icon

Ako riešiť nevhodné správanie svokry k bábätku?

24. jan 2025

Vadí mi správanie svokry k mojej malej dcérke. Ma 5mesiavov a skoro každý vikedn musíme prísť k ním… lebo strašne ju milujú a podobne… vadí mi te keď prídeme hneď mi ju vytrhne slovami uhni, daj mi ju… rozbalí si ju kedy chce ľahne si k nej hra sa s ňou akoby bola jej mama … strašne ma to hnevá.. do všetkého sa montuje stále hovorí či mám robiť.. mala zaplace a hneď daj jej čaju .. boli ju bruško .. stále najmúdrejšie .. hrozne ma to vytáča

Strana
z2
pato88
24. jan 2025

No to by aj mna zaujimalo 😂 aj ked teda my ju najblizsie vidime az vo aprili, ale boli u nas v decembri a s muzom sa pomaly este stale kvoli nej hadame

cyberk
24. jan 2025

Ocividne si stale este dieta, ked jej nevies ukazat, kde je jej miesto. Tak pekne suchaj nohami dalej

autor
24. jan 2025

Keď sa ozvem ja, tak sim najhoršia.. že ona len chce pomôcť a podobne

terry658
24. jan 2025

Jej správanie je normálne. Prosto musíš určiť hranice a ona sa ich musí naučiť akceptovať. Pri prvom vnúčati je to tak. No hranice treba nastavovať so slovníkom plným úcty a pochopenia. Staršia generácia sa totiž rýchlo urazí.

kristinka92
24. jan 2025

“uhni, daj mi ju” ??? to vážne takto sa s tebou bavi? poslednykrat by ma videla, nie som nikoho pes

sissy27
24. jan 2025

Prva a zasadna vec - preco si myslis, ze tam musis chodit? Nemusis, nemas za co.

mandzula
24. jan 2025

Musime prist k nim... To fakt? Nevie tvoj muz povedat, ze nie, neprideme, chceme byt sami ako rodina?

gribka1
24. jan 2025

A čo že si najhoršia. Je to tvoje dieťa, tvoja zodpovednosť. Ona už svoje vychovala. A ak pri tebe muž nestojí, tak možno aj zle. Tak sa zastaň svojho dieťaťa a nie byť za každú cenu dobrá. Akým spôsobom to urobíš, to už záleží na tebe. Určite sa to dá aj s humorom.

michaela329
24. jan 2025

Musíš byť asertivnejšia, opakovať dookola, že Ty si to neprajes a hlavne - s manželom sa dohodnite na tom, ako často tam budete chodiť. Ste dospelí, stojte trochu za svojou rodinou.

lilian183
24. jan 2025

Musíte chodiť?To zavelila svokra? Nemusíte, treba určiť svokre hranice. Poďakuje za rady a povedz, že to je tvoje dieťa a budeš vychovávať podľa seba. Nech jej muž aj dohovorí

autor
24. jan 2025

Veď my mame pekný vzťah , vždy sme mali ale teraz odkedy mame malú tak je to hrozne … manžel nepovie nič pretože on je tenbtyo že len chvíľku malú ponosiť a už sa postaral na celý deň.. a to že svokra sa takto chová tak to mi chce len veľmi pomôcť …

pribinak
24. jan 2025

Raz by mi povedala uhni…..jedna vec je by nadšená z vnučky, druha vec sú hranice

ivangeline
24. jan 2025

Nechoď tam tak často.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
crazy_cat_lady
24. jan 2025

Nemusite tam chodit. Svokre stanov jasne pravidla a ak ich nebude respektovat, nebudete tam chodit vobec. A idealne je, keby ja pan manzel k tomu nieco povedal...

cyberk
24. jan 2025

Skvely vyber partnera a otca dietata 🫣

personality
24. jan 2025

Vymysli si nejakú separacnu úzkosť od bábätka a keď Ti ju budú chcieť zobrať rob "nedám, nedám". 😀

gab1sol
24. jan 2025

Keď sa svokra takto správa, za dobrú nikdy nebudeš. Takže musíš sa ozvať a stanoviť si hranice. Nemáš čo stratiť.

