Ako riešiť nesúhlas manžela s víkendovým pobytom?
Ahojte, chcela by som ist s kamaratkami na vikend niekam prec, ale manzel s tym nesuhlasi. Nie je ziarlivy a o dieta sa vie postarat plnohodnotne ako ja. Povedal mi, ze dobre matky neodchadzaju od deti na cely vikend, ze ak chcem niekde ist ci mi nestaci ist vecer si posediet. Zakazat mi to nemoze, ale nepaci sa mi toto vydieranie z jeho strany, ze by som kvoli tomu bola horsia mama ako ine zeny.
@lonely66 Ja tvoj názor úplne rešpektujem a ako som aj vyššie uviedla, že rozumiem ak to ma niekto inak než si to predstavujem ja.
Na svoju obhajobu aj keď sa obhajovať nemusím lebo niekomu tým nespôsobujem nič zlé a vonkoncom nie nášmu dieťatu. Napriek tomu, že sa môj muž netúla po nociach, nechodí do krmy ani na pánske jazdy alebo niekam inam, tak vôbec nie je vzorným mužom. Ale táto téma nemala byť o tom akú mámu domácnosť, ale aby som načrtla trošku, celé dni sme sami doma, chodí neskoci večer z práce domov, spoločný deň sme naposledy strávili ako rodina ….. aj som chcela povedať presne kedy, ale neviem. Neviem si spomenúť na deň kedy bol s nami a nie preto, že by ich bolo tak veľa, ale preto, že tu nie je. Nie je doma ani teraz a príde až tesne predtým ako pôjdem uspať dieťa - ako vždy. A nestará so o nás ani nijako inak, popri rodičáku pracujem z domu, o domácnosť sa vôbec, ale že vôbec nestará. Víkendy, ktoré by mohol straviť s rodinou, trávi radšej s kamarátmi, síce nie po nociach, ale od ráno do večera je aj tak dosť. Niekedy mám aj ja voľný deň a idú spolu napríklad k babke, ale ja za ten čas musím dobehnúť všetko zameškané, čo som nestihla počas týždňa. A to, že sa máme rozviesť alebo prečo som si zobrala takéhomu muža, tak k tomu sa nejdem ani vyjadrovať, nie je to predmet diskusie.
Chcela som povedať iba toľko, že ja som jediný stabilný pilier v našej rodine, ktorý neuteká. Nechodím sa po nociach flákať a áno, raz za čas malm chuť vidieť srdcu blizke osoby lebo materstvom život nekončí, rodina nie je kotva, ale prístav. 🙂
@lonely66 nie je to ani zďaleka ideálne, dajme tomu, že v tejto fáze života nám to takto vyhovuje. Napriek všetkým dokonalostiam stále vieme viesť (vačšinou) konštruktívne rozhovory a aj organizačne je pre nás aktuálne lepšie, keď sme takto pokope. Uvidime ako sa casom vyvrbi.
@lonely66 čo to je vôbec za otázka že načo je s manželom :D no na penízky a rozdelenie si prípadných prúserov ktoré život prinesie. Keď dieťa odrastie tak sa ho zbaví, dovtedy musí prečkať.
@laurita285 bože ty si blba
Neviem, pre mňa to je odveci, odchádzať často (písala si, že si už takto bola) na víkend s kamoškami od malého dieťaťa a ja by som sa cítila ako zlá mama. Jasné, že aj matka potrebuje vypnúť, ale celé víkendy? Ja nejdem bez detí ani na dovolenku a to sú veľkí, len preto, že ich nechcem obrať o čas so mnou kým ešte majú záujem.
Úplne pochopiteľné je chodiť vypnúť niekam na kávu, cvičenie, túru a pod. Ale nie víkendy mimo. Rozpadá sa vám vzťah, tebe je to divne ľahostajné, môžem a nemusím ti veriť, že ideš iba s kamoškami a možno to tak vidí aj manžel.
Úprimne, mne je ľúto niekam ísť a nechať dieťa doma. Lepšie si to užijem i s deťmi a máme radosť všetci.
Tvoje dieťa je ešte maličké. Mne by ani nenapadlo nechať ho doma. Ale to som ja.
