icon

Ako riešiť nerovnováhu v manželských aktivitách?

19. apr 2025

Dnes sme sa opat strasne pohadali s manzelom kvoli tej istej veci, co stale. Dovolila som si povedat, ze teda uz aj ja si chcem upratat bez deti za zadkom. Tak zasa spustil o tom, ze mam upratovat, ked deti cez obed spia. Lenze to je moj jediny volny cas cez den a teda chcem ho vyuzit podla seba. Cely tyzden sa mu podriadujem, ano ma pracu, potom robi si vonku a uz je vecer. Tak cakam aspon cez tie blbe vikendy alebo aspon sviatky, ze sa mi tento rezim trosku pozmeni a bude s nimi on. Nie, on ma robotu vonku (pricom to je jeho hobby, lebo nic ine ho nebavi okrem piva s kamosmi ci playka). Proste ja uz neviem ako mam nieco pozadovat, aby on nechytil nervy a nevycital mi ako ja travim svoju hodinu denne.
Zasa si on kopka vonku a ja sa tu nervacim s detmi a mne zasa praca stoji, teda mozem si ju spravit ked budu spat alebo on pride z vonku a povie mi:mozes si ist robit. To ma uz uplne odradi od chuti nieco robit😀citim sa ako vo vazeni, stale sa podriadovat druhym.
Alebo mi povie, ze on musi robit, ked deti spia a ja sa valam. A on pritom hra playko aj 2-3 hodiny cez obed(normalne cez tyzden, robi z domu) ked spia. V case ked sa budia sa zobere robit von a opat je vsetko na mne.

lucia13022023
19. apr 2025

Ze on ich vonku nechce 🤣🙈
Zajtra oznam mužovi, že nech im urobí program, lebo ty už program na doobedie máš sama. A nič by ma nezaujímalo, nech sa stará ty kks. A ze keď si bude chcieť kopkat, môže vtedy keď budu deti spať 🙂

heminepa
Autor odpoveď zmazal
autor
19. apr 2025

Isla som s nimi von, tak som umyvala okna, ktore dociahnem z dvora a decka pri mne, uz ked som koncila, tak prisiel, ze ich teda zobere, nech si mozem robit ja. Zobral ich previezt autom, to som stihla dat prat, utriet prach, povysavat, utriet zvnutra polku z tych umytych okien a prisli po 20min, ze ci uz mam porobene. A teda neviem, ci sa to aj vam stava, ze popri upratovani vidim este viac bordelu a vlastne uz na to nemam vobec cas a nabaluje sa mi vsetko ako taka obrovska gula. Ale on spokojny, ze vsak MI ich zobral von, co este viac chcem…neviem ci to ma zmysel toto cele. Je to aj dovod na rozvod, ci len to velmi teraz prezivam?

januska12323
19. apr 2025

Však nech umýva on a ty sa choď prejsť.

heminepa
Autor odpoveď zmazal
lizatko1009
19. apr 2025

dostala si sa do zivotnej situacie ala ponorkova choroa, ktora ti nevyhovuje a ha ta chapem, tiez som clovek, ktorého bt taky zivot nebavil. Deti uz mas a musite sa naučiť fungovat v situácii v akej ste. Dom je nový? alebo stary a preto pottebuje robit?

nikpa
19. apr 2025

Ja ti poviem co máš urobiť. Obleč sa, oznám mu ze ideš do mesta na nákup alebo s kamošku na kávu, buchni s dverami a choď kam chceš. Alebo sa mu ďalej doma podriaďuj, rob mu slúžku ako a kedy on rozkaze a ticho sed. Ale potom sa už nesťažuj. Lebo za to ako sa k tebe správa si môžeš sama.

thereisabear
19. apr 2025

Dohodni sa s ním vopred, už teraz mu povedz, ze budúci víkend bude mať 2(3) hodiny deti na starosti. Buď mu rovno povedz, že v sobotu o 10:00 alebo mu daj vybrať čas. Trvaj na tom, že to bude každý víkend. Nech si zvyká.

saraxyz
19. apr 2025

Buď si nájdi pani, co Ti príde upratať, alebo pani, čo vám postráži deti a ty môžeš upratovať. Pán manžel nech to zaplatí. A budú spokojné všetky strany

ali12377
19. apr 2025

jediny problem bude tvoj manzel a pristup k rodine, empatia voci druhemu a cit pre rodinu, a to by sa mal chciet sam zmenit, je to jeho povaha, podla nemenne, co si si vybrala, tak mas

danica2711
19. apr 2025

nie že ty vezmeš deti von a pri nich umývaš okná - deti von manželovi a ty preč z domu, oddychovať, venovať sa sama sebe. Veď on si SVOJE deti postráži, keď bude musieť a teba okná počkajú, neutečú, umyté okná/vylízaný byt/vyžehlené prádlo nie sú tie najdôležitejšie veci na svete

hankab
19. apr 2025

Nie, on nema robotu, on si ju zamerne hlada, aby s detmi nemusel byt, lebo mu lezu na nervy a nebavi ho sa im venovat. Nuz, smutne, lebo to vacsinou nebavi ani mamu, ktora ma toho nalozene na pleciach za 3 ludi a nikto sa jej nepyta, ci sa jej chce varit alebo upratovat. Je to nefer a tvoj chlap je debil, celu situaciu si ulahcuje tym, ze uteka od deti.

lienka.7
19. apr 2025

@autorka a kde mas problém mu nechať deti a robit si aj ty svoje? Sa ti divím. Nepostata sa? To sú iba reči...Keď si nájde čas 2-3 hodiny na playko, nájde si aj 2-3 hodiny čas na deti.

