Ako riešiť nespoľahlivú kamarátku na vysokej škole?
Ahojte. Prosím radu ako diplomaticky usmerniť kamarátku. Spoznali sme sa teraz v septembri na vysokej škole a zistili sme, že sme z rovnakého mesta. Ona bez auta,ja pojazdná. Teda keď ideme do školy,tak ju beriem autom. Ona že nebude mi dávať na benzín, kúpi mi vždy kávu. Ok. Neriešila som. Keď ideme na prax,tak tam sa káva kúpiť nedá, čiže sa zadarmo odvezie,inak by musela ísť taxikom.
Chodíme my dve spolu na prax, dohodneme si napríklad že pôjdeme v sobotu. Ja si doma zariadim aj opateru detí atď a ona mi spravila to, že nakoniec deň pred praxou nemôže,lebo deti lebo manžel lebo opatrovateľka....Že nejde atď atď. Ja mám tiež malé deti.
Alebo ideme na určitý čas napr na 8:00,tak opäť deň pred tým, že aby sme išli na 10:00 a z toho nakoniec mešká atď a na prax sa dostaneme na 11stu hodinu a 13:30 už hovorí ako ideme domov no nie je čo robiť. Zajtra máme ísť na prax a dnes opäť mi napísala, že nejde. Ide o to, že ten čas si stále určuje ona a určuje ho aj mne. Nie ona vtedy nemôže, ona o takom čase nemôže tak nakoniec sa ide len ako môže ona.
Alebo to vyzdvihovanie autom. Sme dohodnuté na presný čas, nie, mám prísť o 10 minút neskôr. Ďalší krát, prídi až o 15 minút neskôr, z toho po ceste či jej nezastavím niekde, že si tamto a toto ide len odniesť atď atď....
Mení dohody a lezie mi to na nervy. Plus v škole chce odomňa aby som poradila na teste, bohužiaľ sedíme spolu. Ja sa naučím a ona nie. Dopisujeme zložitú vetu na písomke a ona do mňa drcá čo je v tej a tej otázke.
Mimo školy mi ani nenapíše,len pred školou a pred praxou. Už ani ahoj nič,len okolkej ju zoberiem a podobné.
Nerozumiem prečo jej musíš prispôsobovať svoju prax.. To mate dako povinné ze musíte chodiť dve spolu? Ved chod ty na svoj čas a keď nejde, jej problém, nie? 🤷♀️ nauč sa povedať nie, dosť ti to pomôže do života, viem ze je to niekedy ťažké, ale sama vidíš, že ťa len využíva.. Nenechaj si skákať po hlave
Xy stále menis dohody bude lepšie, keď budeme chodiť každá zvlášť takto mi to nevyhovuje.Ked to nie je jej blbé ta stále blokovať tebe nemusí byť blbé ju odmietnuť.
staci povedat " ok, ja idem na osmu vidime sa tam"
Normálne, prepáč, ja idem na ôsmu, stretneme sa teda tam. Prepáč, nemôžem ísť tam a tam, ponáhľam sa.. pokiaľ ti neplatí ako taxíku, nerob jej taxík 🤷♀️
Príde vám to ako využívanie? Alebo len mne to tak príde?
Zajtra nejde nakoniec,ale našťastie som sa dohodla ešte s inou spolužiačkou,aby som tam nebola sama. A čo mi napísala? Že keď si budeme dohadovať ďalšiu prax,tak mám dohodnúť aj jej a poslala mi rozpis služieb jej manžela.
@13uzivatelka11 nemusíme chodiť po dve osoby, ale iné spolužiačky sú z iného mesta a chodia na prax do nemocníc v svojom meste
Nevysvetľovala by som, iba by som prestala skákať ako píska, proste ty ideš vtedy a vtedy, buď má možnosť na zviesť s tebou alebo nech si to porieši sama...využíva to, že sa necháš využívať... len tak pre zaujímavosť, to čo máte za prax, že tam môžete chodiť ako chcete??
A čo sa týka zápočtov, nie ste na ZŠ, aby ste mali zasadací poriadok, kde si sadneš, tam budeš sedieť, nemáte iný voľný stôl/miesto v učebni?? Ak sa bude pýtať prečo, otvorene jej povedz
Ja by som sa jej teda neprisposobovala, povies ide sa vtedy a vtedy a ked nechce, tak s tebou chodit nemusi. Mozes chodit aj sama.
Ty si matka deti a takto s tebou niekto cvici? Ides na 8 aby si mala hotovo a cau. Autom by si sla tak ci tak nie?
Normálne jej nápis,že si to musí vybaviť sama,lebo tebe sa to nedá.
sorry dohodni si to sama ja uz toho mam vela .. sorry nemam cas zastavovat alebo na danu hodinu nemozem bud pod somnou alebo sa stretneme tam .. ja niesom taxi ... chyba nieje spoluziacka ale ty-nevies povedat nie .. a ona nieje kamaratka -tie sa chovakju inak
Ja by som sa odmietla prispôsobovať spolužiačke. To vopred nehlásite mentorke o koľkej prídete? Nik nekomentuje, že furt meškáte? Ja chodím na prax aj sama. Za nikoho by som nič nevybavovala.
