Ako riešiť neodbytnú návštevu vo vlastnom dome?
Asi sa potrebujem len vyrozprávať, ale už mi je z toho na nič. Postavili sme dom a ešte robíme záhradu, nejaké posledné úpravy pred zimou. Manželovi sa ponúkol jeho krstný, že mu príde pomôcť, keďže býva 200km, tak samozrejme u nás spal. Chcel prísť už 1.11, lenže manžel mal víkendovú službu, tak sa dotrepal k svokrovcom a celý víkend bol u nich. My sme mali objednaný bager na utorok, ale z utorka bol nakoniec štvrtok, takže celý čas u nás presedel na gauči, pozeral tv a čumel do telefónu. A teraz kameň úrazu na tom je, že celý ten čas som ho tu len obsluhovala, varila, každý deň upratovala, lebo bordelu tu bolo ako hrom. Už som z toho začala byť nervózna a najhoršie sa stalo v piatok. Čakáme bábätko a tak ja som si už pripravila celú výbavičku, oprala, vyžehlila a nachystala. Nemám ešte miesto v skrini, tak som vnútro do perinky nechala položené na písacom stole, ktorý je v izbe, kde ten krstný spal. Nachystali sme mu periny, a teda ho nechali spať v jednej izbe. Ja osobne nerada vstupujem do izby, keď tam niekto je, ale mala som tam krabicu s liekmi, a keďže som tehotná, tak som si išla zobrať ďalšiu krabičku lieku, ktorý sa mi minul. A keď som prišla do na tej izby, tak ma skoro porazilo... On vyhodil ten vankúš čo sme mu dali a spal na tej perinke pre bábätko, ani ju neobliekol do obliečky. Zostala tam po ňom krvavá šmuha a utrety sopel. Keď sme mu to povedali, tak len pozeral po nás, že o čo ide.... Ja mám na neho také nervy, ešte že už odišiel, aj to na naliehanie môjho muža, lebo on by sa tu nechal obsluhovať ešte aj ďalší mesiac. Len som sa chcela vyrozprávať a niekomu to povedať, lebo mi z toho už asi praskne hlava.
Nadych vydych. Perinku vyhod a kup novu.
@vler Vyhoď? Veď existujú práčky. Prosím, buďme trocha ekologickejší🙏🏻
@mamamasama ja zmyslam ekologicky a som proti konzumu. Avsak v tomto pripade neviem ci sa tato mamka bude vediet pozriet na nieco take ako perinku pre babo a nevidiet tam ten krvavy flak a sopel aj ked bude vyprata. Ak sa cez to autorka vie preniest, tak jasne, vyprat
Bože to je magor... to s tou perinkou ma dorazilo. Takého by som chytil za golier a vyhodil a už v živote by som ho doma nechcel. Krstný, nekrstný. A buď rada, že tvoj muž bol na tvojej strane. Perinku buď vyhoď, alebo oper ako radia ostatné diskutujúce. A hlboký nádych a výdych. A držím palce 😉
Kľud, oper a aspoň vieš koho už nemáš pozývať.
Jednoducho sa pomýlil. Bolo to na stole, vyzeralo to tam byť nachystané. My sme tak doma dlho používali vankúš paperový, bol taký menej vypchatý a mne vyhovovalo, že je nižší a až keď som šla dať vyčistiť perie tak mi teta hovorí, že je to pôvodne detská oldschool paperová zavinovačka. Tebe len ten tipek nahneval svojou neustálou prítomnosťou a našla si konkrétnu vec, na ktorú sa môžeš hnevať. Ale ak ste to už s mužom vyriešili, tak už sa hnevať nemusíš, oper alebo vyhoď a kľud. Bábo ho potrebuje.
Píšeš,že sa vám posunula práca z utorka na štvrtok,tak čo mal u vás robiť? Možno ani jemu sa tam nechcelo byť,ale keď sa už sľúbil,či aj stravu si mal svoju doniest? A perinku,no bolo to v ,,jeho'' izbe tak si asi myslel,že to je nachystané pre neho. Keby sa zasa v utorok otočil,že ide domov lebo nemá robotu,zasa by bolo zle,že nevie ani len pomôcť a sa premôcť a počkať 2 dní.
