Ako riešiť násilného a manipulujúceho expartnera?
Ahojte, píšem anonymne,lebo ide o moju dcéru.
Tesne po Vianociach odišla moja dcera s jej 3 ročnou dcerou od priateľa.Odhalila ,že si našiel inú.Ich vzťah bol ťažký, keďže on je prchky keď sa mu niečo znepačilo.Neskutocné vulgarizmy voci mojej dcére,raz takéto vulgarizmy použil aj voči mne, keď som si zastala dcéru.
On ostal bývať v dome, keďže hypotéku platí dcéra tak on jej dava plnú sumu a aj na ich dceru niečo prispieva.Moja dcera odišla bývať ku babke ,kde si ide prerábať celé poschodie.Tym , že si našiel inú som bola aj rada, keďže dcéra sa bála odísť,bol by robil peklo.Ale on aj keď má inú, neustále vyvoláva dcere, začne tým čo robi malá a potom vyšetrenie čo robili,kde boli ,skym boli.Keď je dcera v robote robí par dni v týždni tak ak ide na 6 tu( robi časnicku v hoteli),tak mu dá malú,niekedy ju musi on mať az do druhého dňa,ked dcera robi do 22. hod.A to po 22 začne vypisovanie,urazanie,podozrievanie.On.ma inú a mojej dcére pokoj nedá.On robi z domu ,teraz cez víkend bola dcera s malou na klzisku a večer mu ju zaviezla a o hodinu jej vyvolaval,že mala ma 37,5 teplotu ,že je jeb....a,ze vodi malu jak opicu po vonku,že ma snou sedieť doma,že on sa o choré decko nebude starať,ze ochorela kôli nej,že je štetka,lebo jej auto išlo poobede von z mesta,áno išlo lebo si ho požical moj syn,dcerin brat.No vobec neviem,čo ďalej.On je násilný,dcera nechce aby som mu písala.Ja žijem momentálne mimo Slovenska.Idem na Slovensko o dva týždne,on je len o dva roky mladší nez ja , dcéra je od neho mladšia o 20 rokov.Ako by ste vy toto riešili? Ďakujem
@domkakvet je sňou, nevýhoda je že dcéra zatiaľ robi na dohodu do marca, potom by mala prejsť na ranné smeny.Takze ani očr by jej neplatili,
Jeho sme jej vyhovarali všetci,
Súhlasím s dcérou. Ty mu nič nepíš, nevolaj. Musia si to poriešiť oni dvaja. Píšem ti to ako žena, ktorá si prešla rozvodom. Najhoršie bolo, keď sa do nás každý montoval a mudroval. Reálne nik nevedel, čo sa dialo v našej kuchyni, či spálni. Chápem, že ťa bolí jeho správanie voči tvojmu dievčatku. No práve preto by som sa do toho nemontovala, aby si to ešte nezhoršila..
Najlepsie keby sa dohodli s tym, ze take dotahovacky nie su dobre ani preto dieta. Ona nech si hlavne drzi od neho odstup, komunikovat len o dietati. Ak sa mu nieco nepaci nech si vtedy dieta neberie.
Panebože, tak na súd, určiť styk s dieťaťom, výživné a zariadiť to tak, aby nebola odkázaná na neho. To nemôže dať dieťa do škôlky? Alebo opatrovatelku?
Tiež by ma zaujímalo, či dom to je a prečo nemajú vysporiadane aj to, nikdy nevie, keby on prestane platiť a z domu neodíde. Tak bud nech ide hypotéka na neho, alebo nech opustí priestory a dá ho radšej do prenájmu, ak nezvláda platiť. Ale jemu by som nič nenechávala, ak to nie je polovica jeho.
Len toľko k tomu, že chudák dieťa
@kavasmliekom malá chodí do škôlky,ked ide dcéra na 6 tu roboty ,vozi ju on , keď ide neskôr alebo má voľno vozi ju dcéra, keďže nedostali škôlku v mieste bydliska,musia ju voziť 15 km.Dom je písaný na dceru ale polka pozemku nad domom je jeho dospelej dcery.Manzelia nie sú,na súd ho ona nedá,to by nastalo peklo.Ked nebude splácať hypotéku,dcera dom predá ale je skoro v horach ,kde treba terénne auto, takže asi predaj ťažký.On ma asi nejaké exekúcie, neviem co presne tam je dcera mi nikdy nepovedala ani neviem čo robi odkiaľ má peniaze
Ale súd je ideálne riešenie. Všetko bude na papiery a hotovo
Na súd ho nedá, nastalo by peklo?
