Ako riešiť neskoré ozývanie sa partnera?
Mám priateľa … stretávame sa dlhšie ale nebývame spolu. A tento môj priateľ robí to, že nikdy sa somnou na stretnutí nedohodne vopred - napr. mi napíše/zavolá každý deň po 17 (po práci), či teda niekam ideme (vten deň). Nikdy sa som nou nedohodne vopred hoc som mu to XYkrát hovorila, ale úplne neúspešne. On je ten typ, čo toho nemá veľa na robote … ja naopak. O víkendoch ani nehovorím. Jasne som mu povedala, že ak máme niekam ísť potrebujem to vedieť aspoň 24 hodín vopred a na víkend aspoň 3 dni. Inak to proste beriem tak, že Teda nemáme spoločný program. Ja to tak robím ak niečo s ním plánujem aj kvôli sebe aj jemu. Začala som si svoj telefón po príchode z práce nevšímať. Proste už do večera ani neodpovedám. To iste víkend. On príde vo štvrtok a povie mi, že ide k babke v sobotu pomôcť na chatu (doobeda), ale ja “nič”. S ňou sa dohodnúť vie … Potom sa v sobotu už ani neozve len neskoro večer napíše, že ráno (v nedeľu - dnes) či nejdeme na záhradu. Napíšem mu, že nie neplánovala som ísť ( potrebovala som navariť/upratať/nakupiť) ok koniec debaty. A napíše teraz večer, či nejdeme von … o 18… a Ja už len dorábam veci na zajtra, mám mokré vlasy atď atď .. Ja nechápem … prečo sa včera nedohodne na dnes o 18 … a ešte dnes tak urazené odpísal … a zase koniec debaty do zajtra poobedia a kolotoč dookola. Prečo tam nenapíše jednu jedinu vetu že “a zajtra” a utorok? “ … ja som mu to vysvetľovala veľakrát a povedal, že hej máš pravdu robím to tak, ale náprava absolútne žiadna. Beriem to ako neskutočne neslušne voči mne a môjmu času. Neviem , či má pocit, že ja len sedím nad telefónom a čakám, kedy konečne zavolá a môžeme vyraziť … Nemám už ani chuť mu niečo navrhovať ja … lebo ma tento jeho prístup ku mne úplne znechutí …
Ste v tomto dost rozdielny. Ked som mala tak do 25 rokov, tak mi take neplanovane nerobilo problem vobec...Ked okolo 30 tak uz mi to robilo docela problem, lebo vekom sa aj priority/zaujmy menia bez ohladu na to, ci zena deti ma alebo nema. Vekom skratka uz clovek inak vnima stretavanie na poslednu chvilu. Viac si vazi seba, uz nieje az tak slepo zamilovany ako ked bol mlady a bol za kazdu spintannu blbost. Jasne aj ked je clovek starsi ma z casu na cas rad aj spontannost, ale nie na pravidelnej baze den co den, tyzden co tyzden...ved by ma slahlo zrazu nechat tak, ked mam nieco rozrobene co ma bavi, alebo zrazu odist zo stretka s kamoskou, lebo si na mna priatel spomenul o nejakej jeho hodine...No ani bohovi😄 Raz za nejaky dlhsi cas by som spravila aj po jeho, ale neustale? Taku by denne nehrali veru😄🤷♀️ A aby ma nechaval v stychu pocas dna,ze mam cakat na jeho spasonostnu spravu ci sa uvidime? No nie, ved si mohol spomenut aj skor. Autorka ja ta chapem, dlhodobejsie si mu to tolerovala, on si zvykol na to, a preto neberie ohlad na to, ze ked mu povies ako to vnimas ty. Asi si to nechala zajst daleko. Mala si uz od zaciatku nastavit latku tak, aby vedel,ze takto cesta nejde a kedze nieste rovnakí v tej veci, tak by tam mal byt nejaky kompromis. Nevies mi povedat, ci sa zajtra vidime? Ok, tak zajtra teda so mnou nerataj. Keby to robit zacal a ze je tam snaha z jeho strany, v poriadku, sem tam raz za cas by si aj ty vybehla spontanne ako to ma rad on. A aspon by ste sa nejak doplnali. No ale kedze tam snaha z jeho strany nie je ani po tom, co si mu to prizvukovala, tiez by som uz mala otazky v hlave ci to nie je len take, ze ked ta vidiet chcem, tak ti po praci napisem, ked nie tak nie, ked nemam lepsi program ako si ty, tak ti napisem...je to take osemetne. Nepoviem, keby si bola zena, ktora sa po praci den co den nudi, tak take spontanne by si este uvitala, ale kedze niesi taka a mas aj svoje veci, tak sa ti necudujem, ze sa ti to nepaci.
Spravas sa ako dieta.... akoze netreba mat naplanovanu kazdu minutu dna, spontanne akcie su naj, nemusis sediet pri telefone a cakat, proste mas cas ides, nemas cas nejdes, ez. Ak mu bude vadit, ze nikdy nemas cas, tak jednoducho povies ze si sa uz s niekym dohodla, to ze on riesi veci spontanne je druha vec. Nie ste na stejnej vlne no.
