icon

Ako riešiť priateľstvo narušené zdravím a žiarlivosťou?

13. okt 2025

V skratke:
Mám kamarátku, ktorú poznám dlhé roky, ale od začiatku nášho priateľstva ma trápila jedna vec. Ja som mala problém s nadváhou, zatiaľ čo ona mala štíhlu postavu, takže z mojej strany bola nejaká žiarlivosť. Potom som zhruba pred dvoma rokmi spadla do poruchy príjmu potravy, rapídne som schudla, až som mala nižšiu váhu než ona. Uvedomujem si, že za toto všetko môžem hlavne ja, pretože som pred ňou riešila stále kalórie a nemyslela na to, že aj na ňu to môže mať dopad. Ale úprimne ma vtedy ani nenapadlo, že niekto s jej váhou a postavou môže mať ppp. No a potom to začalo aj u nej, začali sme sa pretekať v tom, ktorá viac spálila, ktorá menej zjedla. Takto sa to tiahlo až do leta, kedy som sa konečne nejak dala dokopy a pribrala som. Lenže ona je na to snáď ešte horšie ako predtým. V kine si nedá popcorn, lebo kalórie, piecť spolu nemôžme lebo cukor, ak si dá sladké, musí to spáliť... A mňa to unavuje. Veľmi sa teším z toho, že sa mi z toho najhoršieho podarilo dostať, ale mám pocit, že každým spoločným stretnutím sa vraciam späť. Najhoršie je, že si nechce priznať, že má problém a trvá na to, že je v poriadku. A ja fakt neviem, či mám energiu riešiť jej problémy, keď ona sama nemyslí na to, či my neubližuje... Aj, keď potom si zase spomeniem, že na jej stave mám veľký podiel aj ja... Neviem, čo robiť... Prerušiť s ňou kontakt? Snažiť sa jej ďalej pomôcť? Prídem si strašne sebecká.

nyusika
13. okt 2025

obe navstivte psychiatra - kazda zvlast.
nie ste kamaratky

ja naozaj neverim, ze toto su realne problemy.
ppokial ano, tak zijem v nejakej inej vesmirnej dimenzii, lebo talychto lusi len takl lahko nestretnes.
kks, tak tento anonym je nasra.ty na "kamaratku", lebo musi riesit jej problemy a ju to zatazuje, lebo nejde o nu 😀 😀 😀
ale tak, vsetko pre putavost stranky, ze ano.

autor
13. okt 2025
@nyusika

obe navstivte psychiatra - kazda zvlast.
nie ste kamaratky

ja naozaj neverim, ze toto su realne problemy.
ppokial ano, tak zijem v nejakej inej vesmirnej dimenzii, lebo talychto lusi len takl lahko nestretnes.
kks, tak tento anonym je nasra.ty na "kamaratku", lebo musi riesit jej problemy a ju to zatazuje, lebo nejde o nu 😀 😀 😀
ale tak, vsetko pre putavost stranky, ze ano.

@nyusika Ak by som chcela založiť vymyslenú diskusiu, nezneužívala by som na to anorexiu a pod. A áno, netvrdím, že veľa tém tu nie je vymyslených, ale je snáď logické, že, keď riešim osobné problémy, nevycapím ich tu verejne spolu so svojim nickom 🤷🏻‍♀️

nyusika
13. okt 2025
@anonym_autor

@nyusika Ak by som chcela založiť vymyslenú diskusiu, nezneužívala by som na to anorexiu a pod. A áno, netvrdím, že veľa tém tu nie je vymyslených, ale je snáď logické, že, keď riešim osobné problémy, nevycapím ich tu verejne spolu so svojim nickom 🤷🏻‍♀️

@anonym_autor mne je to jedno, radu som napisala.
vyhladajte obe odbornu pomoc.
a ked ti vadi spravanie "kamaratky", tak sa s nou nestretavaj.
najdi si taku, ktora ta bude obdivovat a nebude ta nicim zatazovat.

mircalla
13. okt 2025

@anonym_autor Obe ste prepnute, sebecke, zavistlive, posadnute vzhladom. Dotiahli ste to do totalneho extremu. Toxicky vztah. Tiez neverim, ze realna tema. Dufam, ze mate nejakych nast, nakolko vyzrete, dospele zeny toto neriesia

krasneleto
13. okt 2025

vy ste ako priatelstvo dvoch fetakov... uprimne vas nespaja viac ako zavislost a snaha byt chudsia ako ta druha... ak mas ppp ty viac a ako tak pod kontrolou, pre svoje zdravie ukonci toto kamaratstvo, lebo si na najlepsej ceste dopadnut zle...

minenkaa
13. okt 2025

No vracia sa ti len to ,čo si dávala,to ta nenapadlo