@kitycat autom by so išla tak či tak,ale mám to rovno,pre ňu musím ísť o dve križovatky ďalej
Chod praxovat kedy vyhovuje tebe. Oznam jej, ze vtedy ides, bud sa prida alebo nie. Ked nie je na 8:00 pred tvojim domom, pockas 5 minut, zavolas, ze o 8:10 odchadzas, ci s nou ci bez nej. Nauci sa.
Preco sa jej prisposobujes? Nevies soferovat sama ci o co ide?
Ty asi nemas kamaratky vseobecne ked toto s tebou niekto dokaze spravit 🥲
A na písomke jej povedz že sa sústredis že keď to budeš mať, jej dáš odpísať 😃 nech Ta neruší keď to píšeš… alebo že nebudeš jej našepkávat, aby Ta učiteľka nevidela napríklad
Tak ona si z teba urobila sluzku a taxikarku, rozvazas ju do skoly, kedy as to jej hodi, vozis ju zadarmo a este si bude klast podmienky? No to kde sme? Razne by som jej povedala, ze od dnesneho dna ju vozit nebudes, nech si dostane do skoly ako chce. Ty nie si jej osobna vodicka, asistentka ani nic podobne. A ked sa jej nepaci, to nebude tvoj problem. A uz vobec by som jej nic nevysvetlovala. A opisovanie v skole? Nech sa nauci.
No toto by si nemala,co riesit.Nejdes tak nejdes,ja ta cakat nebudem a chybat na praxi.Ved aj tebe to musi chybat ucit sa a mat prax.
1. Toto nie je kamarátka ani známa len spolužiačka, ktorá prišla na to ako ťa využiť.
2. Svoje služby si dohodni sama a buď príde alebo nie, jej problém.
3. Odsadla by som si aj v škole keď nechceš aby ťa obvinili z podvádzania.
4. Nájdi si ozajstné kamarátky aby sa na teba zase nejaká podobná nezavesila.
@muchotrafka298 bavila som sa o tom so známym lebo má vyštudovanú psychológiu a on zas povedal, že to zas netreba prichádzať o kontakty, ešte keď môžeme v budúcnosti spolu pracovať.
Že si to máme vydiskutovať
1. Počuj, Zdenka. Tvoj prístup mi nevyhovuje, budem chodiť na ôsmu. Buď sa pridáš, alebo sa vidíme v škole.
2. Počuj, Zdenka. Už ma značne serieš, dohodni si odvoz s niekým iným.
A áno, je to využívanie Tvojej dobroty. Mne by bolo blbé diktovať si šoférovi čo ma vozí podmienky a nekúpiť mu ani sprostú čokoládu.
Ale prosim Ta.....toto Ti povie psycholog? Kludne sa nechaj takto vyuzivat, ak Ti to neprekaza, ked nechces prist o kontakty. A aj Ti povedal, ako si to mas vydiskutovat? Lebo keby si to vedela, tak nepises na diskusne forum, co mas robit. Mas tu XY rad od zien, ako jej mas "ukazat dvere" a nenechat sa vyuzivat. Ona ta proste vyuziva, spravila si z teba poskoka, psika, ktory skace ako ona piska. A este sa rehoce v duchu, ze aka je ona super, ze nasla hlupanu, co skace ako ona chce a robi jej sluzku a vodicku zadarmo. Ty to nevidis, ze Ta len vyuziva? A potrebujes k zivotu osobu, co vlastne o teba ani nezakopne, keby si ju nevozila do skoly?
@muchotrafka298 a určite by bola v budúcnosti super kontakt 👌
Ani o ňu nezakopne
@muchotrafka298 áno vidím to, momentálne som sa vzdialila. Ja si neplánujem nič s nikým vydiskutovať. Vzdialim sa. Nepočítam s kamaratstvom,keď jej napíšem, že ju voziť už nebudem
@huxy tiez si myslim, zivotna vyhra. Urcite takato osoba Ti v buducnosti rada a ochotne pomoze, ci uz v praci alebo v zivote..vsakze?
Ano a aj do prace ju budes vozit 🤣🤣🤣🤣. Nie je to kamoska toho psychologa?
psycholog je uplne mimo, co Ti povedal
uz len s takouto osobou potrebujes pracovať ... ani za 2x vyssi plat. toto je custe vyuzivanie, pani to ma očividne tak nastavene vsade, ze vsetci ju obskakuju. takže uvedom sa, vykasli sa na nu, toto kamarátka nie je, iba vyuzivacna zenska.....
@bettie presne toto mi napadlo

Nechcem ju už vyvážať