Ako riešiť obavy o mladšiu single sestru?
Ahojte, moja mladšia sestra má 27 a je stále sama. Má super kariéru, presťahovala sa do zahraničia, ale nikdy neprišla domov ukázať priateľa. Nevyzerá nešťastná, ale začínam sa o ňu obávať, žije ďaleko od rodiny a úplne sama. Vždy, keď príde domov tak sa jej vypytujeme, ale odpoveď je vždy rovnaká, že vlastne ani nikoho nechce. Je pritom naozaj pekné žieňa, je s ňou aj sranda. Raz mi povedala, že vlastne ani nerandí. Nás je dokopy 5 súrodencov a okrem nej všetci máme už manželstvá a dokonca deti. Vždy keď sa stretneme, tak ma za ňu bolí srdce. Chcela som jej dohodiť nejakého z mužových kamarátov, žeby ju pozval aspoň von, ale neviem či je to dobrý nápad. Máme veľmi dobrý vzťah a ja ju nechcem uraziť, skúsili by ste to na mojom mieste?
Pochybujem že je sama - určite má priateľov, kolegov okolo seba. Nemusí mať vzťah a rodinu za pätami na to aby bola šťastná. Je dospelá, svojpravna a evidentne dostatočne samostatna tak jej život nechaj na ňu.
😀😀
@anonym_autor Tvoja predstava o šťastnom živote je rodina, manžel,deti.Predstava tvojej sestry nemusí byť totožná s tvojou.Netrap sa kvôli tomu a nechaj ju žiť podľa vlastných predstáv.Uprimne? V jej veku som ešte tiež nepotrebovala ku šťastiu a spokojnosti manžela 😃
To tie horúčavy môžu za tieto diskusie v poslednej dobe ??? Čo diskusia pomaly to perla
@anonym_autor jeeej, takze vy ste ta cast rodiny, ktoru vsetci neznasaju, lebo sa furt vypytuju, ze koho mas, kedy ho dojdes ukazat apod... som myslel, ze to su len stare babky... a tu hla!
Mozno ma priatelku a nechce to riesit s rodinou (kedze Slovensko je take tolerantne)...
Este chvilk ju otravujte s pridrbanymi otazkami a prestane domov chodit uplne...
Normalne som sa musela pozriet do kalendara, ze aky je rok😄 Bozemoj, nechaj ju zit. Nie kazdy sa chce vydavat v 20-ke a mat hned 4 deti.
@anonym_autor nechaj ju, určite vie čo robí. Ja som bola sama do 29. Predtým som vôbec nemala žiaden vzťah a ani mi vôbec nechýbal. Potom to prišlo, bola som už vyzretá, nohami pevne na zemi, vedela som, že toto je to práve. A nemusela som zažiť x sklamaní.
Ja aj moja najkamoška máme 27r. Ja mám “usporiadaný život” -vlastné bývanie, svadba, deti, dobrá práca. Ona je takmer presný opak 🙂. A viem, že je spokojná so svojim životom a nemám ju potrebu presviedčať o opaku. A neuveríš, aj randí a často ale nik z jej rodiny to nevie, lebo má presne takú rodinu ako si ty - kopec debilných otázok a poznámok.
Určite ťa "bolí srdce", alebo je za tým niečo iné?
Kriste pane, ja mať takú rodinu ako vy, že jej stále obiehate okolo riti a hlavy, hucite kedy bude mať chlapa, kedy privedie frajera domov a keby mi sestra ako ty pretláča svoje predstavy ako mám žiť - sporák, muž a 7 detí, tak od vás zmiznem ako gafor.
Uvedomte si, že tvoja sestra nie je vyrobená cez kopírku ako ty
Jaaaj, cize ona musi zit ako vy ostatni? Zitie single je podla teba nevhodne, nevkusne, smutne, zle? Je dospela, ma 27 a urcite vie co chce. Tak ju respektujte. Ked chce byt sama, nech je sama. Ked bude niekoho chciet, najde si ho aj sama. Nic horsie ako premotivovana sestra uz jej k stastiu nechyba.
