, keď si v zahraničí. Jedine, ze prídeš domov nastalo, vezmeš dcéru aj s vnučkou k sebe a pomôžeš jej s nou, kým ona bude zarábať.
Vieš čo. Tu je jedna matka, ktorá neriešila chlapa tresntoprávne. Ona mala dôvod -chrániť deti, aby nezazili peklo. Pixu jej to pomohlo, lebo kkt si dovoľuje ešte viac a chce ju dať na súd a ona nešťastná, že nemá nič v rukách. Povedz jej toto. Takých prípadov riešili moji kamoši právnici mrte.
Ja by som to nedopustila, aby mal taký človek to dieťa, je to hrozné aj čítať.. Dcéra to musí poriešiť, pomôž jej, ona si to asi neuvedomuje, ale nie je to v poriadku..
Ťažko sa niečo radí, ale ona je závislá od neho, aby varoval dieťa?! Brr
Dajte hlavy dokopy, nenechala by som sa zastrašiť a nikto nebude zastrašovať ani moje dieťa, na to si ju nevychovala, brala by som to osobne a nedávala ruky preč..vždy je riešenie, držím palce..
@lonely66 ja to napíšem z iného pohľadu. Z pohľadu dieťaťa. Kde chlap bol násilnícky k žene atď.. žena hľadala pomoc a podporu u príbuzných a nechceli sa starať, to si oni musia vyriešiť a hlavne tichúčko, aby nikto nič nepovedal. Iritovalo a vytáčalo má to. K tým príbuzným som na mnohé roky vypestovala averziu a nemusela som ich. Malo by sa o tom hovoriť a riešiť sa to. A keď mama/svokra majú potrebu k tomu čo povedať tak nech povedia. To nie sú malichernosti a hádka o neumyty riad. Toto je cielena manipulácia a týranie. Dcéra je doslova sprostá, že to nechce riešiť a odísť od neho. Keď mu prepne a v afekte a v žiarlivosti pred očami detí odpraví ich matku, tak potom čo. Všetci budú to je strašná tragédia, čo sa stalo ? Nešlo o tomu nejako zabrániť ? Samozrejme že išlo.
Mňa by zaujímalo, z akej riti ten dement vie, kde bolo jej auto?

@lonely66 uisťujem ťa, nikdy som sa im do vzťahu nemontovala, jediný raz som sa ozvala,keď mal blbé reči na dcéru, pritom je to tiché žieňa,dobra matka,.Proste keď nebolo po jeho tak nastali vulgarizmy .No a vtedy som aj ja bola .....