S kamarátkami sa stretávam pravidelne na babinci, ale nemám potrebu cestovať niekam len s nimi, keď mám dieťa doma. Ako som už písala, rada cestujem s deťmi a často.
Manžel ti síce nemá právo zakázať, ale no neviem. Za mňa nie.
Dobre matky neodchazdaju? Taky blud jak zo stredoveku. Nech muz buduje vztah s dietatom, urobia si chlapsky vecer. Ty si nacerpas energiu. Preco pozerat na veci tak tragicky?
ja by som mu povedala, že muž jeho kvalít a intelektu to určite pochopí, pusa a čau😉
Dobre dámy, ďakujem za diskusiu. 🙂
Komunikácia je zaklad... Ze oznamit, zakyvat a odist .. ja neviem, to sa bezne takto riesia problémy? Takto ideme prikladom detom?
Urcite tu vela detailov chyba.. ale tak vseobecne . Vo vztahu to skripe, dieta bude mat 3r, ty mas potrebu slobody, vypadnúť na vikend sa vyvetrat. Uz si aj par krat bola. Manzel je skor domased, zjavne nie neschopný, kedze doteraz sa zvládol postarať o male dieta. To by nedala podla mna polovica manzelov konikovskych zien s dieťaťom pod 3r. Na 1 strane sa mu necudujem, ze nechce aby si isla, na druhej chapem aj potrebu vyvetrania sa..
Asi by som si len sadla, v kľude večer, možno to nepojde ani za 1 vecer vyriesit a nejaky plan... Aby ste boli obidvaja spokojni, ak teda chcete dalej fungovat. Lebo toto sa bude pomaly stupnovat. Chce to kompromisy z oboch stran. Vykročiť zo svojej komfortnej zóny, neriesit rychlo, ale premyslene
Možno preto , že máš názor na Váš vzťah aký máš , tvoj muž z tvojho výletu nadšený nie je. Bohužial v láske to tak funguje , nerobím to , čo viem žeby druhého ranilo. A je úplne jedno či on teba s láskou pustí na nejaký pobyt , alebo ty si kusneš do jazyka a nikde na výlet nepojdeš. Jeden chce to , druhý to , vám to klapať tak či onak nikdy nebude. Ty sa budeš sťažovať na neho a hľadať nejaké verné spolubojovníčky napr.na MK , ktoré by hneď s ním narobili poriadky , on možno robí niekde niečo podobné. Jeden egoista , druhý egoista , krásne , veľmi krásne.
@damian85 tak tymto tvojim meritkom je azda kazda bytost egoistom
Aj tak sa dá na to pozerať 😝 . Mne len úplne stačí , že nerobím veci , ktoré by partnerku ranili......a nech už tá vec je akákoľvek....
Dobre matky neodchádzajú?a dobri otcovia sa neflakaju celý víkend s kamarátmi😆ja som v takom veku neodchádzala na dlhšie preč, ale keď s tým nemáš voči dieťaťu problém choď s mužom vám to aj tak neklape
Kludne chod keď sa vie postarat. Aj ja som mala ísť, zual to adi nevyjde 🤯 A to som mal ísť z AT na SK na 3 dní. Bolo by to blahodárne na chvíľu vypnúť, s tým ze deti by boli ôk. Ake maly je momentálne taka moja nálepka, takže ťažko preto. Inak nevaham ani sekundu a dvíhať kotvy.
Nuž nechce sa mu byt samému s dieťaťom zatiaľ co ty sa budeš baviť, tak používa citové vydieracky.
To je rovnaký blábol ako ked sa niekomu nechce do domácich prác tak povie ze “iné ženy stíhajú “
Chod si užiť víkend a ked sa vrátiš oddýchnutá skúste sa s muzom porozprávať o vašom vzťahu, o tom ako fungujete. Podľa mňa sa tak trochu vyhýba rodinnému životu a možno si fakt potrebuje zažiť na vlastnej koži ake smutne to je byt cele dni s drobcom iba sam … Ked to nedáte dokopy a rozvediete sa takto bude vyzerať jeho kazdy druhý víkend . Deti sú zaťažkávajúca skúška pre každý vztah

@lonely66 no tak tomu nechápem ani ja,celé je to divné a to dieťa v Tom vyrastá🤷