icon

Ako riešiť obavy o mladšiu single sestru?

26. jún 2026

Ahojte, moja mladšia sestra má 27 a je stále sama. Má super kariéru, presťahovala sa do zahraničia, ale nikdy neprišla domov ukázať priateľa. Nevyzerá nešťastná, ale začínam sa o ňu obávať, žije ďaleko od rodiny a úplne sama. Vždy, keď príde domov tak sa jej vypytujeme, ale odpoveď je vždy rovnaká, že vlastne ani nikoho nechce. Je pritom naozaj pekné žieňa, je s ňou aj sranda. Raz mi povedala, že vlastne ani nerandí. Nás je dokopy 5 súrodencov a okrem nej všetci máme už manželstvá a dokonca deti. Vždy keď sa stretneme, tak ma za ňu bolí srdce. Chcela som jej dohodiť nejakého z mužových kamarátov, žeby ju pozval aspoň von, ale neviem či je to dobrý nápad. Máme veľmi dobrý vzťah a ja ju nechcem uraziť, skúsili by ste to na mojom mieste?

anonym_995a3b
26. jún 2026

@anonym_autor možno š.ká prvú ligu. Len to su veci ktore sa rodine nehovoria. A to Ti hovorim zo skuseností s kamoškou. Ona nikoho nechce ,vybera, prebera, henten je blb, cestovať chcem, nepadla iskra.... A potom sa dozvieš ,že to x rokov ťahala so ženatym a po ňom poskušala kadečo. "Našla sa" v 40tke podľa tvojho gusta - rozumej po tvojom Vydala sa 🤣

anonym_d5ca7c
26. jún 2026
@anonym_882a01

Vy ste tu riadne naložili autorke. Koľké z vás žili dlhodobo v zahraničí?
Ja sa jej nečudujem že sa o ňu bojí. Síce nemá právo sa jej starať do toho či má alebo nemá vzťah, ale ten fakt že je tam sama môže byť trošku "strašidelný". Hovorím z vlastnej skúsenosti.
Tiez som bola viacmenej sama dlho v zahraničí, jediný rodinný príslušník ktorý žil v rovnakom mestečku bola sestra mojej mami. Ja som mala vzťah s cudzincom (európanom z inej eu krajiny, žiaden moslim atď) a skončilo sa to katastrofálne. Najprv normálny vzťah a neskôr sa z neho vykľul narcista a úplne chorý človek, alkoholik. Prežívala som pri ňom peklo, chcel sa zabiť kvôli tomu že som sa s ním rozišla a zo mňa spraviť zodpovednú za jeho smrť, jeden deň má držal na posteli a nechce ma pustiť, vyhrážal sa mi .. moji rodičia, hlavne moja mama z toho bola na prášky, zúfalá že mi nemôžu prísť len tak pomôcť lebo som v inej krajine. Keby nebolo tej maminej sestry ktorá tam tiež žila a zopár známych ktorých sme tam spoznali čo mi v tej ťažkej chvíli pomohli, tak neviem.. ja som sa sama veľmi bála či mi bývalý neublíži, psychicky som bola unavená z toho čo sa dialo . Atď atď ...

Vy ste tu všetky také múdre , že je už dospelá , že keď ma kariéru tak si určite super žije. Nevyvraciam to, aj mne sa dobre žilo, aj super prácu som mala , bývanie.... Ale čo sa týka bezpečnosti , tak mať od seba tak ďaleko rodinu a byť prakticky sama za hranicami je nebezpečné lebo naozaj ti vlastná rodina nemôže len tak prísť na pomoc v zlej situácii. Kto vie ako by ste vy reagovali keby sa také niečo dialo vašej dcére alebo sestre keby bola sama za hranicami. A predstavte si že ako žene ktorá je sama jej podľa mňa hocikedy hrozí nebezpečenstvo.

@anonym_882a01 lebo na Slovensku sa ti presne toto iste nemoze stat... kukni nedavny pripad, ze chlapka pustili a do tusim 3 tyzdnov zabil (ex)manzelku/priatelku... uz neviem... takze toto je taky dovod, ze ... meh...

anonym_882a01
26. jún 2026
@anonym_d5ca7c

@anonym_882a01 lebo na Slovensku sa ti presne toto iste nemoze stat... kukni nedavny pripad, ze chlapka pustili a do tusim 3 tyzdnov zabil (ex)manzelku/priatelku... uz neviem... takze toto je taky dovod, ze ... meh...

