Je normálne chodiť na chatu na teambuilding?
Ahojte. Nemôžem spať. Môj priateľ (25) isieľ na chatu, na víkend, s kolegami a kolegyňami z práce. Má firmu s kamarátom, majú už cca 18 zamestnancov. Väčšina žien, čo sa týka účtovníckej časti firmy, zvyšok sú chlapi v softwareovej časti firmy. Je normálne, že firmy takto chodia na chaty na team building? My sme teda ešte nikdy neboli, vždy máme nejakú jednodňovú akciu ako napríklad paintball, bowling, proste najaká takáto aktivita.
Nie som žiarlivá, len mi to nepríde úplne ok, všetci vo firme majú medzi 23-26 rokov, priateľ založil firmu počas výšky. Neviem proste mám z toho blbý pocit, prečo potrebujú spať na chate 😃 možno overthinkujem/preháňam. Je to podľa vás ok? Nič mu nikdy nezakazujem ani ja, ani on mne, ale keby som mala ka firmu a išla by som s kolegami na chatu, tak vezmem aj priateľa, bolo by mi to blbé asi. Prosím žiadne hnusné komentáre, som v týchto pocitoch a obavách úplne nová, chcem len počuť názor iných žien.
Ak na programe tam nemajú grupáč zo ženami z účtovníctva alebo si nedoniesli kopu alkoholu či iných omamných látok po ktorých použití sa môže stať hocičo... tak by to malo byť v poriadku.. Určite sa v dnešnej dobe nesnažia dostať šéfa do postele.. či .. ?? Srandujem.. či ? 😅😂
@anonym_autor
Si ziarliva stihacka
Ja viem o jednej ženskej čo takto chodila na tieto akcie a pretiahli ju tam snáď všetci zúčastnení a to bola ešte aj vydatá.......
To mne sa zdaju vikendove teambuildingy na chate cez vikend divne...
Firemny teambuilding sme mali taky, ze sa v pracovny den skoncilo o hodinu a pol skor, bola nejaka spolocna sktivita zypu aranzovanie vazy, varenie s lektorom ci bowling a potom spolocna večera a domov... aj taxiky preplacali
Mame teambuldingy, 1x za rok, zvycajne od piatku poobedia do nedele. Sme medzinarodna firma, relokovana na viacerych miestach, toto je prilezitost sa stretnut s kolegami osobne a spoznat ich aj inak ako pracovne. Preco cez vikend - jenoducho firma by nam volno na 2-3dni nedala a kedze musime vsetci cestovat na miesto urcenia - chodime na turistiku- je to s prespanim. Nepristojnosti sa nedeju, neviem, mozno zalezi od ludi vo firme. Moji kolegovia su vacsinou zenati, s detmi, zadani a vela sa rozpravame aj o detoch, o rodinach, co kto doma preraba, co prestuje v zahrade a tak podobne...Takze ano, chodi sa temabuildingy na viac dni, my este chodime aj na jednodnove v ramci jednej lokacie. Pokial chce niekto podviest svojho partnera, urobi to hocikde, nepotrebuje na to teambuilding. Je to o charaktere cloveka.
my mame take TB 4x do roka.. a ideme vzdy na 3 dni.. a ano bolo by extremne divne ak by si tam niekto vzal partnera.. my mame aj dost pracovneho programu.. no poviem uprimne bol by za debila, partner za stihaca a uz nikdy by sa toho neznavil..
@anonym_autor Ano, je to normalne. Aj my sme chodili, ale do hotela. Nie cez vikend, pocas tyzdna. Velka firma
@anonym_autor myslím, že ta o chvíľu vymení 🤭
Taketo teambuildingy su normalne. To co Ta napadlo, ze tam maju chodit ludia s partnermi? Je to utuzovanie teamu a nie vikend s partnerom. Ked Ta bude chciet podvadzat, urobi to hocikedy a nie na chate s kolegami.