Čo tebe do jej života?
Nedohadzovala by som jej nikoho. Je to jej život. Ako sa rozhodne ho prežiť je len jej vec. A možno je lesbička len sa to bojí povedať.
To určite tak nie je, žeby som jej niečo tlačila. Mám o ňu jednoducho strach. Je to moja sestra a bojím sa o ňu v cudzine, keď ešte viem, že je na všetko sama. Nemyslím si, že ide o nejaké dorážanie na ňu. Nikdy som ani nenapísala, že sa musí hneď vydať a mať sedem detí. Iba sa bojím, že tam je sama.
@anonym_autor
Mať sestru ako ty, ani z toho zahraničia nechodím. Ja mám takú hyperaktívne mamu. Buď sa má snažila poza môj chrbát dať dokopy s ex alebo pod zámienkou stráženia dieťaťa zoznámiť s "bohovsky fešakom"! Lebo jej sa tak ľúbi! No nasrana som ešte aj dnes po mnohých rokoch. Oznámila som jej nech si ich zbalí pre seba a zamestná sa ako dohadzovacka!
Sestra vie, prečo je v prdeli a nie pri vás. Dajte jej pokoj, lebo prestane úplne chodiť domov a baviť sa s vami hodinkami. Akoby pre každého bolo náplňou života lapet pri sporáku a deťoch! Má karulieru mimo Ak a ty ju chces dať do chomúta na Sk a so Slovákom? Inak si v poradičku hej? Myslíš, že si tam tu kariéru buduje aby sa na všetko vykašľala išla sa tu vydávať? By bola riadne blba teda. Jediné, že by sa ona sama zamilovala. Skôr myslím, že ti ide i to aby sedela na riti pri vás a nedaj Boh žila inak.
To určite tak nie je, žeby som jej niečo tlačila. Mám o ňu jednoducho strach. Je to moja sestra a bojím sa o ňu v cudzine, keď ešte viem, že je na všetko sama. Nemyslím si, že ide o nejaké dorážanie na ňu. Nikdy som ani nenapísala, že sa musí hneď vydať a mať sedem detí. Iba sa bojím, že tam je sama.
@anonym_autor
Vieš aký je rozdiel medzi tvojou sestrou a tebou? Ona má gule na na aby žila sama v zahraničí. Ty nie a preto si vydatá na SK! To že ty si po💩 je úplne v poriadku! Nie je povinné žiť mimo Sk. Aké pretláčať svoje strachy na ostatných je kapitána blbosť.
@anonym_autor a co si ty predstavujes, ake nebezpecenstva jej hrozia v tom zahranici, ktore by zmizli, keby mala partnera? A to zahranicie je kde? Rovnikova Afrika?
Lebo ak je to niekde v civilizovanej krajine, nedajboh este vramci EU, tak je ako keby doma... aj "deti" studuju same v zahranici... toto je take malomestiacke
@anonym_autor okrem toho ze si otravná tak si ešte aj protirečíš - ked máte taký skvelý vzťah tak by si riešila s ňou ako sa cíti a od nej by si vedela či sa cíti sama alebo nie. A zrazu ti ide vraj o to ze je sama - ale príspevok si začala tým ze nemá chlapa. Za to ze pre teba je chlap jediná spoločnosť zo neznamená ze aj pre ňu. Takže neklam ze ti ide o jej pocity, chceš “nech je na poriadku” a ma chlapa a nerobi hanbu vašej skvelej rodine ako nejaká slobodná 27 ročná flandra v zahraničí!
@anonym_autor asi je nešťastná, keď vás súrodencov vidí v manželstvách s deťmi. Nebola ešte za tebou, že sa o teba boji a že teda, vie ti vypracovať návrh na rozvod? Veľmi pochybujem, že sa o ňu bojíš, závisť to je. Vydáte s mužmi a deťmi závidia ten pokoj a kľud slobodným a ešte keď je v zahraničí....
Veď nemá 10 rokov je dospelá. 🤦🏼♀️
V dnešnej dobe chodia ľudia bežne do cudziny aj sami.
