icon

Ako riešiť nerovnováhu v manželských aktivitách?

19. apr 2025

Dnes sme sa opat strasne pohadali s manzelom kvoli tej istej veci, co stale. Dovolila som si povedat, ze teda uz aj ja si chcem upratat bez deti za zadkom. Tak zasa spustil o tom, ze mam upratovat, ked deti cez obed spia. Lenze to je moj jediny volny cas cez den a teda chcem ho vyuzit podla seba. Cely tyzden sa mu podriadujem, ano ma pracu, potom robi si vonku a uz je vecer. Tak cakam aspon cez tie blbe vikendy alebo aspon sviatky, ze sa mi tento rezim trosku pozmeni a bude s nimi on. Nie, on ma robotu vonku (pricom to je jeho hobby, lebo nic ine ho nebavi okrem piva s kamosmi ci playka). Proste ja uz neviem ako mam nieco pozadovat, aby on nechytil nervy a nevycital mi ako ja travim svoju hodinu denne.
Zasa si on kopka vonku a ja sa tu nervacim s detmi a mne zasa praca stoji, teda mozem si ju spravit ked budu spat alebo on pride z vonku a povie mi:mozes si ist robit. To ma uz uplne odradi od chuti nieco robit😀citim sa ako vo vazeni, stale sa podriadovat druhym.
Alebo mi povie, ze on musi robit, ked deti spia a ja sa valam. A on pritom hra playko aj 2-3 hodiny cez obed(normalne cez tyzden, robi z domu) ked spia. V case ked sa budia sa zobere robit von a opat je vsetko na mne.

Strana
z3
biba_18
19. apr 2025

a akú radu od nás chceš?

luccija
19. apr 2025

Daj mu ich na dvor, keď nie sú úplne malé.Alebo nech poupratuje s tebou, keď budú spat

zuzkaa1991
19. apr 2025

Nech sa paci pustit deti von a budu behat okolo neho;) moj muz tiez stale robi niečo vonku a bezne som poslala dcerku vonku k nemu von a robili spolu veci alebo sa hrala vedla neho...
A tak som postupne zapajala muza do bežných veci...uz.ma 7r a bezne trávia spolu cas vonku aj ked on si robí svoje poprípade mu pomáha alebo si malá najde svoju činnosť ....domácnost tiez obcas porobi vylozi nalozi mycku a hlavne teraz ked musim lezat rizikove tehu tak tiez musi nespravi bude bordel nezajem robit len ked mozem....ale určite deti zapájať od malička o otcovi našťastie playko nehraje sa u nas a hlavne cez den...max si vecer zapne obcas

autor
19. apr 2025

@luccija nechce ich na dvore, nebude na ne davat pozor. A domace prace robia so mnou stale, preto raz za cas by som ich chcela spravit v klude a potrebujem uz urobit nieco aj hlbkove, to sa s nimi neda. Maju 3 a 4 roky, chalani, mega aktivni.

autor
19. apr 2025

@zuzkaa1991 nechce ich mat pri sebe, ked nieco robi. Ale ja ich mozem mat furt za ritou no. Tato neferovost ma extremne irituje.

autor
19. apr 2025

@zuzkaa1991 a mne nevadi, ze hra playko ale ze klame, ze robi a mne nedovoli si riesit svoje hobby, kedy chcem

zuzkaa1991
19. apr 2025

Ja som sa nepýtala ci chce....su jeho deti nech sa paci...ma vikend na to aby bol s detmi aby mali spoločne vztahy ;) tak si postupne budovali....

guudy
19. apr 2025

Ak sa detom vobec nevenuje, tak nie je otec, len zivitel rodiny 😬. Rodic je rovnako ako ty, takze sa ma podielat aj na vychove deti..

mischy00
19. apr 2025

Akoze nechce????? Sa nebudem pýtať, oblečiem ich a šup von za ockom, potrebuješ si porobiť a potom zas budú s tebou, ja nerozumiem tomu, že pre niekoho je rodina iba na oko, pre okolie. Deti si si hádam neurobila sama

aurora33
19. apr 2025

Boze to je ale debil

viestta
19. apr 2025

Ake rady chces pocut? Ci mu mame my ist vysvetlit?
Uz davno si si mala zjednat poriadok, my to za teba nespravime.

autor
19. apr 2025

@viestta neviem ako

katica06
19. apr 2025

Isto sa nestal takýmto z večera do rána, ale aj pred deťmi bol taký

heleninamama
19. apr 2025

Mňa by zaujímalo, či ten chlap tie deti vôbec chcel, alebo si ho na ne presvedčila, lebo ty si deti veľmi chcela, prípadne, či ich má len preto, lebo sa to v manželstve patrí a očakáva. Od tohoto sa odvíja všetko. Ak ich má len preto, aby boli, tak od neho neočakávaj starostlivosť. On to vidí tak, že pracuje, zarába, platí účty za rodinu a deti sú tvoja starosť. On by dokázal žiť aj bez nich, urobil ich viac - menej zo zvyku a z donútenia, aby si bola spokojná, tak ho s nimi teraz neotravuj.

