Ako riešiť nevhodné správanie svokry k bábätku?
Vadí mi správanie svokry k mojej malej dcérke. Ma 5mesiavov a skoro každý vikedn musíme prísť k ním… lebo strašne ju milujú a podobne… vadí mi te keď prídeme hneď mi ju vytrhne slovami uhni, daj mi ju… rozbalí si ju kedy chce ľahne si k nej hra sa s ňou akoby bola jej mama … strašne ma to hnevá.. do všetkého sa montuje stále hovorí či mám robiť.. mala zaplace a hneď daj jej čaju .. boli ju bruško .. stále najmúdrejšie .. hrozne ma to vytáča
Ked som nechcela, aby mi na navstevach niekto bral dieta z ruk, dala som ho do nosica a mala na sebe. Moje dieta bolo v nosici asi tak do pol. roka velmi rado, radsej ako na deke…Tiez som si uzila reci typu „musis sa od neho trochu odlucit“, nastastie, moje dieta do roka okrem mna s muzom ziadneho ineho cloveka naozaj neakceptovalo a vrieskalo😂. Deti do 9 mesiacov naozaj vacsinou nemaju radi, ked ich chyta niekto iny ako rodicia. Ina situacia je, ak svokra/mama vidi dieta tak casto, ze ju pozno povazovat za dalsiu vztahovo blizku osobu.
Keď sa neozves teraz, ten pocit frustracie v tebe ešte len narastie, jedného pekného dňa vybuchnes a to ešte len bude dusno v rodine. Mimochodom začni sa chovať ako matka a bráň si svoje dieta. Lebo keď sa pred malým dietatom k tebe správa takto znevazujuco (uhni daj mi ju) tak sa mozes začať tešiť keď ta vlastne dieťa začne odmietať lebo babicka je ta naj a ty budeš pre ňu nikto
Urci si svoje priority,,a nebehaj ku svokre kazdy vikend... ste rodina, mate byt ako rodina. Nie u svokry kazdy vikend. Niesi povinna jej s malou vyplnat volny cas. Avsak zas je to jej starka... urcite ju nechce zjest🤷♀️🤷♀️🤷♀️ nebudte tam tak casto, chojte tam kazdy 2-3 vikend. Zas ked tam starka pri nej vari tak co?? Sak vyloz nohy daj si kavu. Ja som casom pochopila ze sa zariadim ako je dobre pre nas 2 s dcerkou,, a nie co chcu ostatni... a zas necus,,, povedz si...
Autorka, keď sa svokra urazí, že chce len pomôcť, tak jej jasne povedz, že o pomoc typu “uhni, daj mi ju” naozaj nestojíš a ty si matka dieťaťa, nie ona. Nech sa uráža, koľko chce, ale zasiahni a urči hranice, lebo ťa celá tá situácia prevalcuje a skončí to horšie ako len urazením.
Tak,že ju nebudeš navštevovať. Je to cudzí človek a keď sa chce zabávať s dojcatom,nech si spraví vlastne.
@rivini ja som este ako 4 rocna pri babke plakala a volala mamu
...uhni, daj mi ju? To co je za spravanie? A muz ma nieco so sluchom? Ze jej nevie nic povedat? 🙈 tak nic, ty si v prvom rade matka a ona si svoje odchovala, takze si urci hranice a bude klud a pokoj. Drzim palce!
A co ked ju ma v kuchyni v kociku? Ved oddychuj, daj si kavu.
Posli muza sameho k rodicom a ty si uzivaj volno ak tam nechces chodit tak casto.
Autorka nie si ten typ,že by si sa ozvala? Za istý čas budeš musieť aj dieťaťu určovať hranice aby si nerobilo čo chce. To ti vyhovuje sa niekomu prispôsobovať a kde ťa postavia tam budeš? Však maj hrdosť a úctu s k sebe samej.
Nabrala som odvahu, vyjadrila sa, svokra ostala zaskočená možno aj urazena. Mám ju rada ale čo je moc to je moc. Nechem mať s nou zlý vzťah nakoľko sme ho mali ako matka a dcéra. Ale tak asi sa všetko časom mení. Ďakujem baby za reakcie a povzbudenie 🙂🙂
blahozelam. 🙂 A takto
sa vyjadri zakazdym, ked sa ti nieco nepaci. JE TO
TVOJE PRAVO v zivote a nepozeraj sa na to co si pomyslia druhi, ako sa budu trapit, a pdoobne. Nezi z reci, pocitov a manipúlacii inych, ale
ŽI zo
seba a pre svoje dieta. 🙂 drzim palce, nech si v zivote len stastna a obklopuju ta len stastni ludia. 🙂
Máme rovnakú svokru a asi aj manžela.
S tým rozdielom že ja som tej mojej svokre aj povedala...trochu sa skludnila...ale stále ide niečo čo mi vadí a to som sa jej ešte neodvážila povedať.... malý má teraz 7 mesiacov a po mene ho skoro ani nevola...vymyslela mu svoje vlastné meno ktorým ho chcela volať.. lebo sa jej nepáči to ktoré sme mu dali..to som jej hneď povedala že absolútne nehrozí... ešte to potom raz vyskúšala predo mnou povedať mu meno ktoré si ona vymyslela a to som jej povedala že to bolo naposledy...
Takže po mene mu veľmi nehovorí... hovorí mu láska moja, bábätko moje zlatik môj a mne to strašne vadí.... len toto neviem či je normálne že mi vadí alebo to preháňam....
Manžel na mojej strane nestojí....je to jeho mamička a on je jej prvorodený synček... teraz presedlala na môjho,pre ňu prvorodeného vnuka..
Príspevkov je skoro mesiac starý...ako pokračujete? zlepšilo sa niečo?

Keď bude dusno, aspoň sa bude dusiť aj svokricka, nielen ty v sebe dusis. To dieťa máš na to, aby si sa naučila konečne presadzovať.
Alebo to môžeš poňať tak, že dieťa to prežije a ty si oddýchneš, môžeš robiť niečo svoje. Odíď ideálne sa prejsť alebo na nákupy do fitka 🤷♀️ Neboj keď bude dieťa väčšie a náročnejšie, svokra stratí záujem, lebo bude treba sa s ním aktívne hrať a venovať sa nielen lezkat na mieste a usmievať sa.