@anonym_d5ca7c a aká je pravdepodobnosť že ti rodina skôr pomôže na Slovensku než keď si ďaleko sama v zahraničí? Asi veľká.. ja nikomu neprajem nič zlé. Ale keďže som som si sama zažila tú bezmocnosť tak viem že je lepšie mať rodinu blízko a že nie je vôbec sranda byť sám ďaleko za hranicami. Bola som tam presne vo veku aurorkinej sestry a ešte pár rokov som tam ostala kým som sa vrátila na SK.

anonym_3857e6
26. jún 2026

To zahranicie je konkretne aka krajina?

chocolatebox
26. jún 2026
@anonym_882a01

Ja sa jej nečudujem že sa o ňu bojí. Síce nemá právo sa jej starať do toho či má alebo nemá vzťah, ale ten fakt že je tam sama môže byť trošku "strašidelný". Hovorím z vlastnej skúsenosti.
Tiez som bola viacmenej sama dlho v zahraničí, jediný rodinný príslušník ktorý žil v rovnakom mestečku bola sestra mojej mami. Ja som mala vzťah s cudzincom (európanom z inej eu krajiny, žiaden moslim atď) a skončilo sa to katastrofálne. Najprv normálny vzťah a neskôr sa z neho vykľul narcista a úplne chorý človek, alkoholik. Prežívala som pri ňom peklo, chcel sa zabiť kvôli tomu že som sa s ním rozišla a zo mňa spraviť zodpovednú za jeho smrť, jeden deň má držal na posteli a nechce ma pustiť, vyhrážal sa mi .. moji rodičia, hlavne moja mama z toho bola na prášky, zúfalá že mi nemôžu prísť len tak pomôcť lebo som v inej krajine. Keby nebolo tej maminej sestry ktorá tam tiež žila a zopár známych ktorých sme tam spoznali čo mi v tej ťažkej chvíli pomohli, tak neviem.. ja som sa sama veľmi bála či mi bývalý neublíži, psychicky som bola unavená z toho čo sa dialo . Atď atď ...

Vy ste tu všetky také múdre , že je už dospelá , že keď ma kariéru tak si určite super žije. Nevyvraciam to, aj mne sa dobre žilo, aj super prácu som mala , bývanie.... Ale čo sa týka bezpečnosti , tak mať od seba tak ďaleko rodinu a byť prakticky sama za hranicami je nebezpečné lebo naozaj ti vlastná rodina nemôže len tak prísť na pomoc v zlej situácii. Kto vie ako by ste vy reagovali keby sa také niečo dialo vašej dcére alebo sestre keby bola sama za hranicami. A predstavte si že ako žene ktorá je sama jej podľa mňa hocikedy hrozí nebezpečenstvo.

@anonym_882a01 a ty si neuvedomuješ ze tvoj príspevok akurát nahráva tomu co tu všetky ostatné píšeme? Za to ze ty si nebola schopna sa socializovat a upla si sa na chlapa (co je presne to co mimochodom autorka od sestry chce) neznamená ze autorkina sestra je rovnaký asocial. Ja by som sa presne skôr bála ze si nájde nejakého psychopata ako ty a preto by ma zaujímalo ako sestra v tom zahraničí žije a aký ma spoločensky život. Ale veď autorka hovorí ze majú výborný vzťah tak to určite vie ;)
A teda naozaj neviem ako rodina pomôže v bezprostrednom nebezpečenstve ak nebýva ulicu od teba. Lebo presne ako ti tu niekto písal, na Slovensku žiadna žena nikdy nebola a nie je v nebezpečí 🤦‍♀️ trepeš dve na tri a ostatnym hovoríš aké sú múdre. No keby si sa lepšie zamyslela nad tým co píšeš tak by si možno bola múdrejšia aj ty.

anonym_882a01
26. jún 2026
@chocolatebox

@anonym_882a01 a ty si neuvedomuješ ze tvoj príspevok akurát nahráva tomu co tu všetky ostatné píšeme? Za to ze ty si nebola schopna sa socializovat a upla si sa na chlapa (co je presne to co mimochodom autorka od sestry chce) neznamená ze autorkina sestra je rovnaký asocial. Ja by som sa presne skôr bála ze si nájde nejakého psychopata ako ty a preto by ma zaujímalo ako sestra v tom zahraničí žije a aký ma spoločensky život. Ale veď autorka hovorí ze majú výborný vzťah tak to určite vie ;)
A teda naozaj neviem ako rodina pomôže v bezprostrednom nebezpečenstve ak nebýva ulicu od teba. Lebo presne ako ti tu niekto písal, na Slovensku žiadna žena nikdy nebola a nie je v nebezpečí 🤦‍♀️ trepeš dve na tri a ostatnym hovoríš aké sú múdre. No keby si sa lepšie zamyslela nad tým co píšeš tak by si možno bola múdrejšia aj ty.