Maturanti po škole chodia bežne do zahraničia robiť a chodia bežne sami.
To, že je niekto vo vzťahu neznamená že je v bezpečí.
Mohla by si nájsť muža tyrana ktorý by ju bil alebo alkoholika.
To tie horúčavy môžu za tieto diskusie v poslednej dobe ??? Čo diskusia pomaly to perla
@anonym_2ebabd horúčavy? To nebude len tými tu su príblble diskusie a otázky či je teplo, či zima, či prší, či sneží 😂 ja sa sem chodím občas práve kvôli tomu zabaviť
@anonym_autor to, že vy všetci súrodenci máte klasický konzervatívny (nemyslené zle) život s partnermi a deťmi neznamená, že ona musí mať rovnakú životnú filozofiu ako vy. Je dospelá, samostatná, utvára si svoj život tak ako to vyhovuje jej. Prestaň jej zasahovať do života, dosiahneš tým leda tak to, že jej pôjdeš na nervy (ak sa to už nestalo)
vy ju v zahraničí nenavštevujete? ak nie tak ju skús navštíviť a presvedčíš sa ako žije ak ti na tom záleží, ale meniť jej život ak je spokojná to určite nie
Vy ste tu riadne naložili autorke. Koľké z vás žili dlhodobo v zahraničí?
Ja sa jej nečudujem že sa o ňu bojí. Síce nemá právo sa jej starať do toho či má alebo nemá vzťah, ale ten fakt že je tam sama môže byť trošku "strašidelný". Hovorím z vlastnej skúsenosti.
Tiez som bola viacmenej sama dlho v zahraničí, jediný rodinný príslušník ktorý žil v rovnakom mestečku bola sestra mojej mami. Ja som mala vzťah s cudzincom (európanom z inej eu krajiny, žiaden moslim atď) a skončilo sa to katastrofálne. Najprv normálny vzťah a neskôr sa z neho vykľul narcista a úplne chorý človek, alkoholik. Prežívala som pri ňom peklo, chcel sa zabiť kvôli tomu že som sa s ním rozišla a zo mňa spraviť zodpovednú za jeho smrť, jeden deň má držal na posteli a nechce ma pustiť, vyhrážal sa mi .. moji rodičia, hlavne moja mama z toho bola na prášky, zúfalá že mi nemôžu prísť len tak pomôcť lebo som v inej krajine. Keby nebolo tej maminej sestry ktorá tam tiež žila a zopár známych ktorých sme tam spoznali čo mi v tej ťažkej chvíli pomohli, tak neviem.. ja som sa sama veľmi bála či mi bývalý neublíži, psychicky som bola unavená z toho čo sa dialo . Atď atď ...
Vy ste tu všetky také múdre , že je už dospelá , že keď ma kariéru tak si určite super žije. Nevyvraciam to, aj mne sa dobre žilo, aj super prácu som mala , bývanie.... Ale čo sa týka bezpečnosti , tak mať od seba tak ďaleko rodinu a byť prakticky sama za hranicami je nebezpečné lebo naozaj ti vlastná rodina nemôže len tak prísť na pomoc v zlej situácii. Kto vie ako by ste vy reagovali keby sa také niečo dialo vašej dcére alebo sestre keby bola sama za hranicami. A predstavte si že ako žene ktorá je sama jej podľa mňa hocikedy hrozí nebezpečenstvo.
Mozno ma priatelku, priatela, ktory by sa vam nepacil alebo jednoducho je taky typ, byt sama jej vyhovuje…nova doba je nie kazdy musi mat manzela, deti atd…lepsie sama ako v zlej spolocnost vid aj pribehy tu kazda druha manzel je naprd, rozvadzam sa, podvadza ma, je hulvat atd…dajte jej pokoj, nie je nic horsie ako nutit niekoho, ze najdi si niekoho

Nikoho jej nedohadzujte a netlačte na ňu. Nechajte ju žiť.
Určite by jej to bolo hrozne trápne, keby jej tam dohadzuješ chlapov.
Má len 27. Vzťah ešte bude mať.