@anonym_autor ja taketo akcie nemusim a už kor nie cez vikend, takze by ma tam nikto nedonutil ist : ) som rada ked vydrzim cez tyzden na TB pár hodin v práci pracujem a kolegov beriem ako kolegov nie ako kamaratov s ktorými sa potrebujem stretávať este mimo prace ale verim ze každý to ma inak… a teda k tvojej otazke ja ta chápem mne by to bolo tiez divne keby muz takto ide ale asi ti nič ine neostava len mu veriť predsa ty ho poznas najlepsie 🙂
@anonym_autor dnesna moralka je uplne dno, v podstate neexistuje. Za viacdnove teambuildingy sa schovava kolektivna chlastacka a yebacka a chut vypadnut z domu od rodiny a neotravovat sa s detmi a zenou. Ano chlapi sa na to najviac tesia. A robi sa to pre celu firmu aby ti co chcu najviac hyrit nemuseli doma fejkovat ze idu cez vikend kamsi chlastat namiesto toho aby boli s rodinou a niektori aj pretiahnut milenku pripadne vsetko co im podrzi. A zasadne je to bez partnerov a casto povinne pre vsetkych aby tam okato nechlastali a neyebali vzdy ti isti tak sa schovaju za tych co to tam povinne pretrpia.
Co tam robi tvoj priatel netusim.
@anonym_autor dnesna moralka je uplne dno, v podstate neexistuje. Za viacdnove teambuildingy sa schovava kolektivna chlastacka a yebacka a chut vypadnut z domu od rodiny a neotravovat sa s detmi a zenou. Ano chlapi sa na to najviac tesia. A robi sa to pre celu firmu aby ti co chcu najviac hyrit nemuseli doma fejkovat ze idu cez vikend kamsi chlastat namiesto toho aby boli s rodinou a niektori aj pretiahnut milenku pripadne vsetko co im podrzi. A zasadne je to bez partnerov a casto povinne pre vsetkych aby tam okato nechlastali a neyebali vzdy ti isti tak sa schovaju za tych co to tam povinne pretrpia.
@anonym_ea886f nikto nikoho nenúti piť a už vôbec nie chovať sa neprístojne. Na TB sa ideme odreagovať, viac spoznať, v kolektíve a aj osobnejšie. Ak partner pracuje vo firme, tak je vítaný takisto, ak nepracuje, tak nie, lebo je to benefit pre zamestnancov. Nikto nikoho nenúti piť, a už vôbec nie intímne interagovať s kolegyňami. Ale ak máte doma nevybúreného sexuálne frustrovaného chlapa, ktorý len hľadá príležitosť ako podviesť ženu, tak sa nečudujte. AK by to nebol TB, bolo by to niečo iné.
@anonym_ea886f ...len ty si lietadlo. Máš zvláštne videnie sveta a ľudí okolo seba. Nie si zatrpknutá?
@anonym_ea886f 👍aj štatistiky rozpadnutých vzťahov ti dávajú za pravdu. Nemám potrebu ísť s kolegami na 3 dni ani náhodou, ani manžel by nešiel.
Ale budú to tu obhajovať ako o život.
@anonym_ea886f ...len ty si lietadlo. Máš zvláštne videnie sveta a ľudí okolo seba. Nie si zatrpknutá?
@anonym_afc9c5 nie len som tych TB uz zopar absolvovala. To ze my ktori sme tam povinne slusne pokecame, dame si 2x po 2 deci vina a cakame do rana kedy sa ide domov je jedna vec. To ze tam zopar ludi ide kvoli tomu co pisem vyssie je druha vec. Tak nech si chodia chlastat a yebat sami aj kazdy vikend a neskryvaju sa za nas a nejaky TB. Ja viem stravit vikend aj krajsie ako robit krovie pre niekoho chlastacku.
Nie nechodil ani muž ani ja
Práca je len práca a osobné voľno je osobné voľno 🙂
Je to na každom
Ja viem o jednej ženskej čo takto chodila na tieto akcie a pretiahli ju tam snáď všetci zúčastnení a to bola ešte aj vydatá.......
@anonym_1d9b53 ja viem o vydatej žene, ktorá za rovnakým účelom návštevovala kúpele. Tak čo?
Tak každý tam chodi.iba kvôli tomu?