@chocolatebox inak by hovorila keby si si také niečo prežila a ešte sa mi aj smeješ. Sa smeješ každej žene ktorá bola týraná alebo jej bolo inak ubližované? Niekiedy sa človek ukáže neskôr aký je. Nemáš s takým niečím skúsenosť tak sa ti dobre smeje 🙂

anonym_033759
26. jún 2026

A co ako? Nie je nikoho povinnost sa viazat a mnozit 😀 Takych ludi ako je tvoja sestra je dnes uz plno, aj moj brat si uziva staromladenecky zivot a je maximalne spokojny, az mu to niekedy sama zavidim 😀

komir63
26. jún 2026

@anonym_autor Možno má priateľku a nepovažuje za vhodné predstavovať ju rodine. Hlavne po tom, čo sú na ňu vyvíjané všelijaké tlaky za strany rodiny.

anonym_d5ca7c
26. jún 2026
@anonym_882a01

@anonym_d5ca7c a aká je pravdepodobnosť že ti rodina skôr pomôže na Slovensku než keď si ďaleko sama v zahraničí? Asi veľká.. ja nikomu neprajem nič zlé. Ale keďže som som si sama zažila tú bezmocnosť tak viem že je lepšie mať rodinu blízko a že nie je vôbec sranda byť sám ďaleko za hranicami. Bola som tam presne vo veku aurorkinej sestry a ešte pár rokov som tam ostala kým som sa vrátila na SK.

@anonym_882a01 ako pomoct? Financne? Zalezitost sekund (okamzite prevody)... Fyzicky? Je to skoro jedno, lebo sadnes na lietadlo a si za 3 hodiny takmer vsade... A polka ludi tu na MK "nema rodinu, nema rodicov, nebavi sa so surodencami"...
A najdolezitejsie je, ze sestre to tak vyhovuje...

chocolatebox
26. jún 2026
@anonym_882a01

@chocolatebox inak by hovorila keby si si také niečo prežila a ešte sa mi aj smeješ. Sa smeješ každej žene ktorá bola týraná alebo jej bolo inak ubližované? Niekiedy sa človek ukáže neskôr aký je. Nemáš s takým niečím skúsenosť tak sa ti dobre smeje 🙂

@anonym_882a01 prepáč ale ty si naozaj jednoduchý človek co nechápe písanému textu a ani súvislostiam. A ak tebe nedôjde absurdne, ze ako žena bola ktorá sama v zahraničí a nasla si partnera ktorý ju týral súhlasíš s autorkou ktorá ma sestru v zahraničí a chce od nej aby si nasla chlapa aby bola v bezpečí, tak potom je naozaj akykolvek pokus o diskusiu zbytočný.

anonym_78be20
26. jún 2026
@anonym_autor

To určite tak nie je, žeby som jej niečo tlačila. Mám o ňu jednoducho strach. Je to moja sestra a bojím sa o ňu v cudzine, keď ešte viem, že je na všetko sama. Nemyslím si, že ide o nejaké dorážanie na ňu. Nikdy som ani nenapísala, že sa musí hneď vydať a mať sedem detí. Iba sa bojím, že tam je sama.

@anonym_autor dohadzovať jej známych, aby sa vrátila späť, len preto, že máš úzkosti a bojíš sa o ňu? Čo budeš robiť, keď tvoje deti vyrastú a odsťahujú sa z domu nedaj bože do zahraničia. Vyrieš si svoje úzkostné stavy a daj sestre pokoj.

anonym_882a01
26. jún 2026
@chocolatebox

@anonym_882a01 prepáč ale ty si naozaj jednoduchý človek co nechápe písanému textu a ani súvislostiam. A ak tebe nedôjde absurdne, ze ako žena bola ktorá sama v zahraničí a nasla si partnera ktorý ju týral súhlasíš s autorkou ktorá ma sestru v zahraničí a chce od nej aby si nasla chlapa aby bola v bezpečí, tak potom je naozaj akykolvek pokus o diskusiu zbytočný.

