icon

Ako riešiť nerovnováhu v manželských aktivitách?

19. apr 2025

Dnes sme sa opat strasne pohadali s manzelom kvoli tej istej veci, co stale. Dovolila som si povedat, ze teda uz aj ja si chcem upratat bez deti za zadkom. Tak zasa spustil o tom, ze mam upratovat, ked deti cez obed spia. Lenze to je moj jediny volny cas cez den a teda chcem ho vyuzit podla seba. Cely tyzden sa mu podriadujem, ano ma pracu, potom robi si vonku a uz je vecer. Tak cakam aspon cez tie blbe vikendy alebo aspon sviatky, ze sa mi tento rezim trosku pozmeni a bude s nimi on. Nie, on ma robotu vonku (pricom to je jeho hobby, lebo nic ine ho nebavi okrem piva s kamosmi ci playka). Proste ja uz neviem ako mam nieco pozadovat, aby on nechytil nervy a nevycital mi ako ja travim svoju hodinu denne.
Zasa si on kopka vonku a ja sa tu nervacim s detmi a mne zasa praca stoji, teda mozem si ju spravit ked budu spat alebo on pride z vonku a povie mi:mozes si ist robit. To ma uz uplne odradi od chuti nieco robit😀citim sa ako vo vazeni, stale sa podriadovat druhym.
Alebo mi povie, ze on musi robit, ked deti spia a ja sa valam. A on pritom hra playko aj 2-3 hodiny cez obed(normalne cez tyzden, robi z domu) ked spia. V case ked sa budia sa zobere robit von a opat je vsetko na mne.

Strana
z3
aurora33
19. apr 2025

Tak sa mal len tak na oko, aby sa nepovedalo. Skutočný záujem tam urcite nebol. Hral to.

galikova_mata
Autor odpoveď zmazal
marianarem
19. apr 2025

@aurora33 Vlastne deti a cudzie je nieco uplne ine. Moj muz sa napriklad nikdy nemal k cudzim detom, ale ze vobec, skor naopak. V zaciatkoch nasho vztahu som to v podstate brala tak, ze budeme bezdetni. Potom sa ale na moje prekvapenid ukazalo, ze vlastne by chcel a je z neho teraz nesmierne angazovany otec. A aj na tie cudzie deti sa uz pozera uplne inac.
Naopak poznam dokonca zeny, ktore sa vzdy mali ku vsetkym detom v okoli, pytali si na strazenie, chceli samozrejme aj vlastne a tam zistili, ze 24/7 starostlivost a zodpovednost za zivot dietata je nieco uplne ine, nez si predstavovali. Dopredu sa fakt velmi nevie, ako to kto bude zvladat.

aurora33
19. apr 2025

@marianarem ale ja netvrdím o strazeni deti. Skôr také ako zaujímanie sa. Bytie s nimi. Hranie sa. Nie doslova stráženie. Napríklad keď sme na oslave, tak môj manžel namiesto sedenia pri stole trávil čas s deťmi. Dokonca aj cudzie chodili za ním, nech sa ide s nimi hrať. Proste deti to vycítia.

simcas75
20. apr 2025

Myslím si, že si zo všetkého veľmi unavená. Čo takto vikend s kamoškami... nejaky wellnes, a ocko nech sa postará. Tie 2 dni to prežijú určite.

callisia
20. apr 2025

3 a 4 roční ešte nechodia do škôlky?

luccys
20. apr 2025

@simcas75 Tento to určite nedá, keď 20 min.sa mu zdá dosť. Kdeže 2 dni.

romiada
20. apr 2025

Choď si svoje veci a hobby poriešiť keď on ide hrať playko. Strc mu do izby deti a zamkni zvonku dvere. Aspoň na dve hodiny denne!

Strana
z3