To je veľká chyba a on z nej len ťaží.
Jedného dňa sa rozhodne, že jej nepošle ani cent, na dieťa sa vykašle alebo naopak - vezme jej ho, do domu si nasťahuje niekoho iného a čo potom? tieto veci treba mať ošetrené práve preto, aby si neskomplikovala budúcnosť. Samozrejme môže sa stať čokoľvek a on jej nemusí posielať nič ani keď mu to súd prikáže, no ak bude mať na papieri určený styk a výživné, má možnosť to od neho vymáhať. Kdežto bez 'papiera' môže chlap úplne zmiznúť z ich života a nikto to riešiť nebude.
Kde si bola, ked si dcera narazila o 20.rokov starsieho stareho chrena, naviac zakerneho agresivneho chrapuna... Aku radu chces, tu je kazda rada draha. Co na nom videla? Trosku otecka, ktoreho nemala? Stary bizon ju okaslal a nasiel mladsie od nej, ci starsie k nemu? Na tvojom mieste ich vezmem von, kde ty robis, len sa poradit s pravnikom, aby to nebol unos a blabla... Znici je zivot a udepta ju tak ci tak. 👹
@ahhola moja dcera ma 32 rokov,teba mi mama ako donutila vzdať sa chlapa? Mohla som jej hovoriť, radiť,nedala si povedať,tak prosim ťa nenapadaj ma.Do zahranicia by nešla,už som ju volala,či ju mám strčiť do auta nasilu? Určite máš malé deti a myslíš si ,že toto sa tvojej dcere nemôže prihodiť,uistim ta uz v puberte ťa veľa situácii prekvapí.A uistim ťa do zahraničia som odišla az boli deti dospelé.
Vyšlo mi,že máš 54 rokov a zijes mimo,SK a zrejme tu nemáš už ani bývanie.Moze mi niekto vysvetliť,prečo 32r žena takto otravuje matku? Načo máš ty vedieť co jej on vykrikuje,načo máš ty niečo ohľadom nich riešiť? Svoje si jej povedala,kde sa dala dokopy so starým chlapom.Dcera na súd nepôjde,do zahraničia nepôjde,tak co za radu tu čakáš? Ja mam 60+ a napíšem ti jedno...zi si svoj život,cestuj,venuj sa práci a koníčkom,samozrejme máj záujem o dceru a vnucku,ale nie až takto prepanakrala,je to ich život.Problemy nech si riešia sami.Naco kontaktujes toho chlapa,treba ti nadávky? Nech dcéra vie,že ju podporis,ale nie tak,že budeš mat v hlave jej problémy,a teda ich máš,inak tu takto nepíšeš....
Deti sme vychovali,ale žiť za nich nemusíme a nemáme.
@janinah ja som nikde nepisala,že jeho kontaktujem.
Dcéra nechce,aby som mu písala....tak asi ťa pozná a vie,že by si ho kontaktovala....pozri,mne je to jedno,už som radila co považujem za dobré...dcéra na súd a ty sa stiahni.
@lonely66 prepač a čo zlé robim? Mozes mi napísať?
Autorka, že je to násilník a magor nemá nič spoločné s vekom. A neviem, prečo Ti to vyčítajú, neviem ako sa dá zabrániť dospelej dcére dat sa s niekym dokopy. Tu dole prebieha tema o babe, ktorú bije ako chlapa jej priateľ a?Ona ho ľúúúbi a nechce byť bez neho.
Ja by som dcéra iba povedala, že peklo ma už v živote tak ci tak. Práveže súdom bude mat papier a dokáže sa nejako braniť, keby bolo treba. Co sa týka tých správ vulgárnych, absolútne nereagovať na urážky, iba napísať ohľadom dcéry. Toto by mal byť žiarivý príklad pre všetkých, ktorí nechápu, že najviac ziarlia a podozrievajú práve psychoši, ktorí to sami robia.
@enmery ďakujem za odpoveď,dcere radim toto iste,len som chcela ešte počuť ako to riešili ženy,ktorych sa to týkalo.
Ty ako matka si urcite nic zle neurobila. Ziadna dcera, ci uz dospela, alebo aj teenagerka by rodica ohladom lasky neposluchla, max by to tajila kolko sa da. Na dcerinom mieste by som komunikovala len ohladom malej. Ak by spustil na mna reci, ze co som robila, kde som bola. By som ho hned stopla, ze to uz nie je jeho vec a komunikovat budeme len ohladom dcery. Ked by neprestal, tak by som zlozila. Nech si riesi a sleduje frajerku. Nech si da papiere naporiadok, aj hypoteku a opatrovnictvo.