@chocolatebox ja som nikde nepísala že súhlasím s tým aby si našla chlapa. V mojom prvom komentári som to hneď na začiatku uviedla že autorka nemá právo sa jej starať do toho či má alebo nemá vzťah. Skôr som narážala na to že stať sa môže všeličo ak je človek takto ďaleko a nemá mu kto prísť pomôcť a do toho som opísala svoju skúsenosť len pre príklad že ako by bolo dobré keby som mala blízkych ktorí by mi vedeli prísť na pomoc. Nikde som nepísala že si musí nájsť chlapa

enmery
26. jún 2026
@anonym_882a01

@chocolatebox ja som nikde nepísala že súhlasím s tým aby si našla chlapa. V mojom prvom komentári som to hneď na začiatku uviedla že autorka nemá právo sa jej starať do toho či má alebo nemá vzťah. Skôr som narážala na to že stať sa môže všeličo ak je človek takto ďaleko a nemá mu kto prísť pomôcť a do toho som opísala svoju skúsenosť len pre príklad že ako by bolo dobré keby som mala blízkych ktorí by mi vedeli prísť na pomoc. Nikde som nepísala že si musí nájsť chlapa

@anonym_882a01 Už tu nespájaj tieto bludy. Keby to bola pravda o tej pomoci rodine, tak SK nepotrebuje jediný azylový dom pre SK ženu s tradičným tyranom slovákom. A tu "neni týždňa" aby tu podobne tyranizovaná žena nenapísala, že nevie, čo robiť. Je to hrozné, ale fakt spájaš 2 nesúvisiace veci.

anonym_0a1851
Autor odpoveď zmazal
motylik2559
26. jún 2026
@anonym_autor

To určite tak nie je, žeby som jej niečo tlačila. Mám o ňu jednoducho strach. Je to moja sestra a bojím sa o ňu v cudzine, keď ešte viem, že je na všetko sama. Nemyslím si, že ide o nejaké dorážanie na ňu. Nikdy som ani nenapísala, že sa musí hneď vydať a mať sedem detí. Iba sa bojím, že tam je sama.

@anonym_autor Ahoj, pises,ze ma kamaratov, takze predpokladam,ze v tom zahranici, nie? Takze sama tam nie je...To ci ma niekoho sa jej viac ani nepytaj, mne by to liezlo vrcholne na nervy a kedze ti dava stale rovnaku odpoved (co sa jej pytas zrejme casto- kedze da STALE rovnaku odpoved) tak jej to ide ocividne na nervy tiez. Za to,ze vy mate rodiny, neznamena,ze ona musi byt rovnaka🤦‍♀️ Lepsie by bolo, kebyze si v zahranici najde partnera a ten by ju izoloval? Alebo nejako inak by ju manipuloval? Co ak by nestretla toho spravneho? Ale uz by si sa o nu nebala lebo by tam mala muza?🤦‍♀️ NECHAJ JU ZIT! ona je dospela a svojpravna. Ako vies,ze napr. nie je na zeny? Aj to sa moze kludne stat, nikdy nevies... A mozno len nechce zivot aky mate vy surodenci. Mozno nechce ani deti, mozno chce ale az za 5 rokov, co ak sa chce usadit az po 30 niekedy? Tvoje obavy o sestru su neopodstatnene. Pises,ze ti nepride nestastna, takze ocividne je stastna tak ako je, tak jej to stastie nekaz drbnutymi otazkami, lebo raz jej to tak polezie na nervy, kedy pretecie u nej posledna kvapka a prestane ta kontaktovat...

cacianka
26. jún 2026
@anonym_882a01

@anonym_882a01 si myslíš že také hovädo by si nemohla stretnúť aj tu na Slovensku, 5km od rodiny ?!
Koľko rodín je takých, čo nepomôžu svojej dcére a zatvárajú oči pred týraním, alkoholom alebo drogami zo strany jej manžela ?! Nútia ju dokonca žiť s takým hovädom , len aby vydržala a nepospinila rodinu rozvodom ? Takže aj toto je odpoveď na tvoju príbeh.
Pamätám si tu veľa žien v takomto stave, jednu oveľa viac, kde sa jej rodina priklonila na stranu narkomana, gemblera,finančného podvodníka, odtrhali od nej deti, svedčili v jeho prospech, aj o majetok ju pripravili

cacianka
26. jún 2026
@anonym_d5ca7c

@anonym_d5ca7c 11 dní od prepustenia

chocolatebox
26. jún 2026
@anonym_882a01

@anonym_882a01 kazdopadne ma samozrejme mrzí tvoja skúsenosť a bodaj by už žiadna žena nemusela nikdy zažiť nič podobne, bezohladu na to kde žije 😕

ria_sprout
26. jún 2026
@anonym_882a01

@anonym_882a01 no dobre a ty si to že si si našla manipulátora tajila? Ak by si žila na Slovensku a mala by si manipulátora urobila by si niečo iné ako požiadala rodinu o pomoc?