basulaak
24. jan 2025

Maj gule. byt “ta najhorsia”

jaond19
24. jan 2025

Pre nu uz aj tak si najhorsia. Nerob si traumy a zastan sa samej seba ked to tvoj nedospely chlap nedokaze. By ma ani nehlo kazdy vikend ako na povel skákat. Vy nemate svoj zivot? Nechce pomoct, chce sa len vyvysovat, sekírovat. Lebo si jej to dovolila. Teraz neodnaucis. Po dobrom isto nie

rozculena
24. jan 2025

donesiem dieťa v sobotu ráno a odídem.Chce sa starať? Tak nech sa stará.Ty choď na nákup,do fitka,ku kaderníčke,s kamoškami na kávu alebo si doma umy okná. Večer si choď po dieťa a poďakuj svokre,že ti pomohla a že ty si si konečne poupratovala/oddýchla...doplň podľa potreby

osky
25. jan 2025

@rozculena obavam sa,ze presne toto by svokra presbe chcela.
Mat malu najradsej pre seba ..

Autorka-pochop,ze svokra si chce uzit vnucku a skusa,kolko dovolis.ako daleko moze zajst.
Ty si matka.
Ty rozhodujes o tom,co tvoje dieta robi,je....
Takze neboj sa urobit hranice.
Ked vidis,ze robi nieco inak ako mas zauzivane,ozvi sa.
Slusne.ak to nepadne na urodnu podu kludne zdvihni hlas.
Daj o sebe vediet.
Nemozu ta odignorovat.
A naozaj-aj vx mate svoj zivot.
Obcas mozete mat vikend len vy 3,sami pre seba...

mirkasan
25. jan 2025

Úplne tá chápem, tiež som taká že nemám chuť sa s ňou hádať. Tiež mi toto robila, prišli sme a malého mi doslova vytrhla z rúk. On z nej mal takú paniku, že len sa priblížila a hneď plač a schovával sa mi pod tricko. Videla že tadeto cesta nejde tak si začala vymýšľať pred mojim mužom. Návštevy sme dosť obmedzili. Teraz mame už druhe. Chová sa celkom normálne. Pred deťmi sme si veľmi rozumeli, zavolali, išli spolu na nákup. Odkedy mame deti, nemáme si už ani čo povedať.

susannnsusan123
25. jan 2025

nehnevajte sa, ale ja vazne uz niektorym zenam nerozumiem. Ty zijes pre
svokru a reci ci pre svoje decko? Co ta ma co zaujimat co
si pomysli svokra? Ja svoju kaslem, ano mam uctu a scasti respekt, ale iba taky do takej miery ako ma ona ku mne. A tiez mi skusala kadeco, a cez muza vyplakavat, aj teraz skusa, ale jednoducho ignore, a ked tak ostra na hubu konfrontacia ci sa jej to paci alebo nie. Ano, tie co
ti pisu o hraniciach, je to pravda. Nastav svokre aj kazdemu hranice, coskoro
ich budes musiet nastavovat aj svojmu decku. Inak ti vsetci budu skakat po
hlave. 🙂 drzim palce, ak nie si taka povaha, je cas sa takto nastavit.

danica2711
25. jan 2025

milá svokra, nepoučujte ma, ako sa mám starať o svoje dieťa. Vy ste si svoje už vychovali a veľmi sa to nepodarilo (podľa toho, čo píšeš, to u vás platí doslovne)

terezkaarthuramax
25. jan 2025

Porozpravaj sa s nou o tom

gladys_07
25. jan 2025

Bud budes zla nevesta, alebo neschopna mama. Vyber si

autor
25. jan 2025

Keď sa ozvem tak sa urazí že chce len pomôcť a stále takto. A tie jej reči k tomu ako sa len na ňu smeje, pritom je pri nej úplne ticho…strašne ma to vytáča.. normlsne musím odísť sa nadýchať inde vzduchu lebo … achhh

autor
25. jan 2025

Aj teraz sme u nich a zobrala si malú v kočíku do kuchyne a vari pred ňou.. pomoc nechce pritom vždy som jej pomáhala upratovala so všetkým pomohla.. zrazu nič .. cítim sa strašne .. viem že sa mám ozvať ale keď ja nie sim ten typ lebo viem že by vzniklo z toho dusno strašne zas..

Strana
z2