@cyberk mne napr. vôbec nevyhovuje byť spontánna. sú ľudia ktorí to nemajú radi. mohla by si ma presviedčať neviem ako dlho, ja by som si to neužila…
Prosím ťa, ty si sem uz nepísala niekedy? Prisaham, ze zažívam de ja vy.....presne tento istý príbeh, normalne som uz na začiatku čítanie vedela, co bude na konci. Ako ked čítaš knižku druhý krát..to proste nezabudneš
Mne osobne nevadí ist prec z minúty na minútu,buď budes musieť byt spontánnejšie alebo si nájsť niekoho iného
Vždy treba zacat id seba a nie chcieť meniť iných ,ak ti vadí niekoho správanie prečo si s ním v kontakte,on tiež môže id teba chcieť aby si neplánovala
@minenkaa mňa by aj zaujímalo ako to máš… napr. potrebuješ si uvariť obed na zajtra do práce a umyť vlasy pred spaním. do toho ti zavolá priateľ či niekam nejdete a ty vypneš sporák, oblečieš sa a kašleš aj na obed aj vlasy?
Prosím ťa, ty si sem uz nepísala niekedy? Prisaham, ze zažívam de ja vy.....presne tento istý príbeh, normalne som uz na začiatku čítanie vedela, co bude na konci. Ako ked čítaš knižku druhý krát..to proste nezabudneš
@janetinka27 nemusí sa ku mne objednávať ako ku kráľovnej 🙂fakt mi stačí iba deň vopred dať vedieť, žeby chcel aby sme sa zajtra stretli - nevadí mi ani doladiť čas a miesto v ten deň. Iba potrebujem vedieť, že zajtra nemam rátať s ničím inym, budeme spolu ..
@mischy00 ja nie
TY máš deti
@minenkaa mňa by aj zaujímalo ako to máš… napr. potrebuješ si uvariť obed na zajtra do práce a umyť vlasy pred spaním. do toho ti zavolá priateľ či niekam nejdete a ty vypneš sporák, oblečieš sa a kašleš aj na obed aj vlasy?
@biba_18 tak do prace si nevarim obed vlasy si umyjem pred spaním ,takže áno oblečiem sa a idem
A keď niečo varím staci ten sporák vypnúť a dovarit sa dá aj za pr hodín
@biba_18 tak do prace si nevarim obed vlasy si umyjem pred spaním ,takže áno oblečiem sa a idem
A keď niečo varím staci ten sporák vypnúť a dovarit sa dá aj za pr hodín
@minenkaa otom tu niektoré baby píšu a ja s tým presne súhlasím … prečo mam vypínať do polovice uvareny guláš a variť ho potom do polnoci iba preto, že niekto nevie rešpektovať to o čo som ho veľakrát normalne žiadala …
No ja píšem za seba,mne osobne to nevadí
A prečo nie,všetko je to uhol pohľadu
No a tebe je prednejsoe dovarit ten gulas? Tak nech pride k tebe, ty ho dovaris a budete spolu
@biba_18 aj ja som to tak vždy mala. Nikdy mi nerobilo problém zmeniť hneď plán a niekam vyraziť. Pri deťoch musíme ale aj plánovať, len teda nemám to rada, lebo vždy sa môže niečo pokaziť a vždy nám radšej spontánne rozhodnutia aj z minúty na minútu. Program skoro nikdy neplánujeme, vždy sa rozhodujeme po ceste alebo na mieste.
Nie si jeho priateľka partnerka iba záložný plán keď už fakt nie je čo robiť a do čoho pichnúť. Celé to tahas ty. Skús sa prestať ozývať písať prvá a plánovať. Keď sa ozve reaguj. A pokračuj v tom že po istej hodine ak nemáte plánovanú debatu alebo program si mimo dosah. Ak sa ozve na poslednú chvíľu či nejdete tam hentam či sa nestretnete a más už svoj program oznam mu to ale nehovor mu už o tom že sa mal ozvat skôr. A uvidíš ako rýchlo to celé zakape. Mala som to podobné s jedným divnym Jankom. Vybavil vždy celú širokú ďaleku rodinu a u mňa sa zastavil lebo bol vedľa v dedine zobrať sliepky a mal to cestou. Dlho nám to neprezilo

Ahoj, ste rozdielni, ty mas veci naplanovane, si vytazena a chces byt informovana vopred.on je spontanny, normalny. Ak chces mat vztah a mozno aj rodinu, potom tomu treba prisposobit svoj zivot. Nechaj si teda kazdy den volne okienko na vztah.trebars 19.00- 21.00 hod a uvidis ci bude suhlasit.
Vtedy mozete ist von alebo volat cez viber alebo nic, proste si budes robit nieco svoje. Rovnako cez vikend.aspon zatial.aj ked mna by na jeho mieste urvalo.vsak sa k tebe musi objednavat ako ku kralovnej na audienciu.
Takto posobis velmi dolezito a vyzera to ako keby ten vztah nebol pre teba prioritou