@cimage ďakujem
A povedz dcére, že je úplne bezpredmetné ho žiadať alebo hovoriť, nech pixuje do iných. Títo magori sú ako cez kopirák. Im sa nedá vysvetliť. Proste sa musí zatnút a vulgárne nadavanie a vykrikovanie o kurveni a kde bola ignorovať. Neskôr jej to môže pomôcť u súdu. On vulgarizmy a ponižovanie, ona slušne iba k veci s dcérou. A ten súd nech rieši pretože on si nechá dom a ešte ho bude splácat už len Tvoja dcéra!Tito hajzli s tým nemajú absolútne žiadny problém, lebo radi týrajú aj takto. Keď už nemysli na seba, aspoň nech myslí na svoju dcéru, že takto žiť a vyrastať nemôže.
19.47.
Tak teda pardon, ked si intervenovala a nanic to bolo, presadila si ho... Clovek by povedal, ze sa starec bude nosit ako pav🦚🦚🦚 - pozrite ludia, co mam, mohla by mi byt dcera... Lenze naondiate v hlave nepusti a tak zacal gniavit mladu matku svojho dietata... Smutne, nestastne, fatalne...aj keby zajtra zmizol zo sveta, aj tak z dcery bude zlomeny clovek... Naozaj by jej prospelo aspon jul august vypadnut uplne prec a trocha sa pozviechat🌞🌞🌞mas to tazke, vidiet si dieta nestastne, to je depkaren💔
@lonely66 Akože k Tebe už len toľko, ty by si vpohode nechala magora sa Ti odbavovat na dcére. Ty v každej téme pomaly vidíš veci naopak. Ja by som sa ako matka ozvala tiež. Ja som dieťa urcite nechcela poradiť za účelom, aby sa na nej odbavoval nejaký násilník. A nemyslím si, že sa starala v štýle ako to chápeš ty. A je mi Ťa ľúto, ak si myslíš, že vulgarizmy najhrubsieho zrna od muža smerom k žene a matke jeho dcéry, sa dajú ospravedlniť prasknutim nervov. Dlhodobo ma chudáčik prasknuté nervy. Len ďalší nasilnicky magor. Nič viac. Všetci sú ako cez kopirak.
@lonely66 Ty proste nikdy nesklameš. Dokonca aj prehliadneš násilníka a agresora. U Teba je to vporiadku, keď sa takto správa chlap a problém je matka, lebo sa o svoju dcéru boji. A keď Ti vadia matky potľapkavačky, co robiš na MK este?Ved to je pointa platformy, niekto zalozi temu s jeho problemom a ľudia sa vyjadria. Ty si chodiaci oxymoron.🤦♀️pekný večer.
Ty zasahovať nemôžeš, ale d éru podporiť, pomôcť a poradiť. Ak chce. Môžeš jej vysvetliť, aké dôsledky budú mať jej činy, keď chlapa neporiesi aj súdne, prípadne aj trestnoprávne.
Radšej nech porieši najskôr dom, aby nebol prúser ( on prestane platiť, zničí ho a klesne jeho hodnota, neprispeje na dcéru).
Poriesi zverenie dcéry do jej opateri, stanovenie výživného a termínov stretnutí, aby ju geroj nepredbehol a ona si dieťa dlho neuvidí ( on bude robiť problémy, prieťahy, že ho kur.ve nevydá do rúk a bude robiť zlobu len aby ju nasral, ublížil, ponížil)
Môžeš jej poradiť právne poradenstvo, psychologické, ekonomické.
@lonely66 vymazala som konverzaciu,ukazala som ju jednej komentujucej ako vyzerá jeho komunikácia, kedže spochybnovala moj a dcerin charakter

Tak nech mu povie, ze je dieta chore a z toho vyplinie, ze ho bude mat co raz menej, ked sa nechce starat, ci mu to bude tak vyhovovat, co sa tyka zeny s ktorou ju podviedol uz s nou mozno ani nie je, ked neda pokoj,no chce to cas, myslim, ze dlhsi cas, lebo stareho chrena to len tak neprejde kde by zasa zohnal o 20 rokov mladsiu, na co si s takym vobec zacinala.