earlgrey
19. apr 2025

Muža nezmeníš ale chalanov môžeš naučiť, že mamka teraz upratuje, varí, perie, nech sa hrajú pekne sami dvaja...nie je to ideálne, ale ja síce mám jedno dieťa a som na ňu sama, ale keď poviem, že teraz sa jej nemôžem venovať, tak sa jej nemôžem venovať...mne nikto neuprace, nenavarí a dokonca moja od roka a pol poobede ani nespí...ale vie sa zahrať aj sama...lego, kreslenie, poprípade telka...🤷‍♀️

viestta
19. apr 2025

Jednoducho. Vysupnut m deti na dvor, s tym, ze ty ides upratovat, teraz je rad na nom aby sa postaral. Ked ide von, zabalit aj deti a nech sa postara. On si to dovoli, lebo ty mu dovolis. Darmo sa tu bdes stazovat, poriadok si musis zjednat ty. Alebo ho nezjednas a potom sa nestazuj.

gribka1
19. apr 2025

A okrem toho, že keď vkuse niečo robíte, spoločný program s deťmi mávate? Výlety, hry atď...?

denisa_deniska
19. apr 2025

Daj mu ich na dvor, a odíď z domu 🙂

colsami
19. apr 2025

Sviatky prezijes a potom najblizsi volny den (sobota napr) sa rano ZBAL a odid do vecera. Nech sa pekne postara o malych chlapcov sam. Na zaciatok mu bude stacit jeden den, ze co to je, nonstop ich mat za zadkom a nemozt ist ani na zachod poriadne.
Ps: neboj sa, preziju, nikto neumrie.

henka123123
19. apr 2025

Ja by som mu ich dala na dvor a ja si robila vnutri..alebo by som si vylozila nohy a nerobila nic aj keby bolo v strede izby nasrate.neh si uprace on ked dopracuje na dvore

autor
19. apr 2025

@heleninamama chcel ich viac ako ja

janinah
19. apr 2025

No,neviem..zažila som ako,5r.dieťa čo bolo vonku s ockom zobral sekeru do ruk ,ocko si to nevšimol a bežal sused z druhej zahrady zachranovať situaciu.Clovek bud kope v zahrade alebo strazi deti,oboje naraz sa neda.Mam 3r vnuka,krasne sa zabavi sam v obyvacke kym jeho mama vari ci uspava 4mesacneho.Len treba deti trochu usmerniť.Tiez by som nešla sa hrat s detmi ak treba robit v zahrade lebo je konecne dobre pocasie a tie deti maju mamu,ktora moze upratovat kedykolvek...
A co presne robis kazdy den vtedy,ked deti spia? Lebo vtedy urobis najviac roboty a rychlo...

autor
19. apr 2025

Ano, viem mu ich dat von ale on by to bral ako ze som to spravila napriek a uz by bolo doma peklo, ticha domacnost alebo by zmizol niekde na par hodin. Proste mna to uz nebavi, niekedy rozmyslam, ze na co s nim este byt.

@gribka1 Nemavame spolocny program, iba ja s nimi chodim, on ma vzdy robotu ;)(=nechce sa mi, nebavi ma takto travit cas)

autor
19. apr 2025

@janinah vtedy malujem, ked spia alebo varim obed. Moj jediny cas bez nich, alebo vecer o 9, co casto sa mi stane, ze zaspim s nimi

autor
19. apr 2025

@janinah ano, ja chapem, ze sa neda s nimi robit a strazit, ale on proste ma robotu a vsetko ostatne nie je tym padom dolezite. Len casto mam pocit, ze ma robotu ako utek z domu

cafelatte
19. apr 2025

Ustupujes aby nebolo peklo a peklo máš aj tak..čiže toto nefunguje..neustupuj uz

gribka1
19. apr 2025

Podľa všetkého ti je vlastne tento chlap na nič. Alebo má aj nejaké pozitíva? Lebo on si ide vlastný život a vás má len aby sa nepovedalo.

januska12323
19. apr 2025

A už si sa niekedy dobre nasrala, deti mu nechala a išla preč z domu? Alebo len raz za čas vybuchneš ale aj tak robíš to isté a on tiež?

panonia
19. apr 2025

Decká šup von a nerieš či sa nahneva, nereaguj, nehadaj sa a rob čo potrebuješ..ja každy deň hodinu cvičim a vsetci vedia ,že potrebujem pokoj inak za seba neručím 🤣...hlavne sa nerozčuluj

mischy00
19. apr 2025

Ja takémuto spolunazivaniu nerozumiem, jeden musí mat logistiku, ze dovi dopo a druhý si v kľude robí, to co ho baví a nenecha sa vyrušovať. A isto si potom na vianoce urobíte spoločné vysmiate foto pri stromčeku a rozvesate na instagram a Facebook.
Tichú domácnosť by mal, keby nechcel vlastné deti postrazit on, nie ze teba trestá.

Strana
z3