ivangeline
19. apr 2025

Tak to nie sú bábätka. By som ich poslala von a zamkla. Na dverách by bolo, o hodinu sa vrátim. ;D

andrejka1974
19. apr 2025

Jednoduvˇcho daj deti von daj im tam pitie nech sa hrajú vonku však je pekne a keď tak zavri z vnútra , a ty oddychuj však muž pochopí , že aj ty potrebuješ odddych

dada7701
19. apr 2025

Keď čítam na MK niektoré príspevky o manželoch každý deň ďakujem Bohu za môjho 🙏samozrejme aj on ma svoje chyby tak isto ako ja, ale toto 🙆🤷🤦

klementinka58
19. apr 2025

ja by som napriklad neupratovala ked mi ich nechce postrazit..nech je bordel cez sviatky mozno mu dopne
radsej by som oddychovala na dvore ked som unavena

luccys
19. apr 2025

"Mi" ich zobral von...uff...fascinujúce.

luccys
19. apr 2025

Viem, ze takychto rodin existuje viac, kde si "otecko roka" deti vobec nevsima a tvari sa, ze jeho sa to netyka...ale vzdy mi vrta hlavou, ze co ak by sa tak spravala aj matka tych deti? Aha, ona nemoze, to su "jej" deti...🙄

aurora33
19. apr 2025

@dada7701 som na tom podobne. Nechapem ako si niektoré ženy vyberajú mužov. Či im to je jedno, že si výberu takého trtka, ako táto tu. Lebo neverim, že po narodení deti, alebo po svadbe sa zázračne zmenia 😃

hankab
19. apr 2025

@aurora33 toto podla mna ziadna zena dopredu nevie, a nenavazala by som sa do autorky. Sama pisala, ze muz tuzil po detoch viac ako ona. Akurat ze chlapi podla mna nemaju vacsinou odhad, co vsetko obnasa sa starat o deti. A realita ich zaskoci a prefacka. Tak ako mnohe zeny, ktore tuzili o dietati a ked ho maju, az vtedy zistia ake je to cele narocne a ze nemaju cas cely den ist ani v klude na wc. Chlapi ale stale maju zial navrch oproti zene v tom, ze si “mozu” povedat, ze maju inu pracu, ved matka si to cele odbije aj za nich, lebo nema na vyber.

aurora33
19. apr 2025

@hankab nesúhlasím

autor
19. apr 2025

@aurora33 nebol to ziadny trtko, sikovny chlap, ktory dobre zaraba, postavil nam dom, chodili sme po vyletoch a stale sme boli medzi ludmi. Ani mi nenapadlo, ze bude takto utekat od deti, vzdy sa k detom velmi mal, ovela viac ako ja, raz som aj mala obdobie, ze deti nechcem ale on chce a to by sme sli od seba, ale teda som si to rozmyslela.
Fakt neviem ako som toto mala vediet

lienka.7
19. apr 2025

@hankab
@aurora33 ma pravdu. Chlap si dovolí len toľko, koľko je mu dovolené...
No ale keď 3-4 roky mal takýto mod, tak teraz je to ťažké.

aurora33
19. apr 2025

Autorka, dá sa to vedieť. To že chlap dobre zarába neznamená nič. Musíš si všímať ako sa chlap správa. Napríklad v rodine k iným deťom. Ťažko sa to vysvetľuje, ale ja som si toto všímala. A mám muža, ktorý dá našim deťom prvé a posledné. Aj cudzie deti k nemu idú. Ale to musí mať človek v sebe.

aurora33
19. apr 2025

Plus, ako píše @lienka.7 chlap si dovolí toľko, koľko mu je dovolené. Tvoj chlap si kopka vonku? Tak sup treba mu dať deti. Nech si zvyká. Ale toto si mala robiť skôr. A nie sa teraz hádať.

darovanie
19. apr 2025

Hlavne si ty zmeň nastavenie v hlave. Najskôr to o tip-top domácnosti a potom o tom, ako nemôžeš deti nechať samé. Vieš aký som ja dnes mala deň? Spravila som deťom raňajky, zohriala obed, prečítala si s nimi knižky a od obeda sú na záhrade, hrabú sa v blatovej kope a "pomáhajú" tatovi. A ja sedím, čítam knihu, robím si náčrt lebo chcem preorganizovať spálňu, čumím do mobilu, poobede som si ešte aj pospala. A aj prišiel muž, že však s nimi stíha len polovicu toho, čo chcel. Tak som mu povedala, že ja to tiež mám tak, keď niečo robím doma. A vrátil sa za nimi. Ešte teraz sú všetci von, išli vyviesť odpad. Najstaršia pubka o dušu upratuje izbu, lebo chce ísť na prespávačku. Áno, mohla by som drhnúť okná (prisámvačku už mi škvrny na francúzskych oknách robia tieň na závesoch🫣😁),ale včera som triedila celý deň veci, keďže voľno a dnes mám proste náladu na ničnerobenie😉A keď sa ty tak nastavíš, zapojíš viac pána otca, aby pochopil, že žiadne som ti ich zobral akokeby to boli deti od nejakého cudzieho chlapa, tým lepšie do budúcnosti.

lienka.7
19. apr 2025

@darovanie "pán otec" si radšej zahrá 2-3 hodky playko🤦‍♀️

autor
19. apr 2025

@aurora33 pisala som, ze sa k detom mal

zazka666
19. apr 2025

Obleč, vyved von za tatinom a zamkni sa. A spustí práčku, vysávač.