Ja poznám osobu čo usla do zahraničia pred chorým slovákom aby ju nezabil.

anonym_ffa41c
26. jún 2026
@enmery

@anonym_882a01 Už tu nespájaj tieto bludy. Keby to bola pravda o tej pomoci rodine, tak SK nepotrebuje jediný azylový dom pre SK ženu s tradičným tyranom slovákom. A tu "neni týždňa" aby tu podobne tyranizovaná žena nenapísala, že nevie, čo robiť. Je to hrozné, ale fakt spájaš 2 nesúvisiace veci.

@enmery tieto ženy obyčajne buď nemajú s rodinou dobré vzťahy alebo rodinu nemajú

januska12323
26. jún 2026

Nechajte ju na pokoji. Prečo by musela byť šťastná práve s chlapom? Nemá tam žiadnych kamarátov, kolegov, známych? Ty si myslíš, že žije na pustom ostrove a rozpráva sa s loptou keď ti je tak strašne smutno? Nie, normalne žije len sa neviaže na prvého chlapa.

anonym_ffa41c
26. jún 2026

určite je dôležité udržiavať kontakt a občas sa navštíviť aj v zahraničí, keď nám na niekom záleží tak to nemôže byť problém, moja kolegnyka takto so sestrou fungovali a chvalabohu keď sa dostala do problémov a veľmi vážnych v USA a neozývala sa, tak tam pre ňu išla, pritom sa jej darilo len prišiel blbý moment, v podstate jej zachránila život pred blbcom a drogovo závislým

anonym_91cc54
26. jún 2026

@anonym_autor panebože 🙈 nestaraj sa o jej vzťahy. To, že ty si sa vydala a rodíš deti, nemusí chcieť aj ona! Jr mladá a má čas. A možno je v zahraničí preto, aby sa vyhýbala takým sprostým dohadzovaniam 😖

anonym_9db48e
26. jún 2026

@anonym_autor kedze sa sestre starate este aj do lubostneho zivota, tak si myslim, ze len vam nikoho nechce predstsvit, kludne moze s niekym aj zit....co sa ty staras? Staraj sa o chlapa a deti, presne jak sa ma taka stara tetka jak ty starat...booze tieto husi z piatich deti, co sa musia miesat mladsim uspesbejsim surodencom do zivota, urcite he stastna, ze je daleko....

anonym_52cfbc
26. jún 2026

@anonym_autor treba sa bat o vydate s detmi 😬 sestre je dobre

anonym_ac9d9a
26. jún 2026

Si sisi? Sestra je dospela a svojpravna zena. Co sa u nu bojis 😆😆😆 nechaj ju zit prosim ta…
Moja neter bude mat tento rok 30, tiez nema frajera, otvorene povedala, ze deti nechce. Ma priatelov, pracu, ktora ju bavi… vela cestuje….zije uplne inak ako ja v jej veku, kedy som mala uz 5 rocne dieta. Ale je to jej cesta, jej rozhodnutie. Vobec sa nikto o nu nebojime 😆😆😆

lenja1
26. jún 2026

Ja to mám rovnako sestra 32 r. Zvykla si byt sama občas sa jej opýtam či niekoho hľadá odpovie že ju to už nebaví tak sa nestarám. Má pracu koníčky a venuje sa tomu. Len na nej je vidno že ju to trápi aj keď si to neprizná. Či sa sem tam s niekym stretne neviem to je jej vec. Dúfam že nájde toho pravého.

sissy27
26. jún 2026
@anonym_882a01

@anonym_882a01 a teraz si to po sebe prečítaj ešte raz a porozmýšľaj. Ty si si našla v zahraničí chlapa "aby si nebola sama a bola v bezpečí" a čo sa stalo?? Našla si si tyrana, ktorý ťa izoloval od zvyšku sveta. Tvoja rodina bola ďaleko a nemohli ti prísť na pomoc hneď. Takže nebolo by ti predsa len lepšie a bezpečnejšie bez neho? 😀 Single, kamošky a kamoši, slobodne si môžeš ísť kedy chceš kam chceš...

svetlonos
26. jún 2026
@anonym_78be20

@anonym_autor dohadzovať jej známych, aby sa vrátila späť, len preto, že máš úzkosti a bojíš sa o ňu? Čo budeš robiť, keď tvoje deti vyrastú a odsťahujú sa z domu nedaj bože do zahraničia. Vyrieš si svoje úzkostné stavy a daj sestre pokoj.

@anonym_78be20
Prosím ťa tie deti budú tak zmanipulované, že pätu z domu nevystrcia, hlavne dcéry.

chrobak7
26. jún 2026

@anonym_autor NESTARAJTE SA DO NEJ!!!!!! Nech si manažuje svoj život sama. Jedine, že by vás o to požiadala.