Ale no, trochu vdaky, siel k vam na pomoc, nemoze zato, ze sa bager presunul, tak snad si tam u vas nemal varit a upratovat. Mozno aj pri tom by si nasla chybu. A s tou perinkou to urcite nebolo naschval, ale asi si teraz precitlivenejsia
Súcitim a chápem. Chvalabohu ste sa ho zbavili. Ako si to nakoniec vyriešila s tou perinkou? 😊
Čo najskôr Nato zabudni a nemysli na to. Asi sa nevedel správať, odrazu bol u vás a nevedel čo ma robiť robil to čo doma. To tebe ako strážkyni domova pochopiteľne vadilo. On to neurobil naschvál.
Tym ze pomohol by som bola vdačna a čusala a ked by odisiel, perinku by som vyhodila tiez ako niektori
Ahoj autorka, v DM kupis dezinfekcnu avivaz, je za par euro, ziadna strasna suma, kup si 1 taku avivaz, aj tak sa ti zide pri babatku a vyper tu perinku, pripadne si este vies kupit sanytol dezinfekcny prostriedok na praniez myslim, ze to ma aj bieliace ucinky.
Ked cakame babatko, tak nasa reakcia aj na malickosti je viac vyhrotena, nez obycajne.
@1ryba áno, stravovať mi nevadí, ale ako to si 50 ročný chlap nevie vyzliecť vankúš a aspoň to obliecť do obliečky? Mne to príde čudné, doma mu asi periny oblieka babka. A po ďalšie je asi veľmi veľký problém pre 50 ročného chlapa prísť a opýtať sa, máte prosím iný vankúš... Skôr o toto mi išlo, že má ústa.
@1ryba lenže ešte dodám, na tú pomoc sa sem natlačil on. My sme ho nevolali. Minule keď tu bol, tak po 3 dňoch odišiel, lebo chcel ísť za frajerkou a zrazu mu nevadilo byť od nej 10 dní? Kvôli tomu sme mu už nevolali, že si to vyriešime sami.
@tinalia zatiaľ neviem čo idem robiť, asi keď prídu perinari v takom karavane, tak im to dám vyčistiť
A čo sa stalo,mali ste ho poslať domov a je ,perinou hod do práčky,oper ,usuš a nič sa nedeje
Prisiel Vam pomoct, bager meskal ( nie jeho pricinenim) tak u Vas cakal co mal robit? Ak sa spraval ako prasa tak ho mal jeho krstny syn usmernit. Co sa tej perinky tyka vedel on vobec co to je? Bolo to makke, ns stole vedla postele v ktorej spal. Mne to pride, ze si myslel, ze to je preneho. Podla mna prehanas. Perinku vyper kludne aj 3x ak sa Ti ziada nic jej nebude. A daj do skrine, nie na stol do izby v ktorej spi navsteva.
Inak toto je fakt, robiť z komára somára
K tým perinarom v karavane...akože čest výnimkám, ale čo k nám takto chodili, tak reálne perie nečistili, pýtala som sa ako to robia. Rozparaju, výberu perie a dajú ho do takého fukara, ktorý ho prefúkne, načanča, dávajú k tomu nejakú vôňu, čiže prevonia, drobné sprachnivené perie to od toho dobrého oddelí a to je všetko. Dajú do novej sypkoviny a keď si prídeš po to, tak je to v novom, vonia to a je to nadýchané, tak máš pocit, že čisté, ale nie je to tak. Nič sa necisti a neperie. Nájdi, či nemáte u vás normálnu kamennú čistiareň peria, v každom trochu väčšom meste býva.
Ponuku na pomoc nebrat🤣
To ste nevedeli, ze je prasa🐷?
Tu ste pochybil aj vy, že ste to nechali vylozene na stole v "jeho" izbe. Myslel si ze je to nachystané pre neho, co je prirodzene. 50 ročný chlap určite nevedel ze je to perinka pre bábätko, ak to bola este aj klasicka papierová tak si myslel ze je to vankus.
Ze to neobliekol? Znova...je to chlap. To len my si na to potrpime.
@biba_18 čože - vyprať ??? Pre bábätko - nikdy - okamžite vyhodiť !!!! A kúpiť novú !!!
@anouschka5 rob jak myslíš, ja by som vyprala pokiaľ by sa dalo ☺️

no bohužiaľ, také sa stáva… no a perinku už len znova vyprať…