Za roky som sa zúčastnila v rôznych firmách niekoľkých teambuildingov, a čuduj sa svet ani som tam neoplatí ani s nikým nesexovala
V troch rôznych prácach sme mávali takýto Teambuilding bežne, v jednej aj viac krát do roka. Moja priateľka sa za to so mnou rozišla, nebolo to pre ňu normálne. Kontrolovala ma hádam každú pol hodinu. A keď som jej dlhšiu dobu neodpísal, spravila scénu a rozchod. Bol to konkrétne Teambuilding v prírode, kde sme mali rôzne súťaže a jednoducho sa mi nedalo byť nonstop na mobile.
Neviem, preco si nevies priznat, ze si ziarliva. Ja toto nepochopim, ved uplne jasne ziarlis, ale napises "nie som ziarliva". A ako ja chapem tvoje obavy, ak nemate dostatocnu doveru medzi sebou. Na chatovackach sa deje kadeco.
mm odmieta chodiť. Alebo ide a večer príde. Neostáva na noc. Majú aspoň 2 xročne. Zamestn. nekontroluje kto čo robí.
Takáto akcia je úplne bežná. Žiarlivá si a teda riadne. A ak máš dôvod, tak silno porozmýšľaj, či je tento vzťah pre Teba ten správny. Keď sa takto obávaš teraz, čo bude o 10 rokov a pri 2 deťoch?
@anonym_autor normálne mu musíš veriť. TB na chate sú úplne bežné. Ak by ta podviezť chcel, tak to urobí a netreba mu TB. Áno chata, alkohol, baby to robí príležitosť, ale bez dôvery vo vzťahu to ďaleko nedosiahneš.
@anonym_ea886f mas asi s takymi TB bohate skusenost? Ale nie vsade su take scenare ako si zazila ty a nie kazdy sa spusti. Ver tomu, ze kto sa chce ozrat nepotrebuje ist na TB. Kto si chce nezavazne zatrtkat, tiez nemusi chodit na TB. Jedno aj druhe sa da robit aj mimo TB. Kludne aj s kolegynou z uctarne a este stihnu obaja dojst nacas domov.
A to, ze niekto vypne a pojde na par dni od rodiny je tiez uplne v poriadku, pretoze kazdy potrebuje psychohygienu. Vo vztahu, kde su dve zrele osobnosti je bezne travit cas aj sam, bez partnera, bez rodiny, na druhej strane nevera a chlastacka sa da zariadit aj ked firma nezorganizuje TB. Dokonca sa to da zariadit aj mimo firmy a kolektivu spolupracovnikov. Ako TB dopadne zalezi vzdy a len od rozhodnuti zucastnenych, od nicoho ineho
@anonym_ea886f 👍aj štatistiky rozpadnutých vzťahov ti dávajú za pravdu. Nemám potrebu ísť s kolegami na 3 dni ani náhodou, ani manžel by nešiel.
Ale budú to tu obhajovať ako o život.
@anonym_0b53c7 suhlasim s tebou, pritom takmer v kazdej teme o nevere niekto spomenie skusenost s teambuildingom. Ja by som na vikendovu chatu nesla z jednoducheho dovodu - vyhybam sa situaciam, ktore by mohli partnerovi navodit neprijemne myslienky alebo pocity, aj ked viem, ze mi doveruje. On by takuto akciu odmietol tiez, som si ista.
Tak ja teda neviem?, chalpi chodia aj tyzdnovky. To je ine? Kto chce podvedie aj druhemu rovno pod nosom, ani na TB mu netreba ist
@anonym_0b53c7 suhlasim s tebou, pritom takmer v kazdej teme o nevere niekto spomenie skusenost s teambuildingom. Ja by som na vikendovu chatu nesla z jednoducheho dovodu - vyhybam sa situaciam, ktore by mohli partnerovi navodit neprijemne myslienky alebo pocity, aj ked viem, ze mi doveruje. On by takuto akciu odmietol tiez, som si ista.
@lindusss2016 To je teda u vo vzťahu vás dôvera 😀
@lindusss2016 ak si dôverujete, potom prečo nie?

@anonym_autor úplne normalne. Akurát by sa to malo diať v pracovne dni a nie cez víkend. Mali by mat aj nejakú aktivitu v okolí. Večer sa rozpráva, pije a kto je ako divoký sa ukáže. Niekto ma takéto teambuldingy rád a niekto nie. Ale firmy ich bezne